Hoce li se pojavljivati ultrabook-ovi sa 15" ili 17" velicinom ekrana?
Meni je ovaj koncept odlican, samo dajte malo vece ekrane..
Hoce li se pojavljivati ultrabook-ovi sa 15" ili 17" velicinom ekrana?
Meni je ovaj koncept odlican, samo dajte malo vece ekrane..
Pa ne dajemo mi ništa ovde... heh... niti pravimo!![]()
Menjao Vlada>>> : 07.04.2012. u 10:42
treba da se pojavi MacBook"Air" 15" do kraja meseca... sa Ivy bridzom.
pssst! nemojte reci intelu ali Ultrabook je corsokak, postoje dok tableti ne ojacajuMislim da je najveća mana, svih Ultrabook modela, to što postoje tek godinu dana, dok je MBA tu već 3 godine. Standardi su postavljeni, pa se samim tim...![]()
"Unfortunately, people are not rebelling against Microsoft. They don’t know any better." SJ, "640KB should be enough for anyone." BG, "For the masses, not for the classes." JT
Imao sam jako losih iskustava sa XPS 13" i to sa grafickom karticom. Mislim da nisu dobro resili hladjanje graficke kartice, s'obzirom da su mi u svim servisima u koje sam nosio laptop na popravku rekli da je to manje vise standardan problem sa doticnim modelom.
Naravno, to je moje iskustvo bilo, ne znaci da neko drugi nije imao pozitivno iskustvo.
Vrlo malo je odgovor na oba pitanja, ako uopste i bude dostupan po nekim megamarketima sa zaliha...
A cena, takodje, vrlo slabo pada...
mozda i nije prava tema da iznesem utiske o ZenBook-u, jer ga ne mogu uporediti sa Air-om (niti bilo kojim drugim ultrabook-om), ali avaj...
Uzeh ga pre nedelju dana (model iz Telenora).
Prvi utisak je sjajan, u smislu "napokon vrhunski lap u mojim rukama".
Ovo kazem jer kao i 99% korisnika PCeva, laptop-ovi koje sam ranije koristio su bili u najboljem slucaju neka mid klasa.
U slucaju ZenBook-a, od pakovanja (jedna kutija, pa izmedju zastita, pa druga 'fancy' kutija), preko dodatnih stvari (fotrola koja je odlicna, adaptera koji me je kod mbpa nervirao sto ga nemam pa sam ga na kraju i kupio iako je bio posudjen mbp) i na kraju do samog laptop-a, sto je i najbitnije.
Sto se laptop-a tice:
* Telo laptopa - je alu, lepog dizajna (ala air), i laganooooo (ovo je prvi put da drzim lap ove tezine). Po kvalitetu zavrse obrade se jasno vidi kojoj klasi pripada uredjaj...
* Tastatura - od nje sam najvise strahovao jer se generalno ljudi najvise na to zale. Meni je jako dobro legla jer je prilicno tvrdja a to volim (mnogo je tvrdja nego kod HP ProBook 4530s koji koristimo na poslu, a cak tvrdja i od Logitech K750 Solar).
* Touchpad - je iznenadjujuce velik (ala air), ali ima neki cudan osecaj pod prstima i zahtevao je neko vreme navike.
* Ekran - sta da kazem sem da volim ovu rezolucijurealna mana ekrana su lozi vertikalni uglovi, karakteristicni za TN panele.
* Zvuk - me je mozda i najvise odusevio jer pustajuci sa kolegama paralelno muziku na ZenBook-u i na 4530s niso mogli da verujemo kolika je razlika, a pri tome smo ranije konstatovali da i taj HP ima pristojan zvuk. Spektar visokih je daleko definisaniji nego na HPu.
* HW - ovde nemam sta pametno reci.... na desk masini imam SSD, tako da sam znao sta da ocekujem od SSDa. Ostatak hw-a je standardan (&brz) (ala air), tako da tu nemam sta novo reci...
Jos jedna lepa stvar je punjac, koji je pelep i mali (~ala air)
TLDR: Nista revolucionarno, ali lepo zaokruzen vrhunski proizvod i dostojna win-alternativa air-u.
Sam naslov threada vec govori o tome da to nisu uredjaji koji se treba porediti. Da li stvarno neko misli da onaj ko je napravio direktnu kopiju necega moze da se poredi sa "originalom" ? Pa razlika izmedju uredjaja nije u hardveru koji imash u rukama, vec u filozofiji i motivima iza tog hardvera, i Asus kao i svi ostali koji su krenuli od krsha i kopija, nikada nece biti Apple koji sve posmatra iz potpuno drugog ugla.
Zato je smesno porediti bilo koji ultrabook sa Airom, jer Air ima najbolji ekran, tastaturu, touchpad i bateriju, a kad na to dodamo OS, Air je najbolja celina i klasa za sebe, koji mu je southbridge ili koliko USBova ima nema nikakve veze. I s obzirom na malu razliku u ceni, ja Ultrabook klasi predvidjam ili pad cene na racun kvaliteta, standardno za sve PC, ili nestanak sa trzista...
無限
Matori preterao si skroz... voliš jabuku oket shvatili smo
Kao što rekoh ranije meni se lično mnogo više sviđa tastatura na Zenu kao i rezolucija ekrana, baterija je kod aira bolja ali ne dovoljno da opravda razliku u ceni.
Razlog da neko kupi Air pre Zena je OS za one kojima to treba, ostali uglavnom kupuju zato što im jabučica svetli na lapu i što misle da su onda skroz in.... haha
Evo i primera, ako se ovde nalazi neko ko radi u apple store može da posvedoči... Devojka u radnji kaže:"Mnogo mi se sviđa ovaj laptop (macbook air), spakujte mi jedan ali neka umesto ove jabučice bude jagodica i neka svetli crveno!"![]()
"I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
Filozofiji i motivima? Krš i kopije...? Zato je smešno porediti...???
Imenjače, dal ti čuješ sebe ponekad?
BTW, jesi li čuo za izraz: konkurencija je zdrava stvar! E vidiš to se sada dešava Applu i ostalima i ne da mi nije žao zbog toga, nego mi je naprotiv baš drago!
Uzgred... Nije bitno ko je prvi započeo nešto, već ko će to nešto što je započeto da finišira i kako! Nadam se da to razumeš... pa sad ti vidi dal možeš da uglaviš tu vrstu filozofije u svoje tumačenje nečega... Apple je tu gde je danas ne zato što je ratovao protiv PC-a, već zato što je tu bitku na vreme zaobišao. To ipak govori nešto i drugima...
Menjao Vlada>>> : 08.05.2012. u 02:42
Vlado, ti si umetnik, koji laptop je po tebi najlepsi?
Ja non stop cackam i gledam laptopove po trznim centrima. Volim industrijski dizajn (tehnologija i automobili, pa i kucni aparati), iako sam GUI i Web dizajner i smatram da je (po dizajnu najpre) MacBook Air daleko ispred ostalih bilo ultra ili obicnih racunara. Mozda mi se za nijansu vise svideo prvi model Air-a zato sto je bio kao skoljka (i portovi su imali fijokicu), ali imam ovaj zadnji.
Jednostavno racunar pleni i uklapa se u bilo koji, ali bilo koji enterijer. Ne gusi svojom pojavom i jednostavno se "stopi" sa tobom da imas utisak da je samo ekran ispred tebe. To je moj najupecatljiviji utisak za ovih skoro godinu dana. Ja mu jednostavno nisam nasao manu do sada, sto se nije desilo ni sa jednim racunarom. Radi kao i prvog dana, ne greje se, tih je, cvrst, brz a ekran je odlican (sa visokim DPI-em). Prepurucujem ga svakom. Ne znam kakav ce biti novi MacBook Pro, ali ce verovatno i naredni Air da bude jos bolji.
Zaista ne pricam napamet i evo dok ovo pisem gomila programa u MacOS-u i VMWare-u su ukljuceni, a nema buke niti se greje. U VMWare-u kompajliram i u Delphi-u i VS-u.
It wasn't me, Del Boy, It was me brain!
koja konkurencija?
Asus nije konkurencija vec kopija onoga sto Apple predstavi.
tuzno je sto svi MORAJU da cekaju na novi Apple proizvod pa da krenu sa kopiranjem. i sve to samo zato jer su SVI izgubili kontrolu nad SOFTWERSKOM komponentom u svom proizvodu i ZATO ne mogu da naprave WOW proizvod koji ce pomeriti granice vec moraju da prihvate cinjenicu da se nalaze tu gde se nalaze - milijardama iza Applea.
a kopije NISU konkurencija. Apple danas nema pravu konkurenciju koja moze da izvede potpuno novi proizvod...
osim mozda Microsofta?
Microsoft koji kontrolise software pokusava da pravi hardware: Zune, Curier... sve sami promasaji. i poslednje: dil sa Nokijom. i opet mu ne ide (!) jer generalno kasne 5 godina za Appleom; niko nece da kupuje jucerasnju tehnologiju.
Google je mnogo bolji / brzi u kopiranju Apple od Microsofta![]()
Menjao kovacm : 08.05.2012. u 20:07
"Unfortunately, people are not rebelling against Microsoft. They don’t know any better." SJ, "640KB should be enough for anyone." BG, "For the masses, not for the classes." JT
Asus je izmislio netbook. U cemu je tvoj problem?
pro’ gram mer (n.) - An organism that converts caffeine into code.
Sto se tice netbook-a ja se tu moram sloziti sa Stivom. Gora klasa racunara ne postoji trenutno. MacBook Air 11 je upotrebljiv racunar a ne ono sto se nudi za saku evra. Bilo koji tablet je bolje resenje od netbook-a. Ko zeli nesto velicine netbook-a a zeli nesto kvalitetno treba da razmisli od MBA 11.
It wasn't me, Del Boy, It was me brain!
Bookmarks