Strana 4 od 7 PrvaPrva 1234567 PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 46 do 60 od ukupno 95

Tema: Air vs Zenbook (i ostali klonovi)

Member Avatar korisnika vatrogasac53
    Na forumu od
    Jun 2008
    Poruka
    330
  2. Moja mašina
    • CPU: AMD i2600k
    • MoBo: Asus P8Z68-V GEN3
    • RAM: Mushkin 12GB
    • VGA: At Saphirei 7950
    • MON: samsung 940BW
    • HDD: 360gb Samsung Spinpoint F4+SSD Pyro 128GB
    • OPT: Samsung DVDRW,NEC DVD citac
    • Case: CM Haf 912+
    • SND: Creative sound blaster
    • INET: DSL
    • Ostalo: za mojim stolom sve je pod kontrolom)
  3. Hoce li se pojavljivati ultrabook-ovi sa 15" ili 17" velicinom ekrana?
    Meni je ovaj koncept odlican, samo dajte malo vece ekrane..

Member Avatar korisnika Vlada>>>
    Na forumu od
    Jun 2007
    Poruka
    1.468
  5. Moja mašina
    • CPU: Intel(R) i5 2500k 3.3GHZ
    • MoBo: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    • RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX Genesis - 1600Mhz
    • VGA: Asus AMD 6850 DirectCU 1GB DDR5
    • MON: HP Pavilion 23xi
    • HDD: WD Caviar Black 1TB + Hitachi 500GB
    • OPT: Samsung DVD TSSTcorp SH-S223C
    • Case: Define R3 Black Perl / CM SilentPRO 600W
    • SND: Realtec HD audio ALC889 / u.s.blaster 2x2+SW
    • Ostalo: Apple Wired Keyboard, Logitech Optical Mouse
  6. Pa ne dajemo mi ništa ovde... heh... niti pravimo!
    Menjao Vlada>>> : 07.04.2012. u 10:42
    GA-Z68X-UD3H-B3 tool by Vlada>>>Vladimir on CGHUB • Time you enjoy wasting, was not wasted.

Member Avatar korisnika kovacm
    Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    6.971
  8. Moja mašina
    • CPU: Commodore C64 (+floppy) VS ZX Spectrum (modovan)
    • MoBo: Atari STe (4MB, MegaFile 30MB) VS Amiga 500 (1MB)
    • RAM: Atari TT 030 (4MB/48MB)
    • VGA: Atari Falcon030 (CT63/256MB) VS Amiga1200 (040+PPC)
    • MON: Atari Jaguar vs PS3
    • HDD: Mac Classic VS ... 286 ? nije valjda da cu morati taj *IZGOVOR ZA KOMPJUTER* da kupujem ;)
    • Case: PalmM105 > iPaq3650 > Nokia9500 > Qtek9000 > Qtek9600 > NokiaE61 > iPhone
    • OS: Mac OS X, Windows, MiNT, MagiC, TOS, AmigaOS, NetBSD, Linux
    • LAP: MacBookPro 13"
    • Ostalo: PrC krshware
  9. Citat Citiram korisnika: vatrogasac53 Pogledaj poruku
    Hoce li se pojavljivati ultrabook-ovi sa 15" ili 17" velicinom ekrana?
    Meni je ovaj koncept odlican, samo dajte malo vece ekrane..
    treba da se pojavi MacBook"Air" 15" do kraja meseca... sa Ivy bridzom.

Mislim da je najveća mana, svih Ultrabook modela, to što postoje tek godinu dana, dok je MBA tu već 3 godine. Standardi su postavljeni, pa se samim tim...
    pssst! nemojte reci intelu ali Ultrabook je corsokak, postoje dok tableti ne ojacaju
    "Unfortunately, people are not rebelling against Microsoft. They don’t know any better." SJ, "640KB should be enough for anyone." BG, "For the masses, not for the classes." JT

Member Avatar korisnika Osa
    Na forumu od
    Jun 2006
    Poruka
    205
  11. Moja mašina
    • CPU: Intel C2D 2,4 GHz Intel Core i5
    • MoBo: Apple MacBook Pro
    • RAM: 2x4GB, 1333 MHz DDR3
    • VGA: Intel HD Graphics 3000 384 MB
    • MON: Samsung LE40A656
    • HDD: 500.11 GB; TOSHIBA MK5065GSXF Media
    • OPT: DVD combo
    • Case: Aluminum unibody
    • SND: Logitech Z-5500
    • LAP: Apple MacBook Pro
    • TV: Samsung LE40A656
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: WD My Book World Edition 500GB - network HDD
  12. Citat Citiram korisnika: ays Pogledaj poruku
    Ovi Ultrabook, sad već mogu da kažem, iz druge generacije(nekim proizvođačima su to prvi, ali su imali dovoljno vremena da uvide mane i propuste svojih konkurenata), poput HP Folio ili Dell XPS13, su sve, samo ne MBA kopije i u mnogo čemu su i bolji od MBA. Pa mi je onda neverovatno kada naiđem na članke od, vrlo pristrasnih "testera", na stranim sajtovima o dotičnim modelima gde ih, ne samo podcenjuju, nego i defakto pljuju, bez relevatnih a ni realnih argumenata.

Da mi treba laptop, verovatno bih gledao da uzmem Dell XPS 13, jer je zaista vrhunska mašina. Po mom, skromnom, mišljenju... da me neko pita da mu preporučim dotični XPS ili MBA 13, zaista bih rekao da odabere po OS-u, koju mu treba. Toliko imam visoko mišljenje o Dell-ovom, prvom, Ultrabook laptopu.
    Imao sam jako losih iskustava sa XPS 13" i to sa grafickom karticom. Mislim da nisu dobro resili hladjanje graficke kartice, s'obzirom da su mi u svim servisima u koje sam nosio laptop na popravku rekli da je to manje vise standardan problem sa doticnim modelom.

Naravno, to je moje iskustvo bilo, ne znaci da neko drugi nije imao pozitivno iskustvo.

Member Avatar korisnika FTN
    Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    353
  14. Moja mašina
    • CPU: Intel E8500 - OCz Vendetta 2
    • MoBo: ASUS P5Q Pro
    • RAM: 4x1 GB OCz Reaper HPC 1200 mhZ
    • VGA: MSI GeForce 8600 GT
    • HDD: WD Caviar 640 GB
    • Case: CoolerMaster CM 690 / OCz StealthXstream 600w
  15. Citat Citiram korisnika: kovacm Pogledaj poruku
    treba da se pojavi MacBook"Air" 15" do kraja meseca... sa Ivy bridzom.
    Ja imam jedno pitanje. Recimo da trenutno Apple MacBook Air - Core i5 1.7 GHz - 4 GB Ram u SAD kosta oko 850 evra.
    Zanima me na osnovu proslih iskustava, koliko ce ta cena pasti i koliko ce biti dostupan u prodaji kada izadje MBA2012?

Member Avatar korisnika Rossi
    Na forumu od
    Mar 2002
    Poruka
    1.455
  17. Moja mašina
    • HDD: Samsung 204UI
    • SND: Logitech Z5500
    • LAP: Lenovo Y500
    • TV: LG LC55
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Samsung Galaxy S3
  18. Vrlo malo je odgovor na oba pitanja, ako uopste i bude dostupan po nekim megamarketima sa zaliha...
    A cena, takodje, vrlo slabo pada...

Member Avatar korisnika jox
    Na forumu od
    Jan 2003
    Poruka
    1.990
    mozda i nije prava tema da iznesem utiske o ZenBook-u, jer ga ne mogu uporediti sa Air-om (niti bilo kojim drugim ultrabook-om), ali avaj...

Uzeh ga pre nedelju dana (model iz Telenora).
    Prvi utisak je sjajan, u smislu "napokon vrhunski lap u mojim rukama".
    Ovo kazem jer kao i 99% korisnika PCeva, laptop-ovi koje sam ranije koristio su bili u najboljem slucaju neka mid klasa.

U slucaju ZenBook-a, od pakovanja (jedna kutija, pa izmedju zastita, pa druga 'fancy' kutija), preko dodatnih stvari (fotrola koja je odlicna, adaptera koji me je kod mbpa nervirao sto ga nemam pa sam ga na kraju i kupio iako je bio posudjen mbp) i na kraju do samog laptop-a, sto je i najbitnije.

Sto se laptop-a tice:
    * Telo laptopa - je alu, lepog dizajna (ala air), i laganooooo (ovo je prvi put da drzim lap ove tezine). Po kvalitetu zavrse obrade se jasno vidi kojoj klasi pripada uredjaj...
    * Tastatura - od nje sam najvise strahovao jer se generalno ljudi najvise na to zale. Meni je jako dobro legla jer je prilicno tvrdja a to volim (mnogo je tvrdja nego kod HP ProBook 4530s koji koristimo na poslu, a cak tvrdja i od Logitech K750 Solar).
    * Touchpad - je iznenadjujuce velik (ala air), ali ima neki cudan osecaj pod prstima i zahtevao je neko vreme navike.
    * Ekran - sta da kazem sem da volim ovu rezoluciju realna mana ekrana su lozi vertikalni uglovi, karakteristicni za TN panele.
    * Zvuk - me je mozda i najvise odusevio jer pustajuci sa kolegama paralelno muziku na ZenBook-u i na 4530s niso mogli da verujemo kolika je razlika, a pri tome smo ranije konstatovali da i taj HP ima pristojan zvuk. Spektar visokih je daleko definisaniji nego na HPu.
    * HW - ovde nemam sta pametno reci.... na desk masini imam SSD, tako da sam znao sta da ocekujem od SSDa. Ostatak hw-a je standardan (&brz) (ala air), tako da tu nemam sta novo reci...

Jos jedna lepa stvar je punjac, koji je pelep i mali (~ala air )

TLDR: Nista revolucionarno, ali lepo zaokruzen vrhunski proizvod i dostojna win-alternativa air-u.

Newcomer Avatar korisnika Bojan011
    Na forumu od
    Mar 2011
    Poruka
    40
    Citat Citiram korisnika: TingoL Pogledaj poruku
    @mr_gee_fox slažem se za iphone ali ne i za laptopove i cloud kompjutere, da bi postojala arhitektura za takvo nešto mora OGROMAN novac da se uloži, što bi naravno rezultovalo ekvivalentnim cenama za pristup takvim cloud terminalima. Naravno kad izađe nova tehnologija, šta će neko da uradi sa tim terminal/server/farmama u koje je uložio bruto proizvod neke manje zemlje? Da baci sve i kupi sve novo? Ne bih rekao, ideja je ok ali ako ne smislimo neke superkompjutere veličine ćelije ne vidim da će se to desiti.

I opet moram da izrazim neslaganje za tablete, nije samo u mnogo slabijem hardveru stvar, pošto računam da će se to promeniti u budućnosti, samo smatram da nešto kao touchscreen nikad neće zameniti hw tastaturu, možda neki ubercool voice recognition u budućnosti ali tablet je ubog i za kucanje mailova a ne duži rad, zato predviđam lepu budućnost za ultrabook koncept. air ili zen? who cares... Šta god tebi završava posao (pod tim podrazumevam i ego boost apple-ovaca).
    Lol za egoboost. Koga boli uvo koja je marka, dokle god tebi vrsi posao :p

Sto se tableta tice, eksterna bluetooth tastatura i problem resen.

VIP member Avatar korisnika driver
    Na forumu od
    Jun 2000
    Poruka
    18.191
  22. Moja mašina
    • CPU: i7 930@4GHz
    • MoBo: Asus P6T Deluxe V2
    • RAM: 18GB DDR3 1333MHz
    • VGA: 260GTX
    • MON: Samsung 2333HD
    • HDD: 1x640, 2x250, 3x1TB, ext 2x500/2.5"
    • OPT: LG BD-R, Pioneer DVD-R
    • Case: Chieftec Matrix
    • TV: Samsung 42" Plasma
    • Ostalo: Apple Keyboard Aluminium, Apple Magic Mouse, Logitech G25
  23. Sam naslov threada vec govori o tome da to nisu uredjaji koji se treba porediti. Da li stvarno neko misli da onaj ko je napravio direktnu kopiju necega moze da se poredi sa "originalom" ? Pa razlika izmedju uredjaja nije u hardveru koji imash u rukama, vec u filozofiji i motivima iza tog hardvera, i Asus kao i svi ostali koji su krenuli od krsha i kopija, nikada nece biti Apple koji sve posmatra iz potpuno drugog ugla.

Zato je smesno porediti bilo koji ultrabook sa Airom, jer Air ima najbolji ekran, tastaturu, touchpad i bateriju, a kad na to dodamo OS, Air je najbolja celina i klasa za sebe, koji mu je southbridge ili koliko USBova ima nema nikakve veze. I s obzirom na malu razliku u ceni, ja Ultrabook klasi predvidjam ili pad cene na racun kvaliteta, standardno za sve PC, ili nestanak sa trzista...
    無限

Member
    Na forumu od
    Dec 2002
    Poruka
    161
  25. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X3 710
    • MoBo: Biostar TA790GX A3+
    • RAM: 6GB Kingston DDR3 1333MHz
    • VGA: Gigabyte Ati Radeon HD 4850 1GB
    • MON: Samsung P2370H
    • HDD: 4x 1.5TB Samsung Spinpoint F2 EcoGreen
    • OPT: Nec 7173S, Pioneer 112D
    • Case: Thermaltake Xaser III V1420+U, LC Power LC6550GP
    • SND: Onboard SB, Altec Lansing ATP3
    • LAP: Zenbook UX31E 256GB SSD
    • TV: Samsung LE40C530
  26. Matori preterao si skroz... voliš jabuku oket shvatili smo
    Kao što rekoh ranije meni se lično mnogo više sviđa tastatura na Zenu kao i rezolucija ekrana, baterija je kod aira bolja ali ne dovoljno da opravda razliku u ceni.
    Razlog da neko kupi Air pre Zena je OS za one kojima to treba, ostali uglavnom kupuju zato što im jabučica svetli na lapu i što misle da su onda skroz in.... haha
    Evo i primera, ako se ovde nalazi neko ko radi u apple store može da posvedoči... Devojka u radnji kaže:"Mnogo mi se sviđa ovaj laptop (macbook air), spakujte mi jedan ali neka umesto ove jabučice bude jagodica i neka svetli crveno!"
    "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best

Member Avatar korisnika Vlada>>>
    Na forumu od
    Jun 2007
    Poruka
    1.468
  28. Moja mašina
    • CPU: Intel(R) i5 2500k 3.3GHZ
    • MoBo: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    • RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX Genesis - 1600Mhz
    • VGA: Asus AMD 6850 DirectCU 1GB DDR5
    • MON: HP Pavilion 23xi
    • HDD: WD Caviar Black 1TB + Hitachi 500GB
    • OPT: Samsung DVD TSSTcorp SH-S223C
    • Case: Define R3 Black Perl / CM SilentPRO 600W
    • SND: Realtec HD audio ALC889 / u.s.blaster 2x2+SW
    • Ostalo: Apple Wired Keyboard, Logitech Optical Mouse
  29. Citat Citiram korisnika: driver Pogledaj poruku
    Sam naslov threada vec govori o tome da to nisu uredjaji koji se treba porediti. Da li stvarno neko misli da onaj ko je napravio direktnu kopiju necega moze da se poredi sa "originalom" ? Pa razlika izmedju uredjaja nije u hardveru koji imash u rukama, vec u filozofiji i motivima iza tog hardvera, i Asus kao i svi ostali koji su krenuli od krsha i kopija, nikada nece biti Apple koji sve posmatra iz potpuno drugog ugla.

Zato je smesno porediti bilo koji ultrabook sa Airom, jer Air ima najbolji ekran, tastaturu, touchpad i bateriju, a kad na to dodamo OS, Air je najbolja celina i klasa za sebe, koji mu je southbridge ili koliko USBova ima nema nikakve veze. I s obzirom na malu razliku u ceni, ja Ultrabook klasi predvidjam ili pad cene na racun kvaliteta, standardno za sve PC, ili nestanak sa trzista...
    Filozofiji i motivima? Krš i kopije...? Zato je smešno porediti...???

Imenjače, dal ti čuješ sebe ponekad?

BTW, jesi li čuo za izraz: konkurencija je zdrava stvar! E vidiš to se sada dešava Applu i ostalima i ne da mi nije žao zbog toga, nego mi je naprotiv baš drago!

Uzgred... Nije bitno ko je prvi započeo nešto, već ko će to nešto što je započeto da finišira i kako! Nadam se da to razumeš... pa sad ti vidi dal možeš da uglaviš tu vrstu filozofije u svoje tumačenje nečega... Apple je tu gde je danas ne zato što je ratovao protiv PC-a, već zato što je tu bitku na vreme zaobišao. To ipak govori nešto i drugima...
    Menjao Vlada>>> : 08.05.2012. u 02:42
    GA-Z68X-UD3H-B3 tool by Vlada>>>Vladimir on CGHUB • Time you enjoy wasting, was not wasted.

Member Avatar korisnika Boyce
    Na forumu od
    Feb 2004
    Poruka
    1.650
    Vlado, ti si umetnik, koji laptop je po tebi najlepsi?

Ja non stop cackam i gledam laptopove po trznim centrima. Volim industrijski dizajn (tehnologija i automobili, pa i kucni aparati ), iako sam GUI i Web dizajner i smatram da je (po dizajnu najpre) MacBook Air daleko ispred ostalih bilo ultra ili obicnih racunara. Mozda mi se za nijansu vise svideo prvi model Air-a zato sto je bio kao skoljka (i portovi su imali fijokicu), ali imam ovaj zadnji.

Jednostavno racunar pleni i uklapa se u bilo koji, ali bilo koji enterijer. Ne gusi svojom pojavom i jednostavno se "stopi" sa tobom da imas utisak da je samo ekran ispred tebe. To je moj najupecatljiviji utisak za ovih skoro godinu dana. Ja mu jednostavno nisam nasao manu do sada, sto se nije desilo ni sa jednim racunarom. Radi kao i prvog dana, ne greje se, tih je, cvrst, brz a ekran je odlican (sa visokim DPI-em). Prepurucujem ga svakom. Ne znam kakav ce biti novi MacBook Pro, ali ce verovatno i naredni Air da bude jos bolji.

Zaista ne pricam napamet i evo dok ovo pisem gomila programa u MacOS-u i VMWare-u su ukljuceni, a nema buke niti se greje. U VMWare-u kompajliram i u Delphi-u i VS-u.
    It wasn't me, Del Boy, It was me brain!

Member Avatar korisnika kovacm
    Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    6.971
  32. Moja mašina
    • CPU: Commodore C64 (+floppy) VS ZX Spectrum (modovan)
    • MoBo: Atari STe (4MB, MegaFile 30MB) VS Amiga 500 (1MB)
    • RAM: Atari TT 030 (4MB/48MB)
    • VGA: Atari Falcon030 (CT63/256MB) VS Amiga1200 (040+PPC)
    • MON: Atari Jaguar vs PS3
    • HDD: Mac Classic VS ... 286 ? nije valjda da cu morati taj *IZGOVOR ZA KOMPJUTER* da kupujem ;)
    • Case: PalmM105 > iPaq3650 > Nokia9500 > Qtek9000 > Qtek9600 > NokiaE61 > iPhone
    • OS: Mac OS X, Windows, MiNT, MagiC, TOS, AmigaOS, NetBSD, Linux
    • LAP: MacBookPro 13"
    • Ostalo: PrC krshware
  33. Citat Citiram korisnika: Vlada>>> Pogledaj poruku
    Filozofiji i motivima? Krš i kopije...? Zato je smešno porediti...???

Imenjače, dal ti čuješ sebe ponekad?

BTW, jesi li čuo za izraz: konkurencija je zdrava stvar! E vidiš to se sada dešava Applu i ostalima i ne da mi nije žao zbog toga, nego mi je naprotiv baš drago!
    koja konkurencija?

Asus nije konkurencija vec kopija onoga sto Apple predstavi.

tuzno je sto svi MORAJU da cekaju na novi Apple proizvod pa da krenu sa kopiranjem. i sve to samo zato jer su SVI izgubili kontrolu nad SOFTWERSKOM komponentom u svom proizvodu i ZATO ne mogu da naprave WOW proizvod koji ce pomeriti granice vec moraju da prihvate cinjenicu da se nalaze tu gde se nalaze - milijardama iza Applea.

a kopije NISU konkurencija. Apple danas nema pravu konkurenciju koja moze da izvede potpuno novi proizvod...

osim mozda Microsofta?

Microsoft koji kontrolise software pokusava da pravi hardware: Zune, Curier... sve sami promasaji. i poslednje: dil sa Nokijom. i opet mu ne ide (!) jer generalno kasne 5 godina za Appleom; niko nece da kupuje jucerasnju tehnologiju.
    Google je mnogo bolji / brzi u kopiranju Apple od Microsofta
    Menjao kovacm : 08.05.2012. u 20:07
    "Unfortunately, people are not rebelling against Microsoft. They don’t know any better." SJ, "640KB should be enough for anyone." BG, "For the masses, not for the classes." JT

Moderator Avatar korisnika yooyo
    Na forumu od
    Jun 2005
    Poruka
    5.976
  35. Moja mašina
    • CPU: C2d T7700 2.4GHz
    • MoBo: HP 8710w
    • RAM: 4GB
    • VGA: NVidia Quadro 1600M
    • MON: 17" (1920x1200)
    • HDD: Hitachi HTS722012K9S (111 GB)
    • OPT: Hitachi-LG
    • Case: Laptop
    • SND: Integrisana
  36. Asus je izmislio netbook. U cemu je tvoj problem?
    pro’ gram mer (n.) - An organism that converts caffeine into code.

Member Avatar korisnika Boyce
    Na forumu od
    Feb 2004
    Poruka
    1.650
    Sto se tice netbook-a ja se tu moram sloziti sa Stivom. Gora klasa racunara ne postoji trenutno. MacBook Air 11 je upotrebljiv racunar a ne ono sto se nudi za saku evra. Bilo koji tablet je bolje resenje od netbook-a. Ko zeli nesto velicine netbook-a a zeli nesto kvalitetno treba da razmisli od MBA 11.
    It wasn't me, Del Boy, It was me brain!

Strana 4 od 7 PrvaPrva 1234567 PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •