Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 1 do 15 od ukupno 71

Tema: Test: ASUS GeForce GTX 680 2GB

Member Avatar korisnika Benchmark
    Na forumu od
    Jun 2000
    Poruka
    454

Test: ASUS GeForce GTX 680 2GB

Test: ASUS GeForce GTX 680 2GB

Nakon silnih odlaganja, nagađanja i predviđanja, NVIDIA je 22. Marta ove godine konačno predstavila svoj novi grafički čip i novu generaciju GeForce kartica. Kepler je sada i ozvaničen, a prvi model na kome će se naći u prodaji je GeForce GTX 680, koji ujedno označava i početak nove generacije. NVIDIA je zbog čitavih tri meseca zakašnjenja sebe smestila u nezgodan položaj, jer kao i uvek, kada kasnite za konkurencijom, javnost očekuje da predstavite bolji proizvod, pa makar se radilo samo o aspektu performansi. Isto tako, ukoliko se očekivanja ne ispune u takvim situacijama, mediji i javnost su sve samo ne blagi.

Kako je NVIDIA-i navedeno u uvodu već postala navika, a imajući u vidu situaciju sa Fermijem, od Keplera smo očekivali mnogo, a bili spremni na sve. Pogledajmo da li je novi GeForce toliko dobar da može da opravda vremensku razliku u odnosu na konkurenciju.

Dakle, Kepler... Već od samog početka NVIDIA se u svojim materijalima namenjenim novinarima fokusirala na odnos performansi po vatu, kao i generalnom forsiranju energetske efikasnosti. Upravo ono što do sada nikada nije bio fokus ove kompanije, jer je uspeh u ovom aspektu često izostajao. Sa druge strane, AMD već neko vreme bukvalno dominira ovom teritorijom, pa nam je od starta svetlela "lampica" sumnje da je nešto pošlo po zlu kada su performanse u pitanju. Jednostavno, NVIDIA se nikada nije zadovoljavala time da njihova perjanica bude "na drugom mestu" po pitanju performansi, makar to bilo po cenu svih drugih aspekata. Uostalom, sigurno se sećate Fermija, GT200, kao i ranijih NVIDIA-inih čipova.

Ovog puta su stvari drugačije, jer je akcenat bačen na visoke performanse koje ne idu na račun velike energetske potrošnje, zagrevanja i kompleksnosti što je vrlo zanimljiv pristup imajući u vidu o kome govorimo, zar ne? Krenimo ipak redom. Kepler je 28-nanometarski čip, proizveden u TSMC-ovim pogonima, a navodno je u početnim revizijama bilo problema sa "yield-om", a sudeći po činjenici da je jedini ASUS koji je do nas dostavio primerak za test i da je svega jedan jedini model bio raspoloživ za ceo region, ova tvrdnja donekle i ima smisla.

http://hardware.benchmark.rs/video_k...ce_gtx_680_2gb

Moderator Avatar korisnika nex999
    Na forumu od
    Oct 2004
    Poruka
    8.363
  3. Moja mašina
    • CPU: Core i7 3770K@4.7GHz::Corsair H100
    • MoBo: Asus Maximus V Formula
    • RAM: 4x8GB Kingston HyperX Beast 2400MHz
    • VGA: Asus GTX680 DirectCU
    • MON: Dell U2713HM::Samsung 971p
    • HDD: Samsung 840Pro 250GB::WD5000AAKS::SeagateST2000L003
    • OPT: LiteON neki
    • Case: Fractal Design Define R4::CorsairHX620
    • SND: Microlab B77
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: LogitechG11/MX performance
  4. Nakon silnih odlaganja ... ...zbog čitavih tri meseca zakašnjenja...
    Previse dramatizacije?

s obzirom da je NVIDIA najčešće ta koja važi za proizvođača monolitnih grafičkih karti velike mase i dimenzija
    Zar nije maltene svaka fabricka nV kartica po pravilu manjih dimenzija od AMD-ove iz iste klase?

...i da je raspored molex-a izuzetno čudan i neprirodan
    Sta mu dodje "prirodan" Jel ovaj raspored neki problem, smeta li necemu ... jel to struja ne' dulazi u kartu kano valja

...i koji se definitivno ne može podičiti niskim nivoom buke. Sa druge strane, nije ni preterano bučan pri opterećenju, ali su ranije generacije definitivno manje "parale uši".
    PRVI review gde je neko nasao da je kartica zapravo bucna...? Ili je to neki zez Asusa? Na koliko stepeni / obrtaja kartica para usi? Koja kartica je bila tisa od ove? Ovo je jako ozbiljan problem onda jer kartica kosta djavo i po a zapravo je bucnija od prethodnih? GTX580? GTX480? Iako svi svuda govore suprotno...O cemu se radi...? :zbunj:

....bakarnu bazu koja je ujedno i vapor chamber
    Jel ovo sigurno tacno? Cak je i onaj NV PR (Patersen) rekao da kuler nije vapor chamber? Hm...ili je to Asus nesto frikombinovao?

3+1 monitora? 3D Surround? CUDA? Physx? Izmene u nV kontrol panelu? DX11.1? Podrzava li ova asus kartica ista od toga Zasto ne 301.10 drajver...aaaah, sad vec smaram...
    Menjao nex999 : 04.04.2012. u 16:17
    who's fucking with my medicine

Member Avatar korisnika PCBeast
    Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    5.003
  6. Moja mašina
    • CPU: Intel 3930K @ 4.7 Ghz/ Swiftech XT/MCP655,Danger Dan Triple Xtreme x2
    • MoBo: Asus Rampage IV Extreme
    • RAM: Mushkin Redline 1.5v 1866 Mhz 16GB
    • VGA: MSI GTX 680 Lightning /MSI GTX 660 Ti PE OC
    • MON: Dell UltraSharp 2709w
    • HDD: Western Digital VelociRaptor/Hitachi 2TB/Samsung 1TBx2
    • OPT: Liteon
    • Case: Cooler Master Stacker 832 Black Edition/Enermax Revolution 1050w
    • SND: Creative Titanium HD
    • LAP: Tablet
    • TV: Samsung UE40D5000
    • INET: DSL
    • Ostalo: Logitech MX Revolution/G9/G700/G15,Logitech QuickCam 4000 Pro ,Logitech RumblePad 2 Double Vibration
  7. Dobro zapazanje mada ovako kako si sve podvukao ispade test nacisto smesan.

Samo da dodam da nije u pitanju 3 meseca vec nepuna 2 meseca.
    ATI je u decembru imao paper launch,kartice su tek od januara izasle na trziste!
    nVidia je odmah plasirala GTX680.
    "Žalim one koji nisu videli pored očiju i nisu shvatili pored razuma!"

Member Avatar korisnika bojsa
    Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    2.008
  9. Moja mašina
    • CPU: Core i7 740QM 1,73GHz ...... Core i5 2500K @ 4,5GHz
    • MoBo: Alienware Intel PM55 ...... ASUS P8Z77-V
    • RAM: 8GB DDR3 1600MHz Kingston ..... 4 x 4GB AMD Memory 1600 MHz
    • VGA: Radeon HD5870M 1GB GDDR5 ...... Radeon HD 7970 3GB
    • MON: Dell UltraSharp U2711; Alienware 15,6" FullHD RGB LED
    • HDD: WD 2TB Green @ Revoltec Alu Guard;2x WD 500GB 7200RPM 2,5"; Seagate 1TB 16MB
    • OPT: LiteON DVD-RW
    • Case: CoolerMaster Test Bed
    • SND: LG LH-D6530 5.1 350W RMS; Monster Beats urBeats; ASUS Vulcan PRO
    • LAP: Alienware m15x
    • TV: Philips 42PFL5405H/12
    • Ostalo: Logitech VX Nano; G400; diNovo Edge; CM QuickFire TK Canon HV30; Canon 7D; Sony Xperia U
  10. Previse dramatizacije?
    Mozda malo, ali svaki put isto, kasne uvek

Zar nije maltene svaka fabricka nV kartica po pravilu manjih dimenzija od AMD-ove iz iste klase?
    8800gtx je bio veci od 2900xt/3870, HD4870 je bio manji od GTX 280, hd5870 je bio slicnih dimenzija kao gtx480, tek je od skoro poceo taj trend

PRVI review gde je neko nasao da je kartica zapravo bucna...? Ili je to neki zez Asusa? Na koliko stepeni / obrtaja kartica para usi? Koja kartica je bila tisa od ove? Ovo je jako ozbiljan problem onda jer kartica kosta djavo i po a zapravo je bucnija od prethodnih? GTX580? GTX480? Iako svi svuda govore suprotno...O cemu se radi...? :zbunj:
    Nisam samo ja, slaze se i Wizzard na techpowerupu i jos negde sam video slican komentar. Vent se brze vrti nego kod gtx580 gde je isao do recimo 2500-3000 obrtaja koliko se secam, a sada ide dosta brze. U svakom slucaju bucnija je od gtx 580, nema veze sa asusom.

Sta mu dodje "prirodan" Jel ovaj raspored neki problem, smeta li necemu ... jel to struja ne' dulazi u kartu kano valja
    Jednostavno, kada se skine kuler, ta plastikica smesno "strci", jednostavno ovo je subjektivno, meni je smesno nhf za one kojima izgleda normalno, ja volim klasican sistem gde stoje konektori jedan do drugog nalemljeni na PCB

Jel ovo sigurno tacno? Cak je i onaj NV PR (Patersen) rekao da kuler nije vapor chamber? Hm...ili je to Asus nesto frikombinovao?
    Moguce da je moja greska, provericu, meni je baza delovala predebelo kada sam rasklopio kartu da bi bila samo plocica, ali moguce da sam lose procenio. Nisam ni ja video u PR materijalu, ali reko prestali da se hvale budalastinama
    Menjao bojsa : 04.04.2012. u 16:51

Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    2.008
  12. Moja mašina
    • HDD: WD 2TB Green @ Revoltec Alu Guard;2x WD 500GB 7200RPM 2,5"; Seagate 1TB 16MB
    • Ostalo: Logitech VX Nano; G400; diNovo Edge; CM QuickFire TK Canon HV30; Canon 7D; Sony Xperia U
  13. ATI je u decembru imao paper launch,kartice su tek od januara izasle na trziste!
    nVidia je odmah plasirala GTX680.
    Ja kartu imao odmah posle NG, tipa 3. januara recimo, tim vremenom sam se vodio, tako da i ako uzmemo da je 22. mart kada je gtx680 poslat odredjenim novinarima, to je skoro 3 meseca, a gledajuci broj uvezenih kartica o kome se prica, kod nas je u nesto vecem broju nece biti bar jos mesec dana

Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    5.003
  15. Moja mašina
    • Ostalo: Logitech MX Revolution/G9/G700/G15,Logitech QuickCam 4000 Pro ,Logitech RumblePad 2 Double Vibration
  16. Citat Citiram korisnika: bojsa Pogledaj poruku
    Ja kartu imao odmah posle NG, tipa 3. januara recimo, tim vremenom sam se vodio, tako da i ako uzmemo da je 22. mart kada je gtx680 poslat odredjenim novinarima, to je skoro 3 meseca, a gledajuci broj uvezenih kartica o kome se prica, kod nas je u nesto vecem broju nece biti bar jos mesec dana
    Nisam sitnicar samo ukazujem na cinjenice.
    Nek i bude 3 meseca stim sto ja znam da je GTX660 (GK104) sada GTX680 trebao da se pojavi u februaru

Moderator Avatar korisnika nex999
    Na forumu od
    Oct 2004
    Poruka
    8.363
  18. Moja mašina
    • CPU: Core i7 3770K@4.7GHz::Corsair H100
    • MoBo: Asus Maximus V Formula
    • RAM: 4x8GB Kingston HyperX Beast 2400MHz
    • VGA: Asus GTX680 DirectCU
    • MON: Dell U2713HM::Samsung 971p
    • HDD: Samsung 840Pro 250GB::WD5000AAKS::SeagateST2000L003
    • OPT: LiteON neki
    • Case: Fractal Design Define R4::CorsairHX620
    • SND: Microlab B77
    • Ostalo: LogitechG11/MX performance
  19. Ok, neke su malko duze neke su malko krace, ali ipak ... E da bre i sta je to monolitna graficka kartica Jel to ne-modularna

Salim se ja sad malko Hvala na odgovorima u svakom slucaju, ja sam u principu ocekivao opsirniji i detaljniji tekst od sistema kratki pasus+slika al nebitno
    who's fucking with my medicine

Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    5.003
  21. Moja mašina
  22. Sam test pocev od uvoda oblikuje poseban karakter i veoma je kriticarski nastrojen uopste kada je rec o nVidia.
    Za svaku recenicu koju sam mogao da izdvojim imam kontra argument kao dokaz.

I po meni jako bitna stvar i ako nisam tester za sajtove,godinama i sam pisem review-e i znam kako se to radi ali recimo u opisu jednog proizvoda
    nikad nisam generalizovao neku stvar nego sam napisao ovo je moje subjektivno misljenje.
    U opisu ove karte stvar je poprilicno generalizovana tako da ce svaki citalac pomisliti da je to tako i nikako drugacije pogotovu sto je ovo nesto nase pa se kao takvo postuje!
    Primetio sam da je u konstrukciji teksta ukljuceno i "na glas razmisljanje" korisnika na forumu pa je to objedninjeno u jednu celinu samog opisa.

Takodje upada u oko izbor igara koji se itekako razlikuje od ostalih sajtove sirom neta.
    Nesto sto jednostavno daje naznake da su igre odabrane sa posebnom namerom.

Crysis Warhead/Crysis 2/Metro 2033/AVP/F1/Dirt 3 sve igre osim Lost Planeta koje su naklonjene AMD karticama.
    Gde su popularne igre danasnjice?Gde je recimo BF3?Igre svezijeg datuma?

Nazalost,bez uvrede ali mi se tekst/test ne svidja kao i to sto je ubacena MSI Lightning karta o kojoj je bilo reci da je plagijat nemackog testa! (Ako je to istina,ne zalazim u to,to su drugi rekli)

P.S.Ovo je moze zapazanje ,nadam se da na to imam pravo.
    Menjao PCBeast : 04.04.2012. u 17:37

Member Avatar korisnika demios
    Na forumu od
    Dec 2003
    Poruka
    2.728
  24. Moja mašina
    • CPU: C2D E8300@4.25GHz, TRUE lapped........Phenom II X3 710@3.77GHz TRUE Black lapped
    • MoBo: GA EP45 UD3P....................................GA 790X UD4
    • RAM: 2x2GB OCZ@1200.....................................2x2GB Transcend@780 :)
    • VGA: Leadtek 8800GTS 320...............................GA 8800 GTS 512
    • MON: Viewsonic 2216W.........................................LG L222WS
    • HDD: WD 320 + Samsung 750 32MB.................320 + 500 32MB Barakudice
    • OPT: Samsung SATA DVD-RW..........................Pioneer 212D SATA
    • Case: Antec 900, CM Real Power M620...........Antec 900 + Corsair HX620
    • SND: Integra, Thrust 2.1...............................Realtek, Genius 5.1
  25. malo mi se ne dopada shablon tetstiranja iz razloga shto se vrte neki custom preseti za benchmarke, pa ne moze bash lako da se uporedi sa drugim testovima ili drugim kartama dok se ne izvrti bash tako.

nisam skontao, gde su OC rezovi? jel karta ima onaj degault ghz takt i onaj neki turbo i to je to?
    tj u prevodu, ona svo vreme radi u tom turbo modu ili kako?
    po ovim rezovima rekao bih da su jako blizu karte na defaultu, a ako nv ne moze da se klokuje vishe od ovoga puno, ati odnosi chistu pobedu.

e da, reche mi jeda ndrugar da je chitao da referentne karte imaju frku sa ventom, da se zaglavljuje. da li je to istina ili je on to nesgto pogreshno protumachio?
    Menjao demios : 04.04.2012. u 18:01

Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    2.008
  27. Moja mašina
  28. Salim se ja sad malko Hvala na odgovorima u svakom slucaju, ja sam u principu ocekivao opsirniji i detaljniji tekst od sistema kratki pasus+slika al nebitno
    bice i to, samo sam bio preopterecen, a verujte mi da je bilo kakvo zadrzavanje karte bilo nemoguce, jer je isla posle toga van nase zemlje, sto sam uspeo u tri dana da istestiram istestirao sam, dobro sam i ovoliko uspeo

Ok, neke su malko duze neke su malko krace, ali ipak ... E da bre i sta je to monolitna graficka kartica Jel to ne-modularna
    Taj izraz koristim ironicno, zbog cinjenice da mi je tokom predstavljanja Radeon HD4800 serije, jedan od zaposlenih u AMD-u, ne mogu vise da se setim tacno ko, rekao kako je sa "monolitnim" grafickim karticama gotovo i kako je doslo vreme malih i brzih grafika misleci na to sto je hd4850 nudio performanse u egalu sa 8800GTX-om. Monolitno se odnosilo na velike masivne karte koje puno trose, greju se itd. sto bi imalo smisla da 4870x2 nije bio predstavljen nesto kasnije i da AMD nije nastavio upravo u pravcu "monolitnih" grafickih karti (kao i nvidia ruku na srce ) koje su sve vece i vece i zapravo je NVIDIA ta koja je za promenu predstavila nesto novo u tom smislu Nadam se da je sada jasnije, jbg, to je moja prozivka na oba proizvodjaca, ali posebno na ove koji su pre par godina tvrdili kako je sa tim pristupom gotovo...

Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    2.008
  30. Moja mašina
  31. Citat Citiram korisnika: demios Pogledaj poruku
    malo mi se ne dopada shablon tetstiranja iz razloga shto se vrte neki custom preseti za benchmarke, pa ne moze bash lako da se uporedi sa drugim testovima ili drugim kartama dok se ne izvrti bash tako.

nisam skontao, gde su OC rezovi? jel karta ima onaj degault ghz takt i onaj neki turbo i to je to?
    tj u prevodu, ona svo vreme radi u tom turbo modu ili kako?
    po ovim rezovima rekao bih da su jako blizu karte na defaultu, a ako nv ne moze da se klokuje vishe od ovoga puno, ati odnosi chistu pobedu.

e da, reche mi jeda ndrugar da je chitao da referentne karte imaju frku sa ventom, da se zaglavljuje. da li je to istina ili je on to nesgto pogreshno protumachio?
    nisam imao problema sa ventom, kao sto sam vec rekao tri dana sam imao kartu efektivno, tako da nisam imao vremena za sve, pa sam se potrudio da bude nesto veci broj testova, umesto OC-a koji ionako drugacije funkcionise od dosadasnjeg pristupa
    Fora je u tome da ti namestis Offset vrednost, recimo +500MHz, povecas maksimalni power draw za 35% i ukoliko su svi uslovi idealni karta ce raditi na 1500MHz, medjutim cim nesto bude ugrozeno (TDP, temperatura...), karta obara takt. U sustini ti pozelis da ona radi na odredjenom taktu, pa ako moze moze

Radim na tome da nabavim gtx 680 drugog proizvodjaca, na nesto vise vremena pa cemo imati i nesto detaljniji test performansi, moze?
    Menjao bojsa : 04.04.2012. u 18:07

Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    2.008
  33. Moja mašina
  34. Citat Citiram korisnika: PCBeast Pogledaj poruku
    Nisam sitnicar samo ukazujem na cinjenice.
    Nek i bude 3 meseca stim sto ja znam da je GTX660 (GK104) sada GTX680 trebao da se pojavi u februaru
    znam, ali i sam dobro znas sta znaci za proizvodjace kada kaze "trebalo bi...", meni se odmah prevrne zeludac

Member Avatar korisnika demios
    Na forumu od
    Dec 2003
    Poruka
    2.728
  36. Moja mašina
    • CPU: C2D E8300@4.25GHz, TRUE lapped........Phenom II X3 710@3.77GHz TRUE Black lapped
    • MoBo: GA EP45 UD3P....................................GA 790X UD4
    • RAM: 2x2GB OCZ@1200.....................................2x2GB Transcend@780 :)
    • VGA: Leadtek 8800GTS 320...............................GA 8800 GTS 512
    • MON: Viewsonic 2216W.........................................LG L222WS
    • HDD: WD 320 + Samsung 750 32MB.................320 + 500 32MB Barakudice
    • OPT: Samsung SATA DVD-RW..........................Pioneer 212D SATA
    • Case: Antec 900, CM Real Power M620...........Antec 900 + Corsair HX620
    • SND: Integra, Thrust 2.1...............................Realtek, Genius 5.1
  37. kul, hvala na odgovoru
    jedva chekam OC rezove.

Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    5.003
  39. Moja mašina
  40. Citat Citiram korisnika: bojsa Pogledaj poruku
    znam, ali i sam dobro znas sta znaci za proizvodjace kada kaze "trebalo bi...", meni se odmah prevrne zeludac
    Trebalo znaci ,pojavila bi se ali sad da ne zalazim u filozofiju znacenja samog izraza i zbog cega je kartica odlozena.
    Kao sto rekoh meni ne znace tih 3 meseca nista,bilo da je ATI nit nVidia i nikad se nisam opozivao na to.
    6 - 8 meseci je vec pravo kasnjenje koje je poprilicno ,kao sto je recimo prvi Fermi kasnio,koliko vec tacno sad sam i zaboravio..

Member Avatar korisnika Prostreet
    Na forumu od
    Jan 2009
    Poruka
    1.581
  42. Moja mašina
    • Ostalo: Leti, leti pesmo moja mila! i ROCCAT TAITO!!!!!!!!!
  43. Techpower up

Ljudi bre, vi ste svi neki djujndju mundju gurui za grafičke procesore i kulere, mislim na ekipu koja je postavila komentare na ovoj stranici, zar nikad niste otisli recimo na techpower up sajt?

Zar ne vidite da su ovo sve slike na Benču "test" uzete sa Techpower up sajta?

http://www.techpowerup.com/reviews/N...GTX_680/4.html

Samo je na nekim ociscena pozadina, a na onaj sa SLI konektorima nije, a par drugih slika su uzete sa nekog zvanicnog sajtu jer su ono 3DSMAX, a ne fotografija.

Ti Bojso ovu karticu jedino gde si video je na sajtu Techpower up i nigde više! Ovo stvarno postaje već smešno!

Ali, je meni jasmešnije što ovi gurui odavde ne mogu da provale nego pitaju bojsu zašto ovo pogrešio zašto ono, pa pogrešio čovek jer nije imao karticu u rukama pa da stvarno vidi šta i kako, rastavljao je ali malo sutra!

Eto tako živi bili!

Evo ovo vam je defakto dokaz:

http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeF.../sli_small.jpg

Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •