Vrlo lepi saveti!
Vrlo lepi saveti!
Zahvaljujem ovoj temi, samo kad bi svi ovo uradili..Inace ja nisam to ovako radio na W7, dosta prostija varijanta je bila, sad sam zaboravio sta sam uradio, ali radi..
LFS - You have to do the driving
Tumblr
I ja sam učestvovao u akciji i isključio AutoPlay u Windows 7. Po meni najelegantnije rešenje je:
1. Otvoriti Control Panel
2. Programs
3. Pod 'Default Programs' odabrati 'Change default settings for media or devices'
4. Isključiti (uncheck) 'Use AutoPlay for all media and devices'
Ista stvar kao i ono kada se isključi autoplay iz gpedit.msc ili kada se menja registry.
Menjao @tomic : 07.02.2010. u 01:50
Da, tako sam ja uradio..
LFS - You have to do the driving
Tumblr
Hvala, @tomic, tu pred nosem mi, a nisam ni skontao.
Glory, glory, Manchester United!
Skoro sam instalirao sistem od nule, pa svratio ovde da se podsetim problematike.
Pošto je tema uvek aktuelna i s razlogom sticky, predlažem da se malo apdejtuje, tj prvi post, jer ne čitaju svi detaljno, a samo uputstvo i reg fajlovi ništa ne vrede bez zakrpe. Takođe, mislim da ona dopuna o NoDriveTypeAutoRun koji postoji na više mesta u reg bazi nema veze, sudeći po MS stranici, a i probao sam, dovoljno je u current user i local machine. Dakle treba naglasiti da je patch neophodan inače će se autorun i dalje izvršavati dvoklikom na drajv, i dodati link ili bar ovaj deo:
Spoiler:
Posle zakrpe, definitivno nema više pokretanja.
Ovo je najjednostavnije rešenje:
http://research.pandasecurity.com/pa...torun-vaccine/
Ko ima najnoviju Aviru ne mora ovo da radi, jer ona po defaultu sve blokira!
ovo me podsetilo - u foto radnji na nbg neke iskusne ribe pre stampe skeniraju usb iako sam im skrenuo paznju da je PROVERENO cist.
e sad ovo bi bilo super da flash nije bio prepun sitnih doc-ova i to je trejalo 15 min, kao i da stampu ne vrse tako sto prevlace fajl na njihov komp. ovo je super ako nekom zatreba da mu odstampaju neki doc koji ipak nije bas za svakog.
e ali vrhunac je sto su mi ubacile taj autorun virus na flash![]()
if you can't join them, beat them
Diablo walks Earth!
Ja sam intalirao Auto Run Remover
http://www.autorunremover.com/
Mnogo dobro programce, stiti racunarar od raznih fleseva a plus ima opciju Immunity sa kojom svoj fles zastitis da ne moze da se zarazi u drugom racunaru.
Don't drive faster than your guardian angel can fly!
Nisam na vreme iskljucio autorun i sada imam gadan problem.Sa nekog flesica sam pazario virus koji folder iz root flesha otvara u novom prozoru i takodje sve sto iskopiram na flesh samo se pojavi u vidu spiska fajlova i foldera.Fajlove kad pokrenem nista ne biva a folderi su prazni.Nijedan antivirus ga ne pronalazi i neznam sta vise da radim,takodje ne pomaze ni format flesha.Ima li neko resenje?
Koliko si to antivirusa probao kada kazes da ga nijedan ne pronalazi?
Koji AV imas sada na kompu?
Da li si probao da to ocistis Malwarebytes-om?
Skini ovo:
http://avptool.virusinfo.info/en/
instaliraj, stikliraj sve particije, Security Level podesi na High, u Advanced Settings heuristiku podesi na High i stikliraj Extended rootkit scan. otkaci se sa neta dok skenira.
Bookmarks