Izgleda da sam se ispalio ovo za 225e ( nemaju vise na lageru), ali nasao sam u oglasima nov PMA 710AE, za 265e. Sta kazete od toga ?
Izgleda da sam se ispalio ovo za 225e ( nemaju vise na lageru), ali nasao sam u oglasima nov PMA 710AE, za 265e. Sta kazete od toga ?
Svi ti koji su provereni prodavci su u stvari preprodavci. Ko jos za sebe licno kupuje non stop pa prodaje? Naravno, ne znaci da taj provereni prodavac zeli da zezne musteriju vec da jednostavno nije u stanju da proveri sve detaljno. Nekad dodje uredjaj koji radi, daje zvuk ali samo onaj ko zna kakav zvuk to treba dati moze reci da li je 100% ispravno ili nije. U prodavnici mozes cuti izlozbeni primerak, pa uporediti sa drugim modelom i sl ali zato je to prodavnica, novo sa garancijom ali i skuplje. Ima jedna tema na hifi forumu, pa lik pita zasto high end od pre 20-30god nije vise high end? Zato sto je danasnji high end bolji. To oni koji su culi i imaju tvrde a oni koji nemaju i nisu culi obrnuto. Uredjaj moze biti isparavan ali nikad nece raditi 100% kao kad je bio nov i tacka.
Sto se tice teme, nadji nekog ko je cuo vise uredjaja pa moze naci "dlaku u jajetu". Neizvezbanom uhu sve je isto a posle kad se sredi obicno je kasno pa su cesta menjanja.
Naravno, ako je ispravan polovni uredjaj za 200e (prava vrednost, ne naduvana cena) bice bolji od novog za iste pa i za vece pare.
Menjao gvlada : 02.02.2012. u 17:50
Shut up before I slap the taste so far out of your mouth you'll never get it back!
Vladavina has spoken.
Da budem precizniji mislim samo na pomenuti Dra-325R i prosto nema sanse da bude bolji od novog pomenutog pojacala (zub vremena, starija tehnologija, a usput i ista entry level klasa).
Video sam taj oglas, treba proveriti o cemu se radi, jer je to pojacalo oko 400e, a on ga ceni kao novo 260e
Menjao djape48 : 02.02.2012. u 18:01 Razlog: da budem precizniji :)
Kontaktirao sam ga ja. kaze da je novo, zapakovano, a pod garancijom podrazumeva da ce on da ga popravlja ako bude bilo problema...
Poznat i cenjen clan nekog od foruma, koji prodaje svoje uredjaje.... da, to moze biti ok varijanta ali to je pre izuzetak nego pravilo. Nema dovoljno takvih clanova koji rasprodaju svoju opremu da bi mogli to stalno da preporucimo.
Sad da se pojavi 10 osoba u Srbiji da zeli da kupi neki polovan uredjaj, da li bi svih 10 naslo (svog) cenjenog clana foruma?
Shut up before I slap the taste so far out of your mouth you'll never get it back!
Vladavina has spoken.
Na hifi forumu ima dosta clanova, uvek se nadje nesto za kupovinu, to je moj neki utisak.
Cene na KP su po meni odlepljene, pa se trazi 200-500 e za pojacala stara po 30 god, a ne zna se da li ih je neko pokupio pored kontejnera u nemackoj ili ih je neko pazio tih 30god, sto je najgore to ne zna ni prodavac. Ako se uzima polovno obavezno neko ko "zna" da pregleda uredja i po mogucstvu proba dan dva kod sebe, ili mozda nesto polovno al iz ovoga veka sigurno je manje propaloSa polovnim moze da se dobije dosta za manje para, al je rizik veliki.
"Oh, people can come up with statistics to prove anything, 14% of people know that."
PA to je tako kad se digne hype.Zato se toliko trazi za neke Sansui modele i slicno.
Nije mi bilo neko vreme, ali evo da se pohvalim. Uzeo sam na kraju PMA 710AE, ali iz prodavnice (racun + garancija) . Hvala svima na savetima. Poz![]()
400E? Sad moras da skupljas za nove zvucnike
nasao sam za 320e(sto mi i dalje nije jasno kako jer je u cenovniku pisalo da je preko 400e,ali ljudi su ponudili tu cifru ). Da...mozda bi mogli da legnu i neki novi zvucnici ali tesko u narednih 6 meseci....treba skupiti novaca.
Hm....mozda imam problem, ali nisam siguran. Desava se kad npr neko upali svetlo u stanu (ili kod mene u sobi) da neshto pukne u zvucnicima (ne uvek,ponekad) ....Da li je to do instalacija ili produznog kabela ili neceg treceg? ... neshto ne verujem da je do pojacala.
Indukcija... promeni fazu od one na kojoj su ti svetla.
Vladavina has spoken.
Hm...jos kad bh znao kako....ne stvarno,laik sam za struju....pa ako moze odgovor malo vise 'for dummies' tipa
![]()
Bookmarks