Strana 9 od 388 PrvaPrva ... 56789101112131959109 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 121 do 135 od ukupno 5814

Tema: Samsung S8500 Wave [BadaOS]

VIP member Avatar korisnika magick
    Na forumu od
    Jan 2001
    Poruka
    4.178
  2. Moja mašina
    • CPU: 2 x PIII 1GHz
    • MoBo: Supermicro PIIIDR3
    • RAM: 2GB RDRAM PC800-40 ECC
    • VGA: Matrox G400DH
    • MON: Compaq P910
    • HDD: Uglavnom SCSI ;)
    • OPT: NEC ND-4551A & Samsung SH-203B
    • Case: Chieftec Dragon
    • SND: TurtleBeach Santa Cruz
    • INET: DSL
    • Ostalo: LSI MegaRAID Elite 1600 (128MB BBU); Rainbow Runner for G-series; Addonics ADST-203
  3. Citat Citiram korisnika: Extreme Pogledaj poruku
    Ima neki servis tu u BG-u, reklamira se - Samo kod nas, mape Srbije i Evrope, za Samsung telefone, sa operativnim sistemom „Bada“ (copy/paste na google, prvi rezultat) pa bi vi lokalni mogli to da proverite (istinitost, cene i sl.)
    E, 'alal ti ćufte za ovo!

Sada sam i ja baš nešto gledao i izgleda da je Samsung prepakovao Route 66 navigaciju za "Pocket PC" i ugradio je u Badu. Mislim da ta navigacija koristi NAVTEQ mape, što nama i ne ide u prilog, ali je platforma dovoljno stara i razrađena da se neko dosetio kako da ubaci mape za Srbiju. Pitanje je samo koje su mape u pitanju i koliko para traže za tu uslugu.

Zovem sutra pa će da vidimo.
    *** I'm the Lizard King, I can do anything! ***

Na forumu od
    Jan 2001
    Poruka
    4.178
  5. Moja mašina
    • Ostalo: LSI MegaRAID Elite 1600 (128MB BBU); Rainbow Runner for G-series; Addonics ADST-203
  6. Citat Citiram korisnika: CAR Pogledaj poruku
    A ovo oko NDrive-a i Portugala... stvarno je u ponudi za Srbiju?
    U stvari, sad cu da pogledam preko fona... vidi stvarno!

Iako pise, i to citiram:
    "This is a PROMOTIONAL application for a selected list of IMEIs from Samsung Portugal"
    Mislim da ti "odabrani" dobijaju aplikaciju za "dž", dok mi ostali možemo da je koristimo u promotivnom periodu od 30 dana, posle čega moramo da je kupimo ili se zaključava. Izgleda da je u tome fora, ali su to malo konfuzno objasnili...

Member Avatar korisnika Extreme
    Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    1.009
    Ako stvarno radi, garant su prepakovali Android verziju iGo ili nesto sl. (to je najjednostavnije, bar u teoriji)

VIP member Avatar korisnika CAR
    Na forumu od
    Nov 2000
    Poruka
    12.956
  9. Moja mašina
    • CPU: Intel® Core™ i7-3770K / Noctua NH-D14
    • MoBo: ASUS Maximus V GENE
    • RAM: 2x4GB Corsair Dominator Platinum PC3-21300 2666MHz CL11
    • VGA: Gainward GeForce GTX 580
    • MON: DELL UltraSharp U2312HM
    • HDD: Crucial RealSSD C300 128GB / 2x Seagate Barracuda 7200.14 3TB
    • OPT: Samsung SH-S203B
    • Case: Cooler Master HAF XM / Cooler Master Real Power M1000
    • SND: Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
    • OS: Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit Service Pack 1
    • TV: Samsung LE-37A656
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Leadtek WinFast Dongle H + / Logitech Wave Keyboard / Logitech G9x / Patriot Supersonic Magnum 64GB
  10. Mane i falinke Wave-a... part I
    Kacim izvorno kako sam slao ljudima koji su me vec pitali za telefon i slali mi PM-ove, uz eventualne manje korekcije

1. Navigacija. Standardna prica. Nedostatak iste. Tacnije, nije nedostatak, GPS by Route 66 postoji na telefonu, samo nema podrsku za nasu zemlju. Tacnije , postoji podrska, mozes ti da skines Srbiju sa liste zemalja - samo sto je ta podrska rudimentarna, vide se tek osnovni obrisi i glavne magistrale, pa je bezveze, realno. Sta ces kad smo grbava zemlja, i generalno neinteresantni svima. Jbg, nasa mapa zauzima 3-4 mega, zaboravih vec koliko tacno... a Svabija 550MB. Sve ti govori.

Ipak, najavljena je puna podrska u nekom narednom periodu, sto kroz iGO, sto kroz Ndrive. Verovatno i sam Route 66. Tako bar pricaju na sve strane

2. Sporo hvatanje satelita. Ili se bar meni tako cini.
    Iz zgrade, naravno... znam da je to samo po sebi problem, ali eto, tako navodim. Nisam silazio u park da probam.

Ne znam tacno koliko mu treba prikaze polozaj, ali to traje i traje, minutima... ja se smorim, odem na drugu stranu... kad se vratim, on u'vatio polozaj.

3. Ne radi speed dial
    Opet totalno nebitna opcija (bar meni, nikad nikog nisam imao na speed dial-u, sem one govorne poste koju *moras* uvek da imas na 1 ), ali eto, ne radi. Prijavljuje "unknown application" kada stisnes i zadrzis neki broj od 2 do 9 (interesantno, 1 radi normalno, pokrece se vec pominjani voice mail... ocito su zaboravili da dodaju ovo u firmveru ili vec cemu, deluje mi kao minoran glitch, cenim da ce ga biti u nekom novijem izdanju)

Dodatak - postoji widget za ovo, skinuh pre neki dan... radi sasvim OK, standardnih 9 unosa moguce. Sasvim korektno.

4. Nema smajlija kada se pisu poruke
    Nema grafickog prikaza, vec ih vidi onako : - ) ... a ista je prica i kada pises, moras peske da unosis svaki karakter ponaosob, nema da biras iz neke liste smajlija, kao sto je to slucaj na SE npr.

5. Kada ides na reply neke poruke, imas prilicno mali prostor za upisivanje svoje poruke, pa moras da skrolujes gore i dole prstom ako hoces da procitas sta si napisao i pogledas da nisi negde pogresio, dok u pozadini (totalno nepotrebno) stoji deo poruke na koju odgovaras... mada mi rece drugar juce da je ista prica i kod njega na HD2, sa onolikom ekrancinom, i on pizdi zbog toga - "koj ce mi moj toliki ekran?!?"
    Ipak, kada ides na "Compose", za pisanje nove poruke - sve je normalno, imas prakticno celu povrsinu ekrana za pisanje i gledanje istog.

6. Surf. Iako je odlican, i browser generalno radi jako dobro, ipak ima manjih glitch-eva, raznih tipova: ekran je prilicno uzak, i ma koliko genijalan bio za gledanje filmova i ostale multimedije, sa svojim nativnim 16:9 odnosom strana... za surf je malo zeznut, jer zbog takvog odnosa, nema dovoljnu visinu kada se prebaci u landscape mod, pa mora dosta da se skroluje gore/dole kada se otvori neka velika strana. Uz to, ja jos ne uspeh da nateram ovaj Dolphin browser da mi skine neki fajl sa RS, HF i slicnih servisa... uvek prijavljuje neku gresku nakon onog odbrojavanja, da sadrzaj nije podrzan.
    I za kraj, flash sadrzaj nekad 'oce da zeza, iako fon kao ima punu podrsku za prikaz istog - nekad prikaze, nekad ne... i to na istoj stranici na kojoj je malocas prikazao. Par drugara mi rece da je i njima ista prica, sa drugim telefonima razlicitih proizvodjaca.

7. Default video player nema podrsku za nasa slova... te izbacuje hijeroglife umesto njih.
    Iako plejer izgleda i radi genijalno, sa sve odvojenim podesavanjem brightness-a od ostatka sistema, mosaic search-om (ge-ni-jal-no!!!), podrskom za 5.1 mod preko sluski i opcijom paljenje/gasenje titlova - ipak zeza sa nasim kodnim rasporedom (a vala i lose sece prevod u novi red, pa umesto da prebaci gde treba, tu spoji reci, pa sam prebaci kako mu se cefne)... ipak, nikakav problem, skine se drugi plejer (NapiPlayer), koji, iako sa poljskim interfejsom , sve ovo radi savrseno, i pravo je uzivanje gledati titl sa nasim slovima i normalnim prebacivanjem u novi red.

8. Ima i problema sa .pdf fajlovima... ume da ne otvori neke, samo kaze "File too large" i ugasi viewer. Mozda ima neki alternativni na marketu, I'll look into it.

To bi, uglavnom, bilo to sto se tice samog fona... sve ostalo je na vrhunskom nivou. Ove mane su ostale i nakon flesovanja poslednjom verzijom firmware-a koju Kies dopusta da se uflesuje, a to je XXJF8.
    Jedino sto primetih da je doslo sa tim novim firmverom jeste za nijansu veca fluidnost kada se otvara neki folder sa gomilom video klipova (pa kada vadi thumb-ove), kada se skroluje kroz brdo poruka, skace iz aplikaciju u aplikaciju...

I da - nije vezano za sam telefon, vec za softver koji (moze da se) koristi za komunikaciju kompa sa njim. Namely - Kies.
    Iako glomazan, i nije *toliko* los, mada iskreno - nepotreban... jer sve moze da se uradi u "mass storage" modu. Jedino je dobar za prebacivanje zemlje za Samsung Apps, kada mozete da zavirite malo i na druga trzista i skinete neku aplikaciju ... kao i za flesovanje telefona novim firmverom, naravno.
    U tome i jeste glavni problem... onaj koji je vec iskusio jedan korisnik u ovom thread-u. Ono zakucavanje telefona zbog nedostatka dva fajla (rapi.dll i ceutil.dll), kada se fles ne odradi do kraja, pa nastane belaj.
    Naime, postoje fajlovi _rapi.dll and _ceutil.dll koji se nalaze u nekom od Kies-ovih podfoldera, ili bi bar trebalo da se nalaze tamo... a u sustini se nalaze u Program Files/Common Files/Samsung/DeviceService. Te je iste potrebno iskopirati negde, preimenovati u rapi.dll i ceutil.dll i potom iskopirati nazad u isti (mada nije zgoreg baciti ih i u folder "Kies", kao i "USB drivers", just in case)... u tom slucaju ce proces flesovanja proci bez ikakve greske.
    WARRANTY VOID WHEN BOUGHT

Na forumu od
    Nov 2000
    Poruka
    12.956
  12. Moja mašina
    • SND: Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
    • OS: Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit Service Pack 1
    • Ostalo: Leadtek WinFast Dongle H + / Logitech Wave Keyboard / Logitech G9x / Patriot Supersonic Magnum 64GB
  13. Citat Citiram korisnika: magick Pogledaj poruku
    Mislim da ti "odabrani" dobijaju aplikaciju za "dž", dok mi ostali možemo da je koristimo u promotivnom periodu od 30 dana, posle čega moramo da je kupimo ili se zaključava. Izgleda da je u tome fora, ali su to malo konfuzno objasnili...
    Ae skini, pa probaj... mene mrzi sad da svlacim 200 mega

Na forumu od
    Jan 2001
    Poruka
    4.178
  15. Moja mašina
  16. Citat Citiram korisnika: CAR Pogledaj poruku
    Dodatak - postoji widget za ovo, skinuh pre neki dan... radi sasvim OK, standardnih 9 unosa moguce. Sasvim korektno.
    Kako se zove vidžet i odakle si ga skinuo (sa čijeg Samsung Apps-a)?

Citat Citiram korisnika: CAR Pogledaj poruku
    5. Kada ides na reply neke poruke, imas prilicno mali prostor za upisivanje svoje poruke, pa moras da skrolujes gore i dole prstom ako hoces da procitas sta si napisao i pogledas da nisi negde pogresio, dok u pozadini (totalno nepotrebno) stoji deo poruke na koju odgovaras...
    Da, to je tako kada "kucneš" tamo ispod da bi odgovorio, ali ako kucneš na ime pošiljaoca, odnosno njegov broj, pri vrhu ekrana završićeš u velikom "prostranom" editoru kao i da si otišao na "kreiraj poruku".

7. Default video player nema podrsku za nasa slova...
    ... ipak, nikakav problem, skine se drugi plejer (NapiPlayer)...
    A odakle si skinuo taj NapiPlayer? BTW, čini mi se da nije problem u plejeru već u tome što naši titlovi najčešće koriste CP-1252 ili ISO-8859-2 umesno Unicode enkodinga.

Naime, postoje fajlovi _rapi.dll and _ceutil.dll koji se nalaze u nekom od Kies-ovih podfoldera, ili bi bar trebalo da se nalaze tamo... a u sustini se nalaze u Program Files/Common Files/Samsung/DeviceService. Te je iste potrebno iskopirati negde, preimenovati u rapi.dll i ceutil.dll i potom iskopirati nazad u isti (mada nije zgoreg baciti ih i u folder "Kies", kao i "USB drivers", just in case)... u tom slucaju ce proces flesovanja proci bez ikakve greske.
    Simptomatično je što su to fajlovi koji pripadaju Microsoft ActiveSync-u koji upravo predstavlja frejmvork za komunikaciju i sinhronizaciju sa Win CE, odnosno PDA uređajima. Šta li su ovi iz Samsunga tu zbudžili?!?
    Menjao magick : 12.09.2010. u 22:56

Banned
    Na forumu od
    Dec 2007
    Poruka
    2.846
  18. Moja mašina
    • CPU: Phenom II 720 X3
    • MoBo: ASUS M478T-E
    • RAM: 4GB DDR3 Kingston D3N9/2G x 2
    • VGA: PowerColor 5850
    • MON: ASUS VH242H+Toshiba 32AV500PG 32"lcdtv
    • HDD: Hitachi 1TB
    • OPT: LG Blu-Ray Combo
    • Case: CoolerMaster Sileo500 i Antec 500w basiq
    • SND: int 7.1 i labtec 2.1 sa akcije u metrou
    • Ostalo: Xbox360, Popcorn Hour A110,
  19. Citat Citiram korisnika: CAR Pogledaj poruku

1. Navigacija. Standardna prica. Nedostatak iste. Tacnije, nije nedostatak, GPS by Route 66 postoji na telefonu, samo nema podrsku za nasu zemlju. Tacnije , postoji podrska, mozes ti da skines Srbiju sa liste zemalja - samo sto je ta podrska rudimentarna, vide se tek osnovni obrisi i glavne magistrale, pa je bezveze, realno. Sta ces kad smo grbava zemlja, i generalno neinteresantni svima. Jbg, nasa mapa zauzima 3-4 mega, zaboravih vec koliko tacno... a Svabija 550MB. Sve ti govori.

Ipak, najavljena je puna podrska u nekom narednom periodu, sto kroz iGO, sto kroz Ndrive. Verovatno i sam Route 66. Tako bar pricaju na sve strane

2. Sporo hvatanje satelita. Ili se bar meni tako cini.
    Iz zgrade, naravno... znam da je to samo po sebi problem, ali eto, tako navodim. Nisam silazio u park da probam.

Ne znam tacno koliko mu treba prikaze polozaj, ali to traje i traje, minutima... ja se smorim, odem na drugu stranu... kad se vratim, on u'vatio polozaj.

3. Ne radi speed dial
    Opet totalno nebitna opcija (bar meni, nikad nikog nisam imao na speed dial-u, sem one govorne poste koju *moras* uvek da imas na 1 ), ali eto, ne radi. Prijavljuje "unknown application" kada stisnes i zadrzis neki broj od 2 do 9 (interesantno, 1 radi normalno, pokrece se vec pominjani voice mail... ocito su zaboravili da dodaju ovo u firmveru ili vec cemu, deluje mi kao minoran glitch, cenim da ce ga biti u nekom novijem izdanju)

4. Nema smajlija kada se pisu poruke
    Nema grafickog prikaza, vec ih vidi onako : - ) ... a ista je prica i kada pises, moras peske da unosis svaki karakter ponaosob, nema da biras iz neke liste smajlija, kao sto je to slucaj na SE npr.

5. Kada ides na reply neke poruke, imas prilicno mali prostor za upisivanje svoje poruke, pa moras da skrolujes gore i dole prstom ako hoces da procitas sta si napisao i pogledas da nisi negde pogresio, dok u pozadini (totalno nepotrebno) stoji deo poruke na koju odgovaras... mada mi rece drugar juce da je ista prica i kod njega na HD2, sa onolikom ekrancinom, i on pizdi zbog toga - "koj ce mi moj toliki ekran?!?"
    Ipak, kada ides na "Compose", za pisanje nove poruke - sve je normalno, imas prakticno celu povrsinu ekrana za pisanje i gledanje istog.

6. Surf. Iako je odlican, i browser generalno radi jako dobro, ipak ima manjih glitch-eva, raznih tipova: ekran je prilicno uzak, i ma koliko genijalan bio za gledanje filmova i ostale multimedije, sa svojim nativnim 16:9 odnosom strana... za surf je malo zeznut, jer zbog takvog odnosa, nema dovoljnu visinu kada se prebaci u landscape mod, pa mora dosta da se skroluje gore/dole kada se otvori neka velika strana. Uz to, ja jos ne uspeh da nateram ovaj Dolphin browser da mi skine neki fajl sa RS, HF i slicnih servisa... uvek prijavljuje neku gresku nakon onog odbrojavanja, da sadrzaj nije podrzan.
    I za kraj, flash sadrzaj nekad 'oce da zeza, iako fon kao ima punu podrsku za prikaz istog - nekad prikaze, nekad ne... i to na istoj stranici na kojoj je malocas prikazao. Par drugara mi rece da je i njima ista prica, sa drugim telefonima razlicitih proizvodjaca.

7. Default video player nema podrsku za nasa slova... te izbacuje hijeroglife umesto njih.
    Iako plejer izgleda i radi genijalno, sa sve odvojenim podesavanjem brightness-a od ostatka sistema, mosaic search-om (ge-ni-jal-no!!!), podrskom za 5.1 mod preko sluski i opcijom paljenje/gasenje titlova - ipak zeza sa nasim kodnim rasporedom (a vala i lose sece prevod u novi red, pa umesto da prebaci gde treba, tu spoji reci, pa sam prebaci kako mu se cefne)... ipak, nikakav problem, skine se drugi plejer (NapiPlayer), koji, iako sa poljskim interfejsom , sve ovo radi savrseno, i pravo je uzivanje gledati titl sa nasim slovima i normalnim prebacivanjem u novi red.

8. Ima i problema sa .pdf fajlovima... ume da ne otvori neke, samo kaze "File too large" i ugasi viewer. Mozda ima neki alternativni na marketu, I'll look into it.

To bi, uglavnom, bilo to sto se tice samog fona... sve ostalo je na vrhunskom nivou. Ove mane su ostale i nakon flesovanja poslednjom verzijom firmware-a koju Kies dopusta da se uflesuje, a to je XXJF8.
    Jedino sto primetih da je doslo sa tim novim firmverom jeste za nijansu veca fluidnost kada se otvara neki folder sa gomilom video klipova (pa kada vadi thumb-ove), kada se skroluje kroz brdo poruka, skace iz aplikaciju u aplikaciju...

I da - nije vezano za sam telefon, vec za softver koji (moze da se) koristi za komunikaciju kompa sa njim. Namely - Kies.
    Iako glomazan, i nije *toliko* los, mada iskreno - nepotreban... jer sve moze da se uradi u "mass storage" modu. Jedino je dobar za prebacivanje zemlje za Samsung Apps, kada mozete da zavirite malo i na druga trzista i skinete neku aplikaciju ... kao i za flesovanje telefona novim firmverom, naravno.
    U tome i jeste glavni problem... onaj koji je vec iskusio jedan korisnik u ovom thread-u. Ono zakucavanje telefona zbog nedostatka dva fajla (rapi.dll i ceutil.dll), kada se fles ne odradi do kraja, pa nastane belaj.
    čitam ovo i sad dok sam u procesu skupljanja novca koji mi nedostaje za kupovinu možda čak malo razmišljao o nekom androidu, čisto onako da imam neku usporedbu, nakon što sam ovo pročitao 100% ga uzimam (dosad je bilo 99% ). Lično sve navedeno ne smatram manama, naglašavam u mom slučaju, pošto sa tim nedostatcima neću imati problema. čak bih i tu tzv navigaciju koja dolazi sa telefonom obrisao da oslobodim mesta za neke meni korisnije aplikacije.

joj kako vreme sporo prolazi kad čekaš

Na forumu od
    Jan 2001
    Poruka
    4.178
  21. Moja mašina
  22. Talking

Citat Citiram korisnika: scheilinkin Pogledaj poruku
    čitam ovo i sad dok sam u procesu skupljanja novca koji mi nedostaje za kupovinu možda čak malo razmišljao o nekom androidu, čisto onako da imam neku usporedbu, nakon što sam ovo pročitao 100% ga uzimam (dosad je bilo 99% ). Lično sve navedeno ne smatram manama, naglašavam u mom slučaju, pošto sa tim nedostatcima neću imati problema. čak bih i tu tzv navigaciju koja dolazi sa telefonom obrisao da oslobodim mesta za neke meni korisnije aplikacije.
    Pa onda bih ja mogao da dodam i to da ima SAMO jednu ili dve "fart" aplikacije u app storu.

Citat Citiram korisnika: scheilinkin Pogledaj poruku
    joj kako vreme sporo prolazi kad čekaš
    Je l' da? Reci...

Newcomer Avatar korisnika Mixer88
    Na forumu od
    Sep 2010
    Poruka
    75
  24. Moja mašina
    • CPU: Intel Pentium 0.5 kuler Sloboda Cacak
    • MoBo: MSI
    • RAM: RAM
    • VGA: TNT Riva
    • MON: Od komodora 64
    • HDD: 2x FLoppy
    • OPT: Nemam to
    • INET: Wifi
  25. Pre svega, pozdrav svima

Vidim da se dosta pise o ovom telefonu pa bih hteo da kazem koju rec.

Telefon je odlican.Radim u radnji koja se bavi prodajom mobilnih telefona i najveca je i najjaca u Srbiji. Ne hvalim se,samo sam realan i objektivan. Shodno tome clan koji je na prvoj stranici napisao da Handy prodaje polovne telefone i ne znam kakve jos,apsolutno nije u pravu.
    Telefonu su svi originalni i novi.

Sto se tice ovog modela uz svaki Wave u paklovanju se nalaze slusalice,kabal za povezivanje sa racunarom,originalna futrola(rucne izrade),punjac i uputstvo na srpskom.Sto se tice naseg trzista vodite racuna da telefon ima 2 godine garancije od ovlascenog uvoznika(u slucaju Samsung to je Roaming)i ovlasceni servis(BG Elektronik),srpski meni se podrazumeva.Sve ostalo ne uzimajte jer to ne valja nista,i ako su jeftiniji.Bolje dati 50,100 evra vise nego kupiti nesto sto moze da vam traje 3 meseca.

Sta reci o telefonu:
    Trenutno ima najbolji odnos cene i kvaliteta,za te pare (390-450 evra) necete naci bolji telefon.
    Sjajni super amoled bez premca na trzistu,znaci odlican za multimediju u bilo kom pogledu(filmovi,muzika),na suncu se savrseno vidi,procesor 1 gigaherc...
    Bada jeste nov operativni sistem,i trenutno nema puno aplikacija ali u bliskoj buducnosti bice,verujte u to.Ni android u pocetku nije imao aplikacije pa je danas uzeo maha i svaki dan izadje bezbroj novih aplikacija tako da cim izadje jos 2 ili 3 modela sa Badom,aplikacija ce biti.
    To vazi i za navigaciju.Ljudi koji pricaju da ovaj trelefon nema navigaciju nisu u pravu.Ima je naravno.Nema detaljne mape Srbije trenutno ali bice.Ni Garmin nije izbacio detaljnu mapu Makedeonije iako postoji vec 10 godina,ali izbacice je,tako ce i ovi.Prema tome, ovaj telefon je odlican u svakom pogledu.

Ljudi dosta izbegavaju ili ne pominju kvalitet izrade i materijala telefona,sto je po mom misljenju prvo i osnovno.Ovaj telefon ima metalno kuciste i ekran sa vrlo tankim slojem stakla koji takodje nema vezduh izmedju slojeva kao sto ima vecina telefona(npr.Desire) te s tim Wave ima odlican odaziv,kvalitet,boju i ono sto je najbitnije 40% vecu dugotrajnost ekrana u odnosu na ostale kao i vecu autonomnost baterije,pa tako necete morati da nosite akumulator u rancu i da stalno punite mobilni vec ce vam baterija trajati i do 2, 2.5 dana.

Dakle za 400 evra dobijate telefon vrhunske izrade(metal,kvalitetna plastika,najbolji ekran na svetu),sve funkcije koji imaju i najskuplji i najbolji modeli(1 ghz procesor,wifi,gps,velika memorija,itd) i naravno nov i specifican OS (ako niste primetili ide se ka tome da izvuku najbolje iz iphone-a i androida),odlicnu kameru sa 5mpix koja snima u HD-u i vek baterije koji je odlican.
    I kako covek onda moze da da 500-900 evra za neki telefon kada ovaj ima to sve za dosta manje para?

Sto se tice par stvari za koje vidim da se prica:
    Update softvera ne treba raditi ako je telefon KODIRAN!!! Znaci ako je kupljen kod nasih ili stranih operatera nije preporucljivo update-ovati ga.Drugo treba ga raditi kako treba(sta sve treba da imate instalirano na kompu od programa tipa activsync,.netframework 3.5,kies,windows sa sp3 itd...imate na sajtu) iskljucite antivirus,windows firewall itd,preimenujte fajlove koje je jedan clan vec napisao kako i nemate problema.U suprotnom tesko ce vam sve ispasti kako treba.
    Sto se tice zakljucanih telefona,znam da je to glupost i da ga obican kod otkljucava,nisu potrebni nikakva flesovanja itd,jednostavno se posalje mail kod coveka koji radi u romingu sa IMEI-om telefona i dobijete povratnu informaciju sa kodom koji unesete prilikom paljenja telefona i telefon je otkljucan.

Igrice-fenomenalne. Da se ne bi mucili evo linka vrednog par desitina dolara sa igricama koje su najbolje trenutno za Wave i koje se placaju http://depositfiles.com/en/folders/G6D3QEWU6
    Mozete misliti kakve ce tek biti za 3,4 meseca...

Nadam se da sam pomogao,razjasnio neke stvari i naravno svaka preporuka za ovaj telefon.
    Za kraj evo jos malo korisnih linkova za skidanje tema,tutorijala,aplikacija i igrica:

http://forum.sgh.ru/topic45363s100.html?p=518685&
    http://www.samsungbada.ru/forum/inde...3ff323f908b472
    http://www.mysamsungwave.com/index.php

Member Avatar korisnika Adam K
    Na forumu od
    Jan 2006
    Poruka
    1.443
  27. Moja mašina
    • CPU: A64 X2 3600+ Windsor
    • MoBo: ASUS M2N-E
    • RAM: 2x2GB DDR2 800 Apacer
    • VGA: Sapphire HD4670 Silent
    • MON: Asus MW221U + PHILIPS 104B
    • HDD: WD 6400AAKS
    • OPT: Samsung SH-S223F + Philips DROM5016L
    • Case: COOLER MASTER Centurion 534 + LC Power 550W
    • SND: Creative Inspire P380
    • LAP: eeePC 4G Surf, aPad FR-809
    • Ostalo: TT BlacX
  28. Što se igrica koje se inače plaćaju tiče ovde piraterija tj. davanje linkova ka istoj nije dozvoljeno

Pratim ovu temu već neko vreme i ako je cena ona koju je dečko iznad mene naveo ne verujem da bi neko dao ovolike pare na telefon koji ima "proprietary" da ne kažem fabrički OS. Razvija ga samo Samsung i nikada neće dostići bazu softvera koju imaju Android i iOS, pogotovo što je pitanje koliko mu je sigurna budućnost. Ako nekome osnovne funkcije odgovaraju super samo mislim da je to previše para za takoreći fabrički OS.

Member Avatar korisnika R_O_N_I_N
    Na forumu od
    Feb 2008
    Poruka
    1.234
  30. Moja mašina
    • CPU: AMD B55 @3.9Ghz/2.8Ghz NB & Noctua NH-D14
    • MoBo: Asus Crosshair IV Formula
    • RAM: 2X2GB Excelram Rippler ER3006A @ 1600 mhz 6-9-6-21-24 1T
    • VGA: MSI 470GTX
    • MON: ViewSonic VX2260WM
    • HDD: Samsung EcoGreen 1.5 TB + Samsung HD 321KJ 320 GB
    • OPT: Samsung SH-S223F
    • Case: HAF 912+ & LC Metatron Prophecy 750 W
    • SND: Integrisana zvucna & Logitech G51
    • Ostalo: Zalman MFC-1 & MFC-2 , Microsoft SideWinder X6,Microsoft SideWinder X8
  31. Jbg,cela ta prica je vazila i za iPhone pa vidi gde su stigli. A Samsung je realno Guliver u odnosu na Apple. Ako hoce da proguraju nesto,progurace...
    SrdjanKs: Meni temp u mirovanju 14 stepoeni soba 25 stepeni znaci LOL, posle pola sata 100 posto opterecena oba jezgra temp mi je 29 stepeni

Member Avatar korisnika Tetsuo
    Na forumu od
    Aug 2010
    Poruka
    2.786
  33. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X4 840
    • MoBo: Gigabyte 970A-D3
    • RAM: Patriot 8GB DDR3 1600MHz, radi na 1333 :)
    • VGA: NVIDIA GeForce GTX 470 Reference
    • MON: Dell U2312HM
    • HDD: Samsung F1 750GB, WD Green 2TB
    • OPT: A4Tech X7 :)
    • Case: Chenbro Gaming Bomb, Seasonic 500ET
    • SND: Logitech x230
    • LAP: Asus Zenbook UX31E
  34. Baš suprotno, apple će nešto da progura jer ima "verne" kupce, a samsung ne. On ako nešto ne može da progura, samo će da krene da pravi nešto slično, ali "bolje".
    Inače, ovaj gore napisa da se dobija kožna futrola, koja je još ručno rađena (aha, kako da ne, pored toliko jake industrije, neko će da pravi ručno bednu futrolu za telefon, nije to vertu). Drugo, moj rođak je uzeo wave u telenoru i nije dobio futrolu. Naravno kutija je otvorena prvi put na licu mesta.
    Ako ne treba ljudi da rade update na kodiranim telefonima, što se to negde ne kaže javno, nego ti kažeš ovako na forumu, i kada će onda izaći update za te kodirane telefone, ako ljudi ne znaju da bi trebalo da vam pošalju mail?
    Slažem se ja da je odličan kvalitet izrade, i dobra kamera i odličan ekran, ali za tu cenu koju si naveo, desire je bolja kupovina. Makar zbog činjenice da ima android i brdo korisnih aplikacija, i da ima veliki broj developera, kao i potencijalnih developera (java je široko rasprostranjena) i činjenice da samsung brže napušta svoje telefone nego mladi ljudi Srbiju. Neumesno poređenje, ali uvek sam bio iznerviran potezima samsunga i motorole. Ako kupiš apple, jeste da plaćaš i porez na budale (mislim na van SAD-a), ali bar dobije update-ove telefona i playera sledeće 2 godine.
    Menjao Tetsuo : 13.09.2010. u 03:11

Na forumu od
    Nov 2000
    Poruka
    12.956
  36. Moja mašina
  37. Citat Citiram korisnika: magick Pogledaj poruku
    Kako se zove vidžet i odakle si ga skinuo (sa čijeg Samsung Apps-a)?
    Pa Speed Dial ... v0.3.2b.

Nisam sa Apps-a, naleteh negde na link...
    http://download325.mediafire.com/8ol...ial_0.3.2b.zip
    Citat Citiram korisnika: magick Pogledaj poruku
    Da, to je tako kada "kucneš" tamo ispod da bi odgovorio, ali ako kucneš na ime pošiljaoca, odnosno njegov broj, pri vrhu ekrana završićeš u velikom "prostranom" editoru kao i da si otišao na "kreiraj poruku".
    Nece... ?
    Kada to uradim, samo me baca tamo u dialer, da zovem taj kontakt, sa vec upisanim brojem telefona

Dobro, mogu i odatle da izaberem pisanje poruke, ali to je jednostavno a few clicks too many...
    A odakle si skinuo taj NapiPlayer? BTW, čini mi se da nije problem u plejeru već u tome što naši titlovi najčešće koriste CP-1252 ili ISO-8859-2 umesno Unicode enkodinga.
    Pa sa Samsung Apps-a!
    I to "naseg", tj. posto je islo preko fona direktno, onda to znaci da ga ima i na srpskom Apps-u

A sto se titlova tice - vrlo moguce, niko bre ne koristi Unicode...
    Simptomatično je što su to fajlovi koji pripadaju Microsoft ActiveSync-u koji upravo predstavlja frejmvork za komunikaciju i sinhronizaciju sa Win CE, odnosno PDA uređajima. Šta li su ovi iz Samsunga tu zbudžili?!?
    To bre ne znaju ni oni sami...

2 scheilinkin:
    Nema potrebe da brises navigaciju, ionako alikacije mozes da instaliras i direktno na memorijsku karticu

I ja kazem, ne vidim ovde neke posebne mane, koje bi mi "ubile" dozivljaj sa ovim telefonom... te, realno, najvise mi smeta sto nema smajlija :-), kao i ovo za reply na poruke (na Galaxy-u S je to bas super reseno - izgleda kao da ima dva reda takodje, medjutim, kako se predje u treci, automatski se podigne taj prostor za jos jedan red, pa se tako mogu videti i treci, cetvrti, peti... red texta).
    Mada ne bi bilo lose i kada bi default player ima punu podrsku za nasa slova - ima mnogo bolji dizajn nego NapiPlayer, ima podrsku za 5.1, Mosaic Search, podesavanje brightness-a, bolje reseno preskakanje delova filma... jednostavno, bolja aplikacija. A i nije na poljskom :-P

Na forumu od
    Jan 2001
    Poruka
    4.178
  39. Moja mašina
  40. Citat Citiram korisnika: Tetsuo Pogledaj poruku
    Baš suprotno, apple će nešto da progura jer ima "verne" kupce, a samsung ne.
    Mislim da je glupo ulaziti u ovakve diskusije i potencijalne flejmove. Apple jeste kompanija koja osvaja tržište inovacijama i pomera granice, dok je Samsung konglomerat koji će još malo da stane rame uz rame sa Intelom, Simensom i sličnima, ako već i nije.

Da li će za godinu-dve biti Bada telefona zavisi od mnogo faktora, a većinu njih mi ni ne možemo da sagledamo/predvidimo. Pa kada jedan Sony nije mogao da progura Betu, a Intel EPIC (IA-64) arhitekturu, o čemu mi onda ovde pričamo? Ko zna... možda Samsung kupi Nokiu i zavlada tržištem; možda ih Googe sve proguta, a možda i dođe šumar pa ih sve rastera.

Citat Citiram korisnika: Tetsuo Pogledaj poruku
    Inače, ovaj gore napisa da se dobija kožna futrola, koja je još ručno rađena (aha, kako da ne, pored toliko jake industrije, neko će da pravi ručno bednu futrolu za telefon, nije to vertu). Drugo, moj rođak je uzeo wave u telenoru i nije dobio futrolu.
    Ja uzeo telefon u MTS-u i nije bilo futrole, al' za to manje-više... nego me nervira što nisu dali kablove za povezivanje sa TV-om.

Ako ne treba ljudi da rade update na kodiranim telefonima, što se to negde ne kaže javno, nego ti kažeš ovako na forumu, i kada će onda izaći update za te kodirane telefone, ako ljudi ne znaju da bi trebalo da vam pošalju mail?
    Imaš to "javno" na milion mesta. Samsung o tome ne priča mnogo jer se oslanja na "zaštitu" koju je ugradio u telefon i KIES, pa kad' korisnik vidi da ne može, sam će shvatiti.

Inače, pravilo je da sa "SIM lock"-om ni slučajno ne treba pokušavati flešovanje (važi za sve telefone), dok sa "Network lock"-om može da prođe ali ni ne mora. Zaključani telefoni (SIM lock) se mogu apdejtovati samo firmverom koji je potpisan od strane operatera na čiju mrežu je telefon i zaključan. To i jeste neka ideja tog brendiranja i vezivanja za mrežu. Mnogi su uspešno apdejtovali firmver na Vejvu i sa netvork lokom, ali ja to ipak ne bi' vežb'o.

Slažem se ja da je odličan kvalitet izrade, i dobra kamera i odličan ekran, ali za tu cenu koju si naveo, desire je bolja kupovina.
    Mislim da je to stvar ukusa i neke slobodne procene, odnosno raspodele prioriteta. Wave je bez daljnjeg JAAAAKO kvalitetan hardver, sa iznenađujuće ispeglanim i funkcionalnim softverom, za pristojne novce i na tome se treba zadržati...

Sve drugo što si rek'o u principu stoji, ali znaš kako... Ja Wave dobih za 1 din., a za iPhone bi' morao da se isprsim barem jedno 4-5 glava za neki stariji model ili soma za ovaj što ne radi kad ga stisneš.

Member Avatar korisnika kroki23
    Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    294
  42. Moja mašina
    • CPU: AMD X3 425 otkljucan na phenom x4
    • MoBo: MSI 785GM-E51
    • RAM: Kingston2X2gb 1333
    • VGA: integrusa
    • MON: 223bw
    • HDD: samsung F3 1TB
    • OPT: dvd/rw pioneer 112d
    • Case: CM690 + LC 5550-550W
    • SND: z-5500 x-fi extrememusic
  43. ovako...uz telefon se ne dobija futrola,bar ne u telenoru. -napi player se nalazi u app store,besplatan je,na ceskom jeziku,prost za koriscenje i odlicno cita nase fontove -fon ima 2gb,ali vam je na raspolaganju svega 390mb,pa je memorijska must have,moja preporuka takems 8gb class 6 -divx filmovi na ovom ekranu su prosto fascinantni, kao da gledate hd materijal, muzicka reprodukcija takodje odlicna i sluske su solidnog kvaliteta...za sada toliko

Strana 9 od 388 PrvaPrva ... 56789101112131959109 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •