Šta je novo?

Targo Telekom

Ne znam da li i dalje ima bivših korisnika Targa na ovoj temi :D Interesuje me koja je procedura za raskid Ugovora?
 
Svi plaćeni računi, odneseš ont u poslovnicu u Đorđa Stanojevića i tražiš raskid ugovora, potpišeš neku 'artiju i to je to.
 
Dobio sam odgovor na mail. Da se odnese ONT i strujni adapter, da se izmire obaveze i da se donesu na uvid dokazi o izvršenim uplatama od maja 2015. do poslednjeg računa.
 
Dokaze o uplatama im ne bih nosio sigurno. Nekoga mrzi da radi svoj posao.
 
Meni ih nisu tražili
 
Dobio sam odgovor na mail. Da se odnese ONT i strujni adapter, da se izmire obaveze i da se donesu na uvid dokazi o izvršenim uplatama od maja 2015. do poslednjeg računa.

Izgleda da je u Targu neko postao veoma bahat i bezobrazan. Kompanija koja duguje milione evra svojim poveriocima, zahteva da im nosiš uplatnice iz 2015. godine.
Evo ja raskidam ugovor preko ovog foruma danas, više ne plaćam račune, ONT neću da vratim, pa da vidim tog bahatog iz Targa da li će da me tuži.
 
Ne bi trebalo tako da nastupis. Firmom verovatno upravlja profesionalni stecajni upravnik, niko od zaposlenih se ne pita nista tako da ne moze ni da ti izadje u susret vec rade tacno kako im se kaze. Ako ne platis racune, sigurno da ce biti tuzen a dug ce ekspresno brzo biti naplacen. Stecajni upravnik nije postavljen za dobro firme, vec da pravno zatvori sve neresene stvari, znaci tuzice te makar ga to kostalo sve preostale imovine Targa. Bolje im sve skeniraj i posalji na mail, zahtev za raskid isto salji mail-om pa ako ne dobijes odgovor za par dana preti Ratel-om ili cime god vec. Tako si ti sa pravne strane obezbedio sve sto treba, a loptu prebacio njima.
 
Poslednja izmena:
Ovo što si napisao je razmišljanje jednog umerenog i racionalnog čoveka. Svi mi bi trebali da težimo da to postanemo.
Nažalost, za mene je već kasno. :-devil-:
 
Pa ja vam kažem šta sam ja uradio, ont i adapter u kesu, i kod njih, sve sam račune bio platio, oni proverili kažu sve je ok, zamolili da platim zaostale račune koji će stići i to je to. Potpisao sam raskid ugovora, i da u trenutku raskida nisam imao neizmirenih obaveza.

Prosto i jednostavno.
 
Bitno je da su zamolili da im OPET PLATIS zaostale racune koji ce stici...
 
Odneo ONT, oni proverili dugovanja, zamolili da platim račune koji će još stići (za period koji sam koristio internet), kada su stigli platiosam ih. Ne znam u čemu je problem?
 
Jel ima neko problema sa netom jutros? Kod mene ne radi, blok 37
 
Dva racuna na pocetku meseca,pa jel ja treba da snosim konsekvence njihove nemarnosti,bas me briga za stecaj,jel treba da ih zalim? Secam se pre dve godine,slucajno mi ostao racun u dzepu i nisam platio za taj mesec ali sam platio drugi posto uvek placam sa 1 mesecom zaostatka (slaba primanja) posle nekoliko meseci momak iz Targa zove i "ljubazno mi kaze da nisam platio za taj mesec da to regulisem DA ME NE BI ISKLJUCILI i sve to vrlo ljubazno Pa jel to zapadni sistem ,mogao je samo da mi saopsti a ne odmah PRETNJA,e tako oni postuju svoje klijente,sve to tamo radi z brda z dola ,a glume ljubaznost. Njihovu poslovnost najbolje opisuje moja supruga,kaze ukidaju TV programe bez obavestenja,(samo da mi ne odgovore botovi kako je to normalno) ali zato prvi salju racune,a ovaj sto su zafrknuli i na vreme nisu poslali to je dokaz njihovog javasluka i nesposobnosti.Dobice posle 1 kada dobijem platu.UH sto ih mrzim,ali kad pomislim da ni drugi nisu nesto bolji , odmah se setim drzave u kojoj zivim .Ovo je obicna vuko.....a
 
pera124, ako ti toliko ne odgovara njihova usluga i ako mislis da ne zasluzuju tvoj novac za uslugu koju nude, zasto ih ne zamenis?

Meni kad nesto ne odgovara, ja zamenim i resim problem.
 
Poslednja izmena:
Cuti bre, ne pricaj! Otkud ti znas moju situaciju, Jeli bre, jel se ta tvoja zamena odnosi na sve aspekte zivota.Nemoj da mi stajes na muku.Sta ti to treba?
 
Molim malo kulture u komunikaciji!
Zbog bahatog ponasanja koje je kod nas prisutno na svakom koraku i jesmo tu gde jesmo.

Prvo se zalis na uslugu pa na ljubaznost zaposlenih, a posle jos i sam priznas da si neredovan platisa.
To da je Targo telekom u stecaju, da ne ulaze nista u infrastrukturu i da se ne vidi kraj njihovim mukama je poznato vec duze vreme.
Predji na konkurenciju i resi problem.
Svako ko je ostao jos uvek kod njih realno nema smisla da se zali posto se zna da je firma u rasulu.
A sto se tice placanja, ni jedan operater netolerise neredovne platise.
 
Poslednja izmena:
@pera124

Ja imam dijametralno suprotno mišljenje, doduše ja nisam koristio njihovu televiziju pa nisam imao tih problema, ali su mi i na ptt gasili kanale jedan po jedan.

Što se tiče raskida ugovora, rekao sam šta sam uradio, odneo ont i potpisao papir, ne znam može li lakše. Što se tiče računa, oni proverili, još je bio problem, ako se sećate kad su neki računi stigli na 0 dinara, taj nisam platio (logično), ali je to bila greška, zapravo trebao sam da dobijem račun na pun iznos. Ja kažem meni je jedan račun stigao na 0 dinara, oni kažu, ok naša greška, nema problema.

A ti ako kasniš sa plaćanjem stalno, ne bi se lepo proveo kod ostalih, tako da ti iskreno preporučujem da ne menjaš Targo koliko možeš.
 
...Dobice posle 1 kada dobijem platu.UH sto ih mrzim,ali kad pomislim da ni drugi nisu nesto bolji , odmah se setim drzave u kojoj zivim .Ovo je obicna vuko.....a

E ovde se slazem sa covekom - samo malo drugacije rezonujem... "Eeee u kakvoj drzavi zivimo. Obicna vuko.....a kada se najvise buni, zali, trazi, insistira onaj koji neredovno placa i jos kad ga neko pozove i podseti da nije neki racun platio i kaze mu koje su posledice ako ga ne plati, on se jos naljuti i ocekuje da ga ljube u d**e?!"

I jos napise bez blama "Cuti bre, ne pricaj!"?!?! Ccccccc. Neka nam je Bog u pomoci!
 
Bitno je da su zamolili da im OPET PLATIS zaostale racune koji ce stici...

Ovo je po meni još jedan dokaz korektnosti, nisu tražili da im odmah platim za sve mesece u kojima sam koristio internet jer računi nisu stigli njihovom krivicom, mislim da mi nije stigao račun za januar još. Opet, kad sam raskinuo ugovor posle toga mi ne mogu ništa osim da me tuže za tih par hiljada što je u njihovoj situaciji malo verovatno. Još su mi rekli da mi neće slati račun za februar iako sam ugovor raskinuo čini mi se 3. Prilično sam siguran da ni jedan drugi provajder ne bi sve ovo učinio.
 
SBB je počeo postavljanje optike na Novom Beogradu, duž trase Targa.
Konkurencija je uvek dobrodošla.
 
Увођење оптике у зграде или само провлачење оптичког кабла? Зависи за шта је планирано, овде је одавно оптика прошла али иде до (углавном нових) чворишта, не и даље до зграда.
 
Koja ulica?
Planiraju FTTH ili FTTB (optika do čvorišta)?

Kad nešto pišete, budite malo konkretniji sa informacijama!
 
Poslednja izmena:
Ако ће овде да се пише о СББ, они не уводе FTTH него FTTB, тренутно имају чворишта до којих долази оптика али даље до зграда иде коаксијалац. Ваљда је њихово крајње решење оптика и до зграда па одатле коаксијалци до станова.

Код мене је друга фирма јутрос набацила оптички кабл у зграду и у ормарић који је прошле недеље постављен, сада остаје да дођу и развлаче у станове ... ко хоће. Врло је могуће да за неки дан опет имам интернет па ћу да се јавим али у некој другој теми.
 
Sad sam pričao sa predstavnikom SBB-a.
Počeli su od bloka 11 - ulica Aleksinačkih rudara.
Optika ide do zgrada.
 
Poslednja izmena:
Мало је чудно да прате Тарго ако ови практично једва да постоје. Или су скроз необавештени или се нешто дешава а да не знамо.
 
Nema ovo veze sa Targom.
Jedan deo Novog Beograda drže sa Beogridom, sad su krenuli u osvajanje i drugog dela Novog Beograda.
Paralelno sa ovim ukinuli su PTT-u Sportklub kanale, od konkurencije imaju još samo raspadnuti Targo. Čista situacija za njih.
Jedina stvar koja mi se ne sviđa kod SBB-a su cene. Net 70/8 – 3700 din. Mislim da je to mnogo.

Ako budu ove cene, neće da valja:
http://www.sbb.rs/Internet/5226/Fiber+Power.shtml
 
Poslednja izmena:
To samo znači da SBB nije kupac Targo telekom-a.

Po meni su cene vrlo pristupačne kod SBB, niko se ne razbacuje tako Mbps kao kod nas za relativno malo novca.

Pod reč 'optika', ja imam u glavi optika do u stan ili FTTH, a to za sada kod nas ima samo Targo telekom i Telekom Srbija u naselju Stepa Stepanovic u Beogradu.

SBB već sada ima pakete za obične korisnike (FTTN / FTTC, optika do čvorišta koje se nalazi negde u naselju a od njega idu koaksijalni kablovi ka zgradama) i posebne pakete za korisnike koji su bliži čvorištu (FTTB, optika do čvorista koji je u zgradi a dalje po zgradi koaksijalni kabl) - Fiber Power paketi.
 
Nazad
Vrh Dno