Generalno gledano ti imaš tri različita HDD-a i jednu optiku, što treba svakako da se "prečekira". Sa druge strane probaj i ono što smo pričali danas, tj. da iz SATA6 konekcija povadiš HDD-ove i ubaciš ih u svetlo plave SATA3...
Generalno gledano ti imaš tri različita HDD-a i jednu optiku, što treba svakako da se "prečekira". Sa druge strane probaj i ono što smo pričali danas, tj. da iz SATA6 konekcija povadiš HDD-ove i ubaciš ih u svetlo plave SATA3...
Menjao Spacemaster : 23.11.2011. u 12:49
Malo je onih koji razumeju ono što je razumljivo, a opet nerazumljivo razumnim ljudima!
FACEBOOK - ASUS Components - Western Balkans - LIKE IT
Dogovoreno. Večeras ću da probam sve, pa ću da javim...
Komp se od pritiska na dugme do POST screen-a pali kao od prvog dana, tj. sasvim normalno i brzo, par sekundi, 3~5.
Znaci ovako, od pritiska na dugme (koji nije tako cesto kod mene, jer mi je komp 24/7 upaljen) prvo se pali lampica za cpu, onda za memori, potom za gpu i ma kraju za boot, i sve to traje par sekundi.
Posle toga ide post screen, i start windows-a.
Ajd ako te ne mrzi, snimi mobilnim proceduru od pritiska na dugme do ulaska u win, cisto da uporedimo
Kazem ti da se meni jednom desilo to dugo ocitavanje do ulaska u win, ali sam ti tada rekao da je na ploci bila bootabilna fleska win7 i primetio sam da se sporo "pali" komp, izvadio je i sve je bilo ok posle toga.
@Marko
Koje boje su Sata6 konektori, i koji su ovi sto su bele boje?
BTC donacija: 17YV2cgv2Zijy7nGPAkaofxCe7NUj1vB1S
"Nije znanje znanje znati, vec je znanje znanje dati!"
TI bele boje - ASUS u BIOSu ih označava kao sive - su SATAIII - 6GB/s.
Intel® Z68 chipset :
2 x SATA 6Gb/s port(s), gray
4 x SATA 3Gb/s port(s), blue.
Ti imaš i dva dodatna -
Marvell® PCIe SATA 6Gb/s controller : *2
2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blue.
Večeras ide snimak POST-a.
Evo ga moj start up
Prvi put sam greskom pritisnuo dugme za reset.
Pošto sam instalirao win7 pre nego što sam reklamirao ploču i sada dobijam nazad Asus z68-v pro/Gen3, da li ću morati da reinstaliram Win? Mislim da li je preporučljivo?
За све Оне што се муче и рано се буде!
@Mirza - trebalo ti je osamnaest sekundi da dođeš do post screena. Paljenje počinje u sedmoj sekundi, post screen se pojavi u dvadeset petoj. Po meni to nije prihvatljivo - ako se to ne sredi nekim updateom BIOSa, ne znam šta da mislim...
Menjao HighONE : 24.11.2011. u 00:19
Evo i moj video - nisam stigao da isprobam klot varijantu bez kablova. Po ovome što vidim, moj POST je brži od mirzinog - a mislim da se u oba videa vidi da postoji problem kod POST-a.
Menjao HighONE : 24.11.2011. u 02:48
Hvala Željko. Mislim da su oba videa sasvim normalni. Meni toliko traje otprilike sa 4 hdd-a i jednom optikom. Zavisi verovatno i šta je sve instalirano rekao bih.
За све Оне што се муче и рано се буде!
@Thierry - Možeš isključiti sve SATA uređaje s ploče - vreme će opet biti isto. Problem je vreme koje prođe od pritiska na dugme za paljenje do pojave nečega na ekranu - obrati pažnju. Po meni je daleko od normalnog da POST traje petnaest sekundi - ako staviš SSD, veći deo vremena ćeš provesti čekajući ploču, nego inicijalizaciju Windowsa. Moje post je još brži od mirzinog - a meni smeta taj zastoj. Dosad ga nikad nisam imao ni sa jednom pločom. Pogledajte link na overclockersu - vide se dva problema. Prvi je restart s ranijim BIOSima kad je internal PLL overovoltage bio na enabled - to je rešeno u novijim revizijama BIOSa i drugo je slow POST. Voleo bih da vidim nekog ovde ko ima redovno vreme POSTa - dakle, da stisne POWER i da mu se u roku od dve do pet sekundi na ekranu pojavi ASUS ili American Megatrends logo.
Ispadne da se jedino ja žalim, ali koliko vidim svi imaju taj problem. Ponavljam, sklopio sam dosta mašina - ovo je prva kojoj treba ovoliko da uradi POST.
Menjao HighONE : 24.11.2011. u 08:00
Imaš pravo P8Z68-V ima POST koji predugo traje. Naročito me je iznenadio inicijalni POST posle flešovanja poslednjeg biosa, koji je trajao dvostruko duže od standardnog (koji je svojevrsni slowmotion).
There's no place like 127.0.0.1
Products change all the time, but principles endure
i kod mene se dugo ceka, sigurno 10-tak sekundi do zvucnog signala i jos 5 sekundi do windowsa, sam windows se posle digne 10-15 sekundi...Ovo nisam nikada nisam sreo do sada ali meni to ne smeta...
"Hobi je nešto besplatno što te skupo košta."
Cini mi se da je tvoj post brzi iz ovog razloga, kod mene je sve po defaultu sto se toga tice.
Jedno mi nije jasno, koju masinu si ti imao pre ove i kako se na toj predhodnoj brzo dizao post screen?
Ne secam se da mi i jedna masina pre ove dizala bios nesto osetno brze od ove.
Bookmarks