Šta je novo?

iOS 17

^ roknuo sam ga odmah. Čemu čekati, ako ne valja šta da se radi 🤣
 
Ček, ako sam dobro razumeo, čak ni u EU ne postoji još uvek neka alternativna prodavnica (najavio je neki Mobivention u toku nedelje, zatim sledi Epic), a još uvek nije moguće odraditi sideload aplikacije poput onog na Androidu?
 
^ ja nisam video u store nikakve razlike. Meni je nalog na USA. Jedino na bateriji što su dodali broj ciklusa…
 

Prilozi

  • IMG_0271.png
    IMG_0271.png
    95.9 KB · Pregleda: 169
Po ovome što čitam na netu maksimalno su zakompikovali, nema ništa od nekog apkmirror za iOS, nalog mora biti na eu regionu i telefon fizički unutar neke eu zemlje, i sve te alternativne prodavnice moraju da prođu odobrenje i stroge kriterijume Apple a trenutno nijedna nije prošla to.
U suštini "najveće iOS ažuriranje u poslednjih nekoliko godina" su novi emoji 🙂‍↔️
 
Da se javim posle @Lemaje, kao što sam rekao, prvo on. U bateriji nova obaveštenja i opcije:



Dobra stvar, BH i dalje 100% :cool:
 
^ samo za 15 seriju
 
Nikakvo obavestenje nije stiglo o novom azuriranju 17.4 nego kad rucno proverih vidoh da je doslo na mojem 11 pro max. Ta navika mi je ostala da rucno proveravam imal kakav novi update jos od android uredjaja😂
 

Prilozi

  • IMG_4818.png
    IMG_4818.png
    195.9 KB · Pregleda: 146
^ kako da dođe obaveštenje kada se vidi na toj slici da si ugasio automatsko ažuriranje :D
 
a nije ni za ocekivati da odmah svima javi da je stigao, automatsko obavestenje se pojavi par dana posle izlaska.
 
Na 17.4 nije htelo da otvori linkove iz safarija u odgovarucim aplikacijama, uporno je otvarao u safariju, problem sam rešio kad sam reinstalirao aplikacije.
 
^ ja do sada nisam imao problema sa zadnjim update pa ga uvek instaliram. Ajde bude sitnica ali daleko od onog što se desi na androidima.
 
Pozdrav!

Je li ovo od prije ili su dodali sad u 17.4 update-om.
 

Prilozi

  • IMG_2902.jpeg
    IMG_2902.jpeg
    165.7 KB · Pregleda: 108
Kako vam se cini fluidnos, pitah i za betu al mi niko nije odg. Citao sam da su ubrzali animacije, i da je promotion sada brzi u odzivu, primecuje li ko sta? :)
 
Ako su stvarno ubrzali animacije, onda to može da se vidi samo u direktnom poređenju dva telefona jedan pored drugog. 🙂 Ovako posle instalacije ne primetim ništa drugačije.
 
Kako vam se cini fluidnos, pitah i za betu al mi niko nije odg. Citao sam da su ubrzali animacije, i da je promotion sada brzi u odzivu, primecuje li ko sta? :)
Animacije za notifikacije i Control Center su definitivno fluidnije bile na poslednjoj beti 17.4. Promotion je takodje dobar, nema problema. Ja bih isao na 17.4 stable, sad upravo skidam update.
 
Pozdrav!

Je li ovo od prije ili su dodali sad u 17.4 update-om.
Valjda je bilo i u prošlom, sad samo pita na boot, pre nije.

Ovo za sideloading je Apple srednji prst EU, jer i dalje oni kontrolišu i uzimaju pare. Jedino poboljšanje će biti ako ih EU kazni za to. EU reče da će biti posledica ako Apple bude pokušao subverziju pravila. Ali to ne znači da će stvarno nešto da urade.
 
^ kako da dođe obaveštenje kada se vidi na toj slici da si ugasio automatsko ažuriranje :D
Obavještenje očigledno nema veze sa automatskom instalacijom. Auto-update mi je od pojave opcije isključen i uredno su svaki put stizala obavještenja da je dostupna nova verzija softvera.

Meni na 15 i ženi na 13 izlazi obaveštenje posle dan-dva iako je isključeno automatsko apdejtovanje a na kraju ga sam i instalira, tako da iz mog iskustva to dugme ne služi ničemu
Nikad mi nije instalirao sam update otkada postoji opcija za isključivanje auto-updatea.

Pozdrav!

Je li ovo od prije ili su dodali sad u 17.4 update-om.
Od 17.3 je to tu.
 
Instalirao, meni telefon radi lepse, posebno mislim na spustanje barova sa obe strane. Safari mi je takodje responzivniji, i hvala Bogu nije vise siva pozadina pri pozivu.
 
Smanji li su i oblacic koji se pojavi kada se aktivira precica, sad ne prekriva toliko sam vrh ekrana.
Pretpostavljam da je ovo kod nas sa poluostrvom.
Mada su mogli I ubaciti opciju da se taj oblacic načisto ugasi.
 
Imam mali bag koji možda nije vezan za apdejt, ali se javlja nakon apdejta.
Viber poruku neće da očita kao pročitanu kada uđeš u chat, jedino što je pomoglo da je stavim kao read (da nema na ikonici vibera kao da imaš poruku) je da sam swipe chat na desno da se pojavi read / unread.
Update sam viber, izbacivao ga iz rama al uvek isto.
Ajfon koristim samo poslovno i viber mi je samo za posao, inače ga ne koristim kao ni ajfon, tako da mi nije neki problem. Samo eto čudno.
 
Nisam to primetio, ali, imajući u vidu koja je aplikacija, jasno je gde je bag 😃
 
Nazad
Vrh Dno