nemanjabgd84
Slavan
- Učlanjen(a)
- 12.12.2007
- Poruke
- 2,759
- Poena
- 425
PostenoJa imam Delonghi KG79 i savetujem te da preskočiš.
PostenoJa imam Delonghi KG79 i savetujem te da preskočiš.
Ima bar 5-6 kg.Da li neko zna koliko je teško fabričko pakovanje Gaggia Gran Deluxe? Ima ga u Nemačkoj za 63e, ali dostavu plaćam 5e po kg, pa ako je 7-8kg, nema mi smisla da dovlačim, platiću ovde 130e i imam i garanciju.
koji početnicima preporučuju bottomless filter. I to sve na Gaggia Viva i sl. aparatima. Nemojte ljudi. Ogadićete ljudima spremanje
Ne samo da kafa nece biti bolja, vec i slabije drzi toplotu, usled manje kolicine "materijala" kod botomless- a. Recimo, kod aparata tipa De Longhi Dedica, koji u startu ne postize bas visoku temperaturu vode, a ima izrazeno gubljenje toplote nakon 10ak sekundi od aktiviranja pumpe, pri pravljenju kafe. Jos kad ga "ukrasis" sa botomless portafilterom, dobijes kafu u soljici, koja je mlaka, u najboljem slucaju.Pisao 100x da sa "bottomless" nećete dobiti bolju kafu. Ali džaba, zapnu ko .... Poslušajte ovog čoveka, pobogu.
Lažete i sebe i druge.
Merio sam. Temperatura espressa je 83 stepena. Bukvalno fali još 10 stepeni. Espresso je dobar.De Longhi Dedica
Probao i na dedikama,.. i na tvom aparatu, i na...Probajte sami.
Bez ikakve namere da vređam, pričamo o mašini sa aluminijumskim portafilterom, termoblokom i termostabilnosti? Bolja investicija od Bambina bi bila kupovina polovne remontovane HX mašine, onda bi mogli da pričamo dalje o termostabilnosti. Ovako, mislim da nema smisla.Preterujete. Eksperimentisao sam sa grejanjem i hlađenjem, jer Bambino nikako ne greje portafilter, za razliku od Vive koja ga usija. Koristio botomles i oem, zatim ista kafa i količina, ulaz, izlaz, ali mlin podešen na 20s ekstrakciju i 35s, pa pio sve te kafe, razlika je baš baš mala. Tj. sve su odlične.
Takođe sam očekivao značajnije da se sve to razlikuje, ali eto. Probajte sami.
French press i premlevena kafa sa pijace, neka Lavazza. Još bolje moka pot.sta biste (osim guglanja) preporucili APSOLUTNOM pocetniku koji nema pojma o aparatima za kafu, a voli da popije neskafu i kapucino, ponekad eventualno sa nekim ukusima.
koji jeftiniji i prost za koriscenje aparat bi to odradio? cisto da bude malo visi nivo od 3u1 kesica i prelivanja vrucom vodom?
Ranije je bilo u Metrou da se uzme komplet šoljica po ceni od četvrt tepsije bureka, možda i manje. Bilo je raznih veličina - espreso, kapućino,... Obične bele, uglavnom nemarkirane, solidnog kvaliteta....
Neka alternativa za loveramics? Ako postoje šoljice prihvatljivog kvaliteta za značajno manje novca, uzeo bih njih.
Cek, zar to nije onda klasicna kafa, a ja bih nes ili neki kapucino, sa mlekom, malo secera...French press i premlevena kafa sa pijace, neka Lavazza. Još bolje moka pot.
Nije sramota pitatiCek, zar to nije onda klasicna kafa, a ja bih nes ili neki kapucino, sa mlekom, malo secera...
Ili ta lavazza znaci da je kao nes, ima raznih vrsta nje? kako nes sa pijace? Gledam klipove na osnovu ovoga sto si napisao sad...
Bukvalno razmisljam dal ista i da pitam dalje, jer meni je ovo kao strani jezik da citam ovde na temi.
Sve za sta inace znam je klasicna crna kafa koja se samo prelije vodom (sto ne volim) i one kesice 3u1. Voleo bih samo da ukus lici na ono sto uglavnom dobijes u kaficu kad trazis nes ili kapucino. Mislio sam da je to u fazonu, kupis aparat, ubacis neku kafu koju kupis u prodavnicu i kad hoces da pijes samo pritisnes taster i gotovo.
Mozda sam omanuo i temu, ovde sve entuzijasti... Verovatno sam nekoga i lepo nasmejao sa pitanjima...
Treba ti 180eur i uz dobru svežu kafu si bolji od 99/100 kafića u Srbiji.To što dobiješ u kafiću ne možeš jeftino da napraviš kući.
Dakle, po tebi La Marzocco inžinjeri nemaju pojma i jednostavno bezrazložno prave skupe aparate kad je sasvim dovoljno kupiti Breville Bambino ili eventualno Gaggia Classic i dobićeš istu kafu kao na LM Linea na primer?Ta kafa će biti lepa i ovom kolegi iznad sa opremom za koju i nemam pojma šta piše, iako je teatralan u svojim postovima, kao da ćeš sa 5000e da iz iste kafe stvoriš drugačije nešto, jer nećeš.
Ako tih 5 soma uložiš u mlin poput EG-1, imaš neki solidan, termalno stabilan aparat koji ne gruva 15 bara, znanje da kafu pripremiš kako treba i kvalitetnu, pravilno isprženu kafu, ne da bi osetio razliku, nego bi sve prštalokao da ćeš sa 5000e da iz iste kafe stvoriš drugačije nešto, jer nećeš
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari