Strana 10 od 74 PrvaPrva ... 678910111213142060 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 136 do 150 od ukupno 1103

Tema: Apple lagano gubi patent bitku... not!

Member Avatar korisnika Adam K
    Na forumu od
    Jan 2006
    Poruka
    1.443
  2. Moja mašina
    • CPU: A64 X2 3600+ Windsor
    • MoBo: ASUS M2N-E
    • RAM: 2x2GB DDR2 800 Apacer
    • VGA: Sapphire HD4670 Silent
    • MON: Asus MW221U + PHILIPS 104B
    • HDD: WD 6400AAKS
    • OPT: Samsung SH-S223F + Philips DROM5016L
    • Case: COOLER MASTER Centurion 534 + LC Power 550W
    • SND: Creative Inspire P380
    • LAP: eeePC 4G Surf, aPad FR-809
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: TT BlacX
  3. Citat Citiram korisnika: G!!! Pogledaj poruku
    tako se stiti domace trziste
    Нема фрке, ал' тамо шатро влада слободно тржиште...

Member
    Na forumu od
    Jun 2006
    Poruka
    8.336
  5. Moja mašina
    • CPU: QX9650 Silence
    • MoBo: P5E64 EVO
    • RAM: DDR3-1600 CL7
    • VGA: ATI 2600
    • MON: Sony 19" XDM-93
    • HDD: Intel X25-E x4
    • OPT: DVR-110
    • Case: Supermicro SC846, Zalman ZM600
    • SND: Audiotrak Prodigy Advanced
    • Ostalo: APC Oops za tri racunara.
  6. Citat Citiram korisnika: G!!! Pogledaj poruku
    tako se stiti domace trziste
    Koje domace trziste kad Apple.US SVE uvozi, a sav novac u Holandiju izvozi?
    bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.

Member Avatar korisnika DukeofSerbia
    Na forumu od
    May 2007
    Poruka
    1.219
  8. Moja mašina
    • CPU: Intel Celeron G530
    • MoBo: ASUS P8H61-M
    • RAM: ExeleRAM 2x 4 GB DDR3 1.066 MHz
    • VGA: Gigabyte Radeon HD 7750 OC 1 GB GDDR5
    • HDD: Seagate Barracuda ST1000DM005 + WDC Blue 5000BEVT
    • OPT: Lite-On iHAS122
    • Case: Fractal Design Core 1000 + Chieftec APS-450S
    • SND: Realtek ALC887 + microlab A-6201
    • LAP: Acer TravelMate 5720G
    • TV: Samsung UE32EH4000; Sony KDL-32V4500
    • Ostalo: Canon IXY Digital 510 IS; LG GT540 Optimus; WayteQ xTAB-70; HP Officejet Pro L7480 All-in-One
  9. Još dobrih vesti iz Evrope

Ha ha, u poslednjim vestima - novi poraz AAPL, ovaj put u UK i to na nekim ključnim patentima (moja podvlačenja):

HTC Phones Don’t Infringe Apple Patents, U.K. Judge Says
    By Kit Chellel - Jul 4, 2012 3:24 PM GMT+0200

HTC Corp. (2498), Asia’s second-largest smartphone maker, won a London court ruling against Apple Inc. (AAPL) over patents for touchscreen technology used for its mobile devices, including Apple’s slide-to-unlock feature.

HTC’s devices don’t infringe four Apple patents for the technology and three of those patents are invalid, Judge Christopher Floyd said today.

The U.K. court judgment “marks a considerable defeat for Apple in the smartphone patent wars,” said Peter Bell, an attorney at Stevens & Bolton LLP, who isn’t involved in the case. “Two of Apple’s prize patents have been knocked out in the U.K.”

Apple is fighting patent lawsuits on four continents against rivals including HTC and South Korea-based Samsung Electronics Co. (005930) as it competes for dominance of the $219 billion global smartphone market. The firms have accused each other of copying designs and technology used in mobile devices.

“Competition is healthy, but competitors should create their own original technology, not steal ours,” Cupertino, California-based Apple said in an e-mailed statement, without commenting specifically on today’s decision.

While HTC was pleased with the ruling, “we remain disappointed that Apple continues to favor competition in the courtroom over competition in the marketplace,” Andrea Sommer, a spokeswoman for the Taoyuan City, Taiwan-based company said.

Photographs, Alphabets

In addition to the slide-to-unlock feature, today’s ruling covered Apple’s patents on tools used to scroll through photographs and change alphabets, and software allowing users to touch the screen in two spots simultaneously.

While the court ruled that Apple’s photo-management patent is valid, Floyd found that HTC didn’t infringe it.

The same four patents are being contested by Apple and HTC in German lawsuits, scheduled to be heard later this year.

In the U.S., Apple tried to stop HTC from importing its newest phones, saying they violate a patent order issued in December. The U.S. International Trade Commission decided this week that HTC could continue to import the devices while it investigated claims a system for detecting telephone numbers in e-mails was copied.

Before his death, Apple co-founder Steve Jobs waged war on Google Inc.’s Android operating system, used by HTC, Samsung and other rivals in their phones. He told his authorized biographer he would spend every penny in the company’s coffers “to destroy Android” because it was a stolen product.

The case is: HTC Europe Co. Ltd v Apple Inc., High Court of Justice, Chancery Division, HC11C02826
    Ne samo da je AAPL izduvao već je sudija proglasio tri patenta nevažećima .

P. S.
    1.000-ta poruka .
    ..."Security" is more important. Of course, the government itself has a right to total privacy and secrecy.

Moderator Avatar korisnika byMaX
    Na forumu od
    Jan 2001
    Poruka
    14.044
  11. Moja mašina
    • CPU: Core i5
    • MoBo: Apple
    • RAM: Samsung DDR3
    • VGA: Intel
    • MON: Apple Cinema Display LED
    • HDD: 3x Samsung F2 2TB & Intel SLC SSD 120GB, last gen :)
    • OPT: Optiarc BR-RW
    • Case: Macbook Air unibody
    • SND: ESI nEar 08
    • LAP: MacBook Air 13 2011
    • TV: Samsung PS51D8000
    • INET: DSL
    • Ostalo: Microsoft Ergonomic 4000 & Microsoft Sidewinder X8
  12. Citat Citiram korisnika: RingeRaja Pogledaj poruku
    Ok, ali opet ne vidim poentu u tome ko je "u pravu" u ovom patentnom ratu?
    I Google i Apple hoće samo da klepe onog drugog po ušima i namaknu koje milionče pride, ništa više.
    A što se tiče toga koliko šta košta, jedino mogu da kažem da uvek sve mora nešto/nekog da košta. To što na youtube-u ima nešto za free ne znači da je onaj ko kupuje pesme preko iTunes-a (ili kao ja CD-jeve u HD Audio kvalitetu) neko ko baca para, niti da onaj ko skida to radi legalno.
    Da ne idem u off, za mene su i Apple i Google potpuno isti, zajedno sa ostalim mastodontima. Cilj: profit!
    Apsolutno. Obe kompanije su iste, američke, i obema su na čelu jevrejske porodice. Ja Apple više volim iz samo jednog razloga. Imaju daleko bolje proizvode. Jedini Google proizvod koji je stvarno nezamenljiv je Google Search. Drugi proizvodi koji su sjajni i nikad ne bih pomislio da koristim išta drugo od konkurencije su Google Maps / Earth, GMail, Google Docs i Google Drive (mada kada je Cloud u pitanju, jednako koristim i Dropbox i iCloud, svaki za po nešto). Ipak, Android je proizvod koji je od početka, za mene (ograđujem se, naravno) - totalno dno i niko me neće ubediti u suprotno dok se jednog dana možda, sam, ne nateram da probam neki Android 5, 6 ili 7 i možda se uverim u to da je situacija drugačija. Kada je Apple u pitanju, koristim njihov telefon, iOS i iCloud. Povremeno i OS X. Zato se može reći da sam jednak "fan" Google-a kao i Apple-a - jer više Google-ovih proizvoda (u koji spadaju i usluge) dnevno koristim negoli Apple-ovih. I jednak broj Microsoftovih (kojima sam zadovoljan (Win 7, Xbox 360)). Ipak, ako govorimo o priči Android vs. iOS, naravno da je jasno šta je bolje i zbog čega. Oni koji govore suprotno - meni lično - nisu jasni.

Što se tiče ovog topica - red je da mu promenite ime, pošto ne da ne stoji, nego deluje smešno . Šta se dešava sa banom na razne Nexus uređaje u USA, Austrailiji itd.? Ok, desi se da i Apple plati poneki spor, ali uglavnom konkurencija strada zbog kršenja patenata, tako da je glupo da ovaj naslov topica ostane, IMHO...
    iPhone 5, Xbox 360, Samsung 51D8000 Smart TV 3D Plasma & MacBook Air 13 www.twitter.com/b_maksimovic

Member
    Na forumu od
    Jun 2009
    Poruka
    988
  14. Moja mašina
    • CPU: E8400, box
    • MoBo: Gigabyte EP45 DS3P
    • RAM: 2x1GB Kingston HyperX 1150 MHZ
    • VGA: Gainward HD4850 + Accelero L2 Pro
    • MON: Samsung P2370 + Samsung 713N
    • HDD: WD AAKS 640GB
    • OPT: Pioneer 115D
    • Case: Chieftec LBX 01B B, Chieftec GPS 400W
    • SND: Integrated, Altec Lansing VS2321
    • Ostalo: Logitech G11, A4 Tech x7 748, Sennheiser HD 428
  15. Citat Citiram korisnika: byMaX Pogledaj poruku
    Apsolutno. Obe kompanije su iste, američke, i obema su na čelu jevrejske porodice. Ja Apple više volim iz samo jednog razloga. Imaju daleko bolje proizvode. Jedini Google proizvod koji je stvarno nezamenljiv je Google Search. Drugi proizvodi koji su sjajni i nikad ne bih pomislio da koristim išta drugo od konkurencije su Google Maps / Earth, GMail, Google Docs i Google Drive (mada kada je Cloud u pitanju, jednako koristim i Dropbox i iCloud, svaki za po nešto). Ipak, Android je proizvod koji je od početka, za mene (ograđujem se, naravno) - totalno dno i niko me neće ubediti u suprotno dok se jednog dana možda, sam, ne nateram da probam neki Android 5, 6 ili 7 i možda se uverim u to da je situacija drugačija. Kada je Apple u pitanju, koristim njihov telefon, iOS i iCloud. Povremeno i OS X. Zato se može reći da sam jednak "fan" Google-a kao i Apple-a - jer više Google-ovih proizvoda (u koji spadaju i usluge) dnevno koristim negoli Apple-ovih. I jednak broj Microsoftovih (kojima sam zadovoljan (Win 7, Xbox 360)). Ipak, ako govorimo o priči Android vs. iOS, naravno da je jasno šta je bolje i zbog čega. Oni koji govore suprotno - meni lično - nisu jasni.

Što se tiče ovog topica - red je da mu promenite ime, pošto ne da ne stoji, nego deluje smešno . Šta se dešava sa banom na razne Nexus uređaje u USA, Austrailiji itd.? Ok, desi se da i Apple plati poneki spor, ali uglavnom konkurencija strada zbog kršenja patenata, tako da je glupo da ovaj naslov topica ostane, IMHO...
    Hajde malo pojasni sto je Android dno, ok ne nudi neke stvari out of the box kao sto to nudi iOS, ali je podlozniji customizaciji i ogromnom prilagodjavanju tvojih potreba.

VIP member Avatar korisnika RingeRaja
    Na forumu od
    Mar 2005
    Poruka
    2.483
    Lepo čovek napisa da je ZA NJEGA Android dno, a ti ga pitaš da objasni zašto je android dno i eto prepucavanja u najavi, samo zato što se stvari ne postave kako treba.
    Eto, za mene Android nije dno, ali mi je iOS funkcionalniji i to je to. Zašto bih ja objašnjavao i tupio ovde po forumu zašto/kako je bolji/gori kada svako ima različite afinitete prema nečemu, pa zato to i koristi, što ne povlači automatski da je ono drugo njesra koje niko ne treba da koristi.
    Dakle, svakom ono što mu prija, a "konkurencija" neka isto tako uživa u veselju sa svojom igračkom.
    Tko leti, vrijedi!

Member Avatar korisnika Uros Novakovic
    Na forumu od
    Oct 2009
    Poruka
    3.420
  18. Moja mašina
    • CPU: C2D E8400 @ 3,6GHz + CM Hyper 212 Plus
    • MoBo: Gigabyte GA 965P-DS4 rev 1.0
    • RAM: G.Skill 8GB DDR2 @800Mhz
    • VGA: Gigabyte 6850 OC @905/1150
    • MON: HP LP2475w
    • HDD: OS[]Crucial m4 128GB :: DATA[]WD Caviar Black 500GB; Samsung F3 500GB; 2x500GB Hitachi
    • OPT: Pioneer DVDRW
    • Case: Arc Midi / Seasonic 660 KM
    • SND: Onboard / Sony srs-d5100 2.1 mod
    • LAP: MBP 13"
    • Ostalo: Scythe Kaze Master 5,25"
  19. Pa nije fer tako, ipak je napisao i ovo:

"Ipak, ako govorimo o priči Android vs. iOS, naravno da je jasno šta je bolje i zbog čega. Oni koji govore suprotno - meni lično - nisu jasni"

Sto je opet poziv na Android Vs iOS prepucavanje, jer ne moze tako jednostrano da tvrdi da je jedna platforma bolja od druge i kraj price. I ovo ja ne shavatam kao njegovo iskustvo vec da misli u globalu...
    [WoT] - Grinelwald

Member
    Na forumu od
    Jun 2009
    Poruka
    988
  21. Moja mašina
  22. Citat Citiram korisnika: RingeRaja Pogledaj poruku
    Lepo čovek napisa da je ZA NJEGA Android dno, a ti ga pitaš da objasni zašto je android dno i eto prepucavanja u najavi, samo zato što se stvari ne postave kako treba.
    Eto, za mene Android nije dno, ali mi je iOS funkcionalniji i to je to. Zašto bih ja objašnjavao i tupio ovde po forumu zašto/kako je bolji/gori kada svako ima različite afinitete prema nečemu, pa zato to i koristi, što ne povlači automatski da je ono drugo njesra koje niko ne treba da koristi.
    Dakle, svakom ono što mu prija, a "konkurencija" neka isto tako uživa u veselju sa svojom igračkom.
    Delimicno si u pravu, ali tim razmisljanjem nece niko stici ni dokle. Sada ja kazem Nokia 1100 je vrh sve ostalo je dno ne planiram da prelazim na drugo, sta mislis da li je to validna izjava? Ne znam koliko ima iskustva sa Androidom, ali ako stalno mislis da je jedna stvar vrh, a ne probas onu drugu onda su tvoje izjave krajnje subjektivne - pristrasne .

Member Avatar korisnika daxyco
    Na forumu od
    Jun 2009
    Poruka
    1.237
    Pa i rekao je ByMax da je ovo mišljenje subjektivno i to je potpuno legitimno. Jedino bih voleo možda da čujem šta je to loše kod androida, mada je sve to već prežvakano više puta.
    Da volim crno-bele, ponosno kažem svima!

Member
    Na forumu od
    Jun 2006
    Poruka
    8.336
  25. Moja mašina
    • CPU: QX9650 Silence
    • MoBo: P5E64 EVO
    • RAM: DDR3-1600 CL7
    • VGA: ATI 2600
    • MON: Sony 19" XDM-93
    • HDD: Intel X25-E x4
    • OPT: DVR-110
    • Case: Supermicro SC846, Zalman ZM600
    • SND: Audiotrak Prodigy Advanced
    • Ostalo: APC Oops za tri racunara.
  26. Citat Citiram korisnika: RingeRaja Pogledaj poruku
    Zasto se ti osecas prozvanim cim se pomene Apple ako ti je to jos samo jedna firma? Ozbiljno, Srdjo.... mani se - vidi u sta se pretvori kovac
    bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.

Member Avatar korisnika kovacm
    Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    7.059
  28. Moja mašina
    • CPU: Commodore C64 (+floppy) VS ZX Spectrum (modovan)
    • MoBo: Atari STe (4MB, MegaFile 30MB) VS Amiga 500 (1MB)
    • RAM: Atari TT 030 (4MB/48MB)
    • VGA: Atari Falcon030 (CT63/256MB) VS Amiga1200 (040+PPC)
    • MON: Atari Jaguar vs PS3
    • HDD: Mac Classic VS ... 286 ? nije valjda da cu morati taj *IZGOVOR ZA KOMPJUTER* da kupujem ;)
    • Case: PalmM105 > iPaq3650 > Nokia9500 > Qtek9000 > Qtek9600 > NokiaE61 > iPhone
    • OS: Mac OS X, Windows, MiNT, MagiC, TOS, AmigaOS, NetBSD, Linux
    • LAP: MacBookPro 13"
    • Ostalo: PrC krshware
  29. Citat Citiram korisnika: byMaX Pogledaj poruku
    Apsolutno. Obe kompanije su iste, američke, i obema su na čelu jevrejske porodice. Ja Apple više volim iz samo jednog razloga. Imaju daleko bolje proizvode. Jedini Google proizvod koji je stvarno nezamenljiv je Google Search. Drugi proizvodi koji su sjajni i nikad ne bih pomislio da koristim išta drugo od konkurencije su Google Maps / Earth, GMail, Google Docs i Google Drive (mada kada je Cloud u pitanju, jednako koristim i Dropbox i iCloud, svaki za po nešto). Ipak, Android je proizvod koji je od početka, za mene (ograđujem se, naravno) - totalno dno i niko me neće ubediti u suprotno dok se jednog dana možda, sam, ne nateram da probam neki Android 5, 6 ili 7 i možda se uverim u to da je situacija drugačija. Kada je Apple u pitanju, koristim njihov telefon, iOS i iCloud. Povremeno i OS X. Zato se može reći da sam jednak "fan" Google-a kao i Apple-a

@RingeRaja +1
    "Unfortunately, people are not rebelling against Microsoft. They don’t know any better." SJ, "640KB should be enough for anyone." BG, "For the masses, not for the classes." JT

Member
    Na forumu od
    Jun 2009
    Poruka
    988
  31. Moja mašina
  32. Citat Citiram korisnika: kovacm Pogledaj poruku

@RingeRaja +1
    Krenulo je .

Member Avatar korisnika Srky
    Na forumu od
    Nov 2003
    Poruka
    1.089
  34. Moja mašina
    • CPU: Core 2 Duo 3 ghz
    • RAM: 8 Gb DDR3
    • VGA: GeForce 9400M
    • MON: 21.5 inch
    • LAP: MacBook Pro 13
    • TV: Samsung Plasma 50 inch
    • Ostalo: iMac+Playstation ]|[
  35. Apple.. totalno su propali .. samo chekam da kazu kvartalne cifre 24 jula i da stave kljuch u bravu
    Apple+Sony

VIP member
    Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    2.709
  37. Moja mašina
    • CPU: Athlon II X4 640 @ Freezer64 Pro | Celeron G530 @ Scythe Ninja
    • MoBo: ASRock A770CrossFire | ASRock H61M/U3S3
    • RAM: G.Skill PQ 8GB | Corsair Value 8GB
    • VGA: Radeon HD5750 | Intel HD
    • MON: 20" LCD
    • HDD: više komada
    • OPT: LG
    • Case: CM Stacker @ Corsair VX450 | CM Elite @ XFX Core 450
    • SND: Asus Xonar
    • LAP: HP ProBook
  38. Citat Citiram korisnika: daxyco Pogledaj poruku
    Pa i rekao je ByMax da je ovo mišljenje subjektivno i to je potpuno legitimno. Jedino bih voleo možda da čujem šta je to loše kod androida, mada je sve to već prežvakano više puta.
    Kad već pitaš .
    Nema podrške za http proxy, što mi zaista nije jasno. Većina corporate intraneta danas je iza proxy-a.
    Nema podrške za Cisco IPSEC VPN client (ili neku kompatibilnu aplikaciju). Tu su pojedini vendori (npr. HTC) išli toliko daleko da čak izbace "tun" modul iz kernela, koji bi omogućavao tu funkcionalnost preko 3rd party aplikacija/widgeta s marketa.
    Menjao Ace Rimmer : 05.07.2012. u 08:37

Member Avatar korisnika mean_machine
    Na forumu od
    Jan 2006
    Poruka
    649
  40. Moja mašina
    • CPU: 955BE, True Spirit 140
    • MoBo: ASUS M5A97 R2.0
    • RAM: 4GB 1333MHz DDR3
    • VGA: VTX3D Radeon 7850 X-edition
    • MON: lcd 24"