Ne preterano zanimljiva, loše kadrirana i uzana scena. Ništa bolje od zilion turističkih fotki. Evo ovako.![]()
Ne preterano zanimljiva, loše kadrirana i uzana scena. Ništa bolje od zilion turističkih fotki. Evo ovako.![]()
Menjao dzonihsv : 09.08.2012. u 20:28
www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerija
Pa kao i ta fotografija ne vodi nigde, sad kad bi svako okinuo fotku u prazno i aj kao sta valja/ne valja ovaj topic bi u potpunosti izgubio smisao. Nista nije lose upuceno dzidza bidzi, pozdravljam njegov dolazak ovde ali jednostavno try harder i neka bolja fotka sa koje mu se moze pomoci da nesto razume i popravi. Ne sluzi ovaj topic za dadiljanje, vec za konstruktivnu kritiku i diskusiju nasih fotografija, i moje su isto kritikovane kao i tudje ali tako se uci i napreduje!
^ Moj je bio negativan, ali u dobronamernom smislu a to je da odmah vidis greske. Ako si kritiku shvatio uvredljivo, ok, ja se izvinjavam jer nisam imao nameru da te vredjam.
Sarkazam je nepotreban i njime neces postici nista osim sopstvenog ismevanja. Ovde ima ozbiljnih fotografa, koji sve to malo duze rade od tebe pa nije u redu da se tako ophodis prema ljudima koje si do malopre pitao za pomoc i koji ti zele i mogu pomoci
Jel ovo meni upuceno?
@dzidza_bidza
Nemoj da brises ni jednu fotografiju, niti treba da te komentari obeshrabre. Arhiviraj sve lepo, pa ces jednog dana moci da uporedis svoj napredak.
Prednost je sto imas digitalni fotoaparat pa ces uz puno pokusaja moci da dodjes i do resenja.![]()
Menjao nessa78 : 09.08.2012. u 22:58
Ne znam gde si se ti ovde nasao prozvan, ali ne, nije upuceno tebi...
ajde nek se sto pre brise ova elegija
Meni stvarno nije jasan toliki hejt, zar nije bilo lakse napisati kako fotka ne valja uopste, napisati sta ne valja i neki savet kako bi to trebalo uraditi i kraj price, na kraju krajeva zato sam je istavio...
Elem, da se vratim ja lepo na fotke posto diplomata evidentno nisam![]()
Tri drugarice i jedno popodne u Topciderskom parku, korisceni objektivi 35-70 2.8//35. 1.8//17-70 2.8 i SB800
1.
Untitled by Rockaffeler, on Flickr
2.
3.
4.
5.
6.
Marlen Dietrich by Rockaffeler, on Flickr
7.
8.
Menjao Atm0 : 10.08.2012. u 09:18 Razlog: dodao jos jednu, ne volim neparne brojeve :)
3. mi je bas extra. E sad jedno pitanje, a mozda se ja tripujem, ali na svim fotkama (sem na trecoj i sedmoj) mi se cini neproprcijonalan odnos glava-telo, ako sam se uopste dobro izrazio, ali npr noge deluju vece u odnosu na glavu, glava veca od tela, i celo telo vece od glave. Jel to moze da bude do objektiva, ili mozda tvoje pozicije/visine u odnosu na devojke, ili sam se ja istripovao (jer sam i na drugim slikama/forumima primetio istu stvar)?
Ja bi' to na 1.5v ter'o!
^ 'bem li ga ja to ne vidimvecina onih gore je sa 35mm slikana tako da je tesko da to staklo krivi sliku, a bio sam u ravni sa njima kad sam slikao, nikad iznad mozda malkice ispod ponekad ali cisto kadra radi. Zanimljivo pitanje, vidi li jos neko ovo?
Pazi, na tvojim fotkama se i ja sam pitam da li se vidi, kao cini mi se, pa onda gledam 5 min u jednu sliku pa kazem sam sebi da se tripujemPrimetio sam to na tudjim fotkama, a i na svojim, s tim sto na svojim sam primetio da ako slikam sa 45mm (ff 90mm) nema toga, a ako slikam sa 20mm (ff 40mm) i odem, sto ti kazes, ispod ravni, onda se primecuje. Mada sam uspeo da ispeglam to u vecini slucajeva kada se igram u LR-u.
Ima logike da staklo krivi ako je wide, ali moja Pana 20mm i tvoj 35mm bi trebalo da ne rade to jer su "normalci"...
Menjao s16 : 10.08.2012. u 12:09
Ja bi' to na 1.5v ter'o!
Nema to veze sa zakrivljenjem samog sociva vec sa uglom snimanja (rakusom), podrazumeva se da sto je blize bice vece a dalje sitnije, tako da je to u principu opticka varka (ili izvor pogleda). Npr. stani na stolicu i fotografisi osobu odozgo (neka ona prilikom portretisanja pogleda u tebe). Koje god socivo koristio glava ce izgledati daleko vece od tela. E sad sa socivima velikog vidnog ugla ta dubina ce se povecavati, pa ce ti i lice izgledati mnogo blize od stopala koja su daleko u zadnjem planu, evo i direktnog primera...
Menjao nessa78 : 10.08.2012. u 13:27
1.
2.
3.![]()
Bookmarks