Ovoti je odlicno za pocetak. Sa cime si slikao? Kit objektivom 18-55mm ili 18-105mm?
Sta ce ti Nikon 3200 sa 24mpix! Jedva i ova jeftinija stakla Nikon G serije mogu da isprate Nikon D7000 i 16mpix a kamoli nabudzeni 3200.
Naravno postoje samo semplovi i poneka fotografija koja ce da reci zadnju rec sta je potrebno da se isprati najveci mega giga piksel na APS-C senzoru.
Bolje i skuplje staklo sigurno mora, da li ina jeftinom telu sve je jos predmet predpostavki.
Mislim, dakle postojim!
Hehe pa zato je i smajli tu. Znači uzeo sam početnički nešto medju najjeftinijim telima, čitao o fotoaparatu podosta, video ovde par fotkica od ljudi koji koriste dotični sa doduše drugim staklima i to je to. Uz njega je došao 18-55, a kasnije mogu da uzmem nesto drugo ako budem imao kinte. Znam da si hteo reći da je telo najlošije ali za 450$ sam teško nešto bolje mogao uzeti zar ne? Ok za početak, daj neki komentar na slajbe
![]()
За све Оне што се муче и рано се буде!
Kako ono reče Njegoš nekada davno. Neka je sa srećom korišćenje i plivanje DSLR vodama.
Hvala. Sa kit objektivom je slikano. Imao sam ponudu za 55-200 za 150$ ali nisam pri lovi sada a i ne znam da li će mi to biti potrebno odmah. Driver kaze da je najlošije telo na 3100 i ja to razumem ali planiram da izvučem iz ovoga max. Ne bih u profesionalne vode zalazio nisam toliko stručan, ustvari vidiš da ne volim ni da retuširam slike a ne nešto više od toga
. Zanima me eto za početak kadriranje, svetlo, podešavanja i to, znači beginner klasičan.Nisam imao puno vremena da čitam o fotografiji. Vidim ovde stvarno fenomenalnih sličica pa se nadam da ću naučiti nešto.
Menjao Thierry Henry : 10.07.2012. u 15:43
Menjao driver : 10.07.2012. u 15:46
無限
Ok su za prve u zivotu ali...? Sta valja a sta ne? I da li je do mene ili do aparata?
Uzeo sam u prodavnici, nisam bacao pogled na ebay ili lokalne oglase. Ne zelim da rizikujem sto se toga tice. 3100 je ja mislim jedan od najjeftinijih trenutno i za moje potrebe barem mislim dovoljan. Razliciti su modeli ovde, 550d je u Severnoj Americi ja mislim T2i(oko 550$+) a taj 40D je 600+$. Da li su toliko bolji od 3100? Narucio sam drugu bateriju odmah jer sto kazes ergonomija nije neka(ispuco oko 620 slika u nedelju). Zasto onda prave te macro, tele i ostale objektive za ove entry-level kao SLR-ove ako ne moze telo da isprati i sta to znaci zapravo?
Ja sam skontao da je uzeo bateriju sa gripom, al sad videh da sam se prevario
Inace bas to, slikaj i uzivaj![]()
Ja bi' to na 1.5v ter'o!
Na to sam i mislio autonomiju)) U prvom mahu procitah ergonomija i pomislih na bateriju *****
. Leži u ruci ok šta znam, koristio sam ortakov 5100 na Kubi i on je teži, glomazniji nekako.
Tjeri, solidne su ti fotke, samo su previse blede, posto si bio lenj pa si slikao u prokletom jpg formatu.
Čekaj matori, nisam bio lenj majke mi. Slike su prebačene iz raw u jpeg u LRoom-u pa onda okačene na Flickr. Nisam znao da li mogu da uplodujem i u NEF formatu na Flickr. Kako vi ostali radite? Imam pitanje isto kako prebacujete iz LR u jpeg format mislim koja podešavanja koristite?
Napraviš sva podešavanja koja si planirao, dodaš sharpness (gledaj sliku u 1:1) koliko misliš da treba, eventualno ukloniš noise ako si slikao sa velikim ISO.
Prilikom exporta u JPG iz LR, uradiš resize (ako je za Flickr i web generalno, staviš 72dpi) i ponovo dodaš sharpness jer se u resize procesu i snimanju u JPG ipak gubi malo na oštrini (stavi na Standard da dobiješ otprilike isti nivo oštrine kao i pre resize).
Life begins at the end of your comfort zone.
Hvala Falcon. Našao sam jedan sajt gde može da se uploduju NEF fajlovi a odatle mogu i na Flickr samo što je servis trenutno nedostupan. Možda bude u budućnosti.
Bookmarks