Posto neki ovde mnoooogo hvale download preko NEWSa, moze li ovde jedno pocetnicko objasnjenje sta je to, kako se koristi i placa, zasto je dobro i slicno... znaci, jednostavno objasnjenje za potpune pocetnike...
Posto neki ovde mnoooogo hvale download preko NEWSa, moze li ovde jedno pocetnicko objasnjenje sta je to, kako se koristi i placa, zasto je dobro i slicno... znaci, jednostavno objasnjenje za potpune pocetnike...
I neka neko obavezno napise koji su news serveri najjednostavniji za placanje, i na koji nacin.
Koristan link recimo:Citiram korisnika: ZoNi
http://en.wikipedia.org/wiki/Newzbin
iliti
http://en.wikipedia.org/wiki/Newsbin
Preko DriveraCitiram korisnika: Jah
![]()
Navešću samo ono što sam probao ili čuo iz prve ruke, što ne znači da je to i najbolje
[>> Serveri <<]
Newshosting - www.newshosting.com, 45 dana retention (vremenski zagarantovano čuvanje podataka na serverima), sve grupe (sve bitne), maksimalna kompletnost, podržava XPat - pretraživanje određene grupe po stringu sa serverske strane, što ume ponekad da bude zgodno, ako recimo uz post ne ode i nzb po kojima indeksiraju news pretraživači, moguće korišćenje istog naloga s većeg broja IP adresa ali do 8 konekcija sve ukupno, brdo portova 119, 80, 8000... Cena 15$ mesečno za neograničen broj GB, a plaćanje ide preko CC, ali to radi drugar tako da nemam precizne podatke, drugi će dopuniti.
GigaNews - www.giganews.com, 70 dana dana retention, sve grupe (sve bitne grupe), maksimalna kompletnost, NE podržava XPat. Ne znam da li podržava korišćenje istog naloga s većeg broja IP adresa. Cena 25$ mesečno za neograničen broj GB, a za plaćanje ne znam (probao sam tuđi nalog).
[>> Pretraživači <<]
Newzleech - www.newzleech.com, free pretraživač prema stringu pomoću kojeg stižete do nzb fajlova koji su vam ulaznica za skidanje samih podataka.
BinSearch - www.binsearch.info, free pretraživač prema stringu pomoću kojeg stižete do nzb fajlova koji su vam ulaznica za skidanje samih fajlova.
BetaBinaries - beta.binaries.nl, free pretraživač prema imenima fajlova pomoću kojeg stižete do nzb fajlova koji su vam ulaznica za skidanje samih fajlova.
TvNZB - www.tvnzb.com, ima RSS feed za ulovane nzb fajlove, ali ide po principu dobrovoljnosti, svako ulne po neki nzb, tako da svi koji prate RSS feed dobiju sve. Ovo se koristi uglavnom za redovno praćenje trenutnih serija, mada se provuče i neke starije.
NewzBin - www.newzbin.com, premium sajt koji lepo indeksira, sortira, daje pregled nfo fajla... i to sve za smešnu cenu od 50 centi (pola dolara) za nedelju dana. Isto za plaćanje ne znam, jer koristim samo da nadjem string za odgovarajući release, pa onda pomoću free pretraživača gore navedenih nađem sam nzb fajla.
[>> Programi <<]
NewsLeecher - www.newsleecher.com, program za skidanje samih fajlova pošto se prethodno dokopate nzb-a, i većina koristi krekovane verzije kod kojih se retko, ali desi da se izgubi trenutni queue lista. Podržava svoju SuperSearch pretragu prema imenu fajlova, ali je server side autentikacije, tako da tu nema od kreka ništa, već samo da se plati, a i nije neka cena, ne zna kolika ispratite sajt, jer mi je u host to preusmereno na 127.0.0.1 zbog kreka.
Alt.Binz - www.sens-design.nl/alt.binz/, program za skidanje samih fajlova pošto se prehodno dokopate nzb-a. Totalno free, da ne ponavljam od prednosti (nad svim ostalim programi iste namene) ima lepo sređen queue u tree (stablo) a ne običnu listu fajlova kao NewsLeecher pa se ti snađi kada imaš više od par release-ova u istoj, automatsko skidanje potrebnog broja PAR fajlova & oporavak, integrisane free & NL SuperSearch pretraživače, XPath pretraživanje, brzo & efikasno kretanje kroz tab-ove sa F2/F3, automatsko monitorisanje RSS feeda TvNZB-a, trenutno se testira autoUnraring opcija... Registrujte se na forumu da prijavite bagove, date sugestije, zahteve.
[>> Ostalo <<]
Korisni programčići kojii su gotovo neophodni u news vodama, free su i još lakše se nađu preko google-a: par2cmdline, QuickPar, ParNRar...
Menjao morke : 29.08.2006. u 20:00
Ja koristio Astraweb evo cene
http://www.news.astraweb.com/plans.html
Nista ljudi upload-uju gomilu materijala (sve) a ti download-ujes.
Sta treba znati:
1. na newsu postoji retencija to znaci kad se nesto uploaduje nije dostupno beskonacno vec recimo 25 dana (astraweb) ili duze, sto zavisi od newsa gde se pretplatis.
2. pretraga nije moguca (direktna) kao i na Rapidu ali postoje specijalizovani sajtovi koji se bave time, neki su free a neki se i placaju (male pare), poseti newzbin http://www.newzbin.com/
3. za download ti je potreban poseban software recimo
http://www.newsbin.com/
www.newsleecher.com/
4. ...
U pitanju je dake, slican servis kao rapidshare.
I na kraju ,sta je bolje rapid ili news? Moraces sam da zakljucis, neko voli jedno neko drugo, a ja oba.
Morke je bio brzi a boga mi i izdasniji.
Menjao Igvan : 29.08.2006. u 19:58
Deca Evrope to su u stvari moji drugari!
Da, ali da li postoji i besplatna varijanta na news-u sa nekim ogranicenjima kao na Rapidu, Mega i sl.?
nema besplatno, jedino nadjes par ortaka, koji nemaju pojma o tome, pa oni daju kintu, a ti sve organizujes...Citiram korisnika: a c a
![]()
![]()
![]()
imace, kad podelis ~14EUR mesecno /server+pretrazivac/ na par ljudi, stvarno NIJE SKUPO!!!!...
poz
EDIT: tek sad videh, poruka br. 500, svaka cast...
Menjao deki30 : 29.08.2006. u 21:33
Tu i tamo se nađe neki free server, ali se kompletnost i retention mora platiti!Citiram korisnika: a c a
a kako se placa?
po nekom mom razmisljanju, to se isplati vise od RS-a tek kad neko ima npr. 768k vezu... za 256k se, imho, nikako ne isplati! gresim li?
Sad nama objasni logikuCitiram korisnika: ZoNi
![]()
Rapidshare može da se podeli na više ljudi, pa ako se odmah uzme godišnja pretplata može da ispadne povoljno. On mi je tu više kao ispomoć za manje stvari.Citiram korisnika: ZoNi
Što se tiče news-a kada se ušemiš, prestaješ samo da skidaš postovano, već počinješ da pratis swedupe, nforce i slične i onda preko IRC request-uješ stvari koje bi ti gledaoPrilično se ispunjava
Dobar deo stvari tako stigne na news. Doduše za IRC bi ti bio preporučen i BNC (mada neki žive i bez toga u zdravlju i veselju) koji takođe košta, koje zlo a?
, nešto sitno ~20$ i manje na godinu dana, stim da nisam našao ni jedan koji prima MB, već mora Paypal, pa se čovek opet mora snaći.
Moze lako da nadje free bnc server![]()
Ovo meni nesto izgleda previse cimanja.... !
And you are the one that lights the fire...
I am the one who takes you higher...
Looool, ti i dalje mislish da je newzbin u stvari newsCitiram korisnika: Crash Owerride
Newzbin je samo pretrazivach useneta, i to losh pretrazivach, trazi usenet na wikipediji, tebi izgleda najvishe treba objashnjenje
Pa kad komplikuju. Pazi ovako, od nule shta je potrebno.Citiram korisnika: dr.Tiristor
1) Odesh na www.newshosting.com, otvorish unlimited account od 15$ i platish (dobijesh account odmah).
2) Skinesh newsleecher (moze bilo koja verzija), upishesh server i user/pass koji si dobio na newshostingu, spreman si za download.
3) Odesh na neki pretrazivach (po meni najbolji free je yabsee), nadjesh shta hocesh i samo create NZB, krece dl. Kada vec imash newsleecher, za ovo ti treba manje od 5 minuta i kada prvi put radish.
Posle toga, odesh svaki dan na nforce.nl, pogledash shta ima novo i to kucash u yabsee search, i samo ubacujesh (newsleecher automatski importuje nzb fajlove, pa ne morash nishta preko njega).
Menjao Crni : 31.08.2006. u 21:32
無限
da ne bude zabune - pricam o FREE account-u!Citiram korisnika: ivan_s
dakle, ovako: ja imam 256k adsl. kad skidam npr. neki film sa RS-a, on je obicno iseckan na 7 ili 8 delova. Da bih skinuo jedan deo, obicno mi treba malo manje od 1h. Kad ga skinem, trebao bih da sacekam max. 5min, pa da opet pocnem da skidam sledeci deo (a nema cak ni tih 5min, ako koristim USD i "restartovanje" adsl veze).
s druge strane, imam utisak da na raznim forumima i RSu/MUu i slicnima, ima punooo vise stvari za d/l (naglasavam: to mi je samo utisak!)
Bookmarks