Prikazani rezultati od 1 do 8 od ukupno 8

Tema: Chrome na OS X - Problem

Member
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    615
  2. Moja mašina
    • CPU: Macbook Pro 13", 2.4GHz, 4GB, 250GB, nVidia 320M, sDrive, Aluminum Unibody
  3. Chrome na OS X - Problem

Da li neko ima problem sa Chrome na OS X? Radilo je sve kako treba do pre 20-tak dana a onda je Chrome počeo da pravi problem u smislu da odjednom klikom na neki link ili kucanjem nove adrese se zablokira. Zablokira se tako što više ne može da se poseti ni jedan link, ne radi ni Back opcija, mogu da se skroluju učitane strane na svim tabovima i to je to.

Nema pravila kada se dešava. Nekad posle 3 minuta upotrebe, nekada posle pola sata. Sve što sam našao na netu je da postoji neki problem sa kešom i to sam probao da sredim ali ne radi.

Temperatura na MBP koja je ispod 60 stepeni ode u 80 (jer proces zauzima memoriju i procesorsko vreme) i jedini spas je Force Quit.

Ništa nisam instalirao više od mesec dana niti menjao parametre i stvarno nisam pametan šta može da bude.

Moderator Avatar korisnika kUdtiHaEX
    Na forumu od
    Jul 2001
    Poruka
    14.735
  5. Moja mašina
    • LAP: MacBook Pro 6,1, iMac 12,1
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: 25 cm
  6. Jesi probao da obrises taj Chrome i instaliras novi?

Member
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    615
  8. Moja mašina
    • CPU: Macbook Pro 13", 2.4GHz, 4GB, 250GB, nVidia 320M, sDrive, Aluminum Unibody
  9. Evo jesam, oko 12h sam to uradio i malopre se isto desilo. Čudi me to što %CPU pokazuje za Chrome 169%!!!

Inače moj princip je da sve instaliram samo jednom (čak i OS). Ne volim da rešavam probleme reinstalacijom programa već isključivo nalaženjem uzroka problema i njegovim/njihovim uklanjanjem. Ali pošto mi je ovoga već preko glave evo probao i tako i ne ide.

U svakom slučaju hvala na trudu.
    Menjao jopopo : 01.06.2011. u 20:03

Member Avatar korisnika Vlada>>>
    Na forumu od
    Jun 2007
    Poruka
    1.508
  11. Moja mašina
    • CPU: Intel(R) i5 2500k 3.3GHZ
    • MoBo: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
    • RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX Genesis - 1600Mhz
    • VGA: Asus AMD 6850 DirectCU 1GB DDR5
    • MON: HP Pavilion 23xi IPS
    • HDD: WD Caviar Black 1TB + Hitachi 500GB
    • OPT: Samsung DVD TSSTcorp SH-S223C
    • Case: Define R3 Black Perl / CM SilentPRO 600W
    • SND: U.S.Blaster 2x2+SW
    • INET: DSL
    • Ostalo: Apple Wired Keyboard, Logitech Optical Mouse
  12. Najčešći uzrok zakucavanja browsera su pluginovi! Ako si instalirao neke od njih ukloni ih sve pa onda isprobaj browser ponovo.

A što se tiče tvog principa da instaliraš sve samo jednom i da sve odma šiba 100%, na to bolje da zaboraviš. U principu to može, ali samo ako te zadovoljava default i ono što ide sa njim u paketu. Premda i to nije uvek garancija da će ti sve odmah raditi kako treba!

Šta da se radi, software je to!
    Menjao Vlada>>> : 01.06.2011. u 22:52
    Vladimir on CGHUBThe Venus ProjectGA-Z68X-UD3H-B3 tool • Time you enjoy wasting, was not wasted - Lennon

Member
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    615
  14. Moja mašina
  15. Citat Citiram korisnika: Vlada>>> Pogledaj poruku
    Najčešći uzrok zakucavanja browsera su pluginovi! Ako si instalirao neke od njih ukloni ih sve pa onda isprobaj browser ponovo.

A što se tiče tvog principa da instaliraš sve samo jednom i da sve odma šiba 100%, na to bolje da zaboraviš. U principu to može, ali samo ako te zadovoljava default i ono što ide sa njim u paketu. Premda i to nije uvek garancija da će ti sve odmah raditi kako treba!

Šta da se radi, software je to!
    Tako sam i probao, instalirao "clean" Chrome bez dodataka. A što se tiče instalacija, čačkam ja ali na drugi način ali ne reinstaliram nešto samo zato što ne radi, tražim uzrok problema i ako ima rešenja rešim ako nema, ne koristim, pređem na nešto drugo (mada to uglavnom pod Win i Linux, OS X koristim svega 7 meseci). Sve OS koje sam koristio do sada sam instalirao samo jednom. I veruj mi, tako skoro 20 godina

Member
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    615
  17. Moja mašina
  18. Provalio sam kada mi "zakuca" Chrome, kada u Omniboksu (moderniji naziv za Adress Bar u Chrome) ukucam neki pojam za pretraživanje umesto adrese i stisnem Enter. To se dešava 3 od 10 puta ali i dalje ne znam kako da rešim problem.

Member Avatar korisnika IvaNftw
    Na forumu od
    Nov 2008
    Poruka
    1.282
  20. Moja mašina
    • CPU: i5 3570K 4.2 ghz
    • MoBo: GA Z77-DS3H
    • RAM: 24 gb 1600mhz
    • VGA: GTX 680
    • MON: Dell u2312HM / Samsung 2032BW
    • HDD: Samsung 830 128GB / Samsung 502HJ
    • OPT: Pioneer 212D sata
    • Case: CM 534LIGHT / Thermaltake 630W
    • SND: Line 6 POD GX / Geinus
    • TV: Samsung LE-40C530
    • INET: DSL
    • Ostalo: Apple magic mouse,apple wireless keyboard,razer Deathadder,Samsung Galaxy Note itd itd
  21. meni radi normalno search pa enter u address baru. Skini neku drugu verziju chroma,tj isprobaj najnoviju betu

Member
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    615
  23. Moja mašina
  24. Probao sa Beta verzijom i sada je sve OK. Samo me čudi što Beta verzija ima istu oznaku kao i normalna.

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •