Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

^bocnuo u jedan sa zadnje strane, kabl koji sam dobio uz konzolu.
Inače kabl koji se dobija uz punjač je type C, bocnuo napred u konzolu i jedva sam izvukao, mislio sam iščupaću konektor iz konzole :)
Ja mislim da pune oba, proveriću opet. Uglavnom sin igra samo sa ovim šarenim, beli se slabo koristi pa je uglavnom pun.
Kako ono svetlo smara isključio sam, ali onda se gubi i indikator da li je napunjen dzojstik.
 

Prilozi

  • ps5-support-USB-ports-01-04nov20 (1).jpg
    ps5-support-USB-ports-01-04nov20 (1).jpg
    114.5 KB · Pregleda: 68
  • charger ps5.jpg
    charger ps5.jpg
    91 KB · Pregleda: 68
Sam džojped signalizira dok se puni, ne treba ti signalizacija sa punjača.
 
Danas sam imao priliku da menjam touchpad plastiku jer je cerkici ispao dzojstik pa je ista napukla , zanimljivo kakva je konstrukcija touchpeda, fakticki senzor ispod je zalepljen za plastiku koju pipkamo. I sto je jos zanimljivije je da mu je konstrukcija promenjena u odnosu na pre ali je i dalje kompatibilan sa prvim dzojsticima koji su dosli uz PS.
 
Istekla danas Premium pretplata, srecom pre par dana resio da promenim plan i predjem na essential, jer nisam bio siguran da li skidaju automatski sa walleta, pa za svaki slucaj ako zaboravim.
Skinuli sa walleta i sad sam na Essential, nego isto tako me zanimalo da li se igre instalirane iz kataloga uklanjaju ako se vise nema Premium, i imao sam jednu igru iz kataloga, i dalje je tu i moze da se pokrene.
Kad bih je obrisao verovatno bih morao da je kupim sledeci put ako budem zeleo da je igram.
 
Ako su igre iz mesečne ponude, ostaju. Ako su iz extra ili deluxe ponude onda će biti zaključane.
Što se pretplate tice, mogao si da otkažeš automatsku obnovu, tako da ti nista ne bi povukli sa kartice.
 
Nisam znao u kojoj je ponudi bila, znam da je nisam platio, bila je u mesecnoj izgleda, Grid Legends je u pitanju.
Sad bas gledao Library i dosta njih je na katancu, neke traze Premium neke Extra.
Mogao sam da otkazem pretplatu ali hteo sam da je produzim, samo na Essential ovog puta, na "Change plan" sam to uradio ali aktivira se tek kad istekne prethodna, tako da je proslo sve ok.
 
Da li na PS5 mogu da povežem tastatura i miš preko adaptera 2.4 GHz?
Da li neko može da mi preporuči neku bežičnu tastaturu i miš koji bi radali na PS5?
Hvala.
 
Poslednja izmena:
samo odredjene igre na ps5 podrzavaju misa i tastaturu. call of duty igre na primer podrzavaju. izguglaj, ima prilicno sajtova koji takve igre izlistavaju.

evo jedan na primer

 
Ja sam se pre par meseci cimao oko ovoga,a sve u nadi da cu moci da igram BF2042 sa tastaturom i misom.
Na forumu sam dobio informaciju da ima neki prikljucak koji se povezuje na ps5 i da kosta bese oko 150e.
Medjutim,nigde nisam mogao da nadjem potvrdu da ce to raditi u praksi.
Na nekom youtube linku sam isto to procitao ali opet bez 100% potvrde da ce BF 2042 da radi.
Nije mi se davalo 150e a da na kraju ne mogu da igram BF...

XIM MATRIX adapter​

 
Poslednja izmena:
Ima vise tih adaptera koji emuliraju M+K u kontroler. Nisam upucen koji kako radi, odlucio sam da se ne igram sa tim, bar ne za sada.

Inace, sam probao jednom prilikom da utaknem logitech risiver i u meniju se tastatura odmah primila (mislim da mis nije radio, sto je nekako i logicno za meni), ali kako sam usao u jednu igru, mislim da je bio Deathloop, vise se nije odazivala.
 
Pozdrav svima, imao sam PS4 Pro pre 4 godine, ali prodao posle mesec dana, nisam imao vremena da igram, pa bih sada uzeo PS5 CD Slim preko KP. Pitao sam prodavca za dzojstik i drift, kaze dzojstik se smatra pripatkom, i ne potpada pod garanciju konzole, ali daje radnu garanciju 3 meseca. Generalno koliko je drift problem i cest? Takodje uzeo bih za COD mis i tastaturu posto rade da, vidim preko 2.4Ghz je najbolje, pa ako neko ima vise iskustva s COD, znam u GTA V aim assist je bio bolestan kao i u RDR2, ne verujem da je tako i u CODu bar ovo sto vidim po yt...
 
Traži drugog prodavca. Ili kupi u nekoj od domaćih prodavnica zbog dve godine garancije.
 
Da tako sam i mislio, prodavac je problem, 4500 pozitivnih ocena na KP ne mora nista da znaci ocigledno. Hvala jos jednom.

Da, tako mi je napisao, "smatra se pripatkom" kao sto sam rekao, kp pozitivne ocene ne znace narucito...
 
ovde je spominjano vise puta ko je pouzdan sto se tice kupovine konzola... prelistaj i lako ces ga naci na kp...
 
Ma naravno, od Istvana sam i PS4 Pro kupio, nego sam ovo mislio da pokupim veceras u Bgu blizu mene, sutra zovem Istvanovu zenu i regulisem sve, hvala.
 
Pozdrav svima, imao sam PS4 Pro pre 4 godine, ali prodao posle mesec dana, nisam imao vremena da igram, pa bih sada uzeo PS5 CD Slim preko KP. Pitao sam prodavca za dzojstik i drift, kaze dzojstik se smatra pripatkom, i ne potpada pod garanciju konzole, ali daje radnu garanciju 3 meseca. Generalno koliko je drift problem i cest? Takodje uzeo bih za COD mis i tastaturu posto rade da, vidim preko 2.4Ghz je najbolje, pa ako neko ima vise iskustva s COD, znam u GTA V aim assist je bio bolestan kao i u RDR2, ne verujem da je tako i u CODu bar ovo sto vidim po yt...
Bolje kupi u regularnim prodavnicama, nije vredno zbog siće rizikovati garanciju. Ne sekiraj se za gamepad, radi to sve super.
 
ne znam sta je "pripatka" (mozda pomocna patka? :unsure: ) ali dzojstik ima 2 godine garancije kao i konzola.
Ako imaš fiskalni račun, da, ima 2 godine garancije. Ako nemaš fiskalni račun zavisiš od dobre volje i položaja zvezda.
 
Kako da vidim odakle mi COD BO3?

Mislim da je išao uz EA Play pretplatu, ali sada vidim da ga nema. Ja ga igram 2 godine sigurno i još uvek radi, pa mi je čudno odakle mi i kako i dalje radi. Htedoh da predložim drugu da uzme pretplatu EA Play zbog njega, ali ništa od toga. Da li on ide uz neku pretplatu sada?
 
Išao je pre dve godine kao besplatna igra uz PS Plus, pa ti je odatle ostalo.
 
Pisalo se sigurno dosta puta u ovoj temi o reklamiranju dualsensa zbog drifta, ali mi ne ide baš najbolje search na forumu.
Upravo sam dobio mail da mi je reklamacija odbijena (kupljeno u Gigatronu), ali nisu napisali da ga dodatno zadržavaju, samo da imam mogućnost vansudskog rešavanja spora.
Kada sam odneo gamepad u prodavnicu, radnik me je pitao da li hoću popravku ili zamenu uređaja, ja rekao zamenu.

Šta činiti dalje? Kakvo je to vansudsko rešavanje spora? Da li da jurim to? Za svaki slučaj sam snimio drift pre odnošenja na reklamaciju, tako da imam dokaz da uređaj ne funkcioniše kako treba.
 
Proveri da to nije standardna poruka koja nista ne znaci koju salju ako u roku od 8 dana ni ne pogledaju uredjaj. PC centar salje takve poruke za Xaomi uredjaje ali ti to i kazu kad predajes uredjaj da to ocekujes.

Ako nije to uzmi snimi klip kada ti se vrati uredjaj gde ces prikazati nekim software-om da osa igra tacnije da driftuje i posaljem im mail i pripretis trzisnom inspekcijom a u cc radi reda i efekta stavi neku instituciju. Ja sam jednom stavljao poverenika, ne znam zasto ali tada je bilo logicno 😁
 
Reklamirao sam uređaj prošle nedelje, znači tačno 7 dana je prošlo, nadam se da je to u pitanju, mada mi radnik ništa nije pomenuo.
Tačno, kontaktiraću i Efektivu za svaki slučaj. Hvala na informacijama :)
 
Javi kako je prošlo, da znamo dal da se zaobilazi Gigatron.
 
Zakonski rok je 8 dana da ti odgovore ili plaćaju kaznu, pa sigurno zato.
 
Да ли може некако да се игра Пес2024 кад сам ја овде а другар на Новом Зеланду?
Неко је негде споменуо да то лоше ради или шта је већ био проблем...
Да ли ово може некако да се премости?
 
Nazad
Vrh Dno