Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Navratih iz dosade da vidim šta se piskara i vidim da ovaj gfx citira neke moje postove o čestom defrostu na Kmta (na sat vremena) a istovremeno zaboravi da citira ili pomene i one u kojima sam već narednog dana pisao da je defrost na 2-3 sata.

Nije citirao ni one postove u kojima sam hvalio svemoćnu GTech jer sam i sam bio zainteresovan da je kupim. Zamisli @gfx, ima i takvih postova. Slobodno potraži jer ja ne robujem brendu (osim možda za novac), mada bi mi i to bilo pomalo degutantno da radim, posebno na način na koji se to ovde po forumima servira i promoviše.

Elem, ako nekoga zanima, Kmta danas i juče (temp.oko 1 stepen i vlažnost konstantno skoro 100%) radi defrost na nekih sat i po do dva. Sami defrosti su uglavnom oko 9-10min i onda još 5min dok ne krene da greje. Nisam baš nešto preterano zadovoljan time ali šta da se radi. Na strani na kojoj se nalazi spoljna jedinica (sever) fasada na kući je skroz izbledela jer je baš dosta izložena atmosferskim uticajima pa možda i to doprinosi, možda je u pitanju i smanjena težina SJ u odnose na ranije modele, nedovoljna jačina klime, itd., stvarno ne znam.

Uglavnom, što se tiče potrošnje, klima se vrti na nekih 450-500w. Jednom prilikom sam je uhvatio i na 95w nekih 20-ak sekundi ali se brzo ponovo popela na ove gornje vrednosti.

Defrost kreće sa potrošnjom od nekih 300w i završava se sa 600w. Kada ponovo nakon toga klima krene da radi potrošnja krene isto tako od nekih 600w pa se spušta na niže. Inače dnevna potrošnja za 24h je juče 8, danas 10kw.
 
Isto tako radi i LGC i LU modeli, nema sta da te brine. Ono sto nisi napisao koliko bese m2 grejes, izolacija?
Meni je ukupna potrosnja domacinstva 47kW za 24h. Imam 5 klima, kuca, 90m2, izolacija 5cm stiropor fasada i tavan. Podeseno da bude 22C unutra.
 
Ma nemam pojma više ni šta je normalno a šta nije, neko piše ovako, neko onako...

Grejem 25m2 na 24 stepena. Soba je na prvom spratu kuće, izolacija isto 5cm, uključujući i tavan, pod neizolovan, tri spoljna zida. Kuća se inače ne greje osim u toj sobi gde je klima.
 
Onda je to sve ok, pod ti je problem ako se dole ne greje, to ti povecava gubitke i samim tim i potrosnju ali 10kW za taj prostor nije puno. Defrost je cest jer je vlaga velika napolju. Bolje ce raditi na -10c koliko ce biti kako kazu vec za vikend.
 
@sky007

Čisto da ilustrujem jučerašnju priču




Sinoć sam Vivax ugasio. Čekam malo da ode temp u + da se otopi ovaj led.
 
A evo kako to radi i malo skuplja on/off klima

 
Lmce12 prekjuce radila defrost na svakih sat i po, skoro u minut, do 5 minuta trajanja, sad vec mnogo redje jer je manja vlaznost. Nigde leda, osim pobelele povrsine.
 
Ja ovakav led jos nisam video na klimi. Ni prosle zime kada ih je bilo 2 kom, ni sada sa dodatim vox-om.
Inace, ovaj vox greje bas dobrano. S obzirom da ne moze da modulira ispod 370w, vazduh koji izduvava je uvek topao osim kada se izgasi nakon postizanja temperature dok recimo kod llce ima situacija kada se modulacija spusti na ispod 300w i tada je zvuk mozda 30 stepeni, malo vise i nije bas prijatno kada prodjes ispod klime ali te dve klime i nisu postavljene da duvaju ni u koga.

Ali ono sto mi je cudno kod vox-a, kada stane pred defrost i pusti gas nazad, au. Ne moze da se poredi sa fujitsuom. Prvi put kad sam cuo defrost, u$[emoji2400]o sam se. Culo se skoro kao kod fujitsua kad je nestala struja pre par dana na 5 min.


Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
Ovo je posle defrosta (tako je sinoć ugašena). U donjoj trećini je bilo manje više isto leda, a leda je bilo 2-3 mm i u gornje dve trećine. Jednostavno, ovaj model iz nekog razloga radi loše defrost (verovatno vremenski nedovoljno).
Na Galanzu ova mrežica očigledno stvara problem. Ali ni na njemu nema nešto bitno leda.
LG standardno bez leda. Jedino se plašim da komšijina klima koja se nalazi znad moje ne počne da curi. Onda će padati direktno na LG. Izgleda da se komša greje na kotao.
 
Još jedno, ali neemotivno iskustvo sa gtech :D

veceras usla u defrost 6ipo minuta i posle onog zvuka duvala oko minut onaj hladan vazduh dok nije pomerila krilca tek onda pocela da greje tj pirka mlako isla i preko 1700w.
juce merio kad sam cuo da se gasi 9minuta i posle zvuka cak 3 min proslo dok nije pocela da greje.
za ovih par c razlike u par dana digla potrosnju duplo al opet bolje i da dogreva kolko tolko nego da ne radi jel tako


dal radi bolje od muse ne znam jer je nemam a nadam se da radi bolje za 20k razlike trebalo bi xd
jeste onofirala je kad sam je uzeo ali nisam nekad cesto kuci da merim...
ovo sam veceras taman dosao sa posla pa video da se krilca dizu pa sam ukljucio stopericu i evo malopre je radila opet defrost znaci negde oko sat vremena
kazem iskreno sto da lazem nisam nikad bio fanboj nijednog brenda da ono sto kupim da je to uvek nesto najbolje i nema bolje
samo ove temp da pohvatam, na klimi sam stavio 24 na termometru imam 25 a kad pritisnem dugme Temp na daljincu izbaci 23c. na prosto je sad oko 900w

U pravu si, kolega je bas lepo napisao svoje neemotivno iskustvo... ali kad vec nekog ili nesto ovako citiras i spektakularno podvlacis, iscitiraj onda i ostale relevantne cinjenice ispisane "perom" istog clana, na istom mestu odakle si i ovo preuzeo. ;)

"...postavljena je u sobi od oko 20kv i duva kroz vrata u drugu prostoriju koja je oko 15 do20kv, imam jos dve sobe po 20kv plus hodnik i wc ali to sad ne grejem, treba da uzmem bar jos 1 klimu. kuca je u pitanju na spratu sam a izolacija je spolja izgleda 5 cm ne znam tacno nisam je ja radio, tavan jos uvek nista cekam neku kamenu vunu 10 il 15 cm nesto ispod ruke . do sada sam se grejao na gas ali su mi racuni nesto delovali mnogo tj delio sam ih sa rodjacima ispod ma nije problem bio ni ajd da toliko platim nego kod njih prozori otvoreni dok se greju a ja gore palim i one male grejalice po celu noc"

inace u pitanju je isti clan koji je i ovde isto ovako pisao, i pre nepunih mesec dana, kada se polemisalo o tom istom prostoru i gubicima dodao...

pa ja nisam ni rekoa da mi sad klima radi na toj kvadraturi, nego cekam da mi gfx kaze za koliko je ona kvadrata, dok su mi zidari u dvoristu:)

To ti referentan izvor?

Sjajno ;)
 
Imas ti svoj referentni izvor, on ce ti objasniti, al" samo dok prvo pohvata te temperature, ili jos bolje gde je sve i sta pisao... ;)
 
Znači G-tech radi defrost kao i druge klime to verujem ali se na delu pokazao i nedorađen softver konkretno hladnjikav vazduh pre defrosta.
 
eed1b0eb85deef25b4266be1cc81b3db.jpg

e19e74d559af09c013d43cde8a11e733.jpg

Da li je ovo normalno da ovako izgleda posle defrosta? Svakih sat ide u defrost
 
Ja mislim da ovo ne bi bilo normalno ni posle 5 dana bez defrosta

Kako ovo funkcionise uopste ... Au brate.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 
eed1b0eb85deef25b4266be1cc81b3db.jpg

e19e74d559af09c013d43cde8a11e733.jpg

Da li je ovo normalno da ovako izgleda posle defrosta? Svakih sat ide u defrost

Midea i njeni derivati :(

Ja bih je ugasio (ako imaš neko drugo grejno telo). Od grejanja ovde nema ništa. Nema protoka vazduha. COP je verovatno blizu 1.
 
Poslednja izmena:
Daleko od normalnog. Ja sam sad pregledao ove moje, od nove godine je temperatura u minusu.
7d46d602ce026b7440b7f651f0ff7b32.jpg
ec599d618864ae14c98e095abafeba8b.jpg
 
Nemam nažalost drugo grejno telo, sada ide u defrost na 20min, prošle godine počela da ledi, i evo sada je ovako. Ima freona očišćena je sve je kako treba, sreća pa je feizerski salon u pitanju pa malo i fen greje.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Znači G-tech radi defrost kao i druge klime to verujem ali se na delu pokazao i nedorađen softver konkretno hladnjikav vazduh pre defrosta.
Kad kazes "na delu"... imas G-Tech, ili su ovo opet tvoje cuvene "teorije konspiracije" zasnovane na necijem tudjem misljenju?

Kad si vec tu... ima "tamo" jos jedna moja slika, danasnja, neki screenshot je u pitanju, mozes slobodno i nju da "prokrijumcaris" ovde kao sto si onu juce, necu se ljutiti, znam ja zasto ti to radis. :)
 
Je l probao neko brzo otapanje da izvede prebacivanjem klime u režim hlađenja? :)
 
eed1b0eb85deef25b4266be1cc81b3db.jpg

e19e74d559af09c013d43cde8a11e733.jpg

Da li je ovo normalno da ovako izgleda posle defrosta? Svakih sat ide u defrost

Meni je jednom na Midea on/off klimi bio ovakav led.Tu od grejanja nema ništa ugasi je i neku grejalicu u ruke i otopi to.Tacnu možeš i toplom vodom.Ja sam Tu Mideu otopio grejalicom i kasnije nije ledila tako.Pitanje je da li ima neki nedostatak ta klima pa je tako zaledila.
 
Midea i njeni derivati :(

Ja bih je ugasio (ako imaš neko drugo grejno telo). Od grejanja ovde nema ništa. Nema protoka vazduha. COP je verovatno blizu 1.

Nije ovo Midea i njeni derivati, nemoj odmah generalizovati i pisati napamet... @weska88 je pre vise od dva meseca pisao o svom problemu...

Uostalom, evo pogledaj i sam...

Ova moja je luda, ona ne izbacuje vise od 41c, od kada sam kupio merac pratim je, nike presla 800w, vrti oko 500,600. Kada zagreje spusti ispod 300w. Al nijednom mi nije povukla preko 1kw. Mozda bi i imao tu toplotu da vise povuče. Do cega li je to? Moze li da bude do struje? Desilo mi se par puta od kada grejem da ispadne osigurac gde je klima.
... i lepo mu je OVDE receno da klima ima problem, i umesto da ga resava, covek je ocigledno isao linijom manjeg otpora, cim je napisao "ovaj moj strucnjak kaze da je ok".


Eto kako je OK. :(
 
Poslednja izmena:
e da je srece pa da nam svima radi klima kao kod gfx 3x defrost na dan po 3 min:smash:kao u onim reklamama za kredite sve lepo i sareno.
ja i dalje cekam da mi kazes za koliko su kv muse i gtech pa da zidam pregradjujem po kuci, a to sto ona sara sa temp od zadate po par C je dobro sto daje vise, da je manje i da ne moze da zagreje to bi bio bedak za klimicu od 80k. evo dok ovo pisem sad se i ugasila:d
 
Trenutno njegova Midea i moj Vivax (derivat) imaju problem.
A eto vidiš, i moj Vivax neće preko 40 C, pisah juče o tome, već vrti potrošnju oko 300 W. Ima i tu sličnosti.

Pa neka menja stručnjaka.
 
Ovako prostor je oko 20m2 izolacija je 10cm PVC Stolarija , šta preporucujete za oko 500e za vikend ću da kupim drugu ne mogu sa ovom više da se zezam, loše mi i održava temperaturu. Ako stavim noću na 21 mora sutra da bude 19 ili 20 nikako kako treba mnogo me nervira da kupim drugu.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
@maxy,

Meni tada zaista nije bio problem da se cimnem do drugog stana, koji je i tada bio prazan (u fazi lagane adaptacije), i u kom su uvek svi prozori otvoreni na kant radi luftiranja, samo da bih kolegi SLIKOVITO pokazao da ta Midea moze na izduvu da izbacuje mnogo vise od tih 41°C. Ja nikada ni slicnih problema sa Mideama (a imam ih dve) nisam imao, a pisao sam o njima i ovde na forumu, a on, ti, i njegov strucnjak i dalje mislite drugacije. ;)
 
Poslednja izmena:
Podesio sam je na 30c izbacuje oko 43c
Obzirom da je oko 0 nije loše Al nešto zeza i da se ne nerviram više.
Zvao sam majsora kaže da pustim da hladi da se otopi [emoji4]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Budi realan. Spoljna jedinica ti je okovana ledom. Ne znam odakle izvlačiš i tih 43 C.
Nađi drugog majstora i utvrdite gde je problem na klimi. Ako nije do gasa (a valjda je izmerio koliko grama gasa ima u klimi), onda tražite drugo rešenje. Ako je kojim slučajem "merio" količinu gasa samo manometrom, onda od tog posla nema ništa, a posebno ako je pri merenju bilo hladno.
 
Vivax 18 Aevi prede sa 650w unutra 25C toliko sam i zadao, defrost na 1h i ovo sa slike je tik pre defrosta nema nakupljanja leda otopi sve za 6-8m dvostruki izmenjivac jer. U prostoriji 40m2 siporex + 5cm stiropor + plafon i zidovi izunutra 2cm stiropora.
Dobili smo Midein software skoro Nethome+ mada je i sa Mideinom radilo sve.

 
Da li ti je apdejtovan i softver klime?

Inače, konačno dobismo bar normalnu aplikaciju. Prethodna je bila krš.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno