Prikazani rezultati od 1 do 7 od ukupno 7

Tema: Mirroring na dva HDD-a,ali...

Member
    Na forumu od
    Oct 2005
    Poruka
    130

Mirroring na dva HDD-a,ali...

Da li je moguće na neki način izvesti miroring dva HDD-a koji se nalaze u dva računara koji su iste konfiguracije? Ako jeste, na koji način?
    Znači, imam dva računara iste konfiguracije. Ono što mi treba jeste da ako na jednom nešto otkaže ( npr. matična ploča ), drugi bude u stanju da u minimalnom vremenskom trenutku preuzme rad, što povlači sa sobom da podaci na HDD-ovima moraju biti identični.

p.s. Ako tema ne odgovara ovom odeljku, molim da se prebaci na pravo mesto.
    Menjao badnja : 04.05.2009. u 12:46

Newcomer
    Na forumu od
    May 2007
    Poruka
    8

Acronis true image, Acronis Disk director, Symantec Ghost...

Bilo koji od navedenih programa mozes da upotrebis. Povezes oba HDD-a na isti racunar i prekopiras kompletan sadrzaj (ili samo sistemsku particiju) sa jednog diska na drugi. Samo vodi racuna, ako su oba diska iste velicine (ili cak isti model), koji ti je izvorni, a koji odredisni!
    Naravno, navedeni programi su komercijalni, ne znam ima li besplatnih resenja. S druge strane, mozes malo i da potrazis preko googla...

Member
    Na forumu od
    Dec 2001
    Poruka
    386
  4. Moja mašina
    • CPU: Intel P7350 (2 GHz) / Intel DC E6500 (2.9 GHz) / Intel i5-3570K (3.4 GHz)
    • MoBo: Intel GM45 / GA-EP35C-DS3R / ASUS P8Z77-V PRO
    • RAM: 4GB DDR2 / 8GB DDR3 / 16GB DDR3
    • VGA: NVIDIA 9600M GT 512MB / Palit 9600GT Sonic 512MB / Radeon 4670
    • MON: HP 17 / LG M228WA 22''(TV) / ASUS 22'' + LG 22''
    • HDD: 0.5TB / 1.5 TB + WD Passport 160GB / 2x500GB RAID1
    • OPT: BR ROM DVD±RW DL / LiteOn DVD±RW DL
    • Case: 8 Cell Li-ion Battery, HP Pavilion dv7t / LC POWER LC6550GP2, Chieftec BX-02B-B-SL / CM Elite
    • SND: Jazz speakers JY3002 / Audigy ES
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: [laptop] / [desktop] / [work]
  5. A sta ako otkaze HDD?
    "Have you tried turning it off and on again?" "Is it definitely plugged in?", Roy Trenneman, The IT Crowd

Member
    Na forumu od
    Oct 2005
    Poruka
    130
    Kod klasičnog raida(mirroring) ja sam zaštićen ako otkaže jedan HDD, drugi nastavlja da radi. Medjutim, šta ako mi otkaže npr. matična ploča, tada sistem u principu zakazuje kompletan i potrebno je neko vreme da se osposobi.

E sad, umesto da ja koristim miroring na jednom računaru i obezbedim podatke, meni je potrebno da mi dva računara "rade u miroringu" kako bih obezbedio sistem od kompletnog otkaza. Ako jedan otkaže potrebno je da drugi preuzme rad. Akcenat se, pored čuvanja podataka, takodje stavlja na što kraće vreme vraćanja sistema u radno stanje.

Member
    Na forumu od
    Jan 2002
    Poruka
    1.959
    to se zove Klaster
    i na pogresnom mestu pitas juri ove administratore....

Member Avatar korisnika Anti Patriota
    Na forumu od
    Dec 2002
    Poruka
    1.085
  9. Moja mašina
    • CPU: AMD X3 450 & Noctua NH-D14 fanless
    • MoBo: Asus M4A88TD-V EVO/USB3
    • RAM: G.Skill Ripjaws 2x4gb 1600mhz & 2x2gb Kingston BLU
    • MON: 19" TFT, Neovo, PVA 25ms
    • HDD: OCZ Vertex 2 SSD 120gb
    • Case: SeaSonic X 400 Fanless
    • SND: Mini linija
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Logitech m510
  10. ? Uzmi u jedan komp napakuj klasicn mirror (dva diska), a drugu konfiguraciju bez ikakvog diska cuvaj nek stoji - da ne radi. Kad crkne jedan disk na prvoj konfiguraciji, ili bilo sta drugo da crkne, ti premesti onaj ispravan disk na ovu konfiguraciju koja miruje i eto imas opet radnu konfiguraciju.

Member
    Na forumu od
    Oct 2005
    Poruka
    130
    Citat Citiram korisnika: Anti Patriota Pogledaj poruku
    ? Uzmi u jedan komp napakuj klasicn mirror (dva diska), a drugu konfiguraciju bez ikakvog diska cuvaj nek stoji - da ne radi. Kad crkne jedan disk na prvoj konfiguraciji, ili bilo sta drugo da crkne, ti premesti onaj ispravan disk na ovu konfiguraciju koja miruje i eto imas opet radnu konfiguraciju.
    O tome smo već razmišljali i za sada je to rešenje najbliže zamišljenoj ideji

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •