Prikazani rezultati od 1 do 12 od ukupno 12

Tema: Desktop racunar - dva monitora

  1. #1
    Member Avatar korisnika BuNnY_nIsH
    Na forumu od
    Oct 2005
    Lokacija
    Nis
    Poruka
    402
  2. Moja mašina
    • CPU: Intel Core 2 Duo 4300 @ 1.8GHz @ 3003.00MHz
    • MoBo: ASUS P5B-E PLUS S775
    • RAM: 3x1GB RAM DDRII PC667
    • VGA: ASUS nVidia EN8800 GTS 320MB @ 650/1900
    • MON: ASUS Vh222d 22" wide
    • HDD: Western Digital SATAII Caviar 8MB/200GB
    • OPT: 2xPioneer DVDRW DVR111D Black
    • Case: Codegen 4063 Black 520w
    • SND: OnBoard
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: MSI TV@nywhere Plus TV&FM Tuner FDD 3,5"
  3. Desktop racunar - dva monitora

    Da li mogu da povezem dva monitora na desktop rachunaru, kao varijanta sa tv out-om, samo sto hocu da umesto tv-a povezem josh jedan monitor koji bi mi stajao pored standarnog, zbog potreba posla. Kartica mi je ASUS nVidia EN8800 GTS 320MB sa tv out-om naravno.

    Pozdrav!!!!
    "I SaW A PiCtUrE oF yOuR gAmE oN A MiLk CaRtOn"

  4. #2
    Member Avatar korisnika DariusIII
    Na forumu od
    Dec 2006
    Lokacija
    Kovačica
    Poruka
    2.755
  5. Moja mašina
    • CPU: AMD FX-6100 Black Edition + Raijintek Themis
    • MoBo: MSI 870S-C45 (FX)
    • RAM: 16GB DDR3 1600 MHz Corsair
    • VGA: PowerColor Radeon 7770
    • MON: Asus VW221S 22"
    • HDD: Kingston HyperX 3K 120GB SSD, 3x500GB WD + 1x 2TB WD
    • OPT: Lite-On iHAS122
    • Case: Bitfenix Merc Alpha + LCPower LC6650GP3 v2.3 650W
    • SND: Creative X-Fi XtremeMusic
    • OS: Windows 8.1 Pro x64
    • LAP: Acer Aspire 5530G
    • INET: DSL
    • Ostalo: ZBOARD Gaming Keyboard + A4Tech X-750BF, MGE Nova 1100VA UPS HTC Desire HD
  6. Naravno da može.Pored tog TV-Out priključka imaš i 2 izlaza za monitor(e).
    "Freedom is the right of all sentient beings"
    http://www.supernews.com/?i=ZxPX4dWeiDg=

  7. #3
    Member Avatar korisnika BuNnY_nIsH
    Na forumu od
    Oct 2005
    Lokacija
    Nis
    Poruka
    402
  8. Moja mašina
    • CPU: Intel Core 2 Duo 4300 @ 1.8GHz @ 3003.00MHz
    • MoBo: ASUS P5B-E PLUS S775
    • RAM: 3x1GB RAM DDRII PC667
    • VGA: ASUS nVidia EN8800 GTS 320MB @ 650/1900
    • MON: ASUS Vh222d 22" wide
    • HDD: Western Digital SATAII Caviar 8MB/200GB
    • OPT: 2xPioneer DVDRW DVR111D Black
    • Case: Codegen 4063 Black 520w
    • SND: OnBoard
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: MSI TV@nywhere Plus TV&FM Tuner FDD 3,5"
  9. Citat Citiram korisnika: DariusIII Pogledaj poruku
    Naravno da može.Pored tog TV-Out priključka imaš i 2 izlaza za monitor(e).
    auuuuuu, ladno ima dva izlaza a da ja nisam imao pojma...c c c c bruka!
    hvala puno!
    Menjao BuNnY_nIsH : 16.07.2008. u 00:57
    "I SaW A PiCtUrE oF yOuR gAmE oN A MiLk CaRtOn"

  10. #4
    Newcomer Avatar korisnika IRdesign
    Na forumu od
    May 2008
    Lokacija
    Požarevac
    Poruka
    15
    Da ne otvaram novu temu...
    Ja imam Asus EAX1650 Silent,valjda mogu i ja da stavim jos jedan monitor?
    Meni treba zbog video montaze,dosta bi mi olaksalo posao.

  11. #5
    Member Avatar korisnika DuleC
    Na forumu od
    Nov 2004
    Lokacija
    Sr. Kamenica
    Poruka
    1.626
  12. Moja mašina
    • CPU: Intel i7-3770k on Titan Fenrir EVO
    • MoBo: ASRock Z77 Extreme4
    • RAM: 2 x 4GB DDR3 Kingston HyperX Beast
    • VGA: Gigabyte GTX 260 OC 896MB
    • MON: 22" Samsung 225BW
    • HDD: Samsung SSD 830 128GB + WD 500GB AAKS
    • Case: Xigmatek Asgard, Chieftec CFT 600W modular
    • SND: Logitech Soundman S20
    • OS: Windows 7 Professional 64bit
    • INET: Wifi
    • Ostalo: APC Back-UPS RS 800, Samsung Galaxy S Plus
  13. Pogledaj izlaze na kartici pa ćeš znati

  14. #6
    Member Avatar korisnika Registered_user
    Na forumu od
    Mar 2005
    Lokacija
    Beograd
    Poruka
    270
  15. Moja mašina
    • CPU: AMD Sempron 2200 @ 1.8
    • MoBo: Mercury KNU400X-L
    • RAM: Corsair 512 + Kingston 512 @ 5-3-3-2.5
    • VGA: Abit ATI 9550
    • MON: Viewsonic VA903b
    • HDD: Seagate 320GB
    • OPT: LG 8525B CDRW i NEC 3540
    • Case: Frontier Aurora 350W
    • LAP: Dell Inspiron 1525 - C2D T5550
    • INET: DSL
    • Ostalo: Microsoft Natural Ergonomic 4000
  16. Postoje spliteri koji omogucuju da se na komp poveze i vise od 2 monitora. Kako se to tacno zove i gde ima da se nabavi nemam pojma. Ali pogledajte u bilo kojoj radnji koja ima izlozene monitore, svi oni imaju te splitere Cak postoji i obrnuta varijanta, 2 kompa na jedan monitor, ali naravno ne mozete oba da gledate u isto vreme, vec sa prekidacem se prebacujete sa jednog na drugi
    Stercus accidit

  17. #7
    Member Avatar korisnika IgorHW
    Na forumu od
    Sep 2006
    Lokacija
    BG
    Poruka
    1.784
  18. Moja mašina
    • CPU: i5 2400 -/- BOX Cooler :(
    • MoBo: Asus P8P67
    • RAM: 24GB DDR3
    • VGA: 5670 Silent
    • MON: Shang Tsung 22"
    • HDD: Vertex 4 128GB -/- WD20EARX -/- 2x WD10EACS
    • OPT: null
    • Case: Seasonic SS-520GM -/- Antec P182
    • SND: E-MU 0404
    • OS: W2K8 R2
    • INET: Kablovska
  19. @IRdesign
    http://www.asus.com/products.aspx?l1...69&modelmenu=1
    Ako je to ta graficka onda mozes.

    Citat Citiram korisnika: Registered_user Pogledaj poruku
    Postoje spliteri koji omogucuju da se na komp poveze i vise od 2 monitora. Kako se to tacno zove i gde ima da se nabavi nemam pojma. Ali pogledajte u bilo kojoj radnji koja ima izlozene monitore, svi oni imaju te splitere Cak postoji i obrnuta varijanta, 2 kompa na jedan monitor, ali naravno ne mozete oba da gledate u isto vreme, vec sa prekidacem se prebacujete sa jednog na drugi
    Sa tim spliterima moze da dobije identicnu sliku na svim prikljucenim monitorima a ne verujem da njemu to treba
    Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju.

  20. #8
    Member Avatar korisnika Registered_user
    Na forumu od
    Mar 2005
    Lokacija
    Beograd
    Poruka
    270
  21. Moja mašina
    • CPU: AMD Sempron 2200 @ 1.8
    • MoBo: Mercury KNU400X-L
    • RAM: Corsair 512 + Kingston 512 @ 5-3-3-2.5
    • VGA: Abit ATI 9550
    • MON: Viewsonic VA903b
    • HDD: Seagate 320GB
    • OPT: LG 8525B CDRW i NEC 3540
    • Case: Frontier Aurora 350W
    • LAP: Dell Inspiron 1525 - C2D T5550
    • INET: DSL
    • Ostalo: Microsoft Natural Ergonomic 4000
  22. Ajde da i ovde napisem isto. Upravo sam pogledao video spliter firme Digitus, cetvoroportni, povezana su 3 monitora na njega i nisu klonovi. Evo linka http://www.digitus.info/en/products/datacom/?c=1288
    Menjao Registered_user : 18.08.2008. u 12:27
    Stercus accidit

  23. #9
    Member
    Na forumu od
    Nov 2003
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruka
    5.998
  24. Moja mašina
    • CPU: X2 x245 & TR HR-01 Plus
    • MoBo: ASUS M4A88TD-M EVO/USB3
    • RAM: 2x4gb
    • VGA: 7750 1gb ddr5
    • HDD: Samsung F3 1tb, F3 ECO 1.5tb, maxtor onetouch 750GB&1TB, Kingston V40 SSD
    • OPT: LG 20x DVDRW SATA
    • Case: Antec Mini P180 & OCZ ModXStream 500w
    • SND: Microlab Solo 5
    • OS: Ubuntu / Windows 8
    • LAP: Acer S3
    • TV: LG 42LD420
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Microsoft Arc Keyboard Microsoft Arc Touch Mouse
  25. ja i dalje mislim da gresis za taj splitter...
    ne bi matrox pravio ovo
    http://www.matrox.com/graphics/en/press/guides/th2go/
    da je tako jednostavno to odraditi obicnim splitterom...
    svaka graficka unazad par godina ima bar 2 izlaza, od gf4ti4200 i ati9000, pa naovamo...
    Nema drivera, nema siga...

  26. #10
    Member Avatar korisnika IgorHW
    Na forumu od
    Sep 2006
    Lokacija
    BG
    Poruka
    1.784
  27. Moja mašina
    • CPU: i5 2400 -/- BOX Cooler :(
    • MoBo: Asus P8P67
    • RAM: 24GB DDR3
    • VGA: 5670 Silent
    • MON: Shang Tsung 22"
    • HDD: Vertex 4 128GB -/- WD20EARX -/- 2x WD10EACS
    • OPT: null
    • Case: Seasonic SS-520GM -/- Antec P182
    • SND: E-MU 0404
    • OS: W2K8 R2
    • INET: Kablovska
  28. Ipak je Registered_user u pravu, mozes staviti extended desktop sa duplom vodoravnom rezolucijom (npr 2560x1024) i onda spliter da deli sliku na dve normalne rezolucije (1280x1024). Mislim da bi tako moglo, nisam probao. Doduse za samo dva monitora nema potrebe kupovati spliter.
    Opet prošla grtalica i zatrpala kapiju.

  29. #11
    Member Avatar korisnika Registered_user
    Na forumu od
    Mar 2005
    Lokacija
    Beograd
    Poruka
    270
  30. Moja mašina
    • CPU: AMD Sempron 2200 @ 1.8
    • MoBo: Mercury KNU400X-L
    • RAM: Corsair 512 + Kingston 512 @ 5-3-3-2.5
    • VGA: Abit ATI 9550
    • MON: Viewsonic VA903b
    • HDD: Seagate 320GB
    • OPT: LG 8525B CDRW i NEC 3540
    • Case: Frontier Aurora 350W
    • LAP: Dell Inspiron 1525 - C2D T5550
    • INET: DSL
    • Ostalo: Microsoft Natural Ergonomic 4000
  31. Ajde da se ispravim, posto sam pogledao ovo o cemu sam pricao. U pitanju su dve kartice sa 4 izlaza, i to je povezano na 3 monitora. U celu pricu je ubacen i spliter, nemam pojma kako je to tacno povezano, nisam se zavlacio ispod stola, hrpa kablova je tamo. Mozda je to moglo i jednostavnije da se uradi, tako ne nemam predstavu cemu uopste sluzi spliter, kad postoje 2 kartice?
    Stercus accidit

  32. #12
    VIP member Avatar korisnika Geek_master
    Na forumu od
    Mar 2001
    Lokacija
    NBGD
    Poruka
    2.606
    Ja sam prikljucio 3 monitora na 2 graficke kartice, posto imam 2 PCI-E slota. To mi se cinilo kao najjednostavnija varijanta, i sve radi perfektno. Jedna graficka je normalna, druga neka najjeftinija
    Roses are #FF0000, Violets are #0000FF,
    All my base are belong to you...

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

  • Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •