Strana 9 od 48 PrvaPrva ... 567891011121319 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 121 do 135 od ukupno 717

Tema: Dell U2412M IPS/LED

Member
    Na forumu od
    Apr 2008
    Poruka
    234
  2. Moja mašina
    • CPU: Quad Q9400 2,66 GHZ
    • MoBo: Asus P5G41T - M LX
    • RAM: 2 x 4GB KINGSTON 1600MHz DDR3
    • VGA: Radeon 6850 MSI
    • MON: DELL U2412M
    • HDD: Hitachi 640 GB
    • Case: Cooler Master Storm Enforcer
    • INET: DSL
    • Ostalo: Thermaltake Toughpower XT 575W
  3. da li su se mozda vec pojavile razne revizije ovog monitora?......zamolio bih sve koji imaju doticni monitor da napisu koja je revizija njihov primerak i gde je proizveden...

takodje,ako ima vise revizija u cemu su razlike?

bas bi bilo super kada bi u nekoj od narednih revizija dodali i HDMI ulaz....

Member Avatar korisnika Forceptor
    Na forumu od
    Dec 2010
    Poruka
    486
    Citat Citiram korisnika: Razhiel Pogledaj poruku
    Ja sam imao bas 223BW (isto 4 god.) i pre nedelju-dve ga zamenio sa U2312HM (23").

Razliku u slici neces primetiti odmah. Otvorices ga, montirati, upaliti, reci sebi "mozda sam mogao pare dati na nesto drugo..". Malo ces se igrati sa bojama, osvetljenjem, mozda pogledati koji film, obrnuti koju igru - i neces se nesto oduseviti. Leci ces mozda cak pomalo dzangrizav. E onda posle par dana koriscenja ces poceti da primecujes RAZNE spektre boja i kontrasta za koje nisi znao ni da postoje, a kamoli da monitor moze da prikaze. Prvo ces misliti da se tripujes, da je to oduvek bilo tako.. zatim shvatis sta si propustao sve ovo vreme dok si bio na TN-u

Ozbiljno sad, razlike stvarno ima i primetices je. Kvalitet izrade je, po slobodnoj proceni, bar 5x bolja nego na starom Samsungu koji je jako voleo da krcka nocu dok spavam, hladno mu pa dok se ne smesti..
    24" (16:10) je bolja varijanta jer si (kao i ja) navikao na ratio a i prijatniji je za rad, tako da ako mozes da isfinansiras slobodno uzmi. Ghostinga nema tako da se mozes igrati bez problema. Jedino sto ce ti mozda smetati je IPS glow, ali i to samo na par dana dok se ne naviknes i ne treba da te brine.

Najbolje odes i vidis uzivo pa uporedis. Ali topla preporuka za oba monitora.
    Hvala na detaljnom objasnjenu Kontao sam i ja da ide tako po principu, i da je potreban period privikavanja. Sa druge strane razlika je 7.5 k izmedju U2312HM i U2412M, pa cu razmisliti da li se isplati dodavati tu sumu navca zbog 13% vece povrsine i boljeg raspona stranica za svakodnevni rad i gaming. Od svega vidjenog na nasem trzistu najbolji odnos ulozeno dobijeno daje Dell, ako neko misli da ima bolji monitor od nekog drugog proizvodjaca neka napise? Sto se tice IPS GLOW-a, jel se on primecuje najmanjim odstupanjem od ugla 90c ili mora bas da se zaokrene na stranu?

Member Avatar korisnika Razhiel
    Na forumu od
    May 2005
    Poruka
    330
  6. Moja mašina
    • CPU: Intel C2D E6420 @ 3.27Ghz || GeminII
    • MoBo: Asus P5k
    • RAM: 2x2GB OCZ DDR2 PC2-6400 Blade @ 932MHz
    • VGA: Sapphire 5770 VaporX 1GB
    • MON: Dell U2312HM
    • HDD: WD 640AALS + Seagate 1TB + 1TB + 1TB
    • Case: TT Armor || CM iGreen 600W
    • SND: Creative Xi-Fi Audio + Altec Lansing ATP3
    • LAP: Lenovo S205 (E450) <3
  7. Ja npr. nisam mogao iskesirati dodatne novce trenutno, pa sam uzeo manju varijantu - i ovih 23" je fenomenalno za rad, svakako prijatnije nego 22". Ti kao mislis da 1" nije neka razlika, al` kad predjes na vece - nema nazad

Glow je primetan i pri manjim odstupanjima, znaci ne "najmanjim" nego manjim. Primeti se samo na crnoj/tamnijoj pozadini i uglavnom u coskovima. Najbolji nacin da se izboris sa ovim jeste da ti je monitor pravilno centriran, tj. u visini ociju (kako i inace treba) jer onda tokom rada neces nikad primetiti Glow - ni vertikalno ni horizontalno. Tek kad ustanes iz stolice ces videti. Sreca pa Dell-ovi monitori mogu celom duzinom da se pomeraju po visini, tako da samo podignes monitor dovoljno visoko za komforan rad i problem resen. Ne treba uopste da te brine Glow, samo zvuci strasno a u radu je skroz kul.
    Non mortem timemus, sed cogitationem mortis.

Na forumu od
    Dec 2010
    Poruka
    486
    Ako ne uspem da iskesiram dovoljno za 24" onda cu ovaj od 23". Kontam da 24" jeste bolje i komfornije, ali videcu u zavisnosti od finansija. Mislim se u sebi kako ce vecina nas da na**** kupovinom IPS panela u ovom trenutku, posto ce u skorijoj budcnosti kao i u svakoj tehnologiji, kada sarzi, izaci mnogo bolji i ispeglaniji paneli ovog tipa po drasticno nizoj ceni i boljim preformansama, ali zarad potreba neka cena se mora platiti. Monitor nameravam da uzmem sad do sredine narednog meseca, ko zna mozda uleti nesto bolje za slican novac u sta sumnjam da ce se desiti

Na forumu od
    Dec 2010
    Poruka
    486
    Uzeo sam DELL U2412m, utisci su vise nego pozitivni!
    Pre svega, kvalitet plastike i sam utisak o kvalitetu u odnosu na moj stari 223bw je vise nego primetan. 223bw jeste dobar monitor, ali ovaj dell je za 2 klase iznad. Prvo sto sam primetio kada sam ih stavio jedan pored drugog, da je kod DELL-a slika svetlija, jasnija i ostrija. Uglovi gledanja su znatno bolji, sam spektar boja ne moze da se meri, a i kontrast bas dolazi do izrazaja. Bez ikakve kalibracije ostavio sam na fabrickim podesavanjima, samo sam postavio game profil u kome je kontrast i brightess 75 75, slika meni deluje odlicno. Mozda je to do mog modela ili do mene samog pa mi odgovara. Probijanja pozadinskog osvetljenja u mraku nema ni najmanje, GLOW nisam ni priemetio, gledao sam kao na yt-u da pronadjem plavicasto presijavanje, ali nisam uspeo da ga primetim. Primecujem kada gledam odozgo neko sivo prelivanje, ali to sam primecivao i kod TN matrice. Crna nije bas crna, ali je opet za klasu iznad TN tehnologije, verujem da ima 8-bit panel da bi bila jos bolja, da ne spominjem PVA ili MVA.
    Dosta sam se razmisljao kada sam ugledao crni u2312h pored mog, ali ipak je preovladalo taj jedan inch i 16:10 odnos stranica. Razlika jeste 7,5k dinara, sto uopste nije malo, ali kada razmislite koliko se dobije u visnu, skoro 4 cm i na povrsini panela 14%, sto u radu sa fotografijama i web-om ima i te kako osetnog napredka. Procitao sam da se nekima ne svidja ova siva varijanta, meni se to cak i svidja. Kada razmislite, vecina proizvodjaca za svoje profesionalne modele koristi sivi premaz.
    Sto se tice ghosting-a, hteo bi da napisem nesto na tu temu
    Citajuci podeljena misaljenja pojedinaca u ovoj temi, hteo sam da ispitam da li je tih 8ms dovoljno za nesmetano igranje u fps igrama. Ukljucim Battlefield 3, nasviram detalje, pokrenem misiju operation guillotine, imao sam sta i da vidim, prilikom brzih pokreta i jurnjave primetio sam prilicno zamucenje i kasnjenje u odnosu na stari 223bw koji ima 5ms. Pauziram igricu i pocnem da pricam u sebi koji sam k.. kupovao ovo, kada igrice nece da mi rade kako treba...onda stanem i razmislim, pa meni je rezolucija monitora sada 1920x1200, sto je tacno 30,6 % vece od moje stare rezolucije 1680x1050, i automatski dodaje 30% vece opterecenje na graficku. Sa starim 223bw u rezoluciji 1680x1050, moja 6850 je izbacivala na ultra sa 4xAA oko 38fps u proseku, kada dodas 30% opterecenja izadje na oko 12 fps manje. Radi na 26fps sto ljudsko oko vec moze da primeti i deluje kao da je slika zamucena i usporena. Postavim ja AA na off i vidi cuda, ghosting-a ni bilo kakvog zamucenja nema nigde
    Sa monitorom sam trenutno prezadovoljan, i mogu da ga preporucim svakome ko hoce malo ozbiljniji monitor za obradu u ps-u, rad sa dizajnom na web-u itd.. Mislim da u ovoj klasi, ovim rasponom stranica i kvalitetom ne postoji nista bolje na trzistu za slican ili manji novac. Verujem da bi uz kalibraciju boje bile jos realnije, tako da cu mozda uskoro i nju uraditi.
    Menjao Forceptor : 05.11.2011. u 00:03

Member Avatar korisnika Razhiel
    Na forumu od
    May 2005
    Poruka
    330
  11. Moja mašina
    • CPU: Intel C2D E6420 @ 3.27Ghz || GeminII
    • MoBo: Asus P5k
    • RAM: 2x2GB OCZ DDR2 PC2-6400 Blade @ 932MHz
    • VGA: Sapphire 5770 VaporX 1GB
    • MON: Dell U2312HM
    • HDD: WD 640AALS + Seagate 1TB + 1TB + 1TB
    • Case: TT Armor || CM iGreen 600W
    • SND: Creative Xi-Fi Audio + Altec Lansing ATP3
    • LAP: Lenovo S205 (E450) <3
  12. Kazem ti, kvalitet izrade je 5 klasa iznad naseg matorog Samsunga. I da, 24" je bolja opcija definitivno. Uzivaj u normalnom 16:10 ratio-u

Cestitam na kupovini
    Non mortem timemus, sed cogitationem mortis.

Na forumu od
    Dec 2010
    Poruka
    486
    Hvala na cestitkama, zaista sam impresioniram kvalitetom monitora i prikaza. Kako dani prolaze sve vise uvidjam koliko su boje ralnije i koliko tih 2,4" koliko je veci od starog znaci u svakodnevnom radu
    @Razhiel hvala na savetu i predlogu oko kupovine, zaista si mi pomogao da se odlucim za U2412m

Member Avatar korisnika gillette
    Na forumu od
    Nov 2004
    Poruka
    442
    i ja ga kupih ženi. Monitor je bruka

Member Avatar korisnika svarog84
    Na forumu od
    Feb 2005
    Poruka
    986
  16. Moja mašina
    • CPU: Intel i5 750 @4GHz Prolimatech Mega Shadow Coolink Swif2
    • MoBo: MSI P55-GD65
    • RAM: Corsair 8GB Vengeance 1600MHz
    • VGA: MSI GTX 660 Ti Power Edition OC
    • MON: Dell U2412M
    • HDD: Intel 330 120Gb, WD Green 2TB, StoreJet 25M3 500Gb USB 3.0
    • OPT: LG GH22NS40-RBB
    • Case: Seasonic 760KM & Silverstone Raven RV03 Silver
    • SND: Xonar Essence STX, AKG K271 MKII, AKG K450, Klipsch Image S4, Logitech Z2300
    • LAP: HP 8510p
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Mionix Naos 5000, Sidewinder X6, Sidewinder x8 + Razer Mantis, Ipod Touch 4 64Gb, Nokia Lumia 820
  17. Jel se pojavio negde crni?

VIP member Avatar korisnika CAR
    Na forumu od
    Nov 2000
    Poruka
    12.906
  19. Moja mašina
    • CPU: Intel® Core™ i7-3770K / Noctua NH-D14
    • MoBo: ASUS Maximus V GENE
    • RAM: 2x4GB Corsair Dominator Platinum PC3-21300 2666MHz CL11
    • VGA: Gainward GeForce GTX 580
    • MON: DELL UltraSharp U2312HM
    • HDD: Crucial RealSSD C300 128GB / 2x Seagate Barracuda 7200.14 3TB
    • OPT: Samsung SH-S203B
    • Case: Cooler Master Cosmos S / Cooler Master Real Power M1000
    • SND: Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
    • OS: Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit Service Pack 1
    • TV: Samsung LE-37A656
    • Ostalo: Leadtek WinFast Dongle H + / Logitech Wave Keyboard / Logitech G9x / Patriot Supersonic Magnum 64GB
  20. Iskreno - mislim da je ovo crni. I da crnji od ovoga nece biti

Ipak, njegova - kakav god da je - oznaka na ambalazi je "black"... ne "gray" ili "silver", vec bas "black".
    Te, kao sto rekoh, crnji od ovoga mislim da nece biti.
    WARRANTY VOID WHEN BOUGHT

Na forumu od
    Dec 2010
    Poruka
    486
    @CAR mislis na ovo? http://www.gadgetreview.com/wp-conte...CD-Monitor.jpg
    Ima crna verzija, ali ni to nije bas ona glossy crna, nego dodje nekako sivo crna. Ljudi sticice crna verzija i u Srbiju, ali tek posto se zapadno trziste zasisti "crnim" modelima ili pozele ove nase metalik sive koji su meni iskreno privlacniji.

Moderator Avatar korisnika Chinaski
    Na forumu od
    Mar 2005
    Poruka
    5.629
  23. Moja mašina
    • CPU: E6300 @ 4Ghz @ CM Hyper 212+
    • MoBo: Gigabyte GA P35 DS3
    • RAM: 4x1GB Geil DDR2 800Mhz Ultra 4-4-4-12
    • VGA: Powercolor 6970
    • HDD: Kingston SV200S37A/128G i Seagate ST3000DM001
    • OPT: Asus E616; NEC 3540A
    • Case: Cooler Master Cavalier (silver); ThermalTake Toughpower 700W
    • SND: Asus Xonar DG & Altec Lansing PT 6021
    • LAP: Prodao onaj sa nagradne igre
    • TV: LG 32LH2000
    • Ostalo: Mionix Naos 5000, Logitech Ultra X Premium i Sennheiser HD 201
  24. ta crna bi trebalo da bude crna kao i na U2312HM. izgleda da su svi uvezeni monitori sivi (Asbis, EWE, PIN) a da na kutijama pise black. mada i to nije neko cudo. Kinez koji lepi nalepnice je popio rakiju od pirinca jednu vise nego sto je trebalo i eto.
    Bog slusa Mötley Crüe

Member Avatar korisnika svarog84
    Na forumu od
    Feb 2005
    Poruka
    986
  26. Moja mašina
    • CPU: Intel i5 750 @4GHz Prolimatech Mega Shadow Coolink Swif2
    • MoBo: MSI P55-GD65
    • RAM: Corsair 8GB Vengeance 1600MHz
    • VGA: MSI GTX 660 Ti Power Edition OC
    • HDD: Intel 330 120Gb, WD Green 2TB, StoreJet 25M3 500Gb USB 3.0
    • OPT: LG GH22NS40-RBB
    • Case: Seasonic 760KM & Silverstone Raven RV03 Silver
    • SND: Xonar Essence STX, AKG K271 MKII, AKG K450, Klipsch Image S4, Logitech Z2300
    • LAP: HP 8510p
    • Ostalo: Mionix Naos 5000, Sidewinder X6, Sidewinder x8 + Razer Mantis, Ipod Touch 4 64Gb, Nokia Lumia 820
  27. Bedak, znaci nije za ocekivati crne dok se ne rasproda ova tura od pijanog kineza...

VIP member Avatar korisnika CAR
    Na forumu od
    Nov 2000
    Poruka
    12.906
  29. Moja mašina
    • CPU: Intel® Core™ i7-3770K / Noctua NH-D14
    • MoBo: ASUS Maximus V GENE
    • RAM: 2x4GB Corsair Dominator Platinum PC3-21300 2666MHz CL11
    • VGA: Gainward GeForce GTX 580
    • MON: DELL UltraSharp U2312HM
    • HDD: Crucial RealSSD C300 128GB / 2x Seagate Barracuda 7200.14 3TB
    • OPT: Samsung SH-S203B
    • Case: Cooler Master Cosmos S / Cooler Master Real Power M1000
    • SND: Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
    • OS: Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit Service Pack 1
    • TV: Samsung LE-37A656
    • Ostalo: Leadtek WinFast Dongle H + / Logitech Wave Keyboard / Logitech G9x / Patriot Supersonic Magnum 64GB
  30. Citat Citiram korisnika: Forceptor Pogledaj poruku
    @CAR mislis na ovo? http://www.gadgetreview.com/wp-conte...CD-Monitor.jpg
    Ima crna verzija, ali ni to nije bas ona glossy crna, nego dodje nekako sivo crna. Ljudi sticice crna verzija i u Srbiju, ali tek posto se zapadno trziste zasisti "crnim" modelima ili pozele ove nase metalik sive koji su meni iskreno privlacniji.
    Da znas da - ne znam!
    Mala mi slika, pa ne mogu najbolje da ocenim... ali mislim da jeste

Videh juce U2312HM u radnji, i nema sta - ono je crna. Nije glossy, kao sto ti kazes, vec mat... ali je crna. Uostalom, boja okvira se potpuno poklapa sa bojom postolja, dok kod "crnog" U2412M koji je bio na testu nije tako - okvir je siv, a postolje crno.
    Pa, s obzirom da DELL ocito *ima* u svojoj ponudi makar manji model u "pravoj" crnoj boji ... a videvsi i ovu tvoju sliku... ipak bih promenio misljenje, jer ne vidim zasto takav isti slucaj ne bi bio i sa vecim (i skupljim) modelom, te mi sve vise pije vodu ona izjava Chinaskog o pijanom kinezu i pogresnim nalepnicama
    Iliti, drugim recima - doci ce pravi crni U2412M i kod nas jedared
    WARRANTY VOID WHEN BOUGHT

Moderator Avatar korisnika Chinaski
    Na forumu od
    Mar 2005
    Poruka
    5.629
  32. Moja mašina
    • CPU: E6300 @ 4Ghz @ CM Hyper 212+
    • MoBo: Gigabyte GA P35 DS3
    • RAM: 4x1GB Geil DDR2 800Mhz Ultra 4-4-4-12
    • VGA: Powercolor 6970
    • HDD: Kingston SV200S37A/128G i Seagate ST3000DM001
    • OPT: Asus E616; NEC 3540A
    • Case: Cooler Master Cavalier (silver); ThermalTake Toughpower 700W
    • SND: Asus Xonar DG & Altec Lansing PT 6021
    • LAP: Prodao onaj sa nagradne igre
    • TV: LG 32LH2000
    • Ostalo: Mionix Naos 5000, Logitech Ultra X Premium i Sennheiser HD 201
  33. cim se rastrezni Kinez
    a kako tek tumaciti da neki dolaze sa americkim naponskim kablom a neki sa evropskim? a neki bez naponsklog kabla ta-na-na-na, you're entretin the twilight zone...

edit: a ti svaroze, pitao sam te nesto o Naosu pa ako mozes koju info u toj temi jer sam se isprimao kao majmun na njega, hvala
    Menjao Chinaski : 11.11.2011. u 20:25
    Bog slusa Mötley Crüe

Strana 9 od 48 PrvaPrva ... 567891011121319 ... PoslednjaPoslednja

Tagovi ove teme

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •