-
Member
Problem sa kacenjem videa na Youtube
Ranije sam normalno kacio video na Youtube. Medjutim sada to ide tako sporo( iranije je bilo sporo) a onda mi posle izvesnog vremena prijavi da je doslo do greske.Regularno sam prijavljen na Youtubu.Fajl je velicine 580 MB. Napominjem da je duzina videa oko 5 min a da mi je brzina slanja ista kao i kada sam ranije slao fajlove sa videom. Nekoliko sam puta pocinjao od pocetka proceduru slanja da vidim da ja nisam negde pogresio i postavi se vreme od nekih 600 do 700 min koliko mu treba i posle otprilike sat do sat ipo nece dalje. Ne bi ovo ni primetio da nisam hteo da nakacim fajl jer ga ne mogu takvog slati putem e-maila zato sto je veliki a onda bi ga kao link poslao. Hvala unapred.
-
Member
-
Moderator
5 minuta 580 mb ?
KOmpresuj ti to. Youtube ce to uraditi u svakom slucaju.
-
VIP member
^ Ako je 1080p, minut na 100MB je otprilike neki balans za kvalitetan rezultat na YT.
-
Newcomer
-
@ev1L Svaka rekompresija uništava kvalitet. Nemoj da preporučuješ ljudima da rade više rekompresija bez ikakve potrebe naročito kada se zna da će i Youtube da odradi rekompresiju. Windows Movie Maker nije najbolje rešenje kada treba zadržati kvalitet. A svakako ne vidim razlog da to radi ako će već da ga rekompresuje sa Adobe Media Encoder-om jer i tu može da podesi željenu veličinu fajla.
Uvek je poželjno upload-ovati originalni fajl, bez ikakve rekompresije. Ako već mora da se radi rekompresija, to treba raditi samo jednom.
-
nije tacno da je najbolje uplodovati originalni fajl, narocito zato sto to u vecini slucajeva i nije moguce.. uostalom i to sto ti nazivas originalnim fajlom je vec kompresovana osim ako se ne radi o red one RAW fajlovima sto je vrlo malo verovatno...
-
Ma nemoj. U kojim to slučajevima nije moguće? Video sniman Fraps-om, možda?
To što ja nazivam originalnim fajlom jeste upravo to za onog ko želi da ga postavi na Youtube. Kućne kamere uvek koriste lossy kompresiju i tako dobijen fajl jeste original jer druga verzija ne postoji. Ako želiš da upload-uješ deo filma ili ceo film koji je u DVD ili Blu-Ray formatu, to jeste original namenjen distribuciji jer studijski master sigurno nećeš nigde naći. Ako snimiš nešto TV karticom, pa makar i digitalnom, to jeste original jer ti ovi iz televizije sigurno neće dati njihov primerak koji su koristili za emitovanje.
Mani filozofiju i drži se konkretnih stvari.
Uostalom, šta je poenta tvoje izjave? Ako je fajl jednom kompresovan onda je sasvim u redu ponovo ga kompresovati i rekompresovati do besvesti?!
Edit: Mali tip sa Youtube
Upload videos in original quality whenever possible - If you do not need to edit your video, simply upload the unaltered original recording for optimal quality.
Izvor: http://support.google.com/youtube/bi...&page=guide.cs
Menjao ilidan : 02.11.2012. u 15:14
Dozvoljeni tagovi
- Ne možete pokrenuti nove teme
- Ne možete odgovoriti u temi
- Ne možete okačiti atačmente
- Ne možete izmeniti svoje poruke
-
Pravila Foruma
Bookmarks