"Before you speak, ask yourself, is it kind, is it necessary, is it true, does it improve on the silence?"
Firefly - najbolja SF serija ikad. Tacka. Ehhhh...bilo nekad....
a shto je najgore, to je upropastilo karijeru Nathan Fillion-u (Mallcom Raynolds) skroz. posle toga su mu josh 2 serije ukinuli koje je pocheo da snima! sada pokushava sam da napishe neku komediju, a u tom projektu planira da angazuje i Baldwin-a (Jayne). seria ce se zvati Repo Brothers, a sobzirom da je prso totalno, ko zna da li ce se i ovo progurati ... a lik je fenomenalan!
upravo sam pustio torrent za Lost finale, e to treba videti, Ben i Locke idu da nadju volan za ostrvo, da ga pomere![]()
Baš zanimljiva tema, podsetio sam se nekih zanimljivih filmova i serija. Da li je neko gledao "Veštačku Inteligenciju" i "Suvišni Izveštaj"? Šta mislite o tim filmovima?
Cuore Sportivo
Vidim da vas ima jos koji delite misljenje i ljutnju sa mnom. Za utehu, kao mini-osvetu i zakljucak na seriju, 2005. je prikazan film Serenity (ime broda). Na torentima moze da se nadje i directors cut, gde sami glumci lepo objasnjavaju (politicke) razloge ukidanja serije.
Inace i meni je ovo No 1 SF serija.
http://www.serenitymovie.com/
Menjao emaniac : 31.05.2008. u 13:04
Jawa Klub Srbije
okej, upravo gledam lost, pa bih molio nekog ko se bavi fizikom kao hobijem, ili ako imamo nekog uber nauchnika da mi objasni Cassimir effect -
ja se secam kroz maglu, da je to proces izvlachenja zero point energije iz vakuma.
naime - po teoriji zero point energije, vakum u svemiru nije "nishta", vec svaki deo i vreme svemira ima odredjenu "energiju" koja se naziva "zero point energy" koja je non zero. (ko je gledao SG-1 i SG:A, trebao bi da zna o chemu se pricha)
sobzirom da "ni iz chega" moze da se izvuche energija (tesla), sile koje se pozivaju iz kvantnog polja, nazivaju se Kasimir force. primer za to je bliskost dve materije, (bliskost na mega malim mikro daljinama) koje su van uticaja spoljnog polja (elektromagnetno) koje bi po klasichnoj fizici bile pasivne, odnosno bez polja izmedju njih. kada se te materije posmatraju kroz kvantna merenja, dobija se da izmedju njih nastaje sila, takoreci ni is chega. (zero point energy iz svemira)
Cassimir effect bi ujedno trebao da bude i nachin da se iskoristi beskonachna energija koja se nalazi na nivou Zero point, jer, in layman's terms - kada iskoristish najnizi moguci energetski nivo koji postoji, a to stanje ne moze ispod, energija se "dopuni sama od sebe" po teoriji.
e sad, ovo je meni kroz maglu, jer sam odavno obradjivao ovu temu, pa bih molio nekog, ko zna vishe da me ispravi, jer sam i onako pokushao da objasnim "po seljachki" a formula se ne bih setio u zivotu.
Imaš na Wiki stranici o Casimir effect i deo o Lost-u! Pročitaj taj članak pažljivo i onaj o Exotic Matter-u i biće ti otprilike jasno gde idu sa serijom. Season finale mi je krš, pogotovo CG koji kao da su urađeni za 50 dolara...
iPhone 5, Xbox 360, Samsung 51D8000 Smart TV 3D Plasma & MacBook Air 13 www.twitter.com/b_maksimovic
Prica se da je ova reklama isla non stop u pauzama poslednje epizode iz ove sezone
http://octagonglobalrecruiting.com/
![]()
who's fucking with my medicine
Meni je ta epizoda skroz OK, a efekti su ko i svi drugi iz americkih TV serijala...nisu u rangu Holivuda, ali su korektni...i nisu u centru paznje uostalom.
Hm, neko pomenu Serenity film, iskreno mene je film smorio kao smrt...i svi tripovi tamo predstavljeni...nekako mi dečiji fazon, promuć' protres' eto filma.
Celo vreme sam bio na strani onog crnca - negativca, posao je posao, i ja ga ne volim al' ga radimChop, chop
Hm, sad očekujem salvu kritike![]()
chop chop
Ja te sigurno necu kritikovati, meni je taj Serenity bzvz...mislim, samo sam cekao trenutak kad ce klinka nekoga da prebije, kad ono, ona zakla celu vojsku...trend sa ribama koje biju sve odreda je tu dobio novu dimenziju jelte, opasne su i klinke...
A prica ko prica...limunada.
Upravo tako![]()
ubedjen sam da sam ostavio ovde post vezan za serenity
dakle firefly je trebao biti dosta mrachniji i rionichniji nego sto je bio krajnji rezultat, naivan ali simpatichan. tome su kumovale glavonje iz FOXa koji su procenili da serija ne bi imala prodju sa malo ozbiljnijim prilazom. film mi je generalno bolji od serije..
"War... War never changes."
Sony zavera ! OMG
ja da pohvalim dva show-a:
Eureka! - odlichna serija, mnogo opushtajuca i zanimljiva, sa nekim internim forama slichnim kao i u SG-1 (Karter kao Jack O neill) vishe nego dobra zabava, vredi pogledati.
i ne znam dal je iko spominjao - Farscape - serija je objasnila SF zanr. znachi, totalno carska serija, uz skorpijusa, krajtona, i harvija, sa podrshkom dargo-a, aerin sun, rajdzela, i ostalih, znachi serija je pure fun!
Bookmarks