Wd 2000js
Wd 2000js
Menjao Dragan1985 : 25.06.2006. u 13:18
AMD Athlon64 3500+, 2x512MB Corsair 2.5 DDR400, MSI K8N SLI Platinum, MSI NX7800GT, Creative Audigy2 ZS, SkyStar 2, WD SATA II 200GB, DVD-RW 110D, ThermalTake PurePower W0010 480W, ThermalTake Kandalf Silver, Aerogate 3 Silver, Mustek 800VA+, Logitech X-530, Lexmark E230, ViewSonic VX724
2 x maxtor 6V160E0 na ICH7R - raid0 128k
Menjao ReaKtoR_ : 12.07.2006. u 17:44
Kakva je ovo perverzija od Bursta???Citiram korisnika: ReaKtoR_
Music is my religion
Ne (veujem), ograničavajući faktor na toj ploči je SATA kontroler...Citiram korisnika: srkischa
BTW, neopterećuje se "seintetikom"...
A GOOD friend will come bail you out of jail
A TRUE friend will be sitting next to you saying, "Damn we fucked up!!"
volume write-back cache enabledCitiram korisnika: Rax13
Joш један маторац.
Manufacturer Maxtor
Hard Disk Family DiamondMax Plus 8
Form Factor 3.5"
Formatted Capacity 40 GB
Disks 1
Recording Surfaces 1
Average Rotational Latency 4.17 ms
Rotational Speed 7200 RPM
Interface Ultra-ATA/133
Buffer-to-Host Data Rate 133 MB/s
Buffer Size 2 MB
WE ARE ON THE VERGE OF A GLOBAL TRANSFORMATION ALL WE NEED IS THE RIGHT MAJOR CRISIS AND THE NATIONS WILL ACCEPT THE NEW WORLD ORDER. Dejvid Rockfeller
1. Maxtor 160Gb SATA, 1 particija, 66,6Gb free na D:\ - UDMA 5 (ATA100)
2. Seagate 80Gb SATA, 2 particije, 48,1Gb free na C:\, 110Mb free na E:\ (Swap 3Gb) - UDMA 5 (ATA 100)
Oba su na Intelovom ICH5 kontroleru.
Da li ok brzina za Maxtor? Nesto mi izgleda da ide u vecna lovistaBrzina je bila veca kada je bio konektovan na SilImage 3112 konektor (radio je u UDMA 6 modu, ATA 133), mada nista osetno u radu.
Menjao Dorry : 14.07.2006. u 20:03
doriangraph
u pitanju je wdc 160 gb na K8N ( nf3 ) ploci... dakle nista posebno i u sustini prosecno kao i ostali... a koliko sam video razlike su veoma male kod ne raid sistem-a tako da nema poentu testiranje ne raid sistema diskova...
p.s.
ovo bi moglo da posluzi za jos jednu malu optimizaciju...
nivo 1:
svu muziku i slicne gluposti kojima se pristupa po malo stavite na kraj diska ( u particiju koja je na kraju).. operativni sistem i slicne gluposti koje se cesto koriste i koji su vremenski kriticne na pocetak diska...
nivo 2:
a) sve stvari koje su vam readonly tipa windows, instalirani programi i slicno ( koje zahtevaju brzinu i protok) stavite na pocetak diska u jednu particiju
b)document & settings i slicne stvari koje cesto modifikujete stavite u particiju iza prve koja ce da bude barem 50% prazna i koja ima zadatak da se izbori sa fragmentacijom...
c) zatim ide readonly i ne cesto modifikovani podaci tipa igrice i slicne stvari...
d) i na kraju diska ono sto je read only i sto ne zahteva veliki protok znaci pesmice i filmovi....
cete i nivo 3
tako da kada defragmentirate disk to radite uglavnom sa particijom b)
u sustini mozda bi bilo jos i bolje da se napravi i swap particija koja ce da sluzi samo za pagefile i koja ce da bude na pocetku...
p.s.
ako je ovo samo lepa prica koja nema veze sa mozgom kazite mi da se razocaram i ja
Menjao genuine : 14.07.2006. u 20:55
Pa koja su to kola bolja od Moskvica?
ja swap stavljam na krajCitiram korisnika: genuine
![]()
Mnoooogo lose resenje. Kraj HDD-a je po pravilu duplo sporiji od pocetka a posto se po swapu stalno nesto menja on treba da je sto brzi. Znaci negde na pocetku HDD-a.Citiram korisnika: esc4pe
Sve sto moze da krene lose, krenuce.
http://i260.photobucket.com/albums/i...ishiDriver.gif
ti uzmi neki program za testiranje diska pa ces videti da to nema bas puno veze sa zivotom
KT400
WD 3200KS 320gb 16MB SATA
SilImage 3512 PCI SATA