J&W MINIX 6150SE-UC3 | AMD Sempron 140 | Kingston 1GB DDR3 | Gigabyte GeForce 8400GS 512MB DDR2 | Samsung Spinpoint F3 500GB | SONY NEC AD5260S-OB | CFI CBI-A8989TG 150W | Realtek ALC 662 | Win 7 w/XBMC
u linuksu imaš repozitorijume odakle instaliraš besplatne aplikacije
Nema razlike, uostalom TC pokriva veliki deo mogucnosti kome klasican windows explorer ne moze da prismrdi...
Evo ga i linux troll- kao prvo apple racunari su bazirani na unixu a ne linuxu, a app market/store nije isto sto i repozitorijum na linuxu posto jel' te ne mozes da platis program da ga skines preko ubuntu(bilo koji drugi) repozitorijuma....Ta filozofija koriscenja/preuzimanja programa nece biti na windowsu...Mislim i ne vidim odakle ti ideja da govorim nesto lose o njima - samo navodim kako kopiraju apple-ovo razmisljanje i filozofiju da bi zavaljali proizvod![]()
Menjao OA5599 : 07.09.2011. u 15:58
Ja ne kapiram u cemu je problem sa app market/store? To je samo jos jedna u nizu win aplikacija koju cemo ignorisati i gotova stvar.
Linux troll...ne razumem tvoje prozivke, posto koristim i Linux Ubuntu izmedju ostalog...a koliko je meni poznato u Ubuntu-u mozes i da skidas programe koji se placaju, tj. da ih platis. Pre toga si imao samo freeware programe a sad imas i payware. Sad objasni sta si hteo da kazes?
EDIT: Linux repozitorijumi i bilo kakvi repozitorijumi su po meni odlicna stvar jer pruzaju centralizaciju software-a... Tebe naravno niko ne tera da ih koristis, uvek mozes da skines source code i da iskompajliras sta tebi treba...
Menjao zechs : 07.09.2011. u 20:52
J&W MINIX 6150SE-UC3 | AMD Sempron 140 | Kingston 1GB DDR3 | Gigabyte GeForce 8400GS 512MB DDR2 | Samsung Spinpoint F3 500GB | SONY NEC AD5260S-OB | CFI CBI-A8989TG 150W | Realtek ALC 662 | Win 7 w/XBMC
Repozitorijum != app. store....
edit: @zech - ovo nije tema o repoima![]()
Menjao OA5599 : 07.09.2011. u 20:55
Hoces da kazes da repozitorijum nije isto sto i app store... Tu se ne slazem jer i jedan i drugi imaju istu svrhu...kao sto rekoh centralizaciju software-a, a posto app store moze da nudi i besplatne programe ja ne vidim razliku.. Ti mozes da ih zoves kako hoces...
Ovo je tema o Windowsu 8 i o AppStore-u na njemu izmedju ostalog![]()
Sigh....ovo ne vodi nikuda, kao da je pa apple izmislio koncept prodavnice softvera pa ga sad svi kopiraju...ja sam zato i napisao o repozitorijumima i o centralizaciji software-a <= na ovo mislim
Kao sto rekoh - treba videti kako ce se pokazati u praksi zbog vec unapred stecenih navika: Klasicna situacije je odlazak na google kucanje imena nekog programa i skidanje istog...
Ako taj njihov app store bude nudio ok programe (free/non free) onda i ima neku sansu![]()
Pa o tome i pricam svo vremeTo svakako moze da bude dobra stvar za manje poznate developere...ja sam bukvalno do pre mesec dana po automatizmu koristio AcdSee za pregledavanje slika, dok nisam saznao za FastStone, koji je em besplatan em mi zadovoljava sve potrebe kao picture viewer
![]()
Naravno - mada uvek postoje software opisi - ako je neki program dobar on ce se i pokazati/dobice popularnost![]()
link - danasnji post na building windows 8 blogu - Hyper-V
vidi se da je jos vise izmenjen izgled prozora, verovatno cemo na BUILD-u videti neku verziju finalnog resenja za novu Metro temu. Novi fajl sistem je takodje "najavljen", evo link sa "spiskom" novih stvari koje bi trebao da se nadje u win 8: LINK
Menjao Griffin : 07.09.2011. u 23:32
Protogon FS, hmmm zanimljivo - jel ima neko neki info o njemu i prednostima u odnosu na NTFS?
Ne,ja sam takođe tražio neke informacije vezane za Protogon file system, ali nisam našao nikakve informacije. To je još uvek velika nepoznanica, ne znamo šta da očekujemo.
Ja sam ja dok se borim, i dok se borim biću ja !
Bookmarks