ja sam uspeo da dodam BancaIntesa VISA Internet karticu na svoj USA paypal account.
znaci nisam stavio Hrvatsku ili Austriju ili Bosnu vec USA
hehe
ja sam uspeo da dodam BancaIntesa VISA Internet karticu na svoj USA paypal account.
znaci nisam stavio Hrvatsku ili Austriju ili Bosnu vec USA
hehe
ali me sada zanima kako da ulinkujem Intesa Bank RACUCUN sa PAYPALom sto je inace vrlo korisna stvar. Prvo sam pozvao Intesa call centar i pitao ih za routing broj gde su mi rekli da moram licno da odem do ekspoziture. Otisao sam danas do ekspoziture Banke Intesa i nisu znali koji je njihov routing broj.
Inace VISA INTERENT KARTICA BANKE INTESA mi je prihvacena za US PAYPAL nalog i to radi ok.
Menjao vrhunski : 06.08.2009. u 20:47
Nikako, lepo ti pise da je to za USA racune. Nisu ista pravila![]()
Dobro, videces da nece moci![]()
A routing transit number (RTN), routing number, or ABA number is a nine digit bank code, used in the United States ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Routing_transit_number
U prevodu to je nešto što se koristi samo u USA.
--
Ovo za više valuta na računu je interesantno, ja kada sam otvarao račun moglo je samo USA i EUR. Tako su mi rekli u banci a i praktično je tako bilo npr. konkretno kada mi je uplaćeno u valuti Kanadski Dolar (CAD), to je banka konvertovala u EUR bez da mene pita.
Menjao Gargoyle : 06.08.2009. u 23:22
hehe smislio sam kako mogu da se salju pare u USA ili na PAYPAL bez provizije banke i da sve radi kako treba
dakle do sada kada sam slao novac u USA preko Banke Intese placao sam
Wire transfer
2% (na sumu) INTESA
30evra jednokratno INTESA
10 dolara jednokratno USA BANK
Podizanje na ATM-ovima u USA sa viza elektron karticom Intese
3% INTESA
2.5 $ US ATM
+nepoznata konverzija sa EVRA NA DOLARE PA U EVRE???? (ovaj iznos uvek varira i nikada nije tacan)
a sada sam smislio da uz pomoc PAYPAL-a prebacim novac u USA BEZ IKAKVE PROVIZIJE))
i bez routing broja.
ps: kasnije sledi objasnjenje![]()
Menjao vrhunski : 07.08.2009. u 14:28
Kada sam podnosio zahtev za karticu u banci, rekli su mi da ce biti gotova za 7-10 dana. Danas kad sam zvao da proverim, kazu da ipak moram da cekam 20 dana
Meni je službenik u Intesi objasnio da oni šalju kartice u proizvodnju 2 puta mesečno, pa zavisi kada si podneo zahtev i koliko je zahtev čekao, dok nije krenuo u proizvodnju...
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
neki put se ceka malo duze, al u svakom slucaju se isplati cekati![]()
Narode evo ja vec godinu dana koristim Visu Electron banke intese,registrovao sam je na moneybookers bez problema i koristio je preko toga,a mogao sam i ponaosob da je koristim placajuci Warhammer Online,i jednom sam dao 2 dolara na demo clanarinu na Brazzers..Bilo kako bilo,jedan moj drugar je uzeo internet karticu banke intese i nista nije uspeo da uradi sa njom sto se moneybookersa tiche(samo sto se on sjebao oko unosa random iznosa koje su mu skinuli radi verifikacije).
Ja sam otvorio devizni rachun i trazio Visu electron karticu vezanu za njega,nisu mi trazili nikakav depozit ,dovoljno im je bilo sto imam tekuci kod njih.Nisam siguran kakva je procedura za ljude koji nemaju tekuci racun,ali sam siguran da nije toliko rigorozna.Kartica funkcionishe kao debitna,znaci placas ako imas na racunu ,ako nemas nece ni proci nista.Tako i da vam neko pokupi broj kartice ,bitno je da ako planirate placanje preko neta sa njom,odete isti dan uplatite lovu na racun i kasnije u toku dana(dok to sve legne) kupite sta ste planirali.Na taj nacin necete zapasti u probleme
![]()
Menjao covenuncle : 12.08.2009. u 16:05
@covenuncle
pa to nije nista novo, tako se koriste razne kartice godinama, vecinu interesuje kako to da odradi sa PAYPAL-om?
Government Health Warning - Attempting to crack SPEEDLOCK can damage your sanity!
pa sa paypalom jos uvek nista.....jer imaju brojeve kartica po drzavama,pa ako napravis account vezan za naprimer sloveniju ili austriju i pokusas da dodas karticu od nekih srpskih banaka nece ti prihvatiti...pokusao sam vishe puta ,izbaci ti nesto tipa ne mozes da dodas tu karticu jer nije iz drzave na koju ti account glasi....pre par godina je sve to moglo da se odradi sa odredjenim karticama,medjutim prenumerisali su brojeve kartica i sad ne moze.....Ceka se ovaj novi zakon i elektronskom potpisu koji bi trebao da bude donesen do kraja godine,i navodno od Nove Godine ce proraditi i paypal za Srbiju....
sa PAYPAL-om radi bez problema, vadjenje je free i ne treba depozit
pare kad uplatis na devizni deo lezu za 10min i mozes da kupis, platis sta god hoces
Bookmarks