Ko zeli da prati novosti, pustili su novi blog za Windows 8 -> http://blogs.msdn.com/b/b8/
Ko zeli da prati novosti, pustili su novi blog za Windows 8 -> http://blogs.msdn.com/b/b8/
Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju.
Boli njih uvo sta ti zelis, oni pitaju Samsung, LG, Intel, IBM i koje vec jos firme imaju ogromnu bazu Windowsa da li sme da se izbaci 32bit - ako oni kazu imamo stvari koje ne rade u 64bit, nema prestanka rada na 32bit verziji.
bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.
Pa ako ni sada, u 2011. godini, firme takvog kalibra kažu da imaju aplikacije koje ne rade u 64-bitnom Windowsu, onda ne znam šta da kažem...bruka i sramota. Ali verujem da to neće biti slučaj zbog firmi, nego će se pitati i obični korisnici, verovatno.
Ja sam ja dok se borim, i dok se borim biću ja !
Kako da neceubise se od pitanja korisnika. 95% korisnika i dan danas nema pojma koji procesor ima ispod haube a pogotovo nemaju dve blage zbog cega bi trebalo preci na 64bit u potpunosti.
To sto je alfaunits rekao je tacno - veliki moraju mnogo da uloze da bi postojeci softver / drajvere prebacili na 64bit, nije to bas tako prosto i jednostavno.
Ma ebo ti i taj 64bit windows kad se 90% aplikacija, dll-va pokrece u 32bit... a da ne govorimo o tome da 64bit u sebi ima i duple filove u 32bit bez kojih 98% stvari ne bi radilo, mislim da ce tranzicija trajat dugo bar jos 6 godina
Kad je u pitanju Windows, hoce. Neki su to uradili za daleko krace vreme i na mnogo efikasniji nacin (MacOS recimo).
Ako Server 2008 R2 postoji samo kao x64, ne vidim zasto ne bi tako bilo i za Windows 8.![]()
More ne troluj da ne bi radile packe![]()
Ocigledno iako se "odavno bavis kompjuterima i znas dosta o njima" (kao sto si sam rekao u drugoj temi), to nije slucaj sa biznis stranom IT-a.
Uz to zasto bi firme tog kalibra uzimale 64bit OS ako im je 32bit skroz dovoljan? Trebace im veci disk u proseku i vise RAM-a da isto radi kao 32bit verzija a vecini korisnika nije bitno da imaju vise od minimuma tamo. Za firme tipa Samsung recimo, to je ogromna usteda u memoriji, iako je njihova
A to da se pitaju obicni korisnici - je li, ti si na forumu da zafrkavas?![]()
bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.
Zato sto serveri olako imaju koristi od >4GB, i ne pitaju se korisnici da li ce nesto raditi na njima vec sav serverski hardver ima 64bit podrsku i sav softver takodje?
Lako je njima kad su tranziciju uradili po principu menjamo SVEKod njih nema upgrade, vec kupi jovo nanovo.
Da li bi mogao da mi objasniš u čemu je toliki problem pa tranzicija na 64 bita traje evo već petu godinu...ja ne kontam. Kako toi da je Linux odavno prešao na 64 bita i MacOS, a Windows kuburi sa prastarim 32-bitnim aplikacijama ?
Da li uopšte ima neko logično objašnjenje za to, a da ga ja razumem ?
Ja sam ja dok se borim, i dok se borim biću ja !
Nisam bas najbolje razumeo drugi deo recenice, al nebitno.
Pa i Server 2008 x86 Enterprise podrzava cini mi se max 64GB RAMa tako da ne verujem da je to neki bitniji razlog. Da jeste, mogli su i sa R2 tako, x86 Standard ili Enterprise, u zavisnosti od zeljene kolicine RAMa.
Jednostavno, morali su da preseku u jednom trenutku.
A za desktop trziste ostaje ona fora, sto da programiramo x64 verziju softvera kad ne moramo.
Bookmarks