Strana 11 od 12 PrvaPrva ... 789101112 PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 151 do 165 od ukupno 174

Tema: hp probook 4530s kakav je?

Member Avatar korisnika ProMaster
    Na forumu od
    Feb 2011
    Poruka
    1.793
  2. Moja mašina
    • LAP: Hp Probook 4530s
    • TV: Philips LCD 32``
    • INET: DSL
  3. Ljudi, posto mi je laptop non stop na stolu 98%, ne znam sta da radim, da li da skidam bateriju ili ne, na punjacu je non stop, za sad je skidam, jer sam na prethodnim laptopovima unistio bateriju za godinu dana, a nailazim na razne strucnjake koji trvde da nije dobro drzati lap na punajcu bez baterije, mada ja ne razumem zasto, tu je adapter koji regulise napon..
    Kupi mi majko fen, da zalizem kosu i postanem njen!

Member Avatar korisnika ckvrlj
    Na forumu od
    Jan 2010
    Poruka
    393
    I meni je non stop na stolu i na punjacu. A baterija kolko izdrzi. Nikad mi nije bila jasna tolika briga za bateriju. Ionako moze da se promeni, a i lap se vise ne kupuje da traje 5 godina. Uzivaj u laptopu i ne razmisljaj o bateriji :-)

Na forumu od
    Feb 2011
    Poruka
    1.793
  6. Moja mašina
  7. Citat Citiram korisnika: ckvrlj Pogledaj poruku
    I meni je non stop na stolu i na punjacu. A baterija kolko izdrzi. Nikad mi nije bila jasna tolika briga za bateriju. Ionako moze da se promeni, a i lap se vise ne kupuje da traje 5 godina. Uzivaj u laptopu i ne razmisljaj o bateriji :-)
    Pa u pricnipu si i upravu, ali evo MSI lap koji sam imao pre ovog, je star skoro 3 god, naravno, raspao se, jer je plastikaner, zato i jesam uzeo aluminijumski sada, no, njemu je baterija riknula posle godinu dana, jer je non stop na punjacu bio, i malo je smor, kad ne moze bat posle god dana da sastavi 20 min koriscenja, a nova i nije bas tako jeftina da ni kupovao svake godine.. Nisam zaista picajzla i znam da sam ja njega kupio a ne on mene, ali eto rekoh da pitam..
    Msm ako rikne baterija kako da rucam bez lapa pored mene na stolu ne ide da razvlacim kablove po kuci..

Na forumu od
    Jan 2010
    Poruka
    393
    Citat Citiram korisnika: ProMaster Pogledaj poruku
    Msm ako rikne baterija kako da rucam bez lapa pored mene na stolu ne ide da razvlacim kablove po kuci..

Newcomer Avatar korisnika mikshaa
    Na forumu od
    May 2012
    Poruka
    1
    Pozdrav svima, Novo-stari clan, stari acc iz klinackih dana se ne mogu setiti, ili je u medjuvremenu obrisan posto retko listam po forumima ovoga tipa ali evo setio sam se gde drugde nego na benchmarku mogu pitati za strucno misljenje!

Naime Imam gore navedeni HP-ov 4530 laptop, sa integrisanom i zasebnim GPU-om (ati6490m). Prvi put sam se sad sreo sa ovom tehnologijom menjanja grafika u radu, e da li postoji mogucnost da se koristi SAMO ATI6490, ubacivanjem par igrica u CCC>.... i stavljanje u HighP. resio problem ali neke od njih mi prijavljuju da koristim integrisanu iako sam ih predhodno ubacio u CCC>.... Takodje slika je daleko losija u odnosu na ASUS K51 sa 256ddr3 grafikom, kao da nema ostrinu slike, i primeti se jako velika razlika u HD 1084p filmovima i ne verujem da laptop sa istim ekranom, a losijom i starijom grafickom kartom ima bolju i cistiju sliku od ovog HP-a. Instalirao sam drajvere sa oficialnog HP sajta predvidjene za ovaj model (ps u system inform... mi kaze daje u pitanju 7470 1GB DDR5, cini mi se* iako CCC kaze da je ATI6490m u pitanju, ako to uopste nesto znaci).
    Ako nista, obradovalo bi me samo kako da podesim da mi samo koristi zasebnu grafiku, a ne integrisanu jer me "ubi" to.
    Win7 32bit. je u pitanju.

PS: Zavrsna obrada, kvalitet, Hardver sve sve je za svaku pohvalu, Prezadovoljan sam sa njim, ove igre sto sam uspeo da pokrenem rade besprekorno u full rezoluciji, ali kao sto rekoh gore ovo menjane grafika mi jedino pravi problem!!

Hvala unapred svima, nadam se da neko ima resenje, tj da zna kako ga resiti!
    Menjao mikshaa : 30.05.2012. u 18:34

Member Avatar korisnika duschan
    Na forumu od
    May 2007
    Poruka
    262
  11. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon x2 4200+ @ GeminII
    • MoBo: Biostar TA780G M2+
    • RAM: 2x 1GB Transcend AXE DDR2
    • VGA: HD3200
    • MON: MEDION
    • HDD: WD 2500AAJS
    • OPT: Pioneer 215D, LG CDRW/DVD-ROM
    • Case: LC Power 6550GP V2.0
  12. Pozdrav ljudi,

kupio sam model iz naslova. Informacija koja ce mozda nekima pomoci jeste da ovaj laptop (a verovatno i drugi sa HM65 chipsetom) podrzava 16GB DDR3 memorije (nisam bas testirao sa 16gb, ali jesam sa 8+2, pa se da zakljuciti da bi trebalo i 8+8gb da radi). Dakle, na zvanicnom sajtu HP-a, a i na ostalim sajtovima drugih proizvodjaca kod laptopova sa ovim chipsetom pise da podrzavaju max 8GB DDR3 memorije.
    Neki kazu da je htio da se osamostali, neki nisu nista rekli ili nisu znali,
    u kuci gori svjeca pored ikone, ali ja ne vjerujem nikome !!!

Member Avatar korisnika DuleFman
    Na forumu od
    Nov 2007
    Poruka
    326
  14. Moja mašina
    • CPU: Intel Core2Duo E6550
    • MoBo: GA-P35-DS3L
    • RAM: 2GB Kingstone 800 Mhz
    • VGA: Gigabyte HD3850
    • MON: Samsung 940N
    • HDD: Segate Barracuda 250GB SATA II
    • OPT: Optiarc AD-5170A
    • Case: Cooler Master Elite 331 i napajanje od 460W
    • SND: Realtek neka na maticnoj :)
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Logitech media keyboard, Logitech S220, Logitech MX518, UPS APC, citac kartica
  15. Koristim ovaj model oko 4 meseca i prezadovoljan sam.
    Moj je sa i3 procesorom, sa sandy bridge grafikom.

Nisam probao igrice, ali adobe paket odlicno radi, mnostvo tabova u vise browsera istovremeno, pokrenut server (wamp), ne znam sta jos, ni jednog momenta nije stucnuo.
    Izdrada odlicna, hladjenje vrlo dobro, primetio sam samo par puta da se vise greje u delu iznad HDD, ostatak kucista potpuno hladan.

Na forumu od
    Jan 2010
    Poruka
    393
    Citat Citiram korisnika: mikshaa Pogledaj poruku
    Pozdrav svima, Novo-stari clan, stari acc iz klinackih dana se ne mogu setiti, ili je u medjuvremenu obrisan posto retko listam po forumima ovoga tipa ali evo setio sam se gde drugde nego na benchmarku mogu pitati za strucno misljenje!

Naime Imam gore navedeni HP-ov 4530 laptop, sa integrisanom i zasebnim GPU-om (ati6490m). Prvi put sam se sad sreo sa ovom tehnologijom menjanja grafika u radu, e da li postoji mogucnost da se koristi SAMO ATI6490, ubacivanjem par igrica u CCC>.... i stavljanje u HighP. resio problem ali neke od njih mi prijavljuju da koristim integrisanu iako sam ih predhodno ubacio u CCC>.... Takodje slika je daleko losija u odnosu na ASUS K51 sa 256ddr3 grafikom, kao da nema ostrinu slike, i primeti se jako velika razlika u HD 1084p filmovima i ne verujem da laptop sa istim ekranom, a losijom i starijom grafickom kartom ima bolju i cistiju sliku od ovog HP-a. Instalirao sam drajvere sa oficialnog HP sajta predvidjene za ovaj model (ps u system inform... mi kaze daje u pitanju 7470 1GB DDR5, cini mi se* iako CCC kaze da je ATI6490m u pitanju, ako to uopste nesto znaci).
    Ako nista, obradovalo bi me samo kako da podesim da mi samo koristi zasebnu grafiku, a ne integrisanu jer me "ubi" to.
    Win7 32bit. je u pitanju.

PS: Zavrsna obrada, kvalitet, Hardver sve sve je za svaku pohvalu, Prezadovoljan sam sa njim, ove igre sto sam uspeo da pokrenem rade besprekorno u full rezoluciji, ali kao sto rekoh gore ovo menjane grafika mi jedino pravi problem!!

Hvala unapred svima, nadam se da neko ima resenje, tj da zna kako ga resiti!
    Možeš ručno menjati grafiku koju laptop koristi:
    - desni klik na desktop/Configure Swichable Graphics/ pa onda izabereš High-performance GPU ili Power-saving GPU

Na ovaj način će stalno raditi grafika koju izabereš, sve dok je ponovo ne promeniš na isti način, bez obzira šta radiš na laptopu.

Veoma je bitno da instaliraš samo drajvere sa HP-ovog sajta za ovaj model (sa njima dobiješ i odgovarajući CCC, ne instaliraš ga posebno), jer swighable graphics radi isključivo sa njima.
    Menjao ckvrlj : 31.05.2012. u 08:12

Newcomer Avatar korisnika miKSha
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    3
  18. Moja mašina
    • CPU: Intel i5
    • RAM: 4GB
    • VGA: ATI RADEON HD 7470
    • MON: 15.6
    • HDD: 500GB
    • SND: Altec Lansing
    • LAP: HP
    • TV: LED
  19. Citat Citiram korisnika: ckvrlj Pogledaj poruku
    Možeš ručno menjati grafiku koju laptop koristi:
    - desni klik na desktop/Configure Swichable Graphics/ pa onda izabereš High-performance GPU ili Power-saving GPU

Na ovaj način će stalno raditi grafika koju izabereš, sve dok je ponovo ne promeniš na isti način, bez obzira šta radiš na laptopu.

Veoma je bitno da instaliraš samo drajvere sa HP-ovog sajta za ovaj model (sa njima dobiješ i odgovarajući CCC, ne instaliraš ga posebno), jer swighable graphics radi isključivo sa njima.
    Uradio, sad cu probati i nadam se da ce raditi tj imati efekta. Hvala na odgovoru )

Newcomer
    Na forumu od
    Jun 2011
    Poruka
    4
  21. Moja mašina
    • CPU: Intel Core 2 Duo 2.6GHz
    • MoBo: Asus P43
    • RAM: 4GB DDR2
    • VGA: GeForce 8800GTS 320MB
    • MON: Samsung 17"
    • HDD: 320GB
    • OPT: Samsung DVDRW
    • Case: Usual Case
    • SND: Audigy SE
    • LAP: HP 530
  22. Citat Citiram korisnika: ProMaster Pogledaj poruku
    Pa u pricnipu si i upravu, ali evo MSI lap koji sam imao pre ovog, je star skoro 3 god, naravno, raspao se, jer je plastikaner, zato i jesam uzeo aluminijumski sada, no, njemu je baterija riknula posle godinu dana, jer je non stop na punjacu bio, i malo je smor, kad ne moze bat posle god dana da sastavi 20 min koriscenja, a nova i nije bas tako jeftina da ni kupovao svake godine.. Nisam zaista picajzla i znam da sam ja njega kupio a ne on mene, ali eto rekoh da pitam..
    Covek mora da bude glup pa da kaze kako ga ne interesuje baterija ili pak da ima toliko para pa da pukne 100e za novu nakon godinu dana! Meni je to nepojmljivo...baterija je najlaksa za odrzavanje. Poenta je u sledecem: Ako vecinu vremena laptop provodi na napajanju, onda je potrebno da se na mesec dana jednom do dva puta isprazni cela! I da se punjenje baterije obavi do kraja bez paljenja laptopa. Samo tako ces moci da sacuvas bateriju koja je ipak skoro trecinu vrednosti laptopa.

Nadam se da si izvukao neku pouku iz ovoga...ako nisi ne mogu da ti pomognem

Na forumu od
    Feb 2011
    Poruka
    1.793
  24. Moja mašina
  25. Citat Citiram korisnika: hitman4785 Pogledaj poruku
    Covek mora da bude glup pa da kaze kako ga ne interesuje baterija ili pak da ima toliko para pa da pukne 100e za novu nakon godinu dana! Meni je to nepojmljivo...baterija je najlaksa za odrzavanje. Poenta je u sledecem: Ako vecinu vremena laptop provodi na napajanju, onda je potrebno da se na mesec dana jednom do dva puta isprazni cela! I da se punjenje baterije obavi do kraja bez paljenja laptopa. Samo tako ces moci da sacuvas bateriju koja je ipak skoro trecinu vrednosti laptopa.

Nadam se da si izvukao neku pouku iz ovoga...ako nisi ne mogu da ti pomognem
    Znaci ja sad ispadnoh glup ili ipak ne posto se interesujem za njeno ocuvanje.. Na kraju sam je potpuno skinuo sa lapa i stavljam je jednom nedeljno kad idem na casove napunim ispraznim vratim nazad u fioku..

Moderator Avatar korisnika kUdtiHaEX
    Na forumu od
    Jul 2001
    Poruka
    14.685
  27. Moja mašina
    • LAP: MacBook Pro 6,1, iMac 12,1
    • Ostalo: 25 cm
  28. To je totalno glupo, baterija je tu da se koristi a ne da se drzi u fijoci. Samo je pravilno prazni i puni i neces imati problema.

Na forumu od
    Feb 2011
    Poruka
    1.793
  30. Moja mašina
  31. Pa koristim je ja, ali ne vidim potrebu da bude na laptopu kad je na ponjacu 24/7 ... a onda 1 dan kad je potrebeno da budem u pokretu, onda je stavim i to je to..

Newcomer Avatar korisnika miKSha
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    3
  33. Moja mašina
    • CPU: Intel i5
    • RAM: 4GB
    • VGA: ATI RADEON HD 7470
    • MON: 15.6
    • HDD: 500GB
    • SND: Altec Lansing
    • LAP: HP
    • TV: LED
  34. Iz licnog iskustva, imam Asus k51ac, dual-core bla bla.. u proseku kad sam uzeo baterija je trajala nesto vise od 2h na "High P.." , stalno na punjacu, 1-2 puta nedeljno je ispraznim do kraja i opet vratim u laptop(punjac). Sada posle 2 godine koriscenja traje oko 1h30m do 2h. isto na HIGH P. I oslabila jeste i to je neminovno, celije gube svoj kapacitet vremenom koristili vi bateriju ili ne, samo pravilnom upotrebom verovatno ne bih izgubio citavih "~30 min." rada nego dosta manje. Po mogucnisti ko je, Bateriju izvaditi i ostaviti negde u mracnom, hladnom i suvom delu, 1-2 put nedeljno je napuniti i isprazniti do kraja (na nekih 8% ili manje) pa zatim opet napuniti na nekih 40% (Optimalno, vidim i telefon kad se uzme novi i kad ga prvi put upalite bude nesto manje od pola baterije napunjeno..) i ostaviti je opet na vec navedeno mesto. Pa kome je bas stalo do toga da je sacuva maksimalno ovo je moj savet, jer mislim da je u potpunosti ispravan! Nemam neko iskustvo sa baterijom na 4530s (jos je nisam probavao i forsirao) ali mislim da ona treba jos bolje da odradi posao, s'obzirom da je na njemu ipak jaci CPU i da je iz Biznis serije ma koliko to znacilo!
    Menjao miKSha : 28.06.2012. u 15:56

Newcomer Avatar korisnika Sava Ford
    Na forumu od
    Nov 2011
    Poruka
    186
  36. Moja mašina
    • CPU: Intel i7 3770k + Hyper 212 +
    • MoBo: ASRock Z77 Fatality Performance
    • RAM: 16 GB Kingston Hyper X 1600 Mhz
    • VGA: CF SAPPHIRE HD 7950 OC 6GB
    • MON: Dell S2340L
    • HDD: Kingston Hyper X 120 GB SSD
    • OPT: DVD-RW LG
    • Case: Cooler Master HAF XB
    • SND: Genius SW-G2.1 3000, Genius Vibration
    • LAP: ACER V5 551
    • TV: Samsung D 450 51"
    • Ostalo: Chiftec APS 850w, Cooler Master Sentinel SGM 6000
  37. Uzeo sam pre par dana HP 4530s, i5 procesor, AMD 6490 1GB DDR5, 4 GB DDR3 1333 MHz, 640 GB Hard Disk i mogu samo reci jedno, laptop je savrsen. Izrada,kvalitet,tastatura,kamera(predobra),dizajn, jednostavno je bez greske. Mozda ima malo glasniji ventilator,ali nista strasno,tek da se cuje da dise Sto se tice igrica,pa,instalirao sam gta 4 i ide na medium detaljima u 1366x768 detaljima,sto stvarno nije lose,gta san andreas na max,bad company 2 na medium,call of duty modern warfare 2 na medium,tako da ipak moze da se igra,stariji naslovi na jacim detaljima,noviji na slabijim. S obzirom na cenu i na ono sto nudi,vredan je savakog dinara. Preporuka svakome. Pozdrav

Strana 11 od 12 PrvaPrva ... 789101112 PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •