Kad je reč o Androidu, Samsungu i Galaksiju S, nije pitanje ovde da li će telefon koji se tek pojavio dobiti verziju OS-a koja već uveliko postoji, nego da li će dobiti Gingerbread kada se isti (krajem godine?) bude pojavio.
Originalni Galaxy je zakucan na verziji 1.6, a do pre par meseci je bio udarni (i prvi!) Samsungov Android telefon! Mislite o tome...
Menjao PJ : 01.07.2010. u 19:35
A koja to verzija Androida uveliko postoji?
a mozda se samsung opametio...android trziste postaje sve ozbiljnije, ili se trudi ili ispadni iz igre...valjda su naucili na svojim greskama
Froyo. U pitanju je zapravo samo deo moje replike na jedan post uvaženog druga VIP člana (http://forum.benchmark.rs//showpost....2&postcount=65), pa verovatno zbog toga nisi shvatio napisano s obzirom da je izvučeno van konteksta diskusije. A to što se moji postovi kasape i brišu, dok se sa druge strane toleriše čist spam i najgore trolovanje, neka služi na čast onima koji to rade.
Poznajući Samsung - teško. Vreme će pokazati.
Najverovatnije nijedan Android telefon trenutno dostupan na tržištu neće dobiti Gingerbread (Android 3.0). Tako da to Samsungu ne možeš uzeti za zlo. Razlog zašto neće biti apdejta jesu velike promene koje se očekuju kao i minimalni hardverski zahtevi koje samo trenutni top modeli mogu da ispune. Takođe se očekuje rezolucija od 1280x760 na modelima sa ekranima od 4" i više. Šlag na tortu jeste očekivano odsustvo podrške za 3rd party UI tako da ništa od Sense na Android 3.0 HTC modelima.
XBOX360 PLUG&PLAY: Prvo da se flesuje na LT 1,9. Pa da se odradi novi update za dash. I onda da se ap25 igre ponovo narezu ali pre toda da se provuku kroz abgx.
Po onome što se za sada zna, Galaxy S ispunjava uslove sa hardverske strane. Moje zamerke Samsung-u se odnose na tretman prvog Galaxy-ja, koji ne samo što je zakucan na verziji 1.6 (prepunoj bagova), nego je i ostavljen sa potpuno nefunkcionalnom verzijom NPS-a! Priznaćeš da takav odnos prema prvom sopstvenom Android uređaju - i to posle nepunih godinu dana(!) - ne uliva puno optimizma za ubuduće, bar kad je reč o kombinaciji Samsung+Android.
od ovih postojecih ce nexus one i samim tim i desire dobiti 3.0 , kapiram da tu i EVO ulazi u pricu i sl telefoni sa 1ghz+, ali to je samo jedan mali deo postojecih android telefona
za pocetak daj da i9000 dobije barem regularan Froyo update pa cemo lako za 3.0![]()
Video je on sve, ne brini se... zato te je i pitao to sto te je pitao.
Ali, 'ajmo ovako... da se bar koliko-toliko drzimo teme:
1. Koji to telefoni (sada da ih kupis u radnji) imaju Froyo u sebi? I koliko ih ima?
2. Za koje to telefone sada mozes da izvrsis nadogradnju na Froyo? I koliko ih ima?
(to bi onda, bar po tvojoj prici, vec trebalo da budu "matori" i "okasneli" telefoni, s obzirom da vec nemaju u sebi verziju OS-a koja već uveliko postoji)
3. Za koje je to telefone najavljena nadogradnja na Froyo u nekom vremenskom periodu? I koliko ih ima?
4. Kada je Froyo najavljen... a kada izbacen na trziste?
Pa da utvrdimo tacno kakva je to situacija sa tom verzijom OS-a koja već UVELIKO postoji (sa sve obaveznim boldom... a vala i Caps-om, da dodatno istaknemo).
Baba Vanga na delu... opet.
Ili pak vidovita Zorka, sasvim je svejedno.
Menjao CAR : 02.07.2010. u 19:10
WARRANTY VOID WHEN BOUGHT
U Moskvi je vec dosta naroda kupilo i9000, mnogi se zale na senzorne dugmice i da je teshko koristiti onscreen tastaturu...
Help save the wildlife!
daj da vidimo neki source gde se neko zali.
Valjda bi on sam trebalo to da napiše ako želi, ne moraš ti da glumiš drvenog advokata.
1.Android Froyo
2.Froyo upgrade #1
3.Froyo upgrade #2
4.Froyo release date
Sama činjenica da imaš problem sa formulacijom da Froyo "već uveliko postoji" govori o tome da je tvoje poznavanje Android platforme u obrnutoj srazmeri sa galamom koju podižeš. To i ne čudi kada se uzme u obzir da si po istom principu **** o svemu i svačemu i na temi o iPhone-u, koji takođe nikad nisi koristio ni u jednoj verziji...
FYI, Froyo source code je već neko vreme developerima na raspolaganju - drugim rečima već uveliko postoji - zbog čega takođe i već uveliko postoji gomila Froyo custom ROM-ova (imena kao što su Cyanogen i MoDaCo govore dovoljno sama za sebe). To što je potrebno da prođe nešto više vremena od zvaničnog objavljivanja određene verzije Android OS-a do pojave oficijelnih ROM-ova za konkretne tipove telefona, ne menja činjenicu da je Samsung zakazao na prvom koraku sa prvim sopstvenim Android telefonom, a to je nešto što ti iz dečije želje za kontriranjem pokušavaš da obesmisliš jeftinom zamenom teza:
Poenta "moje priče" nema veze sa tim što se tebi priviđa, jer je upgrade na Froyo već odavno najavljen za gotovo sve aktuelne Androide: ono što mene plaši (na osnovu iskustva iz prve ruke sa originalnim Galaxy-jem) jeste da će Froyo biti i poslednji upgrade za Galaxy S. Voleo bih da grešim, ali ću ovog puta prepustiti drugim Android entuzijastima da rizikuju sa firmom kao što je Samsung.
Za mene (kad je Android u pitanju) dolaze u obzir na prvom mestu HTC, a zatim opciono i Motorola.
Baba Vanga? Vidovita Zorka? Ne. Samo neko ko (za razliku od tebe) ima neposredno iskustvo sa kombinacijom Samsung-Android.![]()
Kao gorila u magli borim se za opstanak,vidim svetlo gde je mrak, pravim se slab kad sam jak, ponosni potomak izgubljene vrste, malobrojne ali chvrste pogledaj na binu josh uvek mozhesh da nas izbrojish na prste, ali bice nas sve vishe. Preplavicemo scenu nece moci da se dishe...
Bookmarks