Strana 3 od 7 PrvaPrva 1234567 PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 31 do 45 od ukupno 95

Tema: Air vs Zenbook (i ostali klonovi)

Member Avatar korisnika Boza_S6
    Na forumu od
    Dec 2011
    Poruka
    255
  2. Moja mašina
    • LAP: Asus K50IN
  3. Па није копија, то је Intelov референтни дизајн. Личе, али ваљда тако мора.
    Ајде опиши и један и други, да чујемо инфо из прве руке.

Member
    Na forumu od
    Dec 2002
    Poruka
    161
  5. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X3 710
    • MoBo: Biostar TA790GX A3+
    • RAM: 6GB Kingston DDR3 1333MHz
    • VGA: Gigabyte Ati Radeon HD 4850 1GB
    • MON: Samsung P2370H
    • HDD: 4x 1.5TB Samsung Spinpoint F2 EcoGreen
    • OPT: Nec 7173S, Pioneer 112D
    • Case: Thermaltake Xaser III V1420+U, LC Power LC6550GP
    • SND: Onboard SB, Altec Lansing ATP3
    • LAP: Zenbook UX31E 256GB SSD
    • TV: Samsung LE40C530
    • INET: DSL
  6. Nisam neki stručnjak za opise ali mogu na brzinu reći ponešto... oba uređaja koja sam ja imao(air)/imam(zen) su 13.3, dijagonale ekrana se razlikuju kao i rezolucija. Air ima manju rezoluciju ali čini se veći ekran. Slika mi je lepša na Zenu ali su uglovi bolji na Airu.
    Šarke za ekran mi se čine jednako dobre.
    Zvučnici su kad uzmemo u obzir tako male uređaje vrhunski a tu bi laganu prednost dao Airu iako je Zen glasniji.
    Konektor za punjenje kod Asusa mi se ne sviđa ali realno je da mi se posle Mac-a neće svideti ni jedan konektor na PC-ju. Baterija je kod oba lapa super, mada je Air tu bolji.
    Ovaj moj Zen je i7 a Air je bio i5 tako da to ne mogu baš skroz da poredim ali cena im je ista, tako da je tu Asus bolji kako god porediš.
    SSD je kod Air-a bio 128GB a kod Zena 256GB, tako da opet prednost ide Asusu... mada je ovaj moj model sa onim sporijim SSD-om, ali to nije nikakav problem.
    Tastatura kod Air-a svetli u mraku ali mi se ova kod Zena više sviđa, nekako mi je prijatnija od ove plastike kod Apple-a. Tu moram napomenuti da na netu postoje žalbe na tastaturu na Zenu ali meni se to nije dešavalo.
    OS je stavka za sebe, nekom treba OS X a nekome Windows.. na Airu me zezao malo Windows(ništa strašno) i sporije se butovao od OS X-a ali on nije ni predviđen da vrti taj OS.
    Kvalitet izrade je podjednak ali tu bih prednost ipak dao Zenu pošto mi je nekako kompaktniji, ali uređaji su baš, baš slični.
    Na kraju se sve svede na to koji ti operativni sistem treba, koliko želiš da imaš jabuku na laptopu i koliko ti je bitna cifra.
    Eto ukratko.
    "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best

Member Avatar korisnika Boza_S6
    Na forumu od
    Dec 2011
    Poruka
    255
  8. Moja mašina
    • LAP: Asus K50IN
  9. Значи то је то, нема разлике (битне). Оба произвођача су се потрудила да направе одличан производ.
    Мени се баш ултрабукови свиђају као концепт и требало би ми тако нешто преносиво, али стварно су скупи.
    Можда купим један, ако појефтине..

Member Avatar korisnika kovacm
    Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    6.958
  11. Moja mašina
    • CPU: Commodore C64 (+floppy) VS ZX Spectrum (modovan)
    • MoBo: Atari STe (4MB, MegaFile 30MB) VS Amiga 500 (1MB)
    • RAM: Atari TT 030 (4MB/48MB)
    • VGA: Atari Falcon030 (CT63/256MB) VS Amiga1200 (040+PPC)
    • MON: Atari Jaguar vs PS3
    • HDD: Mac Classic VS ... 286 ? nije valjda da cu morati taj *IZGOVOR ZA KOMPJUTER* da kupujem ;)
    • Case: PalmM105 > iPaq3650 > Nokia9500 > Qtek9000 > Qtek9600 > NokiaE61 > iPhone
    • OS: Mac OS X, Windows, MiNT, MagiC, TOS, AmigaOS, NetBSD, Linux
    • LAP: MacBookPro 13"
    • Ostalo: PrC krshware
  12. Citat Citiram korisnika: klark Pogledaj poruku
    Imam Zen a imao sam i Air... dobra su oba uređaja... da je kopija jeste ali Zen mi je na kraju bolji uređaj
    to isto kaze i Thom sa osnews.com

ali njemu je sad bolji sWinjdows 7 od Mac OS Xa pa mu je zato i bolji Zen...

pored toga, po Thomu: "Zen ima superiorne zvucnike, nesto losiju tastaturu, finalna izrada je bolja kodAira..."... ali na kraju je isto: "Na kraju se sve svede na to koji ti operativni sistem treba, koliko želiš da imaš jabuku na laptopu i koliko ti je bitna cifra."

http://www.osnews.com/story/25746/Th...nding_MacBooks
    Menjao kovacm : 04.04.2012. u 18:26
    "Unfortunately, people are not rebelling against Microsoft. They don’t know any better." SJ, "640KB should be enough for anyone." BG, "For the masses, not for the classes." JT

Member Avatar korisnika Vlada>>>
    Na forumu od
    Jun 2007
    Poruka
    1.451
  14. Moja mašina
    • CPU: Intel(R) i5 2500k 3.3GHZ
    • MoBo: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    • RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX Genesis - 1600Mhz
    • VGA: Asus AMD 6850 DirectCU 1GB DDR5
    • MON: HP Pavilion 23xi
    • HDD: WD Caviar Black 1TB + Hitachi 500GB
    • OPT: Samsung DVD TSSTcorp SH-S223C
    • Case: Define R3 Black Perl / CM SilentPRO 600W
    • SND: Realtec HD audio ALC889 / u.s.blaster 2x2+SW
    • Ostalo: Apple Wired Keyboard, Logitech Optical Mouse
  15. Hmm... Pa ovako odokativno gledano... (znači nisam isprobao), meni se čini da zenbook ipak ima bolje odrađenu tastaturu. Ako se meri boljitak tastature po fensi detaljima kao što su recimo pozadinsko svetlo onda bi možda neko i mogao da kaže da je gora, ali ako to zanemarimo onda je vrlo verovatno bolja ili barem meni tako izgleda. Premda kad smo kod ovoga, ako ćemo pošteno... dugmići na tastaturi su svetli a i cenim da mogu da prime sasvim dovoljno svetala sa ekrana, tako da joj pozdinsko svetlo ni ne treba, što se lepo može i videti sa ove recimo slike...

Tako da to što nema pozadinsko svetlo u ovoj situaciji ni ne doživljavam kao neki manjak, već zapravo više kao plus zbog štednje baterije.

Ovo već asocira na ruski pragmatizam, heh! Pa dobro...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	asus-zenbook-ux-21-ux31-2.jpg‎ 
Views:	366 
Size:	52,3 KB 
ID:	86547  
    GA-Z68X-UD3H-B3 tool by Vlada>>>Vladimir on CGHUB • Time you enjoy wasting, was not wasted.

Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    6.958
  17. Moja mašina
    • HDD: Mac Classic VS ... 286 ? nije valjda da cu morati taj *IZGOVOR ZA KOMPJUTER* da kupujem ;)
    • Case: PalmM105 > iPaq3650 > Nokia9500 > Qtek9000 > Qtek9600 > NokiaE61 > iPhone
  18. Citat Citiram korisnika: Vlada>>> Pogledaj poruku
    Hmm... Pa ovako odokativno gledano... (znači nisam isprobao), meni se čini da zenbook ipak ima bolje odrađenu tastaturu. Ako se meri boljitak tastature po fensi detaljima kao što su recimo pozadinsko svetlo onda bi možda neko i mogao da kaže da je gora, ali ako to zanemarimo onda je vrlo verovatno bolja ili barem meni tako izgleda. Premda kad smo kod ovoga, ako ćemo pošteno... dugmići na tastaturi su svetli a i cenim da mogu da prime sasvim dovoljno svetala sa ekrana, tako da joj pozdinsko svetlo ni ne treba, što se lepo može i videti sa ove recimo slike...
    ajde sad vlado nemoj i ti da preterujes: i prvi Air nije imao pozadisnko osvetljenje tastature vec je isto bila fora: da su slova ispisana bojom koja ima visok odsjaj

osim toga kako mozes da cenim kvalitet tastature po slici???

Tako da to što nema pozadinsko svetlo u ovoj situaciji ni ne doživljavam kao neki manjak, već zapravo više kao plus zbog štednje baterije.
    omg! dakle sa ovom izjavom si prevazisao sve hardcore apple fanbojeve
    "Unfortunately, people are not rebelling against Microsoft. They don’t know any better." SJ, "640KB should be enough for anyone." BG, "For the masses, not for the classes." JT

Na forumu od
    Jun 2007
    Poruka
    1.451
  20. Moja mašina
  21. Citat Citiram korisnika: kovacm Pogledaj poruku
    ajde sad vlado nemoj i ti da preterujes: i prvi Air nije imao pozadisnko osvetljenje tastature vec je isto bila fora: da su slova ispisana bojom koja ima visok odsjaj

osim toga kako mozes da cenim kvalitet tastature po slici???

omg! dakle sa ovom izjavom si prevazisao sve hardcore apple fanbojeve
    Heh, pa dal sam previzišao Apple fanove ne znam, ali ne bih rekao... prosto to je ono što se može zaključiti bez mnogo pomuke. Tastature koje svetle troše struju, ne vidim šta tu nije jasno?! To je fin detalj koji itekako ima smisla, ali u ovom slučaju nije neophodan. A ako u obzir uzmemo i činjenicu da apple ima verovatno nešto izdržljiviju bateriju, onda je ono što sam napisao zapravo baš ok!

Što se tiče tastature ja sam se i ogradio odmah u startu. Rekao sam da nisam isprobao zen, ali zato air jesam... Sa slike se ne može steći jasna predstava o tome kako funkcionišu sami tasteri ali ono što može da se vidi (ili barem ja mogu), je da zen ima malo kvalitetinje odrađene dugmiće. E sad, naravno da nije isključeno da možda i grešim, ali takav utisak na mene ostavljaju ove slike... A vala baš ima onako dosta fotki koje u krupnom planu prikazuju izgled same tastature.
    Menjao Vlada>>> : 05.04.2012. u 20:29
    GA-Z68X-UD3H-B3 tool by Vlada>>>Vladimir on CGHUB • Time you enjoy wasting, was not wasted.

Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    6.958
  23. Moja mašina
  24. Tastature koje svetle troše struju, ne vidim šta tu nije jasno?!
    tastature koje svetle ne moraju da svetle.

ako ne zalis da trosis struju - drzis F5 da ugasis osvetljenje tastature.

ako ti treba osvetljenje - drzis F6 da ga upalis i pojacas koliko ti odgovara.

- zato mi tvoj komentar da je super sto nema osvetljenje potpuno isti kao i "opravdanje" sto prvi Air NIJE imao osvetljenje...

Member Avatar korisnika fingon82
    Na forumu od
    May 2009
    Poruka
    2.278
  26. Moja mašina
    • CPU: Intel i7 920 @ 4.2GHz 1.3V + CM Hyper 612S
    • MoBo: Gigabyte X58A-UD3R 2.0
    • RAM: Geil 3x2GB
    • VGA: Powercolor 6790 1GB
    • MON: Dell U2311H
    • HDD: Samsung F3 1TB+WD Passport 1TB
    • OPT: LG
    • Case: Gigabyte Poseidon 310, Chieftec CFT 650W CS
    • SND: Altec Lansing 251
    • Ostalo: Logitech G110, Logitech G9
  27. Necu da zalazim duboko u temu samo da prokomentarisem da sam koristio Zenbook 13.3 sa i5 varijantom nekih pola sata-sat, kuckao, i mogu reci da bolju tastaturu nikad nisam koristio na nekom laptopu. Ne znam kakva je na Air-u, ali na Zen-u...od svega mi se najvise svidela kompaktnost kucista i sama tastatura

Na forumu od
    Jun 2007
    Poruka
    1.451
  29. Moja mašina
  30. Citat Citiram korisnika: kovacm Pogledaj poruku
    tastature koje svetle ne moraju da svetle.

ako ne zalis da trosis struju - drzis F5 da ugasis osvetljenje tastature.

ako ti treba osvetljenje - drzis F6 da ga upalis i pojacas koliko ti odgovara.

- zato mi tvoj komentar da je super sto nema osvetljenje potpuno isti kao i "opravdanje" sto prvi Air NIJE imao osvetljenje...
    To se zove već filozofiranje. Ako imaš notebook sa crnim tasterima i pozadinskim svetlom na tastaturi, logično je da ćeš to i upotrebiti, pa samim time to znači i da ćeš malo više struje da potrošiš... zar ne!? Evo ja prvi mislim da je to korisna stvar kada imaš crne tastere i svakako bi to upotrebio. S druge strane, da imam računar sa belom tastaturom sasvim je izvesno da ne bih imao potrebe za time. Poenta onoga što sam napisao nije u pravdanju ne znam ni ja čega već predstavlja osvrt na pragmatično izveden koncept kakav je plasirao Asus... Sorry!

Oh i btw, pojasni mi ovo:
    "opravdanje" sto prvi Air NIJE imao osvetljenje...
    Hm, koliko se sećam Air iz 2008-me, je imao pozadinsko svetlo takođe... ako se ne varam, a ne bi trebalo...
    Menjao Vlada>>> : 06.04.2012. u 01:36

Member Avatar korisnika ays
    Na forumu od
    Aug 2009
    Poruka
    634
  32. Moja mašina
    • LAP: MacBookPro10,1 - A1398
    • INET: Kablovska
  33. Citat Citiram korisnika: I_L_I_J_A Pogledaj poruku
    Koliko vidim od MacBook Pro-a tu su 2 glavne razlikuje, lenovo nalepnica sa desne strane u cosku i windows taster i to je otprilike to
    Nemoj tako... i power button se nalazi sa leve strane, umesto sa desne.

Citat Citiram korisnika: fingon82 Pogledaj poruku
    Necu da zalazim duboko u temu samo da prokomentarisem da sam koristio Zenbook 13.3 sa i5 varijantom nekih pola sata-sat, kuckao, i mogu reci da bolju tastaturu nikad nisam koristio na nekom laptopu. Ne znam kakva je na Air-u, ali na Zen-u...od svega mi se najvise svidela kompaktnost kucista i sama tastatura
    Onda nisi nikada koristio neki Lenovo Thinkpad iz T serije... Ja sam, takođe, imao priliku da koristim Zenbook i da otkucam par email-ova na istom i ne delim tvoj stav. Mislim da je za samo kucanje, bolja ergonomija(mislim na veličinu, raspored i razmak, kao i dubinu pritiska tastatera) na Macbook tastaturama.

Citat Citiram korisnika: Vlada>>> Pogledaj poruku
    Hm, koliko se sećam Air iz 2008-me, je imao pozadinsko svetlo takođe... ako se ne varam, a ne bi trebalo...
    kovacm je verovatno mislio na prethodni model MBA, koji je bio bez backlit tastature... prvi model je imao pozadinsko osvetljenje tastature. Uostalom: http://www.everymac.com/systems/appl...-13-specs.html

Koristio sam dosta različitih laptopova i moram da priznam da je tu Lenovo Thinkpad neprevaziđen. Naravno, ovo je subjektivno mišljenje...
    Post hoc ergo propter hoc

Member Avatar korisnika bata87
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    2.109
  35. Moja mašina
    • CPU: AMD PII X4-B50@3.6
    • MoBo: GB MA-770 UD3
    • RAM: 4GB
    • VGA: Power Color 6870
    • MON: ViewSonic 2226w
    • HDD: Segate 500GB
    • OPT: DVD+-RW
    • Case: Briza
    • OS: Ubuntu 10.04 + Win7 64b (on Laptop), Win7 64bit (on Desktop)
    • LAP: Acer Extensa 5635g
    • TV: yeap ;-)
    • Ostalo: HTC Magic 32A, 3GS-ponekad :-)
  36. Delim tvoje misljenje, IBM (ovaj Lenovo ) ThinkPad je za mene neprevazidjena serija laptop racunara...
    Ali ovde se vodi diskusija o Air vs Zen a mislim da su definitivno tu negde, ali skinimo kapu Asus-u koji u zadnje vreme pravi neverovatne spravcice (a znamo koliko su manji u odnosu na ostale)

Member Avatar korisnika fingon82
    Na forumu od
    May 2009
    Poruka
    2.278
  38. Moja mašina
    • CPU: Intel i7 920 @ 4.2GHz 1.3V + CM Hyper 612S
    • MoBo: Gigabyte X58A-UD3R 2.0
    • RAM: Geil 3x2GB
    • VGA: Powercolor 6790 1GB
    • MON: Dell U2311H
    • HDD: Samsung F3 1TB+WD Passport 1TB
    • OPT: LG
    • Case: Gigabyte Poseidon 310, Chieftec CFT 650W CS
    • SND: Altec Lansing 251
    • Ostalo: Logitech G110, Logitech G9
  39. @ays
    da, nikad nisam koristio Air niti navedeni ThinkPad, to sam i pomenuo. Ne znam koji su tvoji standardi sto se tastature tice, ali je meni bila odlicna. Naravno verujem ti, i siguran sam da postoje bolje, ali je to takodje i dosta subjektivna kategorija, nije nesto za siroko raspravljanje kakvo je pocelo

Member
    Na forumu od
    Dec 2002
    Poruka
    161
  41. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X3 710
    • MoBo: Biostar TA790GX A3+
    • RAM: 6GB Kingston DDR3 1333MHz
    • VGA: Gigabyte Ati Radeon HD 4850 1GB
    • MON: Samsung P2370H
    • HDD: 4x 1.5TB Samsung Spinpoint F2 EcoGreen
    • OPT: Nec 7173S, Pioneer 112D
    • Case: Thermaltake Xaser III V1420+U, LC Power LC6550GP
    • SND: Onboard SB, Altec Lansing ATP3
    • LAP: Zenbook UX31E 256GB SSD
    • TV: Samsung LE40C530
  42. Evo ja kuckam ovo na Zenu i super mi je ali na netu postoje korisnici koji su potpuno razočarani tastaturom
    "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best

Member Avatar korisnika ays
    Na forumu od
    Aug 2009
    Poruka
    634
  44. Moja mašina
    • LAP: MacBookPro10,1 - A1398
    • INET: Kablovska
  45. Citat Citiram korisnika: bata87 Pogledaj poruku
    Delim tvoje misljenje, IBM (ovaj Lenovo ) ThinkPad je za mene neprevazidjena serija laptop racunara...
    Ali ovde se vodi diskusija o Air vs Zen a mislim da su definitivno tu negde, ali skinimo kapu Asus-u koji u zadnje vreme pravi neverovatne spravcice (a znamo koliko su manji u odnosu na ostale)
    Asus-u svaka čast! Bez ali.
    U odnosu na one kršine koje su pravili i šta su sve stavljali u svoje laptopove... Zenbook je svetlosnu godinu ispred svega toga. Mislim da je najveća mana, svih Ultrabook modela, to što postoje tek godinu dana, dok je MBA tu već 3 godine. Standardi su postavljeni, pa se samim tim, i najmanje greške i/ili propusti, brutalno kažnjavaju i kritikuju. Naravno da će prvi modeli iz Ultrabook serije imati svoje "bubice" i da će u ogromnoj meri podsećati na MBA ali to je bilo, donekle, i očekivano.

Ovi Ultrabook, sad već mogu da kažem, iz druge generacije(nekim proizvođačima su to prvi, ali su imali dovoljno vremena da uvide mane i propuste svojih konkurenata), poput HP Folio ili Dell XPS13, su sve, samo ne MBA kopije i u mnogo čemu su i bolji od MBA. Pa mi je onda neverovatno kada naiđem na članke od, vrlo pristrasnih "testera", na stranim sajtovima o dotičnim modelima gde ih, ne samo podcenjuju, nego i defakto pljuju, bez relevatnih a ni realnih argumenata.

Da mi treba laptop, verovatno bih gledao da uzmem Dell XPS 13, jer je zaista vrhunska mašina. Po mom, skromnom, mišljenju... da me neko pita da mu preporučim dotični XPS ili MBA 13, zaista bih rekao da odabere po OS-u, koju mu treba. Toliko imam visoko mišljenje o Dell-ovom, prvom, Ultrabook laptopu.

Citat Citiram korisnika: fingon82 Pogledaj poruku
    @ays
    da, nikad nisam koristio Air niti navedeni ThinkPad, to sam i pomenuo. Ne znam koji su tvoji standardi sto se tastature tice, ali je meni bila odlicna. Naravno verujem ti, i siguran sam da postoje bolje, ali je to takodje i dosta subjektivna kategorija, nije nesto za siroko raspravljanje kakvo je pocelo
    Apsolutno da je subjektivno... zato sam i napisao na kraju prethodne poruke, da je prethodno navedeno moje subjektivno mišljenje. Međutim, na temu tastatura Thinkpad T serije laptopova, previše, različitih, ljudi deli isti stav, da je to najbolja tastatura na laptopovima. Moji standardi su izuzetno visoki, po pitanju kvaliteta tastatura, pošto mi je prvi posao(kao Web Design&Dev) vezan za kucanje ogromne količine koda a drugi za kucanje tekstova, pa samim tim, zahtevam ergonomiju i lakoću prilikom kucanja.
    Post hoc ergo propter hoc

Strana 3 od 7 PrvaPrva 1234567 PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •