Strana 3 od 19 PrvaPrva 123456713 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 31 do 45 od ukupno 277

Tema: Legalno otključavanje telefona kupljenih kod mobilnih operatera

Member Avatar korisnika dok
    Na forumu od
    Nov 2005
    Poruka
    761
  2. Moja mašina
    • CPU: AMD Athlon 64 5000+ 3.0 GHz
    • MoBo: Gigabyte GA-MA78G-DS3H
    • RAM: 2X1GB Kingston Hyper X 1066MHz
    • VGA: ATI HD4850 512MB DDR3,Zalman VF700Cu
    • MON: Acer AL2216W
    • HDD: Seagate 160GB i Hitachi 160GB
    • OPT: Pioneer 111DL
    • Case: Chieftec 400W
    • SND: AC 97 7,1
    • INET: DSL
    • Ostalo: Sky Star 2, Logitech X530
  3. Citat Citiram korisnika: marko_n Pogledaj poruku
    Na stranu te pravne stvari, ali meni zaista nije jasno zašto operateri kodiraju telefone, odnosno šta time konkretno dobijaju, osim što sebi komplikuju život?

Kada kupac izađe iz prodavnice, može u prvi šaht da baci i telefon i karticu, svejedno 24 (ili 12) meseci će mu stizati full račun koji će morati da plati. Ako ne plati, tužiće ga, sigurno neće uzimati polovan telefon nazad.

Ako je odgovor, da je taj telefon sprečen da se koristi na drugim mrežama, pa se tako smanjuje promet konkurenciji, pre bih rekao da samo oduvraćaju kupce od kupovine svojih paketa. Evo, da sutra VIP lupi na sajtu "svi telefoni su otključani" i da daju približnu ponudu Telenorovoj što se cene paketa i telefona tiče, mislim da se niko ne bi dvoumio gde da kupi.
    Kako ti nije jasno??? Pa kodiraju zato da kad ti istekne ugovor nastavis da koristis hjihovu mrezu bilo kao postpejd ili pripejd.

Member Avatar korisnika marko_n
    Na forumu od
    Feb 2006
    Poruka
    2.244
    Citat Citiram korisnika: dok Pogledaj poruku
    Kako ti nije jasno??? Pa kodiraju zato da kad ti istekne ugovor nastavis da koristis hjihovu mrezu bilo kao postpejd ili pripejd.
    - Za 24 meseca pitanje da li će taj telefon biti upotrebljiv i koliko zastareo. Možda ću ga previše oštetiti korišćenjem, možda ću prosto želeti noviji.
    - Telefon ću moći slobodno da dekodiram jer je garancija svakako istekla posle 24 meseca, u slučaju da i dalje želim da koristim fon.
    - Čim mi je istekao ugovor mogu npr. da odem u VIP ili MTS i uzmem novi telefon uz novi ugovor. Isti broj ću moći da migriram.

Tako da mi se taj argument čini kao nevalidan...
    Menjao marko_n : 06.11.2010. u 13:32

Member Avatar korisnika xakep
    Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    221
    Citat Citiram korisnika: Joker Pogledaj poruku
    Da si pogledao na sajtu Telenora, mogao si da joj objasniš kako ti je palo na pamet da se njima obraćaš
    Garantujemo Vam da ćemo preuzeti na sebe brigu o svakom telefonu kupljnom u našim radnjama. Pobrinućemo se da Vaš telefon, u slučaju kvara, bude popravljen u najkraćem mogućem roku. Znamo da je veoma važno biti uvek dostupan. Zato ćemo Vaš telefon poslati na popravku, a Vama odmah dati drugi telefon kao zamenu na korišćenje, kako biste nesmetano mogli da koristite sve servise i opcije na koje ste navikli.
    http://www.telenor.rs/sr/Privatni-ko...nor-garancija/

Sad traži i drugi telefon kao zamenu na korišćenje.
    Secam se ovoga od ranije a sluzbenica servisa je bila toliko ozbiljna i sigurna u ono sto govori da be bi pomoglo ni da se pozovem na onog njihovog Olafa Gustava...

Ovo sto rade odnosno ne rade sa zakljucavanjem/otkljucavanjem samo podsticu crno trziste telefona.

Sto se tice ugovorne obaveze, trebao mi je telefon hitno a bila je povoljna cena pa sam se odlucio da ga kupim od njih. Pre par nedelja su me zvali da mi ponude neke dodatne minute ako potpisem novi ugovor ali sam odbio ponudu. Ne ulzai mi se u novu obavezu kad vidim s kojom lakocom menjaju uslove ugovora.

Na forumu od
    Nov 2005
    Poruka
    761
  7. Moja mašina
  8. Citat Citiram korisnika: marko_n Pogledaj poruku
    - Za 24 meseca pitanje da li će taj telefon biti upotrebljiv i koliko zastareo. Možda ću ga previše oštetiti korišćenjem, možda ću prosto želeti noviji.
    - Telefon ću moći slobodno da dekodiram jer je garancija svakako istekla posle 24 meseca, u slučaju da i dalje želim da koristim fon.
    - Čim mi je istekao ugovor mogu npr. da odem u VIP ili MTS i uzmem novi telefon uz novi ugovor. Isti broj ću moći da migriram.

Tako da mi se taj argument čini kao nevalidan...
    da ti odgovorim po redu kako si ostavljao tvoja razmisljanja.
    -Ja imam telefone stare i po 10 god. koji sasvim lepo rade..Ti spadas mozda u malo zahtevnije korisnike a takvih je malo,vecini ce telefon star dve god biti sasvim OK.
    -Vidi pethodni odgovor.Koliko procenat ljudi koji potpisu ugovore znaju sta snaci rec dekodiranje?
    -A sta ces sa starim telefonom? Mislim da kad ti istekne ugovor nece pasti na pamet da potpisujes nove ugovore,jer ces imati toliko negativnih iskustava da ces bezati od postpejda kao od djavola.
    Menjao dok : 06.11.2010. u 21:10

Na forumu od
    Feb 2006
    Poruka
    2.244
    ^Ne slažem se sa mišljenjem i kraj. Svaka baba danas zna šta je "dekodiranje" i u svakom servisu to mogu da odrade za sitne pare, a tih servisa danas ima bukvalno na svakom ćošku. Ostajem pri stavu da kodiranje telefona za određenu mrežu predstavlja čisto zezanje korisnika bez neke realne koristi za operatera. Teško da će to što je telefon kodiran biti ograničavajući faktor nekome da ne promeni operatera ako je isti počeo da se ponaša nekorektno i netržišno, ili mu prosto, neki operater više odgovara zbog svoje ponude.

Ne kažem da je ovo 100% tako, sigurno da ima i toga o čemu ti pričaš, možda za neki sitan procenat korisnika to upali, ali mislim da je to ipak mizeran dobitak u odnosu na gubitak koji imaju sa druge strane u vidu ljudi koji im nisu postali korisnici jer ne žele da daju ne tako mali keš za zaključan uređaj (ja sam jedan od takvih, primera radi), plus im je dodatni trošak da kodiraju svaki telefon, plus imaju nezadovoljne korisnike kasnije čije nezadovoljstvo potiče upravo od toga što im je uređaj kodiran (primera radi, ova tema je puna takvih korisnika).

Smatram da u svakom biznisu treba zauzeti neki fer i iskren odnos i da se to dugoročno isplati. Naravno, uvek će biti onih koji će želeti to da zloupotrebe, ali mi je totalno ******ski pristup da braneći se od takvih koji su u zanemarljivoj manjini, operater poseže za metodama koje najviše idu preko leđa većine legitimnih korisnika. Rezime: daj korisniku slobodu, korektnu uslugu i cenu, koristiće tvoju mrežu i ako je telefon nekodiran. Metode zabrane, represije, sankcija i slično, nikada, ali nikada nisu donele korist i dobro na duže staze, dokazano u svim sferama života.
    Menjao marko_n : 06.11.2010. u 21:40

Na forumu od
    Nov 2005
    Poruka
    761
  11. Moja mašina
  12. Da oni posluju fer i po propisima i zakonima,odavno bi propali.Ne mogu se nabrojati sve nelogicnosti i nepravilnosti koje koriste u svom poslovanju citaj pljackanju ovog vec dovoljno osiromasenog naroda.Pogledaj im reklame na tv,samo je to dovoljno.Telefon...taj i taj...vec od jedog dinara,a precute ono da to ide uz ugovornu obavezu..recimo u vipu za paket 325 za malo bolji telefon rata je 1260 din. puta 24 meseci to je preko 30000 hiljada.Da ne pricam o onim minijaturnim slovima u ugovoru..pa o tome da cene izlazu bez PDV itd.itd.Ima milion primera.

Na forumu od
    Feb 2006
    Poruka
    2.244
    Citat Citiram korisnika: dok Pogledaj poruku
    Da oni posluju fer i po propisima i zakonima,odavno bi propali.
    Baš mislim suprotno, da posluju fer i da su korektniji, posao bi im bolje išao. Ovako im masa postpaid korisnika, kako si i sam primetio, jednom potpiše ugovor i nikad više.

Member Avatar korisnika extazy
    Na forumu od
    Apr 2007
    Poruka
    244
    I ja spadam u te koje nikad vise nece ici na postpejd, ili mozda zbog toga sto mrzim dopunu imacu postpejd ali bez ugovorne obaveze, ovako... za godinu i nekoliko meseci koliko sam u telenor mrezi sto puta su menjali sve zivo... i sto je najgore sva 3 operatera se takmice ko ce vise da za*ebe ovaj narod...

Member Avatar korisnika MagicMaster
    Na forumu od
    May 2007
    Poruka
    3.681
  16. Moja mašina
    • CPU: Athlon dual core 5400 2.8 GHz
    • MoBo: Asus M2N68-AM
    • RAM: Kingston 2 GB 800 MHz
    • VGA: Asus EN9500GT 512 Mb
    • MON: Benq 2420HD
    • HDD: Samsung SATA2 500 GB
    • OPT: LG
    • Case: nemam pojma, napajanje 450 W
    • SND: integruša, i neki prosti zvučnici, tek da ih ima..
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Zbudženo u vodoravno kućište
  17. Poštovani,
    na žalost nismo u prilici da vam damo bilo koji drugi odgovor ali svakako želimo da Vas uverimo da vas respektujemo zbog toga što ste naš korisnik.Ukoliko imate potrebu,reklamcaciju povodom ovoga možete da pošaljete na email "reklamacije@telenor.rs".
    Sa poštovanjem,

Telenor d.o.o.

Biznis kontakt centar
    Omladinskih brigada 90
    11070 Novi Beograd, Srbija
    Tel: 063 9000
    Fax: 063 9002

E-mail: biznis.korisnici@telenor.rs
    E, svašta .... valjda se nadaju da će da mi dosadi ....

A na reklamacije sam slao više puta, i odande mi niko nije odgovorio ....

Sada šaljem na neki faks .....

Member Avatar korisnika ZLI
    Na forumu od
    Aug 2002
    Poruka
    585
  19. Moja mašina
    • CPU: q9550
    • MoBo: Gigabyte p35-dq6
    • RAM: 4gig apacer gold
    • VGA: ATI HD5850
    • MON: samsung P2370
    • HDD: f1-1t/wd 640g/ wd320g
    • Case: coolerMaster cavalier
    • SND: integrusa
  20. Odavno nisam u toku sa dekodiranjem i ostalim, ali secam se pre nekoliko godina da sam uz par programcica otkljucavao telefone cas posla. Ako je i dalje tako cemu cela prica, uzmes fon flesh svog softwera i firmera i mirna backa.
    ...

Na forumu od
    Feb 2006
    Poruka
    2.244
    Citat Citiram korisnika: ZLI Pogledaj poruku
    Odavno nisam u toku sa dekodiranjem i ostalim, ali secam se pre nekoliko godina da sam uz par programcica otkljucavao telefone cas posla. Ako je i dalje tako cemu cela prica, uzmes fon flesh svog softwera i firmera i mirna backa.
    Gubi se garancija, koje je inače 2 godine. Da li ima ili nema vajde od te garancije, to je već drugo pitanje, ali ako ću mu poništiti garanciju (kakva god da je), onda ću fon radije kupite preko oglasa otključan ili za nešto malo veće pare u prodavnici sa 12 meseci garancije.

Na forumu od
    May 2007
    Poruka
    3.681
  23. Moja mašina
  24. A i za nokiu 2700 unlock je 50 evra ... pa 2 komada .....

Member
    Na forumu od
    Aug 2007
    Poruka
    494

A posle 2 godine?

Mene zanimlje i kakva je situacija kad prođe 2 godine pretplate - da li operateri 'oće da otključavaju telefone, jer to bi moralo da im bude obaveza. Kod onih koji na 2 godine pozajmljuju telefon to se ne može očekivati.

Na forumu od
    May 2007
    Poruka
    3.681
  27. Moja mašina
  28. Ne, i to je još jedan bezobrazluk. Pa samim tim i ovi koji su "iznajmili", ako ne stoji u ugovoru da je telefon "uštrojen", ne sme da ti iznajmi telefon koji nij e po proizvodjačkim specifikacijama... A i posle 2 godine, kada platiš "penal" od 1 dinar, on postaje tvoje vlasništvo....

i jel se desavalo jos nesto po pitanju ove teme? :-)

Strana 3 od 19 PrvaPrva 123456713 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •