Mozda u mah nije duplo jača, ali jeste u tome koliko dugo "drži" jer mi se čini da SoC na waytequ troši više struje. Po onome što sam našao na netu baterija na waytequ traje nešto preko 4 sata, što potvrđuje iskustvo zekaisape i još jednog korisnika sa foruma dok po testu sa notebookchechku Prestigio može da istera 8 sati video reprodukcije.
Zašto bi izgledalo bolje na 8" nego na 7" kad je u drugom slučaju piksel sitniji, a slika oštrija.
Nedostatak BTa onemogućava da se Prestigio koristi kao GPS uređaj mada pitanje je koliko to ima smisla na tako velikoj dijagonali.
To je već druga stvar što se tiče trajanja baterije.
Zato što je rezolucija 800x600 za odnos stranica 4:3, dok 7" tableti uglavnom imaju odnos 16:9 i rezoluciju 800x480 ili 1024x600.
Ako uporedimo neki tablet 7" rezolucije 800x480 i neki 8" 800x600, ispadne logično da je tih x120 piksela taman leglo na taj 1" razlike. Zato mislim da je prirodnija rezolucija 800x600 na 8" nego na 7" ekranu, sa druge strane imao sam Wayteq i Prestigio tablet u rukama, na žalost ne istovremeno, nisam primetio ništa nebično, mada nisam ni obraćao mnogo pažnju.
Meni je konkretno BT bitan zbog veze sa Android telefonom, mislim da je bitno imati Bluetooth ako posedujete više od jednog Android uređaja (ili nekog drugog mobilnog uređaja) , radi što lakše razmene aplikacija, slika, pesama, snimaka...
Menjao vetar : 12.01.2012. u 14:53
"Nedostatak BTa onemogućava da se Prestigio koristi kao GPS uređaj mada pitanje je koliko to ima smisla na tako velikoj dijagonali."
Nikad ne reci nikad, eto Rusi rutovali uredjaj sa Italijanskim (mediacom) firmware-om i radi. A on podrzava i bluetooth i 3g usb uredjaje. Mislim da cemo od 5080b jos dosta videti, ali o tome vise na njegovoj temi, ovo je ipak WayteQ!
" The quieter you become, the more you are able to hear... "
Nije baš uporedivo sa laptopom tj. kao što si sam napisao zavisi od potrebaLaptopovi ipak imaju različitu namene i načina korišćenje. Baterija na prosečnom laptopu drži 2-3 sata, na prosečnom tabletu 5-6 sati. Na tablete gledam na produžetak netbooka, a netbook računari su zbog svoje male potrošnje prvi ponudili za male pare trajanje baterije od preko 4-5 sati.
Meni na Asus netbuku 'ladno gura 6 sati wifi... nego, odlutasmo malo: ima li ko ideju sta raditi povodom baterije, ne bih ga udavao samo zbog toga, bas mi se svidja... sta mogu rutovanjem da postignem i kako? Sve ostalo sam podesio, osvetljenje, background date i sl. sta vec moze da se nadje ka savet... moj drug, android pogramer ce da proba da napravi toggle widget za cellstandby, dialer i te telefonske procese... root required...
Menjao zekaisapa : 12.01.2012. u 19:41
Možda da probaš tweak-ovati brzine procesora sa SetCpu?
Pomenuli vec, treba mu root prvo... A i tu je besmisleno smanjivati gornju granicu, ali donja bi mogla da bude korisna.
ZTE Blade Cyanogenmod 7.1
Samsung Galaxy Tab
Bookmarks