Strana 1 od 129 123451151101 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 1 do 15 od ukupno 1935

Tema: Banca Intesa - internet kartica i ostalo..

Member Avatar korisnika quality
    Na forumu od
    Sep 2006
    Poruka
    93
  2. Moja mašina
    • SND: Altec Lansing ATP3
    • LAP: Acer Aspire 7730Z
    • INET: DSL
    • Ostalo: HP 1020, HP 5P, Canon Lide 25, Logitech MX Revolution
  3. Banca Intesa - internet kartica i ostalo..

Ima li neko Visa Internet karticu banke Intesa. Kartica mi je potrebna prvenstveno za on-line kladionice.

Ako neko ima ovu karticu zanimaju me iskustva...

http://www.bancaintesabeograd.com/index.aspx?pageno=234

Citat Citiram korisnika: Supreme.50 Pogledaj poruku
    Ajde da ti napisem sve od pocetka do kraja posto su se ljudi stisli sa informacijama a znam da je meni bilo frka kada sam vadio posto sam procitao 50 strana i opet nisam sve skapirao sta i kako.

1. Od prilike svuda gde ne treba paypal (znaci amazon da, ebay ne). Negde neces moci da kupis posto ne dozvoljavaju kupovinu iz nase zemlje, ali to nema veze sa karticom posto ni jednom drugom niti na drugi nacin neces moci odavde da porucis (recimo par igara na Originu)
    2. Treba ti licna karta. Nisu potrebna primanja niti depozit. Odes ispotpisujes jedno 10 puta, odmah dobijes devizni racun (plastificiran), karticu za nedelju-dve (posalju ti poruku kada je spremna). Dizes je tamo gde si podneo zahtev za nju, ali na salteru. Trazi odmah LIB da se ne bi vracao kada skapiras da ti treba (broj koji ti treba da proverevas stanje i transakcije na netu, od kuce), dobijas ga na konto deviznog, a ne kartice, odnosno za karticu se ne dobija, nego za devizni, ali ce ti traziti licnu a ne devizni posto se po korisniku dobija jedan LIB, pa ako imas 5 deviznih racuna i 3 kartice, logujes se u sve jednim LIB-om i brojem sa bilo kog deviznog pa onda izabiras sta te zanima.
    3. Nema potrebe razmisljati ni o jednoj drugoj posto bolje od ovoga ne moze. Jedino ako nemas neku drugu banku u prizemlju zgrade . Nema depozit, nema mesecno odrzavanje, nema % provizije od kupovine. Ako se pitas kako se njima ovo isplati, pa lepo, 99.99% ljudi uvek ima neke pare koje stoje na kartici, na koje ti oni ne daju kamatu, a koriste ih.
    Menjao Ji 4Tze : 04.11.2011. u 18:10 Razlog: sumirano

Member Avatar korisnika nighthawk
    Na forumu od
    Mar 2002
    Poruka
    133
  5. Moja mašina
    • CPU: AMD X2 5000, GeminII
    • MoBo: Biostar TA790GXBE
    • RAM: 2x1Gb Kingston KVR DDR800
    • VGA: ASUS HD3850
    • MON: Acer 19' TFT
    • HDD: WD 320Gb X 2
    • OPT: LiteOn DH20A4P
    • Case: Antec 900 + CM 500W
    • SND: SB X-Fi, Logitech X230
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: G9
  6. Nemam pojma koliko te ovo kosta mesecno, mrzi me da im preturam sajt. Al mi se ne svidja sto ti sve obracunavaju u evrima.
    U unicredit banci za 350 din mesecno imas Visu Gold i e-banking, zaduzenja u srbiji su u dinarima, a u inostranstvu u evrima ili dinarima, zavisno na kom racunu imas para.

Member
    Na forumu od
    Feb 2005
    Poruka
    209
    Izdavanje kao i održavanje kartice se ništa ne naplaćuje. Sve u svemu treba je uzeti.

Member Avatar korisnika dag
    Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    1.075
    Citat Citiram korisnika: St.Sloba Pogledaj poruku
    Izdavanje kao i održavanje kartice se ništa ne naplaćuje. Sve u svemu treba je uzeti.
    Nema troškova izdavanja?
    Ni obaveznog pologa?
    Onda je to mnogo bolje od visa virtuon.

Member Avatar korisnika Ripper
    Na forumu od
    Jul 2000
    Poruka
    1.275
  10. Moja mašina
    • CPU: Core i5 3.1Ghz
    • MoBo: iMac 2011 27"
    • RAM: 8gb ddr3 1333
    • VGA: AMD Radeon HD 6970M 1gb
    • MON: iMac 27"
    • HDD: 1tb + 2tb WD MyBook Studio FW800
    • OPT: OPTIARC DVD RW AD-5680H
    • TV: Samsung PS-42B430
    • Ostalo: HP CP1025, Logitech Performance Mouse MX, iPhone 4 16GB
  11. Hmm...a koliko je podržana i td? Jel može recimo WoW da se plati sa dotičnom?
    A Smile Can Hide A Thousand Words..

Member
    Na forumu od
    Jun 2006
    Poruka
    8.127
  13. Moja mašina
    • CPU: QX9650 Silence
    • MoBo: P5E64 EVO
    • RAM: DDR3-1600 CL7
    • VGA: ATI 2600
    • MON: Sony 19" XDM-93
    • HDD: Intel X25-E x4
    • OPT: DVR-110
    • Case: Supermicro SC846, Zalman ZM600
    • SND: Audiotrak Prodigy Advanced
    • Ostalo: APC Oops za tri racunara.
  14. Nesto tu ne valja ako ne kosta
    bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.

Member Avatar korisnika SpeedW950
    Na forumu od
    Sep 2007
    Poruka
    402
  16. Moja mašina
    • CPU: Intel E8400 E0
    • MoBo: Asus P5Q-E
    • RAM: Geil 2x2gb 1066mhz
    • VGA: ATI 6670
    • MON: Dell U2311H 23' IPS'
    • HDD: Samsung F3 500gb, 3 x 1.5 Tb
    • OPT: Pioner DVD-RW
    • Case: CHIEFTEC, 500W
    • SND: Sound MAX
    • LAP: Asus Transformer
    • TV: Samsung 32"
  17. Bilo bi lepo da prokomentarishe neko ko je ima, ili zna nekog ko ima, ili zna nekog koji zna nekog ko ima
    Menjao SpeedW950 : 07.03.2008. u 08:23

VIP member Avatar korisnika zeleni_zub
    Na forumu od
    Jan 2002
    Poruka
    2.050
  19. Moja mašina
    • CPU: I7-2600K
    • MoBo: Asus P8Z68-V Pro
    • RAM: 4x 4GB Kingston HyperX PC1600
    • VGA: Asus 560ti
    • MON: Dell U2410, Acer AL2423WB
    • HDD: Kingston HyperX 120GB, Intel 520 240GB, Western Digital WD5000AAKS x2, Western Digital WD7500AAKS
    • Case: Chieftec LBX-03B, Coolermaster Hyper 612
    • SND: Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Music, Logitech Z5500
    • Ostalo: Logitech G710+, Logitech G700
  20. Ja sam je uzeo da bih prestao da koristim kreditnu na internetu. Dobiću karticu za nekih nedelju-dve.

U principu trebalo bi da radi svuda gde primaju Visu. Ako na nekom sajtu prolaze ostale Virtuon kartice naših banaka, onda sigurno prolazi i ova.

Da malo demistifikujemo stvari:

Na sajtu mogu da vrše selekciju da li će da primaju kartice iz neke zemlje samo na osnovu zemlje koju izabereš - ne mogu na osnovu broja kartice da znaju koja je zemlja u pitanju (zato recimo prolazi registracija na ebay-u kada se otkuca broj kartice naše banke i izabere neka druga zemlja). Na sajtu takođe ne mogu da znaju koja je kartica u pitanju. Sajt transakciju prosledi payment gateway-u. E on već može da utvrdi koja je kartica u pitanju i da je rutira dalje. Nisam siguran da li payment gateway može da odredi iz koje je zemlje kartica (a mislim da ne može). Transakcija na kraju stigne do banke koja je izdala karticu i onda banka daje autorizaciju ako ima sredstava i ako podržava taj tip transakcije za tu karticu.

Tako da transakciju može da odbije:

sajt (tako što uopšte i ne pošalje zahtev) - na osnovu podataka koji korisnik unese (recimo zemlja iz koje je);
    payment gateway - ako je broj kartice neispravan (unesemo neki bezveze broj);
    banka koja je izdala karticu - ako nema sredstava na računu ili ako taj tip transakcije nije odobren za taj tip kartice ili ako ne postoji kartica sa tim brojem.
    Menjao zeleni_zub : 07.03.2008. u 14:06
    Assembler Code: IBLU - Ignore Basic Laws of Universe | http://planeta-dosade.net |

Member Avatar korisnika Extreme
    Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    995
    Ako je ta kartica kao ona Visa Electron (sada vec bivse) Vojvodjanske banke, onda od toga nema nista...ona je bila skoro potpuno neupotrebljiva, samo na par site-ova je radila. Ali ko zna, mozda je ovo nesto bolje...

Nego, kod Vojvodjanske i Raiffeisen banke postoji Visa Virtuon (koja 1000% radi na Net-u), ali postoji onaj obavezan depozit od 20€....sto kod ovih: https://www.otpbanka.co.yu/stan_kartice_virtuon.php nije slucaj - samo se placa 200 din izdavanje kartice, i to mi deluje kao mnogo bolja opcija. Slucajno sam "naleteo" na ovu banku, posto trazim najjeftiniju opciju za dinarski tekuci racun (i to ako neko zna, nek' napisem, bilo bi od velike pomoci).

Pozz
    Menjao Extreme : 07.03.2008. u 14:51

Na forumu od
    Jan 2002
    Poruka
    2.050
  23. Moja mašina
    • HDD: Kingston HyperX 120GB, Intel 520 240GB, Western Digital WD5000AAKS x2, Western Digital WD7500AAKS
  24. Ovo nije Electron kartica. Electron kartice u početku nisu ni bile predviđene za plaćanje preko interneta (samo na ATM i POS terminalima), neke čak nisu imale ni CVV2 broj (a neke nisu imali ni ceo broj kartice na sebi). Pre par meseci je Visa donela odluku da Electron kartice mogu da se koriste i za Internet transakcije. Ne znam koliko se napredovalo od odluke do realizacije toga.
    Assembler Code: IBLU - Ignore Basic Laws of Universe | http://planeta-dosade.net |

Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    995
    @ zeleni_zub: U pravu si, moja greska. Permutovao sam ovo Internet u Electron, jbg, na neki nacin mi je delovalo slicno.
    Ok, a u vezi "internet" kartica, koja od ovih je na kraju bolja (najbolja):
    1) http://www.voban.co.yu/sr/home/stano...visa_internet/
    2) http://www.bancaintesabeograd.com/index.aspx?pageno=234
    3) http://www.raiffeisenbank.co.yu/srps...sa_virtuon.asp
    4) https://www.otpbanka.co.yu/stan_kartice_virtuon.php

p.s. + ako neko zna koja je najpovoljnija debitna kartica (i tekuci racun), nek' napise ili baci link. Ja sam nasao samo ovo: http://www.erstebank.co.yu/sPortal/s...18101190000194

http://www.erstebank.co.yu/sPortal/s...002ee2803d1fc6

Pozz
    Menjao Extreme : 07.03.2008. u 15:42

Na forumu od
    Jan 2002
    Poruka
    2.050
  27. Moja mašina
  28. Samo još jednom da ponovim što se tiče kartica - sve te kartice su istog tipa: Visa Virtuon.

Ne može jedna da radi "bolje" od druge. Znači ne može da se desi da na nekom sajtu ne radi Intesina Visa Internet, a radi recimo OTP Visa Virtuon.

Kriterijum za izbor samo mogu da budu druge stvari vezane za banku: cena izdavanja, mesečno održavanje, prebacivanje sredstava na nju preko ebankinga, itd...

Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    995
    Aha, ok...kapiram. Pa onda (ako su sve "iste"), najpovoljnija je Intesina Visa Internet (a odmah posle nje - OTP Virtuon). A sad citam da i ova Erste Visa Electron moze da se koristi za on-line placanje -> mozda je ipak realizovana ona ideja koju si pomenuo. Jedino ako ne lazu...
    Menjao Extreme : 07.03.2008. u 15:42

Member Avatar korisnika Geom
    Na forumu od
    Nov 2006
    Poruka
    344
  31. Moja mašina
    • CPU: HP 530 Intel Centrino Duo T2300 @ 1.66Ghz
  32. Što se tiće Tekućeg računa za mlade u Erste banci sve pohvale. Dobijate Visa Elektron karticu koja radi provereno na netu (probano na 30-tak stranih sajtova i par domaćih i iz prve proradila), besplatan NetBanking koji radi i iz Opere i iz Firefoxa, bez troškova održavasnja tekućeg računa dok nenapunite 28.godina. Jedina mana je što se čeka na karticu duže od 21 dan, ja sam čekao 25 dana. Iz iskustva.
    Menjao Geom : 07.03.2008. u 19:42
    G!!!: ako si imao erekciju na nwn2 velika verovatnoca da ti se nece svideti (naravno reč je o fallout-u 1 i 2).

Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    995
    Hmmm, znaci to je najbolja opcija (ne placa se kartica, odrzavanje (tj. "vodjenje" racuna), nema obaveznog depozita, itd.), samo je velika mana sto se toliko ceka. Znaci, k'o da je prave ne znam gde i od cega.. Jel' moze to nekako da se ubrza (kao ono da se plati nekih 500-600 din da je zavrse za 24/48 sati)?
    Menjao Extreme : 07.03.2008. u 23:18

Strana 1 od 129 123451151101 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •