Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
> Inace pitanje, UniFi je svima aktivan po defaultu?

Meni nije, tražio sam specifično da mi ne aktiviraju.

Koji modem imaš inače?

znamo svi vrlo dobro ko je vlasnik sbb i kakvu političku agendu ima

Vlasnik se promenio u martu, tako da ne verujem baš da je investicioni fond BC Partners čiji je član UO Nikos Statopulos (istovremeno i predsednik borda direktora Junajted grupe, između ostalog vlasnika SBB-a i N1) razgovarao sa Brnabićkom pre neki dan toliko poznat u Srbiji.

Pride u KKR-u na koji očigledno ciljaš Petreus je samo član rukovodstva koji vodi jedan ogranak firme - KKR Global Institute, ne i glavni u celoj firmi, glavni (ko-CEO-ovi) su osnivači Kravis i Roberts.
https://www.kkr.com/our-firm/team (ukucaš prezime Kravis, Roberts ili Petraeus u desni okvir)

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je juče s članom Upravnog odbora investicionog fonda „BC partners“ Nikosom Statopulosom o rezultatima ekonomskih reformi u zemlji i daljem nastavku reformskog procesa u približavanju Srbije Evropskoj uniji. „BC partners“ je inače vlasnik televizije N1.

kskrl0F.jpg
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3333891/bc-partners-jugoslav-cosic-ostaje-na-celu-tv-n1

London and Amsterdam, 04 March 2019 – BC Partners, a leading international investment firm, today announced the completion of the acquisition of majority ownership of United Group B.V. (“United Group”) from KKR, following the receipt of all necessary regulatory approvals. KKR and United Group’s management team will retain a substantial minority stake.
https://united.group/bc-partners-completes-acquisition-of-united-group/

Nikos Stathopoulos

United Group B.V.
Chairman Of The Board Of Directors
United Group B.V.
Mar 2019 – Present
https://www.linkedin.com/in/nikos-stathopoulos-81b0371/

Poslednja izmena:
Konacno i meni ugradise SBB, sta znam za sad lepo radi, nemam nekih vecih zamerki, sem sto torrent seed ne radi "nikako". Msm i kod mts sam bio iza NAT, ali je seed uvek radio, sad je vecinom na 0 tj ne radi nista....za 24h je uspeo da uploaduje 4.5GB, dok je na MTS ta cifra uvek bila visa. Nije da mi fali torrenata za upload, imam i privatnih i javih...ali nope, nece. Ima li nekog leka?

Takodje sam primetio da mi SyncMe Wireless vise ne funkcionise. Na kompu imam par foldera koji se dele preko SMB-a, ali u aplikaciji izbacuje "Invalid network size", probao sam i folder sync, ali i on javlja neku network gresku, iako obe aplikacije vide komp na mrezi. Zna li neko sta treba ukljuciti/iskljuciti na modemu da bi sve radilo? Nista nije menjano sem modema tj. provajdera.

EDIT: E da, i ne mogu da se registrujem na moj SBB. Prvo mi u ugovoru nigde ne pise broj ugovora, pa sam morao da ih zovem, ali i nakon toga nece da prodje registracija na sajtu. Kaze da moram da popunim sva polja, a sva su popunjena. Pokusacu danas opet.

Inace pitanje, UniFi je svima aktivan po defaultu? Koliko je to sigurno? Ima li potrebe da se gasi, ako je to uopste i moguce?

Broj ugovora dobijes napr. nedelju dana po potpisivanju ugovora, zovi ih na poznate brojeve telefona da ti izdiktiraju i onda ces moci da se prijavis na portal, eon, mail ...

Kako to u praksi ide, terenci dodju donesu opremu i naprave ugovor tj sa tim dobijes ID, onda terenci taj ugovor proslede SBB-u a oni po tome prave papirologiju i prave broj ugovora i kao sto sam napisao za to im treba neki radni dan da zavrse.

Unifi mozes da trazis da ti ugase (da tvoj router ne emituje) ali onda neces biti u mogucnosti da ga koristis tj da se kacis na tudje routere po gradu, gde god i odvojen je od tvoje kucne mreze.

Poslednja izmena:
>Meni nije, tražio sam specifično da mi ne aktiviraju.

Koji modem imaš inače?

Cini mi se da je u pitanju Technicolor CGA2121.

Broj ugovora dobijes napr. nedelju dana po potpisivanju ugovora, zovi ih na poznate brojeve telefona da ti izdiktiraju i onda ces moci da se prijavis na portal, eon, mail ...

Kako to u praksi ide, terenci dodju donesu opremu i naprave ugovor tj sa tim dobijes ID, onda terenci taj ugovor proslede SBB-u a oni po tome prave papirologiju i prave broj ugovora i kao sto sam napisao za to im treba neki radni dan da zavrse.

Unifi mozes da trazis da ti ugase (da tvoj router ne emituje) ali onda neces biti u mogucnosti da ga koristis tj da se kacis na tudje routere po gradu, gde god i odvojen je od tvoje kucne mreze.

Zvao sam ih, izdiktirali su, ali i dalje ne prolazi reg. Mozda im treba jos vremena da evidentiraju sve. Ostavicu Uni onda, posebno jer planiram da ga koristim.

Ima li nekog leka za torrent i SMB?

SBB sigurno neće kroz svoju ponudu kanala posredno ili direktno, podržati prisnije odnose Srbije i Republike Srpske.
Jasno je šta se krije iza ukidanja kanala iz Republike Srpske.

SBB sigurno neće kroz svoju ponudu kanala posredno ili direktno, podržati prisnije odnose Srbije i Republike Srpske.
Jasno je šta se krije iza ukidanja kanala iz Republike Srpske.

Sta se tacnije krije?

Objasnjeno je zasto su ti kanali napustili SBB, uopste nije do SBB-a.

Odluka je tih televizijskih kuca da sklope ugovor sa konkurentskom kompanijom i to je to.

Zasto uvek u svemu mora da postoji neka teorija zavere?

Poslednja izmena:
Pre bih rekao da postoji zavera ovih što raskopavaju ceo grad da bi prošla konkurentska mreža, tj ovih što traže SBB kablove po šahtovima.
Možda je zato bila potrebna poseta g. Grka.

@faca: Pitaš sto puta isto pitanje na 10 različitih mesta. Eon SmartTV aplikacija postoji samo za 3 operativna sistema: AndroidTV, Tizen (= Samsung TV-ovi) i WebOS (LG TV-ovi).

Android(TV) OS koriste raznorazni proizvođači ali je fazon što mnogi od njih na jeftnijim SmartTV koriste neki "levi" "baziran na Linuxu" operativni sistem tipa Opera, Firefox OS, bla bla... a na skupljim modelima koriste Android TV Os. Tako da i Tesla ima jednu seriju modela koja dolazi sa AndroidTV OS. Sony jeftiniji koriste neki krš OS a skuplji koriste AndroidTV. Hisense skuplji modeli namenjeni za US tržište takođe dolaze sa AndroidTV.
Fox, Vox, Vivax... krševi koji su Android maxom nisu AndroidTV varijanta već neka bajata verzija Android-a za tablete i smartphone.

Sve u svemu ako nećeš da previše razmišljaš i juriš koji model koristi koji operativni sistem kupi lepo Samsung ili LG SmartTV i to je to... ako ti trebaju Android aplikacije dokupi kineski "android box" i kraj priče. Jedino ako imaš viška para pa da priuštiš sebi Sony koji dolazi sa AndroidTV OS.

Ako hoćeš još manje da razmišljaš a najvažnija stvar u univerzumu ti je da na tom TV-u radi Eon SmartTV app u nedogled izaberi koji od zvanično preporučenih TV-ova se slaže uz tvoj novčanik:
Koliko sam pročitao vivax ima androidtv. Pitao sam ovde za iskustvo, al nisam ništa dobio.

Obzirom da nisam naročito ocaran hisenseom što sam uzeo i dalje mislim da vivax uopste nije lošiji koliko je jeftiniji. Ne brkati sa vox, fox i ostalim...

Sent from my BBD100-1 using Tapatalk

Koliko sam pročitao vivax ima androidtv. Pitao sam ovde za iskustvo, al nisam ništa dobio.

Obzirom da nisam naročito ocaran hisenseom što sam uzeo i dalje mislim da vivax uopste nije lošiji koliko je jeftiniji. Ne brkati sa vox, fox i ostalim...

Sent from my BBD100-1 using Tapatalk
Xiaomi Mi Box S zvanično ima Android TV OS. Košta od 50 do 75 eur. I ima slicne karakteristike kao eon smart box.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Izgleda mi je riknuo modem cisko epc 3208, nije napajanje vec sam uredjaj, od jutros ne radi. Na duo gold paketu sam bez ugovorne obaveze vec duze vreme. Za tv imam d3 cisko 4682.
Da li ici direktno u poslovnicu sa modemom ili zvati telefonom? Sta mogu da ocekujem kao zemenu? Isti i nesto drugo?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Izgleda mi je riknuo modem cisko epc 3208, nije napajanje vec sam uredjaj, od jutros ne radi. Na duo gold paketu sam bez ugovorne obaveze vec duze vreme. Za tv imam d3 cisko 4682.
Da li ici direktno u poslovnicu sa modemom ili zvati telefonom? Sta mogu da ocekujem kao zemenu? Isti i nesto drugo?

Ne verujem da ce ti u poslovnici zameniti modem. Reklamiraj kvar telefonom i to je to. Tesko da ces dobiti modem bez da izricito zahtevas, sada daju rutere

Kako znaš da nije napajanje?
Poznat je problem, meni se desilo.

Hvala na savetu. Videcu sta moze da se dobije pa javljam.
Mislim ne bi trebalo da je adapter za napajanje jer na ovom ima lampica koja radi, pa racunam i da adapter radi. Meni se ranije na nekom ruteru desilo da je otisao taj adapter pa sam to menjao.

Napajanje poludi i bude neki blesav napon na izlazu, počne da se pregreva i adapter i ruter. Ako se dobro sećam snaga je 1000 mAh a treba zameniti sa 1500 mAh ako nađeš (isti napon naravno).
Bilo ih je ranije na KP.

Pipni modem, ako je previše vruć - ne valja.

Sta se tacnije krije?

Objasnjeno je zasto su ti kanali napustili SBB, uopste nije do SBB-a.

Odluka je tih televizijskih kuca da sklope ugovor sa konkurentskom kompanijom i to je to.

Zasto uvek u svemu mora da postoji neka teorija zavere?
Zato sto mi kao narod obozavamo zavere

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Da li je istina da ako predjem na novi Eon paket sa Trio golda a pod ugovornom sam obavezom, placam prikljucnu taksu od 3450? Da li je realno...

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Kako da povežem android box na UniFi? Traži mi šifru i kada je upišem ništa se ne dešava.

Za povezivanje Android uredjaja na Unifi, imaš uputstvo na SBB sajtu.
Pozdrav

Video sam, ali ovde mi ne nudi bilo kakvu drugu opciju od upisa lozinke

Da li je istina da ako predjem na novi Eon paket sa Trio golda a pod ugovornom sam obavezom, placam prikljucnu taksu od 3450? Da li je realno...

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Ja sam presao sa Trio Gold na EON Premium i nista nisam morao dodatno da platim. Odradjeno pocetkom godine.

Да, али акција је била до. 31.8.2019, ја сам потписао задњи дан. Исто сам има обавезу још годину дана.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Да, али акција је била до. 31.8.2019, ја сам потписао задњи дан. Исто сам има обавезу још годину дана.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

To se i ja pitam, bio sam pod ugovorom 18.10.2019. Trio gold extra optika, prijavio se pre isteka promotivnom perioda ali majstor dosao kasnije jer su sluzbenice brze na spustanju slusalice dok dodjes do mobilnog one spuste slusalicu.
Nikakav ugovor nisam potpisivao, samo aneks o zameni opreme, pitao 10x podrsku kazu sve je ok, ugovor je nov na sledece dve godine i pogodnosti koje su obecane tako kaze podrska. Cekam sledeci racun pa cu znati na cemu sam.
Selection_131.png

Poslednja izmena od urednika:
Kako da povežem android box na UniFi? Traži mi šifru i kada je upišem ništa se ne dešava.

Da li je neko video ovu opciju, ja unifi nemam na Calex modemu niti bilo ko na optici u blokovima, fizcki ne postoji na tim modemima.
Obrati paznju na ovu opciju iz mog naloga, ne mogu da aktiviram pise tek sledeceg meseca, ali pogledaj dole cifre za doplatu pa razmisli da li ti se isplati

Selection_132.png

Poslednja izmena od urednika:
To je verovatno doplata nakon 5GB koje ti sleduju ako imaš aktiviran UniFi.

To je verovatno doplata nakon 5GB koje ti sleduju ako imaš aktiviran UniFi.
Nemam predstavu koliko Android box vuce ako bude gledao TV preko Unifi tako da se treba dobro raspitati, ako moja zena dnevno svuce 800MB na Android mobilni telefon koliko vuce TV?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno