Strana 93 od 247 PrvaPrva ... 4383899091929394959697103143193 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 1.381 do 1.395 od ukupno 3705

Tema: Windows 8

Member
    Na forumu od
    Oct 2011
    Poruka
    548
    Citat Citiram korisnika: ed_hunter Pogledaj poruku
    neka neka... ima onih koji zele kompjuter, a ne igracku.

koliko god ti ne voleo windows x86 ili x64 on moze mnogo vise nego ios ili android. ma kakvi, greota je i uporediti ih...

ovaj tablet je pravi kompjuter, ne znam da li vam je to jasno? ne mobilni nego kompjuter. ipad i android tableti su mobilni telefoni provuceni ispod valjka... heloo!

ne znam da li shvatas koliko ti je glupo poredjenje sa wp 7, jer to je os za telefon, ovde ce ici x64 pro win8. nadam se da ne moram ja da ti ukazujem na to, vidis i sam. dakle izbacite mobilne telefone iz price, razgovaramo o KOMPJUTERIMA.
    Cenovnim pozicioniranjem Microsoft Surface Windows 8 Pro (nadam se da sam ubo ceo naziv) ni nema ambiciju da bude konkurencija tabletima. i Windows 7 tableta je bilo sa solidnim hardverom pa se videlo kako su prosli. u svakom slucaju ti tableti nisu konkurencija tabletima nego ultrabook-ovima koji su po meni daleko produktivniji od Microsoft Surface Windows 8 Pro tableta (veca autonomija baterije,veci ekrani,bolja tastatura...). jedini + je touchscreen za koji je veliko pitanje koliko je koristan za jedan pre svega desktop os (mozda i ne zbog samog os-a koliko zbog aplikacija i njihovih interfejsa koji nisu prilagodjeni touch kontrolama, npr pokreni photoshop preko virtual desktopa na nekom tabletu i vidi kolika je produktivnost koriscenjem ts-a). u svakom slucaju svetliju buducnost dajem RT tabletu (u slucaju da ne bude failova kao na prezentaciji) nego PRO varijanti.
    Menjao webster : 20.06.2012. u 19:52

Member Avatar korisnika ed_hunter
    Na forumu od
    Jul 2007
    Poruka
    5.171
  3. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon64 X2 5200+ 2.6GHz
    • MoBo: Gigabyte GA-MA770-DS3
    • RAM: 2GB Kingston Value RAM
    • VGA: MSI Radeon 7850 1GB OC 900/1200
    • MON: Samsung SyncMaster 713BM
    • HDD: OCZ Vertex2 120GB, Maxtor 320GB SATA, 2x1.5TB Samsung F2 SATA
    • Case: Antec/ Be Quiet Dark Power 470W
    • SND: Int
    • INET: DSL
  4. ma kakvi bre

ultrabook ne možeš da čitaš kao knjigu

Member
    Na forumu od
    Oct 2011
    Poruka
    548
    Kao sto sam rekao TS je jedina prednost (i to pitanje kolika je prednost) Pro verzije naspram ultrabook-ova. a i pretezak i preglomazan je da bi se koristio kao e-book reader. generalno, po meni, user experience sa ovim uredjajem je veoma slab, tu daleko bolja moze biti RT verzija pod uslovom da sistem bude rock solid (sto se ne moze reci na osnovu prezentacije) i da postoji ogroman broj aplikacija. mada cak i u tom slucaju MS prekasno stize na zabavu,vec sada se mogu kupiti tableti dosta jaceg hw-a sa ogromnim bazama aplikacija. ako izbacujes proizvod koji nije toliko inovativan a konkurencija drzi 100% trzista nije dovoljno da budes malo bolji od njih vec puno bolji a za sada deluje da MS slabo sta novo moze ponuditi trzistu. pogotovo sto proizvod jos nije ni blizu lansiranja na trziste.

Member Avatar korisnika The Stig
    Na forumu od
    Aug 2008
    Poruka
    4.161
  7. Moja mašina
    • CPU: Intel i3-2100
    • MoBo: Asus P8Z77
    • RAM: 8GB Mushkin Radioactive 1600 CL7
    • VGA: MSI Radeon 6850 OC
    • MON: Philips 226V
    • HDD: Patriot Pyro 60GB, WD Green 2TB
    • OPT: Liteon
    • Case: Thermaltake V4 Black, Seasonic 430W
    • SND: Logitech X-530
    • LAP: Acer 5520
    • TV: Samsung LED UE-32D5000
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Logitech MK220
  8. Citat Citiram korisnika: IvaNftw Pogledaj poruku
    I sta ja da radim kome je sve ispod 23" neprihvatljivo za rad?
    Kupi Microsoft Astal: http://www.youtube.com/watch?v=Zxk_W...eature=related

I auto zamijeni nekim kombijem: http://www.mercedes-benz.rs/content/...html#chapter=1
    bobby63: Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.

Member Avatar korisnika djalf
    Na forumu od
    Nov 2004
    Poruka
    1.979
  10. Moja mašina
    • CPU: Intel Core 2 Quad Q8200
    • MoBo: Gigabyte GA-EP31-DS3L
    • RAM: OCZ 2x2GB Fatal1ty Edition
    • VGA: Sapphire 4890 1GB DDR5
    • MON: Samsung LCDTV 32" HD READY
    • HDD: 640GB WD Caviar 6400AAKS
    • OPT: NEC AD-7200S DVD
    • Case: Codegen Briza 6099, OCZ Fatal1ty 550W PSU
    • SND: Genius SW-5005 5.1 Cherywood
    • LAP: iPad WiFi 64GB ;)
    • TV: Samsung 32" LCD
    • Ostalo: Stize iPhone 4...
  11. Ja imam iPad i moram reci da mi se svidja ovaj Surface, definitivno nesto sto bih uzeo ako je cena pristojna. Funkcionalnost je veca i moze svasta ozbiljnije da se radi sa njim ako zatreba. Ali ne verujem da ce proci tako dobro jer verujem da ce cena biti visa od 500e, imace manju autonomiju verovatno, nema 3G (ali ima USB slot pa se moze zakaciti modem). Ali onaj fail na prezentaciji je bio priceless, kako je onaj lik progutao knedlu, mislio sam da ce da se preturi

Member Avatar korisnika ed_hunter
    Na forumu od
    Jul 2007
    Poruka
    5.171
  13. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon64 X2 5200+ 2.6GHz
    • MoBo: Gigabyte GA-MA770-DS3
    • RAM: 2GB Kingston Value RAM
    • VGA: MSI Radeon 7850 1GB OC 900/1200
    • MON: Samsung SyncMaster 713BM
    • HDD: OCZ Vertex2 120GB, Maxtor 320GB SATA, 2x1.5TB Samsung F2 SATA
    • Case: Antec/ Be Quiet Dark Power 470W
    • SND: Int
  14. aha.... 500eur... ima da mu zalepe cenu najmanje 1000eur kakvi su slepci....

Member Avatar korisnika Boyce
    Na forumu od
    Feb 2004
    Poruka
    1.650
    Procitao sam ovaj tekst na Benchmarku i posto sam bio instalirao predhodne dve verzije, evo da malo sumiram:

- Definitivno su trebali da naprave Windows 8 za iskljucivo tablet racunare i to je to. Oni su krenuli sa idejom da spoje dva sveta i na pola puta fino odustali od toga , sto samo dokazuje da su odluku o konceptu ovog sistema doneli bez nekog veceg istrazivanja, bez vizije i plana.

Verujem da ce se uglavnom i prodavati ovi ARM modeli sa RT verzijom, tako da od desktop sveta na tablet racunarima ce imati koristi samo mali broj ljudi. Mene na desktopu ti tablet "fjucersi" samo nerviraju i ja ostajem na Win7 (iako mi je u VM). Pitanje je sta posle Windows 7 za desktop korisnike? Hoce li se samo sacica nas baviti kreativnim stvarima na racunarima i hoce li racunari sposobni za nesto ozbiljnije opet postati skupi i egzotika? Dobro, vremenom ce sve na Cloud (i opet ce potpuno zaziveti Net koncept racunara), ali sta sa operativnim sistemom?

OS X jeste pozajmio dosta stvari od iOS-a ali je i dalje punokrvni desktop sistem. Ne pratim Linux scenu, ali ni oni nisu zaboli noz u ledja ljudima koji su ih pratili godinama i decenijama.

Na kraju, sta ce nam i ta podrska za Win32 aplikacije na tabletu? Hoce li neko raspakivati arhive, kopirati fajlove... pa i raditi u Photoshopu/Visual Studiu pritiskom na sitne dugmice predvidjene za misa? Jedino mozda da se koristi neki tromi poslovni softver za koji je skupo uraditi konverziju za Metro interfejs.
    It wasn't me, Del Boy, It was me brain!

Member
    Na forumu od
    Dec 2001
    Poruka
    4.649
  17. Moja mašina
    • CPU: i5 2500K & Alpenfoehn Brocken cooler
    • MoBo: Asus p8p67
    • RAM: Exceleram black sark 4x2GB 1866Mhz (9,10,9,24)
    • VGA: MSI GTX660
    • MON: Samsung C530 + ViewSonic VA2216w
    • HDD: Intel SSD 120GB + Samsung 2TB
    • OPT: NEC 5240
    • Case: Chieftec BX, LC Hyperion 700W
    • SND: integrusa
    • LAP: Acer timeline 11.6
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Pinnacle PCTV
  18. Ja sve obicne korisnike koje znam da imaju smart telefon, kazu koji ce mi tablet to imam sve na telefonu, znaci ljudi ocekuju da sve svugde rade ma bilo to funkcionlno ili ne, ako neko nevidi potrebu da tablet ima sve funkcije kao win a ne kao sakati android sta dalje reci

Windows RT vidim kao prelazno resenje u narednih 2 godine ka punokrvnom sistemu na jacim tabletima
    Menjao zeljko : 25.06.2012. u 04:23

Member
    Na forumu od
    Sep 2011
    Poruka
    658
  20. Moja mašina
    • CPU: Intel i5 2500k
    • MoBo: Gigabyte GA-Z68X-UD3H B3
    • RAM: 2x 4GB Kingston HyperX 1600MHz
    • VGA: Gigabyte AMD Radeon HD 6870 1GB WindForce 3X
    • MON: Samsung 2493HM
    • HDD: 2x WD 500GB | 1TB Samsung | 500GB Transcend | 250GB Maxtor
    • Case: CoolerMaster Cosmos 1000
  21. Citat Citiram korisnika: Boyce Pogledaj poruku
    Procitao sam ovaj tekst na Benchmarku i posto sam bio instalirao predhodne dve verzije, evo da malo sumiram:

- Definitivno su trebali da naprave Windows 8 za iskljucivo tablet racunare i to je to. Oni su krenuli sa idejom da spoje dva sveta i na pola puta fino odustali od toga , sto samo dokazuje da su odluku o konceptu ovog sistema doneli bez nekog veceg istrazivanja, bez vizije i plana.

Verujem da ce se uglavnom i prodavati ovi ARM modeli sa RT verzijom, tako da od desktop sveta na tablet racunarima ce imati koristi samo mali broj ljudi. Mene na desktopu ti tablet "fjucersi" samo nerviraju i ja ostajem na Win7 (iako mi je u VM). Pitanje je sta posle Windows 7 za desktop korisnike? Hoce li se samo sacica nas baviti kreativnim stvarima na racunarima i hoce li racunari sposobni za nesto ozbiljnije opet postati skupi i egzotika? Dobro, vremenom ce sve na Cloud (i opet ce potpuno zaziveti Net koncept racunara), ali sta sa operativnim sistemom?

OS X jeste pozajmio dosta stvari od iOS-a ali je i dalje punokrvni desktop sistem. Ne pratim Linux scenu, ali ni oni nisu zaboli noz u ledja ljudima koji su ih pratili godinama i decenijama.

Na kraju, sta ce nam i ta podrska za Win32 aplikacije na tabletu? Hoce li neko raspakivati arhive, kopirati fajlove... pa i raditi u Photoshopu/Visual Studiu pritiskom na sitne dugmice predvidjene za misa? Jedino mozda da se koristi neki tromi poslovni softver za koji je skupo uraditi konverziju za Metro interfejs.
    heh....

Member Avatar korisnika Boyce
    Na forumu od
    Feb 2004
    Poruka
    1.650
    ^ sta oni uradise ? Pratim malo Ubuntu i vidim da mu ok ide.
    It wasn't me, Del Boy, It was me brain!

Member
    Na forumu od
    Aug 2003
    Poruka
    10.453
    Novi Ubuntu takođe koristi tabletoliki interfejs, s tim što je tu bar vrlo jednostavno vratiti neki klasičan desktop interfejs (Cinnamon, Mate), dok je u osmici Metro sastavni deo operativnog sistema pa to ide "malo" teže...

Member
    Na forumu od
    Sep 2011
    Poruka
    658
  25. Moja mašina
    • CPU: Intel i5 2500k
    • MoBo: Gigabyte GA-Z68X-UD3H B3
    • RAM: 2x 4GB Kingston HyperX 1600MHz
    • VGA: Gigabyte AMD Radeon HD 6870 1GB WindForce 3X
    • MON: Samsung 2493HM
    • HDD: 2x WD 500GB | 1TB Samsung | 500GB Transcend | 250GB Maxtor
    • Case: CoolerMaster Cosmos 1000
  26. Citat Citiram korisnika: Boyce Pogledaj poruku
    ^ sta oni uradise ? Pratim malo Ubuntu i vidim da mu ok ide.
    Gnome 3 i Unity

Member Avatar korisnika Mare
    Na forumu od
    Jan 2002
    Poruka
    4.671
  28. Moja mašina
    • CPU: 2140@2.66
    • MoBo: Gigabyte P31 nesto...
    • RAM: 2GB PC800
    • VGA: 2600XT
    • MON: 2225s Belinea
    • HDD: WD 640Gb 16 Mb necega... ;)
    • OPT: Matori Liteon 8x :*
    • Case: Ener 430W+JNC Case :)))
    • Ostalo: Logitech mouse & keyboard
  29. Nije mi jasno nad cim ocajavate, haj' malo od mene info iz prve ruke. Koristim za vrlo ozbiljan rad Win8 od marta (od izlaska CP verzije), pre par dana uradio sam full reinstall na RP, sistem je jako zivahan, nikakav problem ne vidim sto je jedna vrsta start menija zamenjena drugim, metro aplikacije sam probao, zadovoljio znatizelju i to je to.

Ono sto je bitno, ovaj OS odlicno upravlja resursima, ima solidnu drajversku podrsku ako je masina od 2007 na ovamo, lepo radi i na starijem hardveru, brzo se podize i RP je solidno stabilan.

Koristim gomilu softvera, uglavnom koderski alati i alati za rad sa bazama, ali i content editore najrazlicitijih namena.

Savrseno nije, ima prostora za poboljsanje, ali navika je cudno, stoje mi side by side 2 masine win7 i win8 i tesko da mi na bilo kojoj treba vise vremena za neki task.

Edit: Htedoh reci, nakon malo navikavanja win8 se koristi ISTO kao i win7...
    Menjao Mare : 25.06.2012. u 18:22

Member Avatar korisnika Eddie
    Na forumu od
    Jul 2007
    Poruka
    182
  31. Moja mašina
    • CPU: AMD PhenomII X3 720BE
    • MoBo: Gigabyte MA770 UD3 rev2
    • RAM: 5GB Kingston HyperX 1066
    • VGA: MSI 560Ti Hawk
    • MON: LG W2252
    • HDD: WD 640GB Black + WD 80GB + WD 750GB Externi + Samsung 1TB
    • OPT: Pioneer 215D
    • Case: Cooler Master Gladiator + Seasonic 620GM
    • SND: Altec ATP3
    • LAP: Toshiba Satelit A300
  32. Da li neko koristi wireless karticu sa Realtekovim chipom RTL8187 na Windows 8??
    Ne mogu da verujem da jos nije napisan driver, ne mogu da je koristim, ako neko zna za neku foru neka mi kaze, please..

Member Avatar korisnika OA5599
    Na forumu od
    Aug 2011
    Poruka
    576
  34. Moja mašina
    • CPU: Intel Pentium G630 @2.7GHz
    • MoBo: MSI H61M-P23 (B3)
    • RAM: Kingston 6GB HyperX ddr3 1600MHz
    • VGA: IGP HD2000
    • MON: LG E2240S-PN
    • HDD: WD Black 500GB 5year Warranty
    • OPT: /
    • Case: CM Elite 332 / Corsair CX400W
    • Ostalo: Fuck The What?
  35. Citat Citiram korisnika: Mare Pogledaj poruku
    Ono sto je bitno, ovaj OS odlicno upravlja resursima, ima solidnu drajversku podrsku ako je masina od 2007 na ovamo, lepo radi i na starijem hardveru, brzo se podize i RP je solidno stabilan.
    Sta znam - meni su drajveri pravili problem - sumnjam na chipset drajvere.
    Sto se tice nekih stvari smislenije su od 7-ce a sudeci po TechEd konferenciji ima dosta poboljsanja na svim poljima OS-a

Strana 93 od 247 PrvaPrva ... 4383899091929394959697103143193 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •