Zakoni fizike
Brzina signala kroz kabl je 2/3 brzine svetlosti, odnosno ~200 000 km/s. Cak i ako bi postavio pravolinijski kabl izmedju tacaka A i B koje su udaljene 500 km, bez ijednog rutera izmedju njih (znaci bez ikakvog dodatnog usporavanja usled obrade paketa), roundtrip signala bi iznosio 5 ms:
(500 km) / (200 000 km/s) = 0.0025s = 2.5 ms - u jednom smeru
Dakle, ovo je prakticno teoretski maksimum koji je u praksi neostvariv iz mnogo razloga: kabl ce retko ici pravolinijski izmedju dva grada ukoliko direktna veza izmedju njih uopste postoji, paketi ce prolaziti kroz mnogo rutera od kojih svaki, manje ili vise, usporava paket, itd.
Ja mislim da ping iskljucivo meri jedan smer, jer kad sam gledao pingove do Finske i Rusije ping koji je dobijen fizicki nije bio moguc.
Bash po toj logici moguce je da ping bude 5ms itekako - i ne treba ni da bude toliko ako je dobra veza(Korejanci su na Tajvanskom serveru imali nikada ping >10ms, bio je autokick na >10ms
)
bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.
Ping meri round-trip time (RTT). Ne znam sta su merili u Koreji i Tajvanu, ali zna se sta predstavlja ping
Ping (packet internet groper) is a computer network administration utility used to test the reachability of a host on an Internet Protocol (IP) network and to measure the round-trip time for messages sent from the originating host to a destination computer. The name comes from active sonar terminology which sends a pulse of sound and listens for the echo.
Da li je Trago/Nuba igde ikome ostavio-la fiksni ili mobilni kontakt telefon.
Sta im to znaci da ostave letak na kojime nema telefona ni emaila, a adresa sajta na letku je u izradi.
Na telefon Tel: +381 11 22 00 500 koji je na Nubinoj stranici se niko ne javlja, pa mi nije jasno kako su zamislili kontakt?
Nasao sam jos dva telefona Nubina od glavnog admina:
address: Fax: +381 (11) 22 84 290
address: Mob: +381 (0)65 950 22 37
Menjao Vuk : 14.03.2012. u 14:51
Na papiru koji sam dobio telefon je 011/715-44-00.
How to train your wagon
Vrlo je nezgodna informacija da im je u planu samo Novi Beograd i da ce tek u sledecoj godini mozda raditi gusce delove Beograda, tipa centar grada, Vracar.
Malo mi je cudno da te zone oko Metro zone nece biti pokrivene cvoristima i da im odatle nece biti u planu u toku ove godine razvodjenje ka home infrastrukturama.
Ma zaglavio se Targo negde u "proracunima" ...ako nastave ovako, krenuce na leto, mozda![]()
Ohladio sam se prilicno. Doduse, cela ova prica oko targa je rekla-kazala, pa cu ipak cekati neku zvanicnu internet stranu, mozda neku agresivnu najavu/reklamu na TV.
To čim počinje da se radi u po nekom BG naselju nema leba .
Odličan primer nam je i Orion ili kako se već zove - mrtvo slovo na papiru .
Neka uzmu primer SBB-a koji je ovde počeo , a danas je najveći kablovski distributer u Srbiji![]()
Kragujevac moj rađa čudan soj, ljut je koren taj, a u duši raj...
Hmm Targo obilazi oko Bloka 1 i Opštine kao kiša oko KragujevcaTu su sa svih strana...ali ih nema ovde
![]()
A Smile Can Hide A Thousand Words..
Bili prekjuče da dobiju pristanak, od vrata do vrata. "Ajde, pristajem."
How to train your wagon
Kod mene u paviljonima juce komsija isao od vrata do vrata, da sakupi potpise, i dosta ljudi je bilo za, tako da nam uvode![]()
eto dodje FTTH u nasu drzavu i u moj blok i moj ulaz a ja se po prvi put u zivotu selim...zastoooo zastooooo
evo za oprostaj
http://img513.imageshack.us/img513/4...0316045045.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images...0316045018.jpg
jesi li podigao cenu stana zbog "optike"![]()
Bookmarks