Strana 74 od 74 PrvaPrva ... 24647071727374
Prikazani rezultati od 1.096 do 1.103 od ukupno 1103

Tema: Apple lagano gubi patent bitku... not!

Member Avatar korisnika padawan
    Na forumu od
    Dec 2003
    Poruka
    1.294
  2. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X4 945 3.0 Ghz
    • MoBo: MSI 760GM-P23 (FX)
    • RAM: Patriot 2x4 DDR3 1333Mhz
    • VGA: Powercolor 6870 1GB DDR5
    • MON: Dell U2312HM
    • HDD: Corsair SSD 240GB, 1 TB Seagate +1 TB WD + 750GB Toshiba portable
    • Case: Alti + 500W Chieftec
    • TV: Samsung 40D6000 3D TV
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: xbox 360 slim JTAG, PS3 slim, iphone 4s, ipad 3
  3. MArketshare jeste bitan parametar za kompaniju ali na kraju se sve svodi na revenue. Za korisnike nista od ovoga ne bi trebalo da bude sustinski bitno osim ako nisu akcionari kompanije i ne prate finansijske iskaze. Ali, ima odredjenog uticaja. U kom smislu je marketshare bitan? Zato sto ako svi vasi prijatelji koriste iphone veca je sansa da cete i vi. U kom slucaju je revenue bitan? Vasa omiljena igra sa appstore-a mozda nece biti tako brzo portovana na Android jer se ne isplati developerima da ulazu u razvoj za trziste koji ne donosi novac.
    Ah, the mirthless laugh of the damned. Hold your nose Smithers, we're going in.

Member
    Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    320
  5. Moja mašina
    • CPU: e8400
    • MoBo: 5pq pro
    • RAM: axeRam
    • VGA: g 4850
    • MON: Samsung d551 40"
    • HDD: hitachi 2x750GB raid 0 + seagate 320GB + v300 ssd
    • OPT: Pioneer 112
    • Case: dominator i 600w mod
    • LAP: asus k53sv-sx329
    • Ostalo: nije nista ostalo :)
  6. Citat Citiram korisnika: zechs Pogledaj poruku
    I to je ono što me nervira kod tebe, webstera, priesta i ostalih. Pišete neke bajke i nemate pojma šta pišete, samo da to ima neku svrhu u vašoj glavi i verovatno kako bi se vi bolje osećali. Polemika sa vama bi bila ravna polemici nekog zemljoradnika sa Njutnom..
    problem nastaje kad se ljudi sputavaju u iznosenju svojih misljenja korisnika foruma (bilo za ili protiv) koja su po prirodi subjektivna, pa ako sputavamo one koji misle drugacije ostaju oni koji misle isto tj roboti ili robovi, a onda nema napretka u diskusijama te mozda itji sa manje napadnim stavovima prema ostalim ucesnicima foruma sa kojima se ne slazes, a koji su izgradili svoje misljenje (zilotsko ili ne) na osnovu svojih iskustava, informacija ili marketinskom dominacijom koja je imala mozda presudan uticaj na stav, inace moze se desi da ljudi napuste temu (ili zakljucavanje) iako prave odlicne pisanije iz kojih se mogu izvutji veoma korisne informacije

@vasic
    nije problem sto je apple lider u usa, vec je problem sto pokusava na sve nacine a pogotovo nemoralne da tu svoju "dominaciju" zadrzi, vestacki nametne, a pogotovo prenese i cementira van granica usa, tuzzetji i prvenstveno oslanjajutji se na vetj donesene sudske odluke (usa) koje negde prolaze - zapad ili ne prolaze - istok, te usled nedostatka ideja i inovacija u svom taboru moze imati presudan uticaj i na ostale kompanije koje mogu ponuditi bolje, sto moze da se vidi i na novom iphone 5 koji tje se navodno prodati u rekordnom tirazzu a koji ne donosi nista novo vredno pomena pa svi vodetji "review-ri" ne preporucuju kupovinu novog telefona ukoliko su zadovoljni starijim modelom za razliku od prethodnih verzija istih
    ------------------------
    zju

Member Avatar korisnika cjokanov
    Na forumu od
    May 2008
    Poruka
    208
  8. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon II X3 450 (core unlocked) + Xigmatec Loki
    • MoBo: Gigabyte GA-880MG-UD2H
    • RAM: 2GB Kingston HyperX Blue
    • VGA: NVidia GeForce 7300LE
    • MON: BenQ GL2240 LED
    • HDD: WD 750GB + WD 350GB
    • Case: LC Power 2240
    • LAP: Toshiba C650-11ER
    • TV: Panasonic 42"
    • Ostalo: iPhone 2G 8GB :-)
  9. Citat Citiram korisnika: zechs Pogledaj poruku

Pogrešno si preveo izraz "public company" Toliko o tvom engleskom... Public company u prevodu na srpski nije isto što i javna kompanija.. A kompanija ima obavezu prema svojim najvećim shareholderima, onim sa najvećim udelom...to što ti imaš 50, 100 akcija njih iskreno zabole dupe za tebe
    a sta je public company ako ne javna kompanija? to sto mi zivimo jos uvek u zemlji i vremenu "javnih preduzeca" nema veze sa javnom kompanijom.

Javna kompanija je kompanija cije se akcije javno prodaju na berzi, a ne "narodna kompanija". taj izraz se koristi i u nasoj literaturi i stvarno ne vidim u cemu je problem

a bilo da si veliki ili mali share holder, tvoj cilj je isti da cene akcija koje posedujes rastu. Nema tu nikakavog sukoba

Member Avatar korisnika manve
    Na forumu od
    Jan 2006
    Poruka
    539
  11. Moja mašina
    • CPU: 3570K, Xigmatek AEGIR
    • MoBo: Gigabyte Z77 G1 Sniper M3
    • RAM: 4x4GB Kingstone 1600MHz
    • VGA: ASUS GTX 670 Direct CU II
    • MON: Dell U2412M IPS, Samsung T220
    • HDD: Intel 320 120GB, WD 640GB
    • OPT: Samsung
    • Case: CM 690 II ADVANCED, CM 750W GX
    • SND: XONAR Essence STX, JBL Studio 190 + HK 980
    • LAP: Alienware M14X
    • TV: SAMSUNG 46ES6710

Member Avatar korisnika MagicMaster
    Na forumu od
    May 2007
    Poruka
    3.679
  13. Moja mašina
    • CPU: Athlon dual core 5400 2.8 GHz
    • MoBo: Asus M2N68-AM
    • RAM: Kingston 2 GB 800 MHz
    • VGA: Asus EN9500GT 512 Mb
    • MON: Benq 2420HD
    • HDD: Samsung SATA2 500 GB
    • OPT: LG
    • Case: nemam pojma, napajanje 450 W
    • SND: integruša, i neki prosti zvučnici, tek da ih ima..
    • Ostalo: Zbudženo u vodoravno kućište
  14. Menjao MagicMaster : 16.09.2012. u 12:09

Member Avatar korisnika zechs
    Na forumu od
    Dec 2008
    Poruka
    2.667
  16. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon(tm) II X3 435 w/ TX3
    • MoBo: Gigabyte GA-880GMA-UD2H
    • RAM: 2x2 GB DDR3 Mushkin Stiletto
    • VGA: Sapphire 5750 512MB
    • MON: Philips 190VW9FB
    • HDD: Hitachi Deskstar (160 GB) + WD Green (750 GB) + Samsung F4EG (1.5 TB)
    • OPT: ASUS DRW-1814BL
    • Case: Chieftec BH-01 w/ Chieftec 500W
    • SND: Creative Audigy SE
    • Ostalo: Canon LBP-2900 w/ CanoScan LIDE 25 ; Linksys WRT54GL
  17. Citat Citiram korisnika: djape1 Pogledaj poruku
    problem nastaje kad se ljudi sputavaju u iznosenju svojih misljenja korisnika foruma (bilo za ili protiv) koja su po prirodi subjektivna, pa ako sputavamo one koji misle drugacije ostaju oni koji misle isto tj roboti ili robovi, a onda nema napretka u diskusijama te mozda itji sa manje napadnim stavovima prema ostalim ucesnicima foruma sa kojima se ne slazes, a koji su izgradili svoje misljenje (zilotsko ili ne) na osnovu svojih iskustava, informacija ili marketinskom dominacijom koja je imala mozda presudan uticaj na stav, inace moze se desi da ljudi napuste temu (ili zakljucavanje) iako prave odlicne pisanije iz kojih se mogu izvutji veoma korisne informacije
    Ne djape, problem nastaje kada ljudi nemaju svoje mišljenje..već je ono prekopirano i usađeno od strane marketinga neke kompanije..problem nastaje kada ti tim ljudima prezentuješ neke činjenice na koje ti oni odgovaraju marketinškim frazama. A najveći problem nastaje kada meni koji studiram ekonomiju i menadžment dođe vasić i krene da mi objašnjava neke gluposti koje su očigledne i nemaju veze sa diskusijom, temom, ma ni sa čim.

Tako da ne, ne možeš ti ovde da izvučeš nikakve korisne informacije, ukoliko te ne zanima koliki je nečiji marketshare, koji benchmarking je korišćen i koliki je revenue neke kompanije..a to možeš i sam da pročitaš na milion drugih mesta na internetu.

I najveća glupost koju je vasić napisao je berzanska vrednost neke firme.. Moj vasiću, idi u banku i traži kredit na osnovu berzanske vrednosti tvoje firme..da vidim šta će da ti kažu??
    J&W MINIX 6150SE-UC3 | AMD Sempron 140 | Kingston 1GB DDR3 | Gigabyte GeForce 8400GS 512MB DDR2 | Samsung Spinpoint F3 500GB | SONY NEC AD5260S-OB | CFI CBI-A8989TG 150W | Realtek ALC 662 | Win 7 w/XBMC

Member Avatar korisnika cjokanov
    Na forumu od
    May 2008
    Poruka
    208
  19. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon II X3 450 (core unlocked) + Xigmatec Loki
    • MoBo: Gigabyte GA-880MG-UD2H
    • RAM: 2GB Kingston HyperX Blue
    • VGA: NVidia GeForce 7300LE
    • MON: BenQ GL2240 LED
    • HDD: WD 750GB + WD 350GB
    • Case: LC Power 2240
    • LAP: Toshiba C650-11ER
    • TV: Panasonic 42"
    • Ostalo: iPhone 2G 8GB :-)
  20. ajoj...

sta je leverage? sta je debt/equity ratio? na osnovu cega banke procenjuju da li daju kredit (u normalnim ekonomijama sa razvijenim trzistem i berzanskim poslovanjem).

kako banke mogu da odrede asset value neke kompanije? i da li se vode time ili trzisnom vrednoscu kompanije (equity), ako je ta kompanija na berzi.

sve su to pitanja sa kojima buduci ekonomista ne sme bas da se frlja... pa sta nam kaze EMH? koja je poenta efikasnog trzista?

ali da ne idemo u off, nije bas lepo napadati tako druge, posebno ako su se oni pokazali kao vrlo konstrutivni u raspravi. makar za vasica ne mozes da kazes (cista obraza) da prica gluposti

Member Avatar korisnika SnakeEyes
    Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    873
  22. Moja mašina
    • CPU: Intel C2D E6300 BOX
    • MoBo: MSI P965 Platinum
    • RAM: Transcend DDR2 667 2x1GB
    • VGA: His x1950pro
    • MON: Samsung 940BW
    • HDD: Seagate 250 GB
    • OPT: Pioneer DVR 111 Black
    • Case: Chieftec Dragon Black 400W
    • INET: DSL
  23. Citat Citiram korisnika: zechs Pogledaj poruku
    Pošto je sve to subjektivno (valjda znaš šta znači ta reč)

Pogrešno si preveo izraz "public company" Toliko o tvom engleskom... Public company u prevodu na srpski nije isto što i javna kompanija..

Poluinformisan si..bolje reći potpuno ne informisan
    Haha preporucio bih ti pre nego sto se upustis u sudjenje o necijem engleskom pokusas da naucis pravilno koriscenje recce "ne" posto vidim da ti ne ide bas od ruke . I gle cuda, ja sam zavrsio ekonomiju i tvrdim da je njegov prevod sasvim tacan, bolje nemoj vise da se brukas sa svojim tumacenjem ekonomije.

Evo jednog primera Mr. Informisanog i njegovog suda o tome kako mali Perica zamislja iOS :

Citat Citiram korisnika: zechs Pogledaj poruku
    Ne mozes ni ko covek da kucas tekst u wordu, excellu i pp, jer ti ona virtuelna tastatura zaklanja pola ekrana ... Cek, pa tu ni nema worda, excella i pp...bogo moj, ode mi kompatibilnost sa 92% Wiindows racunara..
    Informisanost na nivou, bolje se drzi starog dobrog "Ponavljate se kao pokvarena ploca" manji ti je rizik da ispadnes smesan nego kada pokusas da doneses neki zakljucak.
    Menjao SnakeEyes : 16.09.2012. u 15:05

Strana 74 od 74 PrvaPrva ... 24647071727374

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •