Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konkurencija nam je potrebna, zamena monopola jednim, sa drugim,nam nije potrebna.

SBB je sam kriv,niko im drugi nije kriv,sto su dosli u ovakvu situaciju,da trpe napade,a sami su krivi.

-Zasto ranije nisu,ucestvovali za 4G licencu?
-Zasto ih nije zanimala kupovina Telenora?
-Zasto su uzivali gledajuci svoje kablove sa krova na krov, a likovali nad telekom bakru,bez pomisli da treba prvo da urede svoje dvoriste?
-Zasto su im otisli svi iole sposobniji IT inzenjeri?

Zanimao ih je samo instant profit, da cede raspalu infrastrukturu do samog kraja,kako bi dobili menadzersku nagradu, u vidu dzipa za ostvarene instat rezultate.Sada kada treba da se pokloni novi model nekog dzipa, ne mogu da otmu od plate inzinjera, nema ih!
 
Poslednja izmena:
Mene vazda vijaju njihovi promoteri, cim pitam za optiku,beze od mene ko' djavo od krsta.👹
 
Poslednja izmena:
zar ovo nije tema gde jedni drugima treba da pomognemo ako imamo neki problem vezano za funkcionisanje kablovske, interneta, i fixne telefonije supernove, novitetima u supernovi ili bilo kakva druga dešavanja vezano za supernovu ( poskupljenja usluge, isteka ili obnonove ugovora ) a ne da se razglaba o politici, ekonomiji i kojekakvim (meni) glupostima o poslovanju kompanija....
to što ovi posluju ovako, drugi onako neće da vam reši problem kada vam " zabode" move box ili modem ili ruter
kapiram da svako može da piše šta hoće, ali to ne znači da se pet stranica diskutuje o poslovnim uspesima-neuspesima kompanija, provajdera, firmi i svega ostalog....
 
Poslednja izmena:
Ja imam 350/20 na supertrtmrtnovi a ISTI paket optika je 1000mbit,ISTA CENA a tri puta sporiji net.Kako se to zove? Meni to lici prvenstveno na za*ebavanje a pomalo i na diskriminaciju!Takvih je gazilion primera klasicne diskriminacije i za*ebavanja narocito ako znaju da alternative NEMA!!! Jel ima neki pravnik na forumu da pojasni ovakvo stanje sa razlicitim paketima i brzinama a za iste pare u zavisnosti dali ima "infrastruktura" ili nema?
Meni to lici da ti ne razumes da provajderu placas distribuciju interneta, i da zavisi od vrste konekcije koliko moze korisnika da se opsluzi.
Sto vise korisnika moze da se nakaci na jedan kabl dobice brzi net a svi placate isto.

A sbb nije onemogucen nista kaoko oni predstavljaju, oni bi samo u gusto naseljenim sredinama da provlace kablove, eto toliko su oni zainteresovani.
 
Cija je ta "komisija"? Moja ili "drzavna"? Kao i sve raspale "komisije" koje su formirane da neko tu uzima pare nizasta. Znaci krivac je takozvana drzava kako sam i rekao. Svaka firma ce da gleda da ne pruzi nista ili sto manje za sto vise para. Posao drzave bar neke normalne je da onemoguci stvaranje kartela ili monopola a ne da pokusava da se mesa u trzisnu utakmicu podrzavajuci jednu stranu u zavisnosti ko je trenutno na vlasti ili ko je "dobar" s kojim politicarem.
 
nadam se da nisu dizali jos cenu sa ovih 2700 din za super par?? mimo ugovora posto vidim da je sad cena 3000

a inace je potpisano na 2600 din na 2 god!
 
Na mobilnoj aplikaciji primetio sam da nema kanala RTS NAUKA, kako je kod vas?
nikad ga nisu ubacili na mobilnoj aplikaciji
svi kanali koji su na mobilnoj aplikaciji nalaze se i na ott sajtu i na ott boxu (predhodnik move uređaja)
nije ista ponuda kanala na pomenutim platformama i na dvbc-u (skajmaster i cam modul)
 
@twister Pa sam power level ne znači puno, treba da bude oko 0 dBmV, ok odstupanja su od -5 do +5, tehnički će da radi i na -15 do +15. SNR je bitan, i on je OK, mada ako si u Beogradu treba da bude oko 40 dB na svakom kanalu (a tebi 12 i ovi 13, 14, 15, 16 malo lošije deluju). Svakako, iz tog interfejsa ne možeš puno da vidiš, sami parametri su skoro uvek u dozvoljenim vrednostima pa i sad.

Modem prikazuje samo par RF parametara koje može on da očita ali oni u praksi ne znače da će internet da radi dobro iako su u granicama normale. Ima još RF parametara koji utiču na rad internet konekcije, a koje može da vidi samo provajder. Jedan od najbitnijih je Upstream SNR, a njega može da vidi samo CMTS kod provajdera jer prikazuje odnos signal šum od svih modema koji su na istom Upstream interfejsu, a koji šalju modemi ka CMTS-u. Oni najčešći problemi na kablovskom internetu, oscilacije pinga, kratki prekidi su najčešće zbog lošeg Upstream SNR-a.

Promena ip adrese nema nikakve veze sa ovim RF parametrima.

@spavach A i kad su parametri i na CMTS-u savršeni (što uključuje ne samo SNR i power levels već i flap, timing offsets, itd.), i dalje mogu da postoje problemi ako je utilizacija čvora previsoka ili ako je uplink prezauzet ili ako je modem neispravan (npr. famozni Intel Puma čipseti). Tako da je to dosta nagađanje, probaj ovo probaj ono, i gledanje u kristalnu kuglu. DOCSIS debugging nije baš tako jednostavan.

@MilanKragujevic @spavach Hvala obojici na odgovoru. Te stvari koje pricate su, iskreno, nepoznanica za mene jer se ne razumem ni blizu koliko mi se cini da vi razumete problematiku.

Elem, vec danima osecam da 'nesto' nije u redu sa netom. Na testu brzine brzina (paket 120/15) dodje do 110, pa i do 116 mbit/s, medjutim 'nesto' nije u redu. Bilo sta da probam da skinem, se vuce. Cak npr. i sa mega.nz veza pukne.

Probao sam da preko WinMTR-a ispingujem sve hopove do jednog game servera i vidi se da je gubitak paketa 100% negde u supernovi, odmah na 3-4 hopu.. Iako na daljim hopovima izgleda da gubitka nema, nesto kao da 'gushi' vezu.

KQxfgPo.jpg


Ponovo sam pogledao kvalitet signala na ruteru i on je sada jos i gori nego sto je bio u mom postu: #14.132 -> https://forum.benchmark.rs/threads/supernova-kablovski-distributer.446726/post-6388391

3OknIyX.jpg


Zakacicu i sliku sa rutera gde se vidi 'kvalitet' signala.
Takodje 'znam' da je sve ovo nastalo pre 10-ak dana (ili koliko vec) kada su nesto tumbali. Do tada su sve 'izlazne' IP adrese bile u ovom range-u:

62.240.24.(1-255)
62.240.25.(1-255)

Sada...mi je izlazna IP adresa 178.237.223.*

5BIx8Pg.jpg


I naravno prikazuje da je to IP iz Cacka. Koliko sam video, nije samo meni promenjena IP adresa, vec ima jos dosta ljudi. Neki kazu da su natovani. Mislim,... sta kao da nismo bilo do sada? Jeste i torente sam probao i oni se vuku (bukvalno) do 400-600 KB/s bez obzira na broj seedera/leecher-a.

Ne znam sta da radim... :(

Zvao sam podrsku ali znam kako ce to proci. Operaterka je rekla ono klasicno da je prijavila i prosledila i da ce neko pogledati sta je problem i da se nada da ce kvar uskoro biti otklonjen. Ne znam koliko sam se vec puta od njih naslusao te recenice.

Kako da mi se POWER kolona vrati na oko 0 dBmV i SNR na 40 dB (za svih 16 kanala)?

Pitala me kakva je brzina? U tome i jeste problem sto na speedtest-u dostize 109-116 mbit/s u vecini slucajeva ali u realnosti to bre ne funkconise. Gde naci tehnicara u Supernovi koji zna gde je problem? Umorih se vise od borbe sa vetrenjacama... :(
 

Prilozi

  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    65.6 KB · Pregleda: 18
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    171.9 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 15
Poslednja izmena:
Radi li vama ko ima Museum HD, i Playboy tv HD, kod mene crna slika i pise skremblovano.

Znaci da od 15, juna ocekujemo nove pakete, a verujem da ce do tada svi da dobiju istu ponudu kanala.
 
Radi li vama ko ima Museum HD, i Playboy tv HD, kod mene crna slika i pise skremblovano.

Znaci da od 15, juna ocekujemo nove pakete, a verujem da ce do tada svi da dobiju istu ponudu kanala.
verovatno će novi paketi biti za nove korisnike i one koji obnavljaju ugovor posle 15. juna.....za one koji su potpisali ugovor pre tog datuma verovatno će ostati sadašnji paketi do isteka ugovora....jer barem tako piše na njihovom sajtu da sve ostaje isto do isteka ugovora
p.s. iznos računa ostaće nepromenjen....tako piše
 
Poslednja izmena:
mislim da moj matori i dalje placa fiksni, nisam siguran u koju svrhu
 
To mora da se ima :D Filozofija svakog matorca.

Jedva dočekah da mogu da imam internet bez fixnog al džabe kad matorci ne da neće sa odjave Telekom fixni nego nisu dali ni da se broj prenese kod ZLOriona.
 
Cekam montere,svakog dana mogu naici,super sve plus 12m promo

Sad,da li otkazati i cekati taj 15 jun,ebem li ga

Da li ce posle moci da se uzme taj box4 sa mobinom tarifom a zadrzati 12m promo ?
 
To mora da se ima :D Filozofija svakog matorca.

Jedva dočekah da mogu da imam internet bez fixnog al džabe kad matorci ne da neće sa odjave Telekom fixni nego nisu dali ni da se broj prenese kod ZLOriona.

E ja sam ubedio nekako moje da prebacimo fiksni kod supernove, ali bese cupavo, bilo je ubedjivanje mesecima...:ROFLMAO:
 
al te pare (oko 700 kinti) toliko mi placa i paket u vipu, zaista ne razumem, pre kad je keva bila ziva pricala je sa sestrom ovako..... zovu samo da nude neke gluposti to odma zaklopim
 
Ako je Euronewa Srbija nezavistan i objektivan kanal, nadam se da ce se naci i na sbb platformi.
Mada gledajuci njihovu stranicu na fb, nisam video ni jednu vest kojom bar malo krtikuju neki potez vlasti.
 
Cekam montere,svakog dana mogu naici,super sve plus 12m promo

Sad,da li otkazati i cekati taj 15 jun,ebem li ga

Da li ce posle moci da se uzme taj box4 sa mobinom tarifom a zadrzati 12m promo ?
Aneks ugovora uvek može da se napravi, jer njima je u cilju da što više pretplatnika imaju pa na bilo koji način. Svi mi odavde smo svi do jednog dobili različite uslove za isti paket. Dva ugovora dal bi sastavili, a da su isti. Sad najbolje je sam da odlučiš.
 
Kod mene kući su zvali,pa zvali.Čim im ćale da broj moj mob,onda ne zovu.Tako u krug.Samo na fiksni zovu.Ko namerno da navataju u kući kad su stariji pa da se uvali.Već tako bilo
Sve u svemu,videćemo šta će biti od 15
 
vidi se da je gubitak paketa 100% negde u supernovi, odmah na 3-4 hopu.. Iako na daljim hopovima izgleda da gubitka nema, nesto kao da 'gushi' vezu.

Ako je 3-4 to je onda 100% do njih. CMTS je prvi-drugi, ako ti je donjega ping ok, onda nije do tebe. BTW i parametri modema su u toleranttnomopsegu -10-+10

edit:
i da, obavezno nasetuj neki normalan dns. Slucajno sam se zeznuo juce da koristim super novin i toj e katastrofa kako radi, tj ne radi.
 
pocecu da primenjujem ovo kad pozovu na fiksni 😎
 
Ubacen je novi kanal TV Strela. Do 50 kanala ih nema ili su izbaceni. Najvise regionalni i lokalni. Medju njima su i Zadruga kanali,Toxic TV,Front TV HD,MTV Live HD,TV Pancevo,Dunav TV,Brazzers TV HD... Ex Kopernikus-Svilajnac.
Vraceni su svi kanali,prebaceni na druge pozicije. Ubaceni su i novi kanali Face TV i Tanjug TV HD. Ex Kopernikus-Svilajnac.
 
Vec su poceli da zabusavaju. Prijavio sam kvar na move uredjaju pre 3 dana putem maila, odmah dobio potvrdu da je mail zaprimljen i vise nikakvu povratnu informaciju nisam dobio do danas. Sad ih okrenuo da vidim o cemu se radi, covek mi kaze da u sistemu uopste ne vidi da je prijavljen ikakav kvar sa moje adrese, lol.
 
Da li ima neko , ko nema problem sa tim uredjajem?
Da li ima uticaja ,to sto neko ima optiku, a neko kabl?
Treba da se ponovo vratim kod njih, a vazda čitam o problemima sa tim boksom?
Sta nude od opreme za optiku +TV.
Uzeo bih jedan CAM modul ,i dva boksa za gledaj odloženo.
Ako nude vise opcija, sta da tražim, da valja?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno