Šta je novo?

[TROSTRUKA PREVARA] Umesto GTX 970 karte Ga-K8VM800m ploča i prljava jakna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa obzirom da ovih dana stalno dobijam emailove od benča da mi je nalog zaključan i da sam probao 5 puta šifru, što sam i prijavio, moguće je da neko probava da upada u stare naloge. Ništa neću prodavati u skorije vreme :) ako upadne haker to nisam ja.

Ja se izvinjavam što ovako upadam k'o burek u svemiru, verujem da će neki moderator ovo videti, da ne otvaram novu temu, ja nemam probleme da mi je nalog zaključan, ali iako sam prijavljen uz "zapamti me" već godinama na Benchu sa svih kompova/telefona/tableta, a evo već 2 dana mi se dešava da me komp "zaboravi", samo da pitam, da li je neki problem pri forumu ili je nešto drugo u pitanju pa me svaki put odloguje?
 
Ja se izvinjavam što ovako upadam k'o burek u svemiru, verujem da će neki moderator ovo videti, da ne otvaram novu temu, ja nemam probleme da mi je nalog zaključan, ali iako sam prijavljen uz "zapamti me" već godinama na Benchu sa svih kompova/telefona/tableta, a evo već 2 dana mi se dešava da me komp "zaboravi", samo da pitam, da li je neki problem pri forumu ili je nešto drugo u pitanju pa me svaki put odloguje?

Problem na forumu, obrisi bookmarks pa ga napravi opet, meni pomoglo
 
Zato je meni uvek bio rizik da pazarim na forumu. KP, ocene, komentari i milina. Neka mi neko kaze, gde mogu da se raspitam ako zelim da pazarim od nekog clana ovde? Ne mislim na aktivne clanove koje vidjam svaki dan i koji imaju po preko 1000 postova, ali ovakvih padobranaca sve vise. Evo cak i 2 ili 3 nova naloga videh ovde na temi, i odmah sam posumnjao i i dalje sumnjam da je neko bas to govedo koje ga je prevarilo.

Na forumu si samo 2 godine i tako već pričaš. Mnogo je vode prošlo Dunavom i Savom dok nije došlo do ovog sporazuma po pitanju forme oglasa, da se ja pitam sve bih ove nove oglase pogasio i ostavio samo Bench oglase, ko nije aktivan Bench član nema šta ni da ima uopšte pravo da prodaje. Kakva prodaja, kakvi bakrači, sve sami muljatori, neke prepoznajem po stilu pisanja po samom forumu. Bagra.
Pogledajte samo koliko lešinara visi non stop u sobi oglasi, pa neki predmeti se prodaju u roku od par sekundi, to nije običan kupac, samo preprodavac.
 
Ne mozes spreciti preprodavca da kupi/preproda nesto preko oglasa, osim ako se ukinu oglasi potpuno.
 
Nažalost to se i ovde desilo!Na KP je postalo strašno, i sam prodam dosta stvari na KP jer sam u situaciji da imam dosta toga pristupačnog iako se time ciljano ne bavim.Dozivim bar svaki 10ti put da naletim na prevaranta na KP-u.A ovde sam se nekako uvek osećao sigurno, bar do sada!Obzirom da ovde prodam skuplji hardver jer se to ovde ceni uvek volim da mi kupac dodje u kuću i to preporučujem svima jer je u ovakvoj državi sa ovakvim ljudima prevara sve više.
Savetujem ti da izguraš pravno do kraja i budi uporan i dosadan inspektoru koji je na slučaju.Da bi podigao postnet treba mu lična karta i postoji trag o vremenu podizanja novca a zatim se lako na kameri pošte nadje kriminalac, samo to mora policija da uradi.
A mi jedino što možemo je da pomognemo jedni drugima sa proverom članova iz svog grada, mene slobodno kontaktirajte za prodavce iz Šapca rado ću reći šta znam o njemu a ako imam vremena i ako je baš u gradu mogu za nekog proveriti komponentu.
 
Poslednja izmena:
Da bi prevarant podigao novac,morace da pokaze licne isprave radniku u posti.U slucaju da se jedno slovo ne slaze sa imenom i prezimenom u licnim ispravama,radnik nece smeti da isplati novac.Policija lako moze da isprati svaki tok novca,nadje primaoca uplate,cak i da skine snimak sa kamera iz objekta u kom je novac podignut...policija je uspesno nalazila i privodila razne prevarante,problem je sto takav sljam uvek ima izgovor da je novac vec potrosen...
 
Strasno :mad: Vidi da to resis dok je vruco.

Ja sam dosad cesto kupovao polovno kurirom i sve bilo ok (bar vecinom),pre 2 sedmice imao jako lose iskustvo kupovine jednog polovnog monitora (ovde na forumu),posle toga mi se ogadila kupovina polovnih stvari preko kurira,polovno samo licno ili najbolje novo.
 
Poslednja izmena:
Brate, nikad ne volim da stajem nekom na muku namerno, ali jbt, dajete 27000 nekom random liku sa foruma (dobro je barem ima avatar) preko posiljke.. kako je moguce da se upustate u takve stvari.
 
Ne mozes spreciti preprodavca da kupi/preproda nesto preko oglasa, osim ako se ukinu oglasi potpuno.

Moze, ogranicis da podforumu oglasi mogu da pristupaju/postavljaju oglase/citaju samo memberi sa X poruka i X godina staza na forumu. To barem nije problem.
 
Poslednja izmena:
Na kupujem prodajem se jos gore stvare rade , prave se lažni nalozi i lažni oglasi u kojima piše da je nešto prodato i tako danima a za to vreme klonovima pumpa sebi ocene i tako ispada normalan prodavac i član , uvek pre kupovine na kupujem prodajem pogledajte ocene i datume naloga koji su mi dali oceni , kao i komentare davaoca ocena , dosta mućki tamo ima.

A ovo što se desilo na benchmark forumu sa članom Perpetual koji je prevario člana Hardrockdrinker za 27.000 dinara i najverovatnije poštarina oko 500 dinara a dao jaknu budjavu jaknu iz doba jure i ploču staru 100 godina koja najverovatnije ne radi , jako je čudno da član star skoro 11 godina tako veliku prevaru napravi , trebalo bi proveriti njegove ip adrese za prijave na nalog od 2006 do 2017 , ne znam da li je moguće uz pomoć tih ip adresa locirati njegovu adresu , u to se ne razumem , mada kada se pogledaju njegove teme na pretrazi ima dosta tema sa smajlovima i iz 2009 godine i iz 2016 što dokazuje da je on sam napravio tu prevaru da mu nije nalog hakovan , nadam se da će se locirati njegova adresa i da će vratiti novac , ko bi rekao da je benchmark imao na forumu 11 godina člana koji je bukvalno kao loordaca šrafciger :smash:
 
Poslednja izmena:
U oglasima u kojima trazi posao pojavljuju se jos 2 broja telefona, mozda je neki od njih aktivni broj.
 
U šta se ovi oglasi pretvorili na benchu... ovi pilićari će srozati ugled bencha ako tako nastave.
Ja i dalje ne kapiram poentu prljave jakne? Jel ona služila kao zaštitni omot ploče u kutiji ili je bila kao ukras ( bonus na prastaroj 754 ploči ) ? Zabraniti mu prilaz oglasima so daljnjeg.

Kako neko sa stazom od 10 godina ovde da se blamira onako... čudno.

Sent from my D6603
 
Hardrockdrinker da li je na paketu bio broj 0612730438 koji je iz njegovih oglasa , posta bi trebala post net novac da uplati na broj koji stoji na paketu , tako da je prevara obavljena preko tog broja koji je na paketu , pretpostavimo da je lik od straha da ga ne uhvate tu karticu bacio posle podizanja novca , ali policija moze da ode u VIP i trazi listing poziva za broj taj na paketu ili ovaj njegov iz oglasa koji je koristio na benchu 0612730438 , uz pomoc listinga poziva moze da se dodje do njega , mislim da nece taj lik lako proci , bolje mu je da se izvine i vrati ti pare.
 
Jel to ovaj oglas prevaranta:

prevara.PNG

Kartica je podpuno nova odpakovna je samo radi probe. Kao sto sam dole napisao, potencijalni kupac zna o kakvoj kartici se radi i uopste nema potrebe da sad tu nesto posebno shminkam oglas ; )
KArtica je u ful pakovanju, sa fiskalnim racunom i garancijom od 3 godine.
Cena je vec maximalno snizena, ne bi bila ni ovolika da je nisam dobio na poklon ali ipak Nvidia 1080 pokazuje mnogo bolje performanse tako da ova ode na dobos : )

Cena 27.999 din


Zamene me NE zanimaju i cena je poslednja tako da me nemojte dzabe pitati za snizenje.

Greske u pravopisu koliko hoces :smash:
 
Malo pre pogledah temu(stari clan pcberze i tamo sam naisao na temu). Kad sam video cenu 27.999din za novu karticu odmah mi je to upalo u oci. Nerealna cena, ma i da je Rokfeler ne bi je niko tako nisko prodavao, a i .999 ne stavljaju posteni prodavci na benchu. Bas mi je zao sto se to nekome desilo ali za nauk drugima je da otvore oci i posmatraju sve moguce nepravilnosti. Ja imam srece pa ne moram cesto polovne stvari da kupujem ali kada nesto kupujem preko neta iskuliram sve van BG i sacekam dobru priliku lice u lice da to obavim. Kada prodajem opet to volim da zavrsim rukovanjem. Na kraju, zaista bih voleo da se sve lepo zavrsi. Neko sa vracenim novcem, a neko iza resetaka(usput da mu barem 10 puta ispadne sapun dok se tusira).
 
Posto sam u ovoj temi primetio: Ko je V40 i zasto je banovan? Cisto da znam ima li veze sa ovim :)
 
Nema veze sa tim to je Vuk40 koji je banovan trajno u decembru nema veze sa prevarantom Perpetual.
 
Policija mi je rekla da ne može da stopira transakciju... Da li ne može ili neće da se cima, to ne znam.
Sve sam to napomenuo o čemu govorite.


Upravo čitam šta ti se dogodilo... Baš mi je krivo što ti se ovo dogodilo, i mene bi možda prevario dug staž na forumu.
Možda ne bi bilo loše da proslediš tvoju priču sa fotografijama na adresu nekoliko medija, pre svega mislim na Kurir, Blic... verujem da bi im tema bila interesantna, i da bi to bio dodatni pritisak na policiju da radi svoj posao. Ne jednom se desilo da se tek nakon informacija u medijima, policija krene da postupa i vrlo brzo pronađe prevaranta.
Ono što mi sada pada napamet oko online kupovine, (na neviđeno) da možda nije loše da vam prodavac pre slanja pošalje fotografiju proizvoda koji vam šalje, ali i fotografiju njegove LK. Možda bi to otežalo posao prevarantima.
 
Poslednja izmena:
Meni se pre nekoliko meseci desilo na KP da dobijem ploču sa krivim pinovima, čovek poslao drugu koja uopšte nije radila. Poslao treću koja je bila OK one dve mu vratio.
 
Ukinuti mogucnost postavljanja oglasa za neredovne korisnike foruma, staviti da se oglas moze postaviti posle ostvarenog odredjenog broja postova na forumu. Jeste da ni ovo ne garantuje savrsenost u ovakvim slucajevima, ali se suzavaju mogucnosti za prevaru. Ne verujem da bi neko lupao 100 postova samo da bi nekoga prevario, da se ja pitam inace, ta cifra bi mozda bila i 200.

Eventualno taj neko moze da se uloguje sa necijim profilom koji ima vec tu cifru postova, jedino to. Mada, opet kazem, manje mogucnosti za prevaru sa ovim sistemom.
 
Poslednja izmena:
Ma vazi sto bi neko slao sliku licne karte, pa neko na osnovu l k otvori nalog i odradi prevare, daj malo razmislite pre nego nesto odvalite.
Decka je magarac za****, preseo mu svaki dinar, da bogda njima deci i sebi lekove kupovao.
A dobra je sugestija da pustis pricu ovima iz kurira, blica...nacice majmuna veoma brzo kad se digne malo prasina.
 
Poslednja izmena:
Ma vazi sto bi neko slao sliku licne karte, pa neko na osnovu l k otvori nalog i odradi prevare, daj malo razmislite pre nego nesto odvalite.
Decka je magarac za****, preseo mu svaki dinar, da bogda njima deci i sebi lekove kupovao.
A dobra je sugestija da pustis pricu ovima iz kurira, blica...nacice majmuna veoma brzo kad se digne malo prasina.

Ne vidim šta je sporno da se pošalje fotografija LK ukoliko nekome želiš da prodaš stvar na neviđeno, koja pritom košta više stotine €? Ne moraju svi podaci sa LK, ali ime, prezime, adresa... svakako.
 
Magarac, šta drugo reći. Daj Bože da se sve reši kako treba, sve zavisi od volje inspektora u policiji.
 
da bogda njima deci i sebi lekove kupovao.

Smanjite dozivljaj malo...porodica nije odgovorna za njegove postupke...

Lock teme dok se OP ne javi sa svezim info jer nam sada po obicaju sledi drvlje i kamenje po oglasima i administraciji,te kako treba Bench da odgovara,vodi istrage i ganja prevarante i doticni clanovi koji sebe predlazu kao krstase protiv prevaranata... my 5c...
 
Citam celu temu i mogu reci da smo kao društvo i sistem na samom dnu. Prvo policija koja neće da radi svoj posao. Pa tako svi mogu da kradu i rade prevare. Niko ne odgovara za svoje postupke.
Neko pita zašto jakna? Pa koliko sam primetio da je paket stigao iz Zemuna iz nekog romskog naselja. Stara jakna i ploča, lik koji te zavrnuo je rom. Nalog sa foruma je lažan kao i lokacija.
Kako ti nije bilo sumnjivo da paket stiže iz Bg a lik se predstavlja da je iz Krusevca?

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока
 
Ma vazi sto bi neko slao sliku licne karte, pa neko na osnovu l k otvori nalog i odradi prevare, daj malo razmislite pre nego nesto odvalite.
Decka je magarac za****, preseo mu svaki dinar, da bogda njima deci i sebi lekove kupovao.
A dobra je sugestija da pustis pricu ovima iz kurira, blica...nacice majmuna veoma brzo kad se digne malo prasina.

Ovo za l.k. je stvarno neozbiljno. Ja nikome na uvid, osim policiji i banci ne bih dao, a kamo li skenirao nekome sa KP :D. Ljudi msle da se krađa identiteta dešava negde tamo ..... u Americi
 
Izvinjavam se administratorima i moderatorima ako je tema na pogrešnom mestu, te će mi to oprostiti.
Juče sam poručio MSI Gaming kartu od člana Perpetual.
Stoji da je iz Kruševca.
Dobio sam paket na ime i prezime Slobodan Živković, Geteova 4, Zemun. Rekoh, možda je prodavao za nekog, platio i preuzeo.
Ono što sam našao unutra je za mali infarkt.
Stara AMD ploča i prljava prastara jakna.
Svestan sam da novac neću videti, ne verujem u mogućnost greške, pošto ovako izgleda ruganje prevarenom.
Imate li ovakvih iskustava i šta dalje?
Suma je 27000...

ja nemam sad vremena detaljno da opisem,ali cu malo kasnije. mene je juce prevario za 970 4gb...dobio sam stario kisobran prljavi duks i sl za oko 28.000 din....odmah sam juce podigao krivicnu prijavu i po nalogu javnog tuzioca sam dobio Nalog posti da posta ne isplati pare nego da pare meni vrati..kako mi u posti rekose za dan dva ce mi vratiti pare....

Obavezno je da trazite da se odmah nalozi stopiranje placanja. Ja sam to uspeo preko Viseg osnovnog javnog tuzioca u Beogradu. javicu detalje i javicu kad mi vrate pare iz poste tj postexpresa
 
Molio bih modetarore ako je potrebno da stave u prvi post moj komentar:

Obavezno krivicna prijava, obavezno da trazite da javni tuzilac nalozi da vam se vrate(to ima smisla ako reagujete istog dana tj odmah..ja sam u 11h dobio kisobran umesto 970 a vec do 15h sam imao odluku javnog tuzioca da posta tj post express vrate pare meni)

molim vas svi osteceni da se okupimo i da bude zajednicka tuzba..i kad mi vrate pare ostaje troskovi transporata juce, izgubljenih pola radnog dana i psihicki sok...
 
Znači čitam i ne mogu da verujem.

Sent from my D6603
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno