Lepo kuciste, i meni se jako svidja, lepo si uklopuo boje fanova i kucista koje vec imalo crno bele fanove.
Lepo kuciste, i meni se jako svidja, lepo si uklopuo boje fanova i kucista koje vec imalo crno bele fanove.
BTC donacija: 17YV2cgv2Zijy7nGPAkaofxCe7NUj1vB1S
"Nije znanje znanje znati, vec je znanje znanje dati!"
@Neo:
AC F12 Pro PWM (onaj za kućište) sam uzeo u Em**-ju, ~500 dinara. A obične F12 PWM (na H212+) imam odavno, ali ih nisam video u skorije vreme u radnjama. Svi fanovi su mi na <1300 rpm tako da ih ne čujem, sem ako nije u sred noći kad sve utihne i stanem jako blizu kompu.
@mirza82: tema i jeste bila crno/belo, sad jurim da nađem bele SATA kablove. Jedino mi plavi slotovi na ploči odudaraju, ali 870-cu i ploču ne menjam do Ivy Bridge-a, prevelik trošak a premali dobitak bi mi bio da sada prelazim na neku Z68/2500K kombinaciju.
+1 za review
Odlicno kuciste, meni se takodje mnogo dopada, steta samo za taj fan kontroler sto ti je crknut uleteo, jesi to sredio ili....?
Fan kontroler radi, ali je žičica na adapteru molex - 2pin koji napaja fan kontroler imala loš kontakt pri kraju, samo sam blankirao 5mm na kraju i zalemio, sve sad radi. Fan kontroler može da isporuči napajanje za 3 ventilatora u rasponu 5.5-11.5V, tako da sam stavio otpilike na pola i zadovoljan sam, ne čujem fanove, a diskovi su ispod 30C (jedino četiri godine stari WD6400AAKS tvrdoglavo trži 32C, al on je uvek bio furuna
![]()
Juce sam postao srecni vlasnik Definew XL-a
Pre jedno godinu dana sam kukao ¨jos samo da se neko seti da ih uveze¨ i posle samo godinu dana ....
Montaza u nedelju, na zalost u kuciste ide stara makina Prescot 3.2 (kad se kupi neka 1155 ici ce ta u kuciste)
Jedina razlika u odnosu na R3 (sem velicine i jos 2 5.25 slota) je kavez za hardove u sredini koji je na srafove pa moze da se rotira i da se skine.
Kuciste jos uvek nije u cenovnicima maloprodaja.
Baci slike od montaže. A i XL je dosta veći od R3 plus ima mesta za veće fan-ove plus dolazi sa dve 140-ice i jednom 180-com.
Razmišljao sam i o njemu, ali mi je bio prevelik za moje potrebe.
Mali off topic:
Svaka cast za Marantza!![]()
Nabavio kuciste u petak i moram reci da sam prezadovoljan kvalitetom izrade!
Nemojte da ocekujete da uopste necujete ventilatore za to ipak treba pasivno hladjena masina.
Ja recimo imam 4 venta na 1k rpm i prilicno je masina tiha.
@bikolor
Hvala, nije baš nešto za ponos, samo je SR3001, ali me lepo služi već 4 godine, stvarno nemam zamerki na isti.
@tool.keenan
Rekoh ja da se čuje, al je vrlo pristojno, ne može da 5x120mm na 800 do 1200rpm da ne pravi neko strujanje vazduha.
Pogotovu kad mi fan speed pređe 50% na mom GTX460 HAWK posle višesatnog igranja, mogu da itekako čujem da radi, ali sada makar mogu da se igram bez slušalica i da mi ne smeta - rekao bih da onaj damping materijal ipak radi svoj posao.
S druge strane vibracije hard diskova su odlično ublažene, tako da stvarno ne čujem da mi HDD-ovi rade (a nema ni IDE lampice, tako da kao da ih i nema)
Menjao mighty78 : 29.11.2011. u 11:34
Ljudi gde ima da se kupi black perl r3 kod nas..ako moze neko da mi napise radnju i cenu?
Hvala
@mighty78
Jel bilo problema sa cable managmentom, tj da li su kablovi stali bez problema iza ploce?
Pa voleo bih da ima jedno 5mm mesta više iza ploče, ali stalo je sve bez problema.
Najproblematičnije je moje Seasonic S12II 620W napajanje koje nije modularno, a ima tonu kablova, tako da kad sam njega postavio posle je sve bilo pesma.
Ali trebalo mi je sigurno sat vremena da sve iskabliram kako sam hteo. Ko ima modularno napajanje, ne mora da brine.
To me interesuje jer imam slicno napajanje SS 520GB, a u planu je da se uzme ovo kuciste pa me je bunilo to sto je mali prostor iza ploce, no kako kazes uz malo truda se sve sredi, inace je kuciste extra.![]()
Menjao Jack_Carter : 11.01.2012. u 20:23
Ovako je sve ispalo na kraju.
I da dodam, da mesec i po dana posle kupovine, nema prašine u kućištu i konačno mi je kuler na CPU čist
Jedino kad god se usisava soba, usisam i prašinu s prednjih filtera i to je to.
Menjao mighty78 : 11.01.2012. u 20:39
A reci mi jel izvodljivo provući ATX konektor kao i PCI-E konektore kroz "predviđena" mesta, tj ove gumirane otvore? Vidim da ih ploča većim delom pokriva, pa me to interesuje. Nije da planiram da uzmem Define R3, ali Arc Mini je moje sledeće kućište a ono je svega 2cm manje (kraće) od Define-a.
Battletag: ivkesm#2965
Bookmarks