Strana 19 od 314 PrvaPrva ... 91516171819202122232969119 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 271 do 285 od ukupno 4705

Tema: HD filmovi - Tehnicka diskusija

Moderator Avatar korisnika weasel
    Na forumu od
    Aug 2004
    Poruka
    9.059
    Pa u potpunosti se slazem
    I ja sam rekao da je pre svega najveci problem(najbitnije) bas to sto ljudi jos gledaju CAM sto kupe na ulici iako imaju barem 720p LCD .... i to sto nemaju predstavu sta je HD...
    i sto im se kvalitet svodi na 3 reci : "dobar je snimak "

Znaci sigurno je mnoooooogo vise onih koji imaju barem 720p LCD a ne znaju sta je HD ....
    Nego onih koji su upoznati sa HD-om ali nemaju odgovarajuci displej ...

Tako da glavni problem nikako ne mogu da budu televizori pogotovu koliko im je pala cena u zadnje vreme
    Menjao weasel : 08.12.2009. u 20:26
    best by the test

Member
    Na forumu od
    Feb 2008
    Poruka
    153
  3. Moja mašina
    • CPU: C2D 6300 3.8Ghz
    • MoBo: ASUS P5Q
    • RAM: 3 gb DDr2 HyperX 1066 mhz
    • HDD: 4.5 TB
    • OPT: Pionir 111d
    • Case: LC6660
    • SND: SB Audigy 2.Jazz 9440
    • TV: Definition
    • INET: Wifi
  4. Citat Citiram korisnika: weasel Pogledaj poruku
    Ja i dalje ne verujem da ljudi danas kad vecina ima min 1.5-2MB internet i kad hdd od 1500GB kosta 80 evra biraju size over quality....
    Al jos mi vise bude cudno kad pokusaju da ubede one kojima je quality bitan da ne treba trositi dodatnih 2-3gb...
    E da ja imam 2-3mb,al zato ja imam 768kb\s pa skidam blurey.

Member
    Na forumu od
    Feb 2008
    Poruka
    153
  6. Moja mašina
  7. Slazem se sa weaselom ne zanju bre ljudi i nezanima ih to,njima je bitno da gledaju film i to je to,takve ljude neinteresuje kvalitet slike zvuka,ali zalosno je to sto ima dosta ljudi koji imaju mogucnosti da gledaju Hd materijal pa to ne rade,upravo takvi kad udju kod mene u sobu govore sledece,"uu mnogo ti velik tv ocoravices i zasto ne gledas Tv",

Member Avatar korisnika Mare
    Na forumu od
    Jan 2002
    Poruka
    4.669
  9. Moja mašina
    • CPU: 2140@2.66
    • MoBo: Gigabyte P31 nesto...
    • RAM: 2GB PC800
    • VGA: 2600XT
    • MON: 2225s Belinea
    • HDD: WD 640Gb 16 Mb necega... ;)
    • OPT: Matori Liteon 8x :*
    • Case: Ener 430W+JNC Case :)))
    • Ostalo: Logitech mouse & keyboard
  10. Citat Citiram korisnika: weasel Pogledaj poruku
    I ja sam rekao da je pre svega najveci problem(najbitnije) bas to sto ljudi jos gledaju CAM sto kupe na ulici iako imaju barem 720p LCD .... i to sto nemaju predstavu sta je HD...

Znaci sigurno je mnoooooogo vise onih koji imaju barem 720p LCD a ne znaju sta je HD ....

Tako da glavni problem nikako ne mogu da budu televizori pogotovu koliko im je pala cena u zadnje vreme
    Pazi krecem se medju jako puno IT ljudi i opet kazem za veliku vecinu HD je misterija. Ne konzumiraju HD, ali iskreno nemaju TV-e. A sto se tice intresovanja, to je zalostno, jos se cude sto necu da gledam neki cam. Pa ljudi reziser je nesto zamislio i snimio, a ja ne zelim da zamisljam ono sto je on zamislio, vec da vidim i cujem, da mi je do zamisljanja procitao bih knjigu (yeah right )...

No who care, sto se mene tice nadam se da nece stati na ovome i da ovaj standard nece smoriti kao PAL, vec ce malo brze pogurati UltraHD ili kako se to vec bude zvalo. Ja vec sada vidim mesta za poboljsanje. Jel iskreno 1080p na monitoru od 24" izgleda solidno dobro danas, ali na 50" ti pixeli su vec preveliki, i realno da su iste velicine kao na monitoru bilo bi ono sto treba da bude. Naravno ne bi videli razliku sa vise od metar, ali who care, treba nam to.

Anyway analiticari kazu tek oko 2017-2025, sledeci prelazak... smor

Banned
    Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    2.429
  12. Moja mašina
    • CPU: 2jezgarni E90 core 2 two cores@3.800ghz sa Samsung Z600 kulerom CM izrade.
    • MoBo: SDID [6w
    • RAM: 4196 mb transcedentalne DDR2 800@801mhz
    • VGA: NV 15Super+ Thebestyard, moze da tera i igrice.
    • MON: Nesquik 2220HDADADADA 21.5" FULL HD ready for the HooD LCD
    • HDD: 2XWD640AXE Temptation
    • OPT: LG 8 superb hahnel DOOVDE + Samsung 5D DOOVDE both are able to play and to record!
    • Case: CoolMan Warriror + Chiccotec 515+235w modulator
    • SND: Lancia Delta Integrale
    • TV: VOX CRT 32"
    • INET: Satelit
  13. Citat Citiram korisnika: weasel Pogledaj poruku

I tu sad uskaces u usta i u pricu samom sebi. Bavis se recode-om BR filmova, dajes savete koji su ripovi the best a u stvari propustas glavnu poentu - kvalitet onoga sto skines. Ja od tih kompresovanih sranja ne priznajem nista, kada vidis kako izgleda BRrip na referentnom 12" HD monitoru smuci ti se zivot od kompresije i rekompresije...pre cu ceo dan skidati jedan film u nativnom BR formatu nego se zavaravati kako mi rekompresovani rip daje "isti" kvalitet.

Member
    Na forumu od
    Feb 2008
    Poruka
    153
  15. Moja mašina
  16. ma samo full,jos samo da krenem da ubacujem prevode u blureyeve i bice extra.

Na forumu od
    Aug 2004
    Poruka
    9.059
    Citat Citiram korisnika: stormwatch153 Pogledaj poruku
    I tu sad uskaces u usta i u pricu samom sebi. Bavis se recode-om BR filmova, dajes savete koji su ripovi the best a u stvari propustas glavnu poentu - kvalitet onoga sto skines. Ja od tih kompresovanih sranja ne priznajem nista, kada vidis kako izgleda BRrip na referentnom 12" HD monitoru smuci ti se zivot od kompresije i rekompresije...pre cu ceo dan skidati jedan film u nativnom BR formatu nego se zavaravati kako mi rekompresovani rip daje "isti" kvalitet.
    kakva kompresija i rekompresija ? Ti sto se ne rauzmes mozes da se zavaras ... Rip nikad ne moze da bude isi ali je skoro transparentan .
    Plus sto je bilo ripova koji su kombinovani vise soruca pa je na kraju ispalo bolje i od jendog idrugog sourca pojedinacno kao na primer KingKong x264 mixed soruce Bluray and HDDVD

Ti pogledaj neki rip sa dobrim preset-om pa se onda javi i reci kako je blu ray duplo kvalitetniji.
    A ne da gledas ripove koji su uradili neki koji su za x264 do juce mislili da je neka sekta ... i onda komentarises kolko je source bolji od encoda...

kao na primer uzecmo imax :

DIVNE LI RAZLIKE !!1111111 bas je quality lose ali bas bas .... jbg nisam do sada ovo uvideo ... otvorio si mi oci ...

Ti nemoras da priznajes nista ... niko ovde nikog ne tera da prizna nesto...
    Ali dodjes ovde nista ne objasnis niti postavis neke slike da vidimo kolko je to source source bolji , niti kazes zasto encode ne moze da bude ni priblizan bluray ... nego samo dodjes i kazes : JA ne priznajem.
    ok nastavi da ne priznajes ...
    Menjao weasel : 09.12.2009. u 01:24
    best by the test

Member
    Na forumu od
    Oct 2007
    Poruka
    786
    720p je min. za uzivanje u filmu cak i na laptopu od 15",
    verovatno ce poceti polako vremenom da se pojavljuju i r5 BD filmovi

Member Avatar korisnika Gdin_M
    Na forumu od
    Jan 2009
    Poruka
    5.777
  20. Moja mašina
    • CPU: Phenom II x4 B35 @ 3.5Ghz
    • MoBo: MSI 870-C45
    • RAM: 4GB 1600Mhz Exceleram Red Culvert CL7
    • VGA: Sapphire Radeon HD 7950 3 GB Boost
    • MON: BenQ G2400WA
    • HDD: WDC WD6400AAKS, Samsung F2 1.5tb
    • OPT: Pioneer 115d
    • Case: Najruznije kinesko i LCPOWER 600H-12
    • SND: Realtek X-Fi, X-Fi Audio, Logitech Z-5500
    • Ostalo: Skoro pa krs...
  21. Citat Citiram korisnika: weasel Pogledaj poruku
    kakva kompresija i rekompresija ? Ti sto se ne rauzmes mozes da se zavaras ... Rip nikad ne moze da bude isi ali je skoro transparentan .
    Plus sto je bilo ripova koji su kombinovani vise soruca pa je na kraju ispalo bolje i od jendog idrugog sourca pojedinacno kao na primer KingKong x264 mixed soruce Bluray and HDDVD

Ti pogledaj neki rip sa dobrim preset-om pa se onda javi i reci kako je blu ray duplo kvalitetniji.
    A ne da gledas ripove koji su uradili neki koji su za x264 do juce mislili da je neka sekta ... i onda komentarises kolko je source bolji od encoda...

DIVNE LI RAZLIKE !!1111111 bas je quality lose ali bas bas .... jbg nisam do sada ovo uvideo ... otvorio si mi oci ...

Ali dodjes ovde nista ne objasnis niti postavis neke slike da vidimo kolko je to source source bolji , niti kazes zasto encode ne moze da bude ni priblizan bluray ... nego samo dodjes i kazes : JA ne priznajem.
    Ma on je covek analogne tehnologije, njemu makroblok, slice, refererni frejm, h261, 262, 263, 264 nista ne znace.
    Menjao weasel : 09.12.2009. u 01:25

Na forumu od
    Aug 2004
    Poruka
    9.059
    Lepo je to al sto se onda mesa u nesto u sta se ne razume .....
    Ni ja se ne mesam u rasprave o kamerama foto aparatima i slicnom u sta nemam dovoljno znanja ...
    best by the test

Member
    Na forumu od
    Oct 2007
    Poruka
    786
    aj samo stavi koja je koja i od koga, slika imax

Na forumu od
    Aug 2004
    Poruka
    9.059
    Prvi je source :
    Kod:
    Transformers: Revenge of the Fallen 2009 IMAX Edition Blu-Ray 1080p H.264 DTS-HD MA
    Drugi je encode :
    Kod:
    Transformers: Revenge of the Fallen IMAX Edition 2009 1080p BluRay DTS x264-DON
    best by the test

Banned
    Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    2.429
  26. Moja mašina
    • CPU: 2jezgarni E90 core 2 two cores@3.800ghz sa Samsung Z600 kulerom CM izrade.
    • MoBo: SDID [6w
    • RAM: 4196 mb transcedentalne DDR2 800@801mhz
    • VGA: NV 15Super+ Thebestyard, moze da tera i igrice.
    • MON: Nesquik 2220HDADADADA 21.5" FULL HD ready for the HooD LCD
    • HDD: 2XWD640AXE Temptation
    • OPT: LG 8 superb hahnel DOOVDE + Samsung 5D DOOVDE both are able to play and to record!
    • Case: CoolMan Warriror + Chiccotec 515+235w modulator
    • SND: Lancia Delta Integrale
    • TV: VOX CRT 32"
    • INET: Satelit
  27. Citat Citiram korisnika: weasel Pogledaj poruku
    Ma mozes ti meni da kacis frejmove koliko hoces, ovaj thread ima vise slika nego Fotografije 2010, ako ces da uzivas u HD-u...skines BR i dovidjenja.

Member Avatar korisnika The Stig
    Na forumu od
    Aug 2008
    Poruka
    4.158
  29. Moja mašina
    • CPU: Intel i3-2100
    • MoBo: Asus P8Z77
    • RAM: 8GB Mushkin Radioactive 1600 CL7
    • VGA: MSI Radeon 6850 OC
    • MON: Philips 226V
    • HDD: Patriot Pyro 60GB, WD Green 2TB
    • OPT: Liteon
    • Case: Thermaltake V4 Black, Seasonic 430W
    • SND: Logitech X-530
    • LAP: Acer 5520
    • TV: Samsung LED UE-32D5000
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Logitech MK220

30. Pa ako je rip par % lošiji, a 3-4 puta manji, ako si ograničen nečim (konekcija, storage) naravno da ćeš skinuti rip.
    bobby63: Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.

Member
    Na forumu od
    May 2006
    Poruka
    1.207
  32. Moja mašina
    • CPU: q6600
    • MoBo: GIGABYTE GA-P35-DS3L
    • RAM: 4x1GB DDR2@800
    • VGA: HD4870
    • MON: Samsung 226BW
    • HDD: 2xMaxtor 200GB SATA2
    • OPT: PIONEER 110D DVD-RW,NEC 7170s
    • Case: Chiftec 450W
    • INET: Kablovska
  33. Citat Citiram korisnika: weasel Pogledaj poruku

Ekipa sa HDbits-a odlicno radi encode,ali za pocetak kvalitet osim boja i ostrine ne mozes da ocenis po screenu.Na dobrom panelu se vidi razlika u korist BD,treba to uporediti u pokretu.

BD wins u 99% slucajeva,da ne spominjem nekompresovani audio koji je takodje deo HD iskustva.

Da se razumemo ne kazem ja da encode los i da vredi skidati 5x vise GB zarad BD,ali malo je ne ozbiljno reci da su maltene isti.Nisu,razlika je ocigledna.

Strana 19 od 314 PrvaPrva ... 91516171819202122232969119 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •