potrazi MACFuse 64bit
imas i ovu soluciju: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=785376
Avalon Greer keeps his heart in an egg
To Stive, fala ti za NTFS podršku.
Fala Ruško, ja sam ovo pokušao i ranije i nije uspelo, ali sam otkrio da je u pitanju to što je u folderu etc već postojao prazan fajl fstab.hd (pravi treba bez ekstenzije) i ja sam u njega upisivao podatke za particiju. Sad sam ga obrisao i odradio preko terminala i radi. Upisao sam dve particije i USB memoriju. Odlično je što po USB memoriji može da se piše i kada se ubaci posle restarta. Znači da sistem proverava podake u tom fajlu fstab svaki put kad se za komp priključi USB, FireWire ili SATA/eSATA hot swap memorijski uređaj.
![]()
Nema na cemu, hvala i tebi jer da ne videh tvoje pitanje, ne bih ni iskopao ovo resenje, inace rushko=Raško
I meni se vise svidela ova varijanta od 3rd party programa tipa MACFuse, tako da sam uninstall isti i koristim ovo resenje. Par ljudi na forumima je prijavilo gubitak podataka sa NTFS particije, pazljivo samo.
Iz nekog razloga je on hidden a to niko nije pomenuo
Namestio sam i sve radi lepo, UUID deo mi nije funkcionisao, ali je proshlo sa volume name...
無限
Moram reći da sam dobio simptome koji se pominju po internetu u vezi ovog način omogućavanja pisanja po NTFS particijama. Blokiranje nekih aplikacija dotle da moram da restrtujem na magično dugme. Sad sam iz fstab-a obrisao upise za particije na hardu i ostavio sam samo za USB memoriju, pa ću videti kako će da bude.
Koji ste to SL instalirali? Jel onaj sa ruskog sajta? Ako je taj onda nemam pojma kako vam je to uspelo jer ja sam skinuo ISO, narezao ga na DVD i butovao medjutim prijavio je da mi fali neki boot.plist fajl.
Mene zanima hoce li uopste krenuti neki distro-i u fazonu iPC za Snow Leopard. Ovako vise ne ide, ja ne mogu ni da butujem na mojoj trenutnoj ploci ni jednu instalaciju leoparda (ni snow ni obican)... Ova instalacija mi je sa stare ploce, ako mi se nesto zezne ugasio sam ga...
@kUdtiHaEX
koji boot loader koristis?
@MUSTANG
iKaros
Menjao rushko : 24.01.2010. u 22:38
Ja predpostavljam da ti imaš veoma kompatibilnu mašinu. Što ne pokušaš da instaliraš retail? Ako ne možeš da nađeš dvoslojan DVD da narežeš možeš da probaš sa USB memorijom, ili da napraviš na disku malu particiju sa koje ćeš ga instalirati.
Da bi podigao instalaciju treba ti Chameleon bootloader, koji ćeš staviti na običan CD zajedno sa kextovima. Predpostavljam da već imaš instaliran Leopard. Možeš iz njega da napraviš taj Chameleon BootCD sa kextovima za tvoju ploču. A da ne bi straćio disk mogao bi i za to da iskoristiš USB memoriju.
'Zvin'te za duplu post, ali evo jedan tip (kao što dozvoljava naslov teme) za Snow Leopard.
Dakle imao sam problem sa Spothlightom. Stalno je indexirao, ali on u stvari počine da indexira i posle 5-6 sec prekine, pa posle pola sec počne ponovo i tako u krug i u nedogled. To je verovatno posledica ovog prčkanja oko NTFS-a. Problem sam rešio tako što sam obrisao folder Spothligh-V100 sa sistemske particije posle čega ga je Spothlight ponovo napravio i ponovo indexirao komp kako treba i završio normalno. Folder Spothlight-V100 je skriven, pa treba iskoristiti neki program ili terminal komandu za otkrivanje, a još je i zabranjen što se rešava podešavanjem dozvola u Get info prozoru.
Spremam se da instaliram SL na svoj računar, ali nešto nisam siguran da je moguće bootovati instalaciju sa U3 flash diska?
Koliko sam vidio na netu, svaki boot sa U3 flash diska zahteva neku akrobatiku.
@Ivan90BG
Ja sam deaktivirao opciju za NTFS, finder je blokirao pri search-u, nisam uspeo da brisanjem spotlight foldera bilo sta sredim na zalost
@mojo_jojo
Odustani na vreme ako koristis x1600, nece raditi pod SL.
Bookmarks