Pozdrav svima;
Pre 2 dana sam kupio samsung 40 c 650 ,jako sam zadovoljan sa svime, ali imam jedan problem koji ne znam da resim . Imam kablovsku televiziju svi programi funkcionisu normalno, ali na programima gde su filmovi kao da mi slika usporava pa malo ubrza (lag)??? Kako to da resim?
Unapred hvala
Menjao rastislav : 23.12.2010. u 22:15
Verovatno ti je upaljen MotionPlus, koji cesto ne izgleda kako treba kada je film u pitanju. Idi na Menu>Picture>Picture Options>Motion Plus i postavi ga na Off ili Clear. Mozes i da probas custom pa da podesis sam kako ti se dopada. Ja ga u principu ukljucim samo kada gledam sport.
There was a young lady named Bright, who traveled much faster than light. She set off one day, in a relative way, and returned on a previous night.
Evo i ja sam kupio c650 sve sljaka mkv, divx, xvideo jpg mp3 sa externog hdd od 500gb (sa nezavisnim napajanjem) sa fleske od 8 gb sa externog 2,5 incha wd 500 hdd (ne treba ni napajanje dobija preko usb). Ne mogu mkv sa -Format profile: High@L5.1- mogu do 4.1 pise u prospektu obratite paznje kad skidate filmove.
Ima li neko podesavanje kod gledanja filmova slika mi suvise izgleda kao snimak amaterskom kamerom (ne znam drugacije kako da objasnim da li je to fps ili vec sta ne razumem se), Znaci snimak je ekstra al nesto mi ne stima a ne razume se u podesavanja ako me neko razume nek da objasnjenje. HVALA
Zaboravih da kazem da nisam nista u postavkama dirao od kad sam kupio
Procitaj moj prethodni post. MotionPlus iskljuci.
Za vas sto ste pitali kakva je slika na analognim TV kanalima, dobra je koliko moze da bude dobra kada se 576i upscale-uje na FullHD. Nemojte ocekivati cuda. Prva televizija npr. izgleda sasvim pristojno posto dosta materijala emituju u widescreen formatu, EuroSport takodje.
There was a young lady named Bright, who traveled much faster than light. She set off one day, in a relative way, and returned on a previous night.
Koja je poenta da iskljucujete motionplus kada radi i vise nego dobro kada se podesi?
Odete u 100hz motion plus pa izaberete custom.
Blur Reduction slajder na 8-10
Judder Reduction slajder na 0 . Ovo je krivac zasto vam slika dobija izgled kao da je snimana amaterskom kamerom.
Ajde da kazem da nisam pominjao ovo ko zna koliko puta al ajde. Kupujete tv sa odlicnom podesivom 100hz opcijom da bi ste je zbog neznanja drzali iskljucenom.
Samsung 51D6900
Samsung 40A656
Zasto na nekim stranim sajtovima pise da je 120Hz. St rece moj drug, isto mu dodje 50Hz kao i 100Hz, ako nije vec 120Hz.
Zbog drugacijeg standarda . Evropa PAL duplo od 50hz je 100hz , Amerika NTSC duplo od 60hz ide 120hz.
Samsung 51D6900
Samsung 40A656
Kao prvo hteo bi da se zahvalim Topuzu za vrlo koristan savet, MotionPlus je bio uzrok problema. Jos jednom hvala na savetu. Takodje sam uzeo u obzir i Gizmorov savet. Sada TV radi perfektno.
Za acu74 TV je kupljen u Bratislavi a cena je 627 eura.(o nacinu ulaska u Srbiju ne pitaj)
Mislim da gresis.
Zasto.
Zato sto je poenta u tih 120HZ.
filmovi koji su radjeni u 24 fps i filmovi u 30fps ce imati tecni frame rate , jer je 120 deljivo i sa 24 i sa 30 bez ostatka. 100 nije ni sa 24 ni sa 30 bez ostatka.
U tome je poenta , a ne u PAl vs NtSC standardu.
Kako je buduca intecija da se fimovi snimaju u 60 slicica, eto jos jedan od razloga za 120HZ.
Ajde da ti objasnim, nisi u pravu. Mnogo je komplikovanije od toga pa cak i mene buni. Pretpostavljam da ne znas da je 100hz opcija zapravo 96hz (95.904hz) i da je 24hz zapravo 23.976hz. Fps=hz i obrunuto od sada pa nadalje.
23.976 se kod nas umnozava 4 puta da bi se dobio 95.904hz ( reklamirano kao 100hz jer 95.904hz nije bas okrugao broj koji ide u marketing)
23.976 se umnozava 5 puta u USA da bi se dobio 119.88hz ( reklamirano kao 120hz)
Kako radi kod nas 100hz opcija a kako 120hz kod njih:
Mi: 23.976x4= 95.904 4:4 pulldown
USA: 23.976x5= 119.78 5:5 pulldown
Mi emitujemo u 50hz. Materijal namenjen za televiziju se snima u 25fps i koristi se 2:2 pulldown.
Amerikanci valjda snimaju u 30fps (29.97) tako da istom metodom konvertuju to u 60fps (59.94) , neka me neko ispravi ako gresim.
Za HD filmove je nesto drugacije. Nasi televizori podrzavaju do 60hz nativno a tu se radi konverzija sa 23.976 na 59.94 a to se zove 3:2 pulldown. Tako najcesce i gledamo HD filmove, upravo pomocu te metode. Naravno, odluka je na nama i na mogucnosti televizora da 23.976 prikaze tako kako jeste, to se zove 24p mode.
Jeste malo nabacano ali ja mislim da sam pogodio sustinu.
Samsung 51D6900
Samsung 40A656
Bookmarks