Odlican tutorijal.
Odlican tutorijal.
Vec je bilo u pra razlicitih tema - pasta ti treba ako si "fensara", ako imas neku potrebu da uglacas procesor da bude za slikanje, nista vise...jedina njena uloga je da poveca sjaj i da "mirror finish", znaci uloga je kranje estecka...da mozes da stavis novcic ili sraf na procesor i da slikas...
Poliranje sluzi ako je povrsina baze kulera(IHS procesora) neravna...ako imas potrebu za slikanjem ti iskesiraj 1800din pa nam okaci slike da te pohvalimo kako se sve "sija"![]()
nikako nisam fenser da kupim taj g10, ima pazol paste, taj kosta 150din![]()
Smirgle 600, 800, 1000, 1500. Ogledalo tj. finish nisam hteo prvo da radim ali setih da imam nekakvu pastu koju sam pre par meseci kupio pa rekoh da probam. Inace pastu sam koliko se secam platio ~150 din. Obicna polir pasta za metal.
Menjao Lost GhOsT : 21.03.2011. u 23:24
When you have to shoot, shoot, don't talk.
U nedelju kupih ovaj Thermaltake Contac 29,cisto kao neku alternativu za skrnavi box cooler,i cisto da mi posluzi za neki blazi OC,i danas se odlucih da ga bacim na smirglu(kuler naravno)tj da mu ga dam malo po sjaju....i razultati su vise nego zadovoljavajuci!2-3 stepena dole kako u full load-u,tako i u idle,i to sve lepo na 3.8 ghz!stvarno lepi rezultati za kuler koji me je kostao 1.800 din,nisam se nadao da cu moci da vozim cpu na tom kloku sa ovim kulerom....nazalost nisam imao dobar aparat da slikam izbliza poliranu bazu,pa sam fonom slikao samo telo kulera...inace,koristim i neku budjavu no-name pastu,kontam da bi sa nekom kvalitetnijom temp isla dole bar jos 2 stepena.sve to sa fanom na auto.
![]()
Tech-house;Tribal-house;Progressive-house;Deep house....House music-music of my soul!!!!
2-3c u full-loadu i nije neki pomak...znaci da je baza bila dobro obradjena fabricki
Nego malo me cudi sto si dobio 2-3c u idle i full loadu. Obicno kad dobijes 2c u idle u load-u bude dosta vise, cak i 7-8c .
HSV STONED:Intel Burn Test je najzahtevniji,kada odes na maximum przi procesor i memoriju kao100 linx i prime95...masina koja izdrzi 10krugova znaci da je 100% stabilna
nema veze,meni dosta i ovoliko,za te novce!jbg,trebao sam to malo detaljnije istestirati,ovako su samo odokativna zapazanja,ali je definitivno poliranje odradilo svoj posao
![]()
Menjao sinda : 13.06.2011. u 22:01
Tech-house;Tribal-house;Progressive-house;Deep house....House music-music of my soul!!!!
Ovaj lik je bash skinuo temperaturu kad je polirao cpu http://www.youtube.com/watch?v=GpD4w...eature=related
Samo me zanima kako je smanjio system temperaturu za 5*C (sa 40* na 35*C) Verujem da je otvorio sirom prozore, posto se vidi da je radjeno 8 januara, pa kontam da je dodatno ohladio i prostoriu u kojoj je radio, inace lepo ga je "odradio" samo opet ne verujem u preciznost merenja.
Battletag: ivkesm#2965
Bookmarks