E ovako...pre nedelju dana sam kupio karticu iz naslova, instalirao je, podigao Win 7 64bit Ultimate, 260.99 drajvere i sve je radilo kako treba. Mojoj sreci nije bilo kraja...
Sutradan, kad sam malo vise vremena posvetio grafickoj, prvo sto sam primetio da se kartica prakticno svuda u Windowsu kao i po programima za merenje temperature/sys info-a itd. identifikuje kao "nVidia GeForce GTX 460". Nigde se ne spominje Gainward ili neko drugo ime. Takodje, osim Gainward-ove alatke EXPERTool, nijedan program za merenje temp. uopste nije ocitavao/detektovao karticu. Proverio sam sta to imam u kompu preko GPU-Z i on je pokazao ovo sto je na slici u prilogu. Sve mi je delovalo normalno pa sam iskulirao i posvetio se testiranju preko 3D Marka i nekoliko novijih igrica. Sve je radilo super - ja presrecan.
Medjutim, danas pokusam da instaliram Badaboom, zvanicnu nVidia CUDA aplikaciju za enkodovanje video materijala i program mi pri instalaciji prijavi da kartica nema CUDA mogucnosti?!...restartujem komp, pokusam ponovo, program se instalira uspesno bez prijavljene greske. Kad sam ga startovao, ekran/slika krene da trepce, izleti win poruka "Display Driver Nvidia Windows Kernel Mode Driver Version 260.99 stopped responding and has successfully recovered."...od tada krecu muke.
Posle preventivnog restarta, pokusam da upalim STALKER-a ali on pukne kad je uspeo da ucita savegame. Posumnjam odmah, jel' te, na grafiku pa poteram 3D Mark Vantage, a ono po ekranu lete crte, volvoxi, kockice, gube se teksture, slika opet trepce itd...izadjem iz 3D Marka, pokrenem neki MKV video i on radi manje-vise ok uz konstantno pojavljivanje horizontalnih zelenih linija po ekranu.
Posle ovoga, pdradim ponovo clean install Win 7, podignem samo 260.99 drajver i intaliram 3D Mark i opet ista situacija...karambol po ekranu. Mislim da je neki deo graficke pustio dusu...ne vidim neko drugo objasnjenje.
E da, cisto da bude jasno, otkako sam kupio graficku nisam se ni dotakao podesavanja brzine GPU-a, memorije i voltazi posto ne volim da se bakcem sa overclockom.
Grafu sam kupio u najvecem BG trznom centru u velikom prodavnici firme pod imenom Co****de a a na garantnom listu pise da je uvoznik i distributer firma ciji je naziv veoma slican reci "ambis". Odlucio sam se definitivno na reklamaciju, a posto koristim komp svakodnevno, pored igara i multimedije, za posao i bukvalno mi svaki dan mnogo znaci, zanima me sledece:
Da li je neko uspeo da nesto u garantnom roku dobije opravljeno/novo u nekom rekordnom roku? Znam da u servisu niko nece "servisirati" karticu nego ce samo utvrditi kvar i zameniti novom, da li postoji sansa da se preskoci bespotrebno cekanje i da se odmah dobije druga kartica. Narocito zato sto je proslo svega nedelju dana od kupovine....kakva su uopste moja prava kao potrosaca u ovom slucaju? Pre nekih 7-8 godina sam reklamirao 56k modem i cekao sam na "servis" 45 dana i na kraju dobio novi a od tada, srecom, nisam imao ni jednu reklamaciju na PC komponentu do danas pa ne znam kakva je sada situacija po tom pitanju...
Hvala unapred na svakom odgovoru ili sugestiji!

Citiraj i odgovori
, definitivno reklamacija pa nek vide i testiraju oni...

"savetovali" su mi da odnesem direktno u servis. Uglavnom, ne mogu odmah da je zamene u radnji, bla bla

Bookmarks