Strana 2 od 352 PrvaPrva 1234561252102 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 16 do 30 od ukupno 5278

Tema: Targo Telekom

Member Avatar korisnika JohnnySM
    Na forumu od
    Aug 2006
    Poruka
    583
  2. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ @ 2,6 GHz - BOX
    • MoBo: MSI K9N Neo-F V2 nForce 520
    • RAM: 2 GB DDRII @ 800 MHz
    • VGA: Gigabyte nVidia GeForce 8500GT 256MB GDDR2
    • MON: BenQ G2420HD 24" Full HD
    • HDD: WD2000JB 200GB, WD5000AAKS 500GB, Samsung HD154UI 1,5TB
    • OPT: NEC ND-4550A DVD-RW / TSSTcorp DVD-RW
    • Case: Chieftec LBX-01B-B-B / Chieftec 400W
    • SND: Creative Sound Blaster Live! 5.1 Digital / Genius SW-5.1 Home Theater
    • LAP: Asus N50Vn
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Trust KB-1450 / Logitech Performance Mouse MX™
  3. Uh, sto mi to nemamo u NS .
    "We are a selfish, base animals, crawling across the earth. But because we've got brains, if we try real hard, we can occasionally aspire to something that is less than pure evil."

Member Avatar korisnika draus
    Na forumu od
    Nov 2007
    Poruka
    194
  5. Moja mašina
    • LAP: toshiba L500-1XU
  6. koji je to deo NBGa

Member Avatar korisnika SSJ_5
    Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    378
  8. Moja mašina
    • CPU: ATHLON64 4200BOX x2 Dual-Core AM2
    • MoBo: MSI K9N NEO-F
    • RAM: Transcend DDR2 1GB 240pin PC-667/CL5 x 2
    • VGA: VGA PCI-E 256MB DDR2 ATI Radeon X1550, Heatsink, Dual link, DVI, TV-out, 128bit, RoHS
    • MON: Acer AL1916W
    • HDD: Western Digital 250 GB SATA II, Maxtor 160 GB SATA II
    • OPT: LG GSA-H42NRBBB
    • Case: CoolerMaster RC-534-SKP3-GP
    • SND: Altec Lansing 151i 5.1
    • INET: DSL
  9. Citat Citiram korisnika: JohnnySM Pogledaj poruku
    Uh, sto mi to nemamo u NS .
    Mi u Novom Sadu imamo razvucene opticke kablove preko vise od 80% grada. Drzi ih Informatika.

Prosle godine su ih razvukli koliko sam uspeo da vidim celim tokom Bulevara Evrope.

Member Avatar korisnika daxyco
    Na forumu od
    Jun 2009
    Poruka
    1.217
    Citat Citiram korisnika: draus Pogledaj poruku
    koji je to deo NBGa
    Blok 28
    Da volim crno-bele, ponosno kažem svima!

Member Avatar korisnika RazbojNick
    Na forumu od
    Feb 2004
    Poruka
    4.487
    Citat Citiram korisnika: draus Pogledaj poruku
    koji je to deo NBGa
    Studenjak
    How to train your wagon

Member Avatar korisnika Kimins
    Na forumu od
    Oct 2009
    Poruka
    2.011
  13. Moja mašina
    • CPU: E6600 3.06@3.83GHz + hyper tx2
    • MoBo: GA P41T-D3
    • RAM: 2x2GB ddr3 transcend
    • VGA: MSI GTX560 Ti Twin Frozr II 1 GB
    • MON: lg 20"
    • HDD: ocz vertex plus 60gb + hitachi 500gb
    • OPT: nec 3550a
    • Case: chief dragon + antec truepower650w
    • LAP: Lenovo ThinkPad SL510
    • Ostalo: Nokia 101 :D
  14. Citat Citiram korisnika: RazbojNick Pogledaj poruku
    Mogu da ugrade i backbone interneta sa vezom od 16 petabita/s u moj ulaz, šta mi vredi ako nabiju cenu i upropaste uslugu. Sa lepom pričom je i Kradijus došao, većina zna kakva je usluga i cene.
    Dolaze da preotmu korisnike od druge firme i nabiju cenu tako da niko nece da predje.
    Razmisli da li to ima smisla i da li ce na taj nacin isplatiti ulaganje u mrezu koju su postavili?

Member Avatar korisnika RazbojNick
    Na forumu od
    Feb 2004
    Poruka
    4.487
    Radijus je isto morao da bude dobar sa ponudom kad je dolazio, jer smo istovremeno dobili PTT KDS ponudu. Tada informacija kakav je koji nije prosto bilo jer je sve tek počinjalo u Srbiji. Nijedan od ta dva nije bajan. RV je nešto bolji, ali i skuplji.
    How to train your wagon

Member Avatar korisnika JohnnySM
    Na forumu od
    Aug 2006
    Poruka
    583
  17. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ @ 2,6 GHz - BOX
    • MoBo: MSI K9N Neo-F V2 nForce 520
    • RAM: 2 GB DDRII @ 800 MHz
    • VGA: Gigabyte nVidia GeForce 8500GT 256MB GDDR2
    • MON: BenQ G2420HD 24" Full HD
    • HDD: WD2000JB 200GB, WD5000AAKS 500GB, Samsung HD154UI 1,5TB
    • OPT: NEC ND-4550A DVD-RW / TSSTcorp DVD-RW
    • Case: Chieftec LBX-01B-B-B / Chieftec 400W
    • SND: Creative Sound Blaster Live! 5.1 Digital / Genius SW-5.1 Home Theater
    • LAP: Asus N50Vn
    • Ostalo: Trust KB-1450 / Logitech Performance Mouse MX™
  18. Citat Citiram korisnika: SSJ_5 Pogledaj poruku
    Mi u Novom Sadu imamo razvucene opticke kablove preko vise od 80% grada. Drzi ih Informatika.

Prosle godine su ih razvukli koliko sam uspeo da vidim celim tokom Bulevara Evrope.
    Da, ali za sada je to samo... eto, ima ih. Ko ce ih koristiti i kada, o tome se nista ne zna, samo se spekulise. Oni imaju neki plan, ali znajuci kako su im sjajno prosli prethodni planovi, nisam optimista. Posebno zato sto to radi javno preduzece.
    "We are a selfish, base animals, crawling across the earth. But because we've got brains, if we try real hard, we can occasionally aspire to something that is less than pure evil."

Member Avatar korisnika SSJ_5
    Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    378
  20. Moja mašina
    • CPU: ATHLON64 4200BOX x2 Dual-Core AM2
    • MoBo: MSI K9N NEO-F
    • RAM: Transcend DDR2 1GB 240pin PC-667/CL5 x 2
    • VGA: VGA PCI-E 256MB DDR2 ATI Radeon X1550, Heatsink, Dual link, DVI, TV-out, 128bit, RoHS
    • MON: Acer AL1916W
    • HDD: Western Digital 250 GB SATA II, Maxtor 160 GB SATA II
    • OPT: LG GSA-H42NRBBB
    • Case: CoolerMaster RC-534-SKP3-GP
    • SND: Altec Lansing 151i 5.1
  21. Citat Citiram korisnika: JohnnySM Pogledaj poruku
    Da, ali za sada je to samo... eto, ima ih. Ko ce ih koristiti i kada, o tome se nista ne zna, samo se spekulise. Oni imaju neki plan, ali znajuci kako su im sjajno prosli prethodni planovi, nisam optimista. Posebno zato sto to radi javno preduzece.
    Valjda ce dati nekad na izdavanje. Ili ce jos neko razvuci kablove.

Member Avatar korisnika markomix
    Na forumu od
    Nov 2009
    Poruka
    266
    Posto Targo jos ne izbacuje nikakve informacije, evo bar da stavim ovaj info od Telefonkabl-a. Kazu da krecu u aprilu. Ni oni se nisu bas nesto pretrgli sa davanjem informacija, ali makar ima bar nesto od informacija za razliku od Nube. Koliko vidim na slici pise 100Mbit, e sada da li ce odmah ponuditi takav paket i po kojoj ceni videcemo za mesec dana.

TELEFONKABL prvi FTTH operater u Srbiji

Budućnost stiže!
    TELEFONKABL prvi FTTH operater u Srbiji

Telefonkabl a.d. je nastavio tradiciju uvođenja novih tehnologija u Srbiju. Nekada prvi operater kablovske televizije - danas prvi FTTH operater.
    Najsavremeniji pristup telekomunikacijama – optički kabl praktično neograničene propusne moći do stanova, tako je, osim u najrazvijenije svetske zemlje, stigao i u Srbiju.

Ovim su i u našoj zemlji otvorena vrata telekomunikacionim uslugama o kojima smo do sada samo slušali, a kvalitet postojećih usluga podignut je na potpuno novi nivo.

O uslugama koje Vam naša nova FTTH mreža omogućava možete pogledati u FTTH odeljku našeg sajta.

A ako nekog zanima evo i kako je to krenulo i kako ide u CG:

http://forum.cafemontenegro.com/show...-T-Com-Optika&

Moram da priznam da sam se iznenadio kad sam video da se optika pojavila u CG pre nego kod nas i to jos kod pilicarskih monopolista T-Com. Koliko vidim sa optikom su ukinuli onaj FUP koji vole da stavljaju u zemljama koje su "manje razvijene", tj u kojima nemaju nikakvu konkurenciju(gde imaju cist monopol).

Kad pogledam ovo, stvarno mi nije jasno sta Telekom ceka kad je optika u pitanju. Mada moje je licno misljenje da je sam grad(drzava) trebao da izgradi optiku i da je iznajmljuje provajderima. Jer ako im do sada nije palo na pamet da regulisu kablovski sektor(pravo da biramo od koga cemo uzeti kablovsku) cisto sumnjam da ce se nesto preterano pozabaviti optikom, sto je opet van svake pameti(mala digresija-a kad su adsl i fiksna u pitanju i dalje mi nije jasno zasto nisu Telekomovu mrezu(kablove) izdvojili iz Telekoma i liberalizovali trziste). Mada, mislim da je dovoljno reci "Radna grupa za širokopojasni internet" i da svima bude jasno kako stoje stvari u ovoj zemlji.
    Menjao markomix : 04.03.2012. u 23:27

Member Avatar korisnika dusman13
    Na forumu od
    Jan 2007
    Poruka
    398
  24. Moja mašina
    • CPU: Intel Core2Duo E7300 2.66Ghz
    • MoBo: Gigabyte GA-EP31-DS3L s775
    • RAM: DDR2 4GB/800 Kingston
    • VGA: NX 9600GT 512MB PCIe
    • MON: LG L194WS
    • HDD: SATA2 320x2
    • OPT: Samsung super writemaser
    • Case: Midi 460W CoolerMaster
  25. Totalno bezveze ponuda T-coma u CG pa bre covece pogledaj njihov najveci paket optike od 45Mbit sa 2Mbit UL je 65 EU a kod SBB 100Mbit sa 4Mbit UL kosta 6.840 RSD pa tako izadje da je SBB-ovih 100Mbita jeftinije u odnosu na 45Mbita jer po dansnjem kursu crnogorska ponuda za 45 iznosi 7150 RSD uz SBB duplo brzi UL, koja glupost pa ako TK ili Nuba takve cene i brzine daju ovde kod nas, mislim da niko nece preterano da se trudi da prelazi kod njih jer tako nesto imaju vec SBB, sad ce RV, pa za njima IKOM, itd... to je cisto da se kaze da imaju optiku, taj tcom je gori od svakog pilicara, a pazi to je jos sad kad su im ubrzali net na optici od 16.1.2012 znaci bilo je i manje za iste pare pa kako je to povoljno???
    Doduse CG je drugacije trziste, ali opet ko zna sta ce ovima pasti napamet kad budu formirali cene i pakete, ostaje nam da vidimo.
    Dalje onaj najmanji njihov paket je 30EU a brzina 25/2 a SBB ima 24/2 opet je SBB malo jeftiniji, ali doduse i 1Mbit manje ali pri toj brzini nije nista znacajno taj 1 Mbit, srednji paket im je 35/2 za 50EUR ili ti 5500 RSD, a SBB ima 40/2 za 3700 RSD.
    U svemu je SBB bolji od Tcomove optike, pa ako ce nam biti takva ponuda kao u CG onda nam opika uopste ne treba, mislim treba ali nije to tako sjajno bajno kako oni pisu, te neverovatna ponuda pa brzine do 100Mbita pa da ali ako tih 100Mbita kosta 200EU ko ce to da kupi itd...
    Lažovi se vole hvaliti uglavnom kada shvate da nema nikoga ko bi ih mogao u tome ometati. Zli ljudi ne menjaju narav ni kad se s njima lepo postupa.

Member Avatar korisnika DariusIII
    Na forumu od
    Dec 2006
    Poruka
    2.662
  27. Moja mašina
    • CPU: AMD FX-6100 Black Edition
    • MoBo: MSI 870S-C45 (FX)
    • RAM: 8192 MB DDR3 1333 MHz Transcend
    • VGA: PowerColor Radeon 7770
    • MON: Asus VW221S 22"
    • HDD: Kingston HyperX 3K 120GB SSD, 3x500GB WD
    • OPT: Lite-On iHAS122
    • Case: Bitfenix Merc Alpha + LCPower LC6650GP3 v2.3 650W
    • SND: Creative X-Fi XtremeMusic
    • LAP: Acer Aspire 5530G
    • Ostalo: ZBOARD Gaming Keyboard + A4Tech X-750BF, MGE Nova 1100VA UPS HTC Desire HD
  28. Jedini problem sa provajderima koji nude FTTH jeste taj što svi gađaju samo BG i to ni BG ne gađaju ceo. Niko se i ne trudi da pokrije nešto drugo.
    "Freedom is the right of all sentient beings"
    http://www.supernews.com/?i=ZxPX4dWeiDg=

Member Avatar korisnika dusman13
    Na forumu od
    Jan 2007
    Poruka
    398
  30. Moja mašina
    • CPU: Intel Core2Duo E7300 2.66Ghz
    • MoBo: Gigabyte GA-EP31-DS3L s775
    • RAM: DDR2 4GB/800 Kingston
    • VGA: NX 9600GT 512MB PCIe
    • MON: LG L194WS
    • HDD: SATA2 320x2
    • OPT: Samsung super writemaser
    • Case: Midi 460W CoolerMaster
  31. Uh bre sacekaj malo naravno da prvo gadjaju BG ne razumem sta ti mislis pa oni ljudi rade za profit a u BG ima najvise stanovnika, a sto se tice koji deo BG to je NBG i zato pocinju tu jer bi tu trebalo da im se najvise isplati za ono sto su ulozili cista matemaika, ne znam odakle si i da li si nekda bio na NBG ali u blokovima postoje jako velike zgrade sa puno stanova pa sracunaj to sa prosecnim porodicom od nekih 3-4 clana i eto ti zasto se uvek prvo gadja BG i NBG.
    A sta ti mislis da ti oni razvuku u tvojoj kuci u Kovacici optiku ma nek razvuku svima optiku do kuce(stana) u Kovacici, to je jel tako mesto iza(pored) Panceva i kazi ti meni koliko stanovnika ima u Kovacici eto svih stanvnika tj. kuca stanova nebitno pa kad to izracunas i izracunas da samo na NBG zivi preko 500.000 stanvnika samo na jednom delu BG koji je BTW najgusce naseljen onda shvatis da je verovatnoca da ce vise ljudi uzeti tu a i jeftnije im je jer su velike grade i ne mora da se razvlaci mnogo vec dodjes do zgrade a tu te ceka recimo 100 prikljucaka a kad dodje do tvoje kuce u Kovacici tu ga ceka 1 prikljucak, e kad to shvatis onda ces znati zasto se prvo krece od BG i NBG, druze nisu oni Crveni Krst pa da dele ugrozenima pomoc, vec kompanija koja ima za cilj sto veci i brzi profit i da mu se za sto krace vreme vrati ulozeno i da pocne da zaradjuje.
    Ali ne ocajavaj tako sve pocne u BG i onda se polako siri kad oni pocnu da vracaju ulozeni novac, zivimo druze u kapitalizmu i sto pre to shavatis da je njima bitan novac a ne to da li ti u Kovacici ili Babusnici imas net tad ce ti biti lakse, ali dodice optika jednog dana i do tebe najverovatnije.
    Samo opusteno ja zivim na NBG i mislio sam da nikada nece da dodje do mene optika pa eto dogodilo se i to postaje uskoro realnost, samo polako.
    Lažovi se vole hvaliti uglavnom kada shvate da nema nikoga ko bi ih mogao u tome ometati. Zli ljudi ne menjaju narav ni kad se s njima lepo postupa.

Member Avatar korisnika DariusIII
    Na forumu od
    Dec 2006
    Poruka
    2.662
  33. Moja mašina
    • CPU: AMD FX-6100 Black Edition
    • MoBo: MSI 870S-C45 (FX)
    • RAM: 8192 MB DDR3 1333 MHz Transcend
    • VGA: PowerColor Radeon 7770
    • MON: Asus VW221S 22"
    • HDD: Kingston HyperX 3K 120GB SSD, 3x500GB WD
    • OPT: Lite-On iHAS122
    • Case: Bitfenix Merc Alpha + LCPower LC6650GP3 v2.3 650W
    • SND: Creative X-Fi XtremeMusic
    • LAP: Acer Aspire 5530G
    • Ostalo: ZBOARD Gaming Keyboard + A4Tech X-750BF, MGE Nova 1100VA UPS HTC Desire HD
  34. Ma znam ja to, ne kapiraš moji poentu. Meni lično ništa ne znači FTTH ako ga nikada ne bude ovde gde ja živim, 47 kilometara od Beograda. Nismo mi bogu iza tregera, pa neka beogradska naselja su na većoj udaljenosti od njega nego mi. SBB-ova optika prolazi na kilometar od Kovačice, pa opet oni nemaju interesa da jedan krak puste ka nama. Ekonomska logika mi je apsolutno jasna, ja samo pokušavam da objasnim da ta "silna" FTTH ponuda ne znači ništa nikome van NBGD/BGD. Nadam se da sam sada jasniji.
    "Freedom is the right of all sentient beings"
    http://www.supernews.com/?i=ZxPX4dWeiDg=

Member Avatar korisnika Prostreet
    Na forumu od
    Jan 2009
    Poruka
    1.581
  36. Moja mašina
    • Ostalo: Leti, leti pesmo moja mila! i ROCCAT TAITO!!!!!!!!!
  37. Citat Citiram korisnika: dusman13 Pogledaj poruku
    Uh bre sacekaj malo naravno da prvo gadjaju BG ne razumem sta ti mislis pa oni ljudi rade za profit a u BG ima najvise stanovnika, a sto se tice koji deo BG to je NBG i zato pocinju tu jer bi tu trebalo da im se najvise isplati za ono sto su ulozili cista matemaika, ne znam odakle si i da li si nekda bio na NBG ali u blokovima postoje jako velike zgrade sa puno stanova pa sracunaj to sa prosecnim porodicom od nekih 3-4 clana i eto ti zasto se uvek prvo gadja BG i NBG.
    A sta ti mislis da ti oni razvuku u tvojoj kuci u Kovacici optiku ma nek razvuku svima optiku do kuce(stana) u Kovacici, to je jel tako mesto iza(pored) Panceva i kazi ti meni koliko stanovnika ima u Kovacici eto svih stanvnika tj. kuca stanova nebitno pa kad to izracunas i izracunas da samo na NBG zivi preko 500.000 stanvnika samo na jednom delu BG koji je BTW najgusce naseljen onda shvatis da je verovatnoca da ce vise ljudi uzeti tu a i jeftnije im je jer su velike grade i ne mora da se razvlaci mnogo vec dodjes do zgrade a tu te ceka recimo 100 prikljucaka a kad dodje do tvoje kuce u Kovacici tu ga ceka 1 prikljucak, e kad to shvatis onda ces znati zasto se prvo krece od BG i NBG, druze nisu oni Crveni Krst pa da dele ugrozenima pomoc, vec kompanija koja ima za cilj sto veci i brzi profit i da mu se za sto krace vreme vrati ulozeno i da pocne da zaradjuje.
    Ali ne ocajavaj tako sve pocne u BG i onda se polako siri kad oni pocnu da vracaju ulozeni novac, zivimo druze u kapitalizmu i sto pre to shavatis da je njima bitan novac a ne to da li ti u Kovacici ili Babusnici imas net tad ce ti biti lakse, ali dodice optika jednog dana i do tebe najverovatnije.
    Samo opusteno ja zivim na NBG i mislio sam da nikada nece da dodje do mene optika pa eto dogodilo se i to postaje uskoro realnost, samo polako.
    Pa da bitno da njima odgovara, a ostatak Srbije ko *ebe kao po obicaju. U Beogradu ima najvise stanovnika na najmanjem mogucem prostoru, to si tako trebao reci, da te malo prosvetlim. Jos nesto lepo je sto si ti njemu resio da objasnis kako stvari stoje, a sada ja tebi da objasnim, ovde se ta matematika daje pilicarima koji su u savezu sa domacim politicarim na vlasti, da se radi kako treba, pa bar 60-70% zemlje bi odmah dobila iste uslove za bilo kakav razvoj (interneta u ovom slucaju), a ta firma bi vremenom vratila ulozeni novac, po mogucstvu ta firma bi bila u vlasnistvu drzave, kao Telekom, ali ne bi na vrhu Telekoma sedeo kadrovik Radujko, nego neko sposoban i posten. E, kad te stvari shvatimo, i za to se borimo svima ce biti dobro, ovako ti ces u planet betonu na NBG ziveti 20% bolje od njega u Kovacici, ali ces i dalje ziveti lose, ili tvoja deca, ako si nekim slucajem imao srece. Ovde se pokrenu biznisi vezani za kolac koji se dobija preko drzave, od strane ljudi koji ni nemaju nista da uloze, ali to se sve da sredtiti sa politicarima koji su posle na platnom spisku, zato treba ili svima ili nikome.

To sto ti kazes normalno da prvo gadjaju BG, nije normalno, zasto recimo ne bi nesto dali prvo ostatku Srbije koji izdrzava vestacku kvazi-metropolu Beograd.

@DariusIII

Lepo si reko.
    Menjao Prostreet : 05.03.2012. u 10:42

Strana 2 od 352 PrvaPrva 1234561252102 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •