Strana 2 od 151 PrvaPrva 1234561252102 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 16 do 30 od ukupno 2259

Tema: LCD TV LG LH2000/LH3000/LH4000/LF2510 (uključivanje DivX podrške)

Member Avatar korisnika IronSERB
    Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    358
    Citat Citiram korisnika: xWoLf Pogledaj poruku
    pa to..
    znaci isprobao si vec 1080p mkv preko uhakovanog usb?
    i gruvaju samo tako?
    Ne ne , preko hdmi-a rade ekstra , a preko usb-a ne mogu da probam jel mi treba usb hdd , posto na flash ne moze da stane fajl od 8gb , jer koristi FAT 32 koji ne podrzava tolike fajlove, valjda moze max 4gb. Ako nabavim neki eksterni hdd , probacu da pustim.

Member Avatar korisnika Laki_apa
    Na forumu od
    Dec 2007
    Poruka
    207
  3. Moja mašina
    • CPU: Intel Q6600 EK-Supreme
    • MoBo: Asus P5E > Asus Rampage Formula
    • RAM: Geil Black Dragon 6Gb
    • VGA: Gainward 8800GT
    • MON: LG 42LD465
    • HDD: WD 640Gb, Hitachi 750Gb, 2x Samsung 1,5Tb, Hitachi 2Tb, Samsung 2Tb
    • OPT: LG DVD-RW, LG BD-RW
    • Case: Thermaltake Kandalf LCS, TT 850W
    • SND: X-Fi XtremeMusic & Logitech Z-5500
    • INET: Wifi
    • Ostalo: Canon LBP2900, Canon A590 IS, Logitech Wave Cordless, Logitech G400, A4Tech XL-740K, Rii Mini
  4. Moram priznati da mi se svidja ovo sto citam ovde. Da li je neko imao priliku da uporedi LG sa Samsung modelima (LCD)...kvalitet slike,opcije,kakvi su za igre...
    Pokusavam da pronadjem neko direktno poredjenje,ali ne uspevam.
    Inace modeli koji su mi zanimljivi su LG LF2510,LH3000,LH4000,(LH5000 mada mislim da je preskup),i od Samsunga A656(686) i B650(651)...dijagonale 40" pa na gore... Kontam da LG daje slicne opcije i kvalitet samo po mnogo nizoj ceni,samo mi nije jasno zasto skoro svi pricaju kako ne valja,a kad trebaju da obrazloze zasto nema nikakvog odgovora...

Member Avatar korisnika xWoLf
    Na forumu od
    Oct 2002
    Poruka
    2.000
    ako se ne varam lh4000 ima bolji ekran/panel .. valjda ima bolji kontrast i brzi odziv (2/3ms)..
    a lh5000 ima sve kao i lh4000 ali ima oficijelnu podrsku za mp3/jpg/divx/mkv (nije potrebno cackati servisni mod)

po tome ispada kad hakujes lh4000, postane isti k'o lh5000 (imaju isti ekran)
    a kad hakujes lh3000 postane skoro k'o lh5000, ali ima malo losiji ekran (malo slabiji kontrast i 5ms)..
    doduse lh5000 ima i 100hz (mozda i 200hz) ali mnogi kazu da to donosi vise stete nego koristi.

za lh7000 ne znam jer je preskup, ja sam se razmisljao o lh5000 dok nisam saznao za onaj usb hack.... sada zelim lh3000, a uzeo bih lh4000 zbog boljeg ekrana, ali nemam lovu (jedva sam skupio i za lh3000)
    One & Only: xW0Lf !!!

Member Avatar korisnika Laki_apa
    Na forumu od
    Dec 2007
    Poruka
    207
  7. Moja mašina
    • CPU: Intel Q6600 EK-Supreme
    • MoBo: Asus P5E > Asus Rampage Formula
    • RAM: Geil Black Dragon 6Gb
    • VGA: Gainward 8800GT
    • MON: LG 42LD465
    • HDD: WD 640Gb, Hitachi 750Gb, 2x Samsung 1,5Tb, Hitachi 2Tb, Samsung 2Tb
    • OPT: LG DVD-RW, LG BD-RW
    • Case: Thermaltake Kandalf LCS, TT 850W
    • SND: X-Fi XtremeMusic & Logitech Z-5500
    • Ostalo: Canon LBP2900, Canon A590 IS, Logitech Wave Cordless, Logitech G400, A4Tech XL-740K, Rii Mini
  8. Da LH5000 ima 200Hz sto izgleda bas i nisu srecno resenje,zato i kazem da je preskup,ali sa ovim hack-om LH4000 izgleda kao sasvim odlicna kupovina (mada ne znam da li ih trenutno ima kod nas)...zato me i zanima kako stoje u odnosu sa ovim Samsung modelima. Sticem utisak da su u istom rangu samo da je cena znatno na strani LG-a. I obicno je bilo da za Samsung platis i ime...

Na forumu od
    Oct 2002
    Poruka
    2.000
    pa sad... ne znam koliko je odlicno dati 85.000 za 42" televizor... koliko je taj lh4000
    i to samo za malo bolji kontrast, sto uglavnom neces ni primetiti nigde osim na papiru.. i razliku izmedju 2(3)ms naspram 5ms, sto ces isto primetiti samo na papiru...
    logika je prosta, PAL sistem ima 50fps odnosno 2x25 poluslike ako je interlace... opet ja mislim da svi ovi televizoru mogu da ispucaju i ispucavaju 50 progresivnih slika, a rade interni deinterlace.. ako je 1 sekunda 1000ms, 1000/50 je 20ms.. znaci svaka slika stoji na ekranu otprilike 20ms odnosno 16,nesto ako je 60fps.... zar je bitno da li se pikseli menjaju brzinom od 3ms ili od 5ms kad imaju isto stanje po 16/20ms (govorim o ne100hz i ne200hz ekranima)???

70.000 za lh3000 je isto mnooggoooo. ali mnogo bolje nego 85.000.. za razliku od 15.000 kupicu nesto drugo ili cu ih jednostavno ustedeti... da ne govorim da dobijas 'gratis' mp3/jpg/avi/mkv/itd.... player integrisan u televizor, a pogotovo da ne pominjem da televizor sa oficijelnom podrskom za sve to (lh5000) kosta preko 100.000 dinara

p.s.
    nisam pratio kod samsunga, ali cisto sumnjam da njihovi modeli imaju integrisan multimedijalni player, bilo ukljucen oficijelno/bilo na gornju foru (opisanu ovde)
    Menjao xWoLf : 28.08.2009. u 16:44

Member Avatar korisnika Waylander
    Na forumu od
    Apr 2008
    Poruka
    589
  11. Moja mašina
    • CPU: i5-2500K & CM Hyper 212+
    • MoBo: ASUS P8Z68-V Pro / Gen3
    • RAM: 2x4GB Mushkin Blackline @1900MHz
    • VGA: MSI GTX570 Twin Frozr III
    • MON: Samsung 40C550 40"
    • HDD: Samsung F3 1Tb
    • OPT: LG GH22NS30
    • Case: CM Storm Sniper & Seasonic SS-660KM
    • SND: X-Fi Titanium / Logitech z5500
    • LAP: Lenovo X220
    • TV: Samsung LE40C550
    • INET: DSL
    • Ostalo: Roccat Kone / Razer Anansi
  12. Imas Samsung B530 za 77K, sto je po meni trenutno best buy, pogotovo ako ga kacis na PC za surf/gaming.
    LG, mislim da je bio LH3000 sam video u radnji i nisam impresioniran, B530 ima uocljivo veci ugao gledanja i tamniju crnu.
    Menjao Waylander : 28.08.2009. u 16:43

Moderator Avatar korisnika PJ
    Na forumu od
    Sep 2000
    Poruka
    6.514
  14. Moja mašina
    • CPU: AMD Turion 64 X2 TL-56 1.8GHz
    • Ostalo: HP6715b
  15. Iron, kakva je situacija sa titlovima? Jel prikazuje naša slova?

Na AV forumu jedan Slovenac reče:

Per MKV "standard" (see SRT Subtitles | Matroska ), subtitles are UTF-8 encoded inside MKV.
    The problem is, LG TV doesn't recognize such subtitle -it only recognize ANSI encoded (windows default) srt subtitle.
    Result: if you have MKV with embedded srt subtitles, LG TV doesn't show them -separate (ANSI encoded) srt file (having same name as MKV) must be present. In short: LG TV treats MKV files the same way as AVI files .

As said, MKV file (media container) is very well specified for quite some time. Among other things, it can contain multiple (language) subtitle tracks -which LG TV can't handle. On the other side, LG says MKV is supported...
    Za uključivanje DivX podrške (uputstvo sa fotkama): http://gallery.wcw.dk/#42.10

Za downgrade firmware-a
    Here's how to downgrade.
    First make sure the firmware you wish to downgrade to is on a stick and inserted in the USB port on your TV.

Then on your Remote:
    Press MENU
    Highlight OPTION but do not press OK. Instead press the FAV button 7 times until you see the TV Software Update Expert page.

You will see a page describing your current firmware and what is on your stick. Just press OK and away it goes.
    Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    358
    Contrast za nase uslove , sve preko 15k je ekstra, ako gledas filmove sa racunara i imas pristup blue ray filmovima , sve preko 40k je ekstra. Tako da contrast koji dobijes tu , ne opravdava toliku razliku u ceni, a mislim da pored hdmi i da ne otkljucas usb , ne isplati se ni zbog toga dati dodatnih 15k jer moras da uzmes i eksterni hdd velikog kapaciteta da bi taj usb iskoristio , pa opet tesko da ce perfektno ici preko usb-a full blue ray film.
    A sto se tice samsung vs lg , mnogi kazu , a ja se slazem to je samo pitanje sta zelis , tehnologije su skoro identicne , pitanje je samo ono hocu samsung ili hocu lg.
    Po meni LG je best buy , pogotvu ako nadjes neki tv na akciji. Ja sam kupio LF2500 samo zbog toga i osim tromosti , cekas 1 sek da promeni kanal (manje sigurno al aj nek bude 1 sec) nisam primetio ni jednu manu,a verujem da se to ispravlja updatom softwera jer je kod mene 3.12 ,a taj je poprilicno star. Plus dobio sam USB za free

Odgovor za PJ : Video sam da u softveru ima podesavanje za CYRILIC , tako da mislim da podrzava nasa slova.
    Menjao IronSERB : 28.08.2009. u 16:46

Na forumu od
    Oct 2002
    Poruka
    2.000
    pa dobro.. ja i inache retko srecem unicode subtitlove
    inache je praksa da titlovi butu utf8 sa nasim slovima...
    a subtitlovu ugradjeni u mkv su uglavnom sa ne balkanske jezike
    tako da obrni okreni moras imati srpski titl u istom folderu gde ti je film
    a posto je 99% non-unicode...

ja ne vidim da je i bitno.. mada opet to je sve u firmware-u.... mozda jednog dana i poprave... samo da ne ugase one servisne hakove... nece valjati (morace neko onda da hakuje sam firmware). to sto su vec iskljucili ulazak u servisni mod uz pomoc obicnog daljinca me plasi pomalo. oni ce sigurno raditi na tome da to poprave, jer im je bitno zbog prodaje lh5000/lh7000 modela za koje su i namenili multimedijalnu podrsku

Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    358
    Upravo testirano , rade cyrilicni titlovi ! Ovo je naravno za avi fajlove , mroacu da nadjem neki mkv pa da probam da pustim , za sada nemam to.
    Menjao IronSERB : 28.08.2009. u 16:58

Na forumu od
    Oct 2002
    Poruka
    2.000
    a rade li latinicni titlovi sa nasim slovima?

inache.. ako je firmware ustvari custom linux (a jeste) ne vidim zasto bi mu bio problem da preko USB sa eksternog hard diska pusta 1080p sa velikim bitrateom.. usb2 podrzava valjda i do 25mb/s a to je 200megabita/s sto je 4x vise od najzahtevnijih 1080p BR naslova...
    koliko sam ja razumeo za dekodiranje se koristi dedicated mpeg1/2/4/avc DSP koji je ugradjen na maticnoj ploci svih ovih modela (sreca nasa sto je tako, valjda im je jeftinije da koristi istu plocu/hardwer/firmware nego da prave za svaki model televizora posebno. Ne znam koji je chip u pitanju, ali oni standardno su napravljeni da otpakuju i zahtevnije fajlove....

e sad, teorija je jedno, a praksa drugo... videcemo u nasem sluchaju sta je posredi.

gledao sam nesto... eksterni 2.5 hard najeftiniji je neki transcend od 160gb za 50e... nije lose da sse stavi 15-20 1080p filmova za nedelju dve da se gleda... a nije ni skupo. mada, ima i polovnih eksternih diskova..
    Menjao xWoLf : 28.08.2009. u 17:18

Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    358
    Rade i latinicni sa nasim slovima, al opet , to je sve na avi fajlu sa .srt .sub fajlovima sa strane, mkv jos nisam pustao.

VIP member Avatar korisnika Gizmo
    Na forumu od
    Feb 2008
    Poruka
    4.177
  22. Moja mašina
    • CPU: Intel Core2Duo E5200 3.7ghz,1.344v idle,1.328 load @OCZ Gladiator Max
    • MoBo: Gigabyte EP35-DS3
    • RAM: GEIL Black Dragon 2x2gb 800mhz @925mhz
    • VGA: Sapphire 4870 1gb @800/1050
    • MON: Dell UltraSharp U2713HM + Samsung A656 40 inch
    • HDD: Samsung 840 Series SSD 250GB + WD 5000AAKS
    • OPT: LG CD/DVD combo reader/writer
    • Case: Antec 900 + OCZ StealthXstream 500W
    • SND: Creative X-Fi Xtreme Audio, Logitech X-540 5.1, Logitech H530 USB headset
    • LAP: Lenovo S205, Acer Aspire 7715Z
    • TV: Samsung A656 40inch + Samsung 51D6900
    • INET: DSL
    • Ostalo: Logitech G5 + Razer eXactMat Control side, Skystar HD , 8mb net..
  23. Citat Citiram korisnika: Laki_apa Pogledaj poruku
    Moram priznati da mi se svidja ovo sto citam ovde. Da li je neko imao priliku da uporedi LG sa Samsung modelima (LCD)...kvalitet slike,opcije,kakvi su za igre...
    Pokusavam da pronadjem neko direktno poredjenje,ali ne uspevam.
    Inace modeli koji su mi zanimljivi su LG LF2510,LH3000,LH4000,(LH5000 mada mislim da je preskup),i od Samsunga A656(686) i B650(651)...dijagonale 40" pa na gore... Kontam da LG daje slicne opcije i kvalitet samo po mnogo nizoj ceni,samo mi nije jasno zasto skoro svi pricaju kako ne valja,a kad trebaju da obrazloze zasto nema nikakvog odgovora...
    Kako ne obrazloze, uvek kad se pomene LG se zna i zasto ga treba izbegavati.

-Veoma losa dubina crnih u odnosu na konkurenciju i kod plasme i kod lcd-a, i u tamnim scenama crna ima plavkasto-siv izgled.
    -Vecina modela ima problem sa 24p judderom
    -Veoma los ugao gledanja
    -Zvuk je dosta los.

Konkretno LG vs samsung nema nijednu stavku u kojoj je bolji LG, dubina crne,tacnost boja, image processing, ugao gledanja...
    Samsung 51D6900
    Samsung 40A656

Na forumu od
    Oct 2002
    Poruka
    2.000
    Citat Citiram korisnika: Gizmor Pogledaj poruku
    -Veoma losa dubina crnih u odnosu na konkurenciju i kod plasme i kod lcd-a, i u tamnim scenama crna ima plavkasto-siv izgled.
    -Vecina modela ima problem sa 24p judderom
    -Veoma los ugao gledanja
    -Zvuk je dosta los.
    To si procitao na nekom forumu, ili si se licno uverio? zezam se malo...
    licno mislim da je ova odstupanja akademska i uocljiva samo kod onih sto 'traze dlaku u jajetu' i 'nose cebe kad idu u kupovinu, da bi u mraku zagledali svaku tacku na ekranu'

dubina crne se moze namestiti i naknadnim podesavanjima za kontrast/brightness/gama.....

24p... oh, jako bitna stvar bez koje se ne moze ziveti... to je softwerski problem, za to sluzi firmware

los ugao gledanja?? 178/178 lose? hoces da kazes da lazu? ili ti gledas TV iz WC-a onako sa strane pa primecujes (minimalna) odstupanja..

zvuk dosta los??? neka ti kazu ljudi koji su kupili LG, koliko je zvuk los?
    uostalom koga briga za zvuk, ako mislis na zvucnike, i tako cu prikljuciti televizor na eksternu 5+1 liniju.

izvinite na ovome, nisam izdrzao

p.s.
    zaboravih ono glavno... ovi LG svi odreda imaju integrisani multimedijalni player!
    Menjao xWoLf : 28.08.2009. u 17:31

Member
    Na forumu od
    Jul 2007
    Poruka
    704
  26. Moja mašina
    • CPU: Intel Core2Duo4400
    • MoBo: P5LD2/C
    • RAM: 2X1 Gb Transcent
    • VGA: Asus Ati 1950Pro
    • MON: LG 222WS, LG 1918s
    • HDD: Maxtor SataII 250Gb, WD 500Gb
    • OPT: Pioneer 112DL
    • LAP: ASUS P5SL
    • TV: LE40B650
    • Ostalo: Dreambox 800DH, Sky Star HD
  27. Ja sam odgledao sve izložene primerke LG-ova koji su dostupni kod nas, dok sam prethodnih dana kupovao TV (najviše ih ima u CT-u u Ušću) i nisam bio zadovoljan slikom u odnosu na ovo što sam kupio.

Strana 2 od 151 PrvaPrva 1234561252102 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •