Mislis, za P3 ?![]()
Ne, mislim na AthlonXP![]()
Battletag: ivkesm#2965
Oprosti, ja pomislio da si se zbunio![]()
Jawa Klub Srbije
pa i zbunio se![]()
Ma dajte ljudi nisam se zbunio, ja uvek znam šta pričam (osim u situacijama u kakvim sam sada)
Mislim da bi trebali da stavljamo paste kao zrno maka![]()
Ja sam kod sebe skorije koristio fen uperen naravno u kuler koji minut za zagrevanje paste, odnosno kulera. Jer iako je masina radila prethodno i iako sam pozurio sa skidanjem ono je nekako stiglo da se ohladi pa je fen naleteo u pomoc.
Nije ni to loše, može da pomogne![]()
Možda je prvo sve rasklopio, izvadio ploču iz kućišta pa onda
Šta bi da imaš neki kuler koji moraš odšrafiti sa druge strane matične? Ili grejanje fenom ili paljenje mašine na stolu, burn in i onda brzo skidanje![]()
Pa koji cooler imaš??
Nisam video da je u pitanju chipset. Ali opet zašto 15min za skidanje CPU coolera??
Menjao _/Neo\_ : 22.01.2008. u 01:18
Pa vadio sam celu plocu, kuler chipseta na MSI K9N Platinum, vadjenje ploce je trajalo malo duze jer su dva srafa vila izlizana, a i da nisu treba 10-tak minuta...
Edit: Chipset kuler sam vadio, mislim i CPU ali tek posle, chipset je bio primaran. Na njemu se pasta stvrdnula.
Menjao c-p-r : 24.01.2008. u 12:16
Kazi mi, je li se bash mnogo zalepio kuler na chipset?Spremam se vec neko vreme da zamenim pastu i siguran sam da nece ici sve po planu,delom zbog mog neiskustva a delom i zbog "genijalaca iz MSI-a.Naime,letos je ispod rebara chipseta (zbog nenormalnih temperatura) iscurela naka tecnost a to je pretpostavljam veoma nekvalitetna zvaka,tako da je sada ,najverovatnije,kurer zavaren.
Nije to neka nauka. Cak se po meni lakse skida hladnjak sa chipseta nego sa cpu-a. Tu je mala dodirna povrsina pa ni ne moze nesto spektakularno da se zalepi. Znaci otkacis one kukice ili kako ti je vec pricvrscen hladnjak i on ce verovatno tada vec biti odvojen od chipseta, a ako se ne odvoji samo ga lagano uvrces levo desno dok se ne "odlepi". Tezi deo je ukloniti preostalu zvaku sa chipseta jer je po obicaju ima previse i prelije se preko chipa i poprimi karakteristike prave zvake i nece bas uvek lako da se odvoji.
Hvala Sicky,postavicu jos neko pitanje kad budem resio da menjam pastu...
Bookmarks