Šta je novo?

Koje miševe imate?

Meni se ucinilo kada sam stavio u ruku (nazalost preko pakovanja, posto kao sto rekoh ne mogu da se izvade) da mi je G700s bio veci i bolje lezao od G602. E sad, G602 ima 500Hz polling rate, dok G700s ima 1000Hz. Provericu jos sa postojecim misevima kako rade na 500 i 1000, ali isto tako i na 125, jer mi se svideo MX Master koji bi mi mozda mogao i zameniti Magic Mouse na MacBook i iMac(zbog gesture opcije i horizontalnog scroll tockica) tako da imam univerzalan mis za sve (i rad i gaming ako zatreba), a cini mi se da je ergonomski vrh naspram svih ostalih :)
 
n1tr0 kakve su ti impresije sa Sensei RAW ? Bas mi se svidja oblik misa i izgled ali se svi nesto zale na taj laserski senzor...
 
n1tr0 kakve su ti impresije sa Sensei RAW ? Bas mi se svidja oblik misa i izgled ali se svi nesto zale na taj laserski senzor...

Ne znam sta da ti kazem druze. Meni se oblik nije svideo. Mis kao mis je ok i radi super i na Mac i na PC, ali jednostavno meni em je simetrican em mi je mali za saku... Koje konkretno probleme prijavljuju?

Po meni su sensei raw i deathadder (old school verzija) jedini misevi koje mozes plug and play i super rade...
 
Sensei raw, frost blue edicija, solidan mis ali ne vredi te pare jer je prilicno basic. Kvalitet izrade nije nesto, klik je previse glasan, uzmi u razmatranje samo ako bas patis za klasicnim inteli oblikom i ambideksterom. Ali mislim da za te pare mozes da kupis "nabudzenijeg" misa, koji ce ti pruziti "mocan" osecaj u radu. Ovaj je vise elegantan. Za senzor stvarno ne znam sta bih ti rekao, ok je sa obicnom A4 X7 podlogom.
 
Poslednja izmena:
Dosta njih se zali na taj sensor da im zabode u radu i da je netacan. I da pri naglom okretu zastane kao sto je imao problem mx518. Nije mi jasno samo zasto nisu napravili sa opticikim senzorom.
 
Meni nikada nije zaboo senzor u radu ali je skrol uzasan. Ergonomija mi odgovara.
 
Dosta njih se zali na taj sensor da im zabode u radu i da je netacan. I da pri naglom okretu zastane kao sto je imao problem mx518. Nije mi jasno samo zasto nisu napravili sa opticikim senzorom.

Ovo sam ja isto pre pisao i problem je bio i do konflikta sa usb uredjajem koji je pravio svakakve probleme i softwarea. Kako sam sklonio taj uredjaj i update sw nije bilo problema. Nema nikakvih problema ni sa naglim pokretima...
 
MS Industrial Wizzard preko 2 godine savršeno radi (prebacio sam ga kod ćaleta na komp sad kad sam uzeo sledeći ->), A4 tech Bloody V5M skoro dve nedelje, prezadovoljan sam sa njim, i pre par godina dobio sam na poklon Razer Deathadder Guild Wars Edition koji je vrisnuo tokom update-a BIOS-a mojom krivicom jer nemam koga drugog da okrivim :smoke: :D
 
Poslednja izmena:
Kojim mišem zameniti MX518? Imam ga već godinama pa je vreme da ga zamenim nečim sličnim po ergonomiji ( i kvalitetu). Neki predlog?
 
Poslednja izmena:
Trazio ja kod madjara pre mesec-dva, cisto da imam jedan u rezervi iako saltam izmedju g400 i deathaddera, a skoro sam koristio i intelli 3.0, koji je mozda cak najbolji iz oba sveta jedino sto mu se skrol malo teze okrece...a madjari kazu nema po prodavnicama, na zalost, nije logitech smeo da napusti ovaj legendarni oblik...a daj Boze da rade na redizajnu pa da izbace naslednika istog oblika, to bi bilo fes.

B6kZh93.jpg

yVFBfHo.jpg
 
Poslednja izmena:
Opet ja (jos u nedoumici). Da li G602 ili G700s imaju u software-u opciju da za custom dugmice podese custom akcije ali posebno za svaku aplikaciju (posto software za MX Master ima to kao opciju)? To bi mi mnogo znacilo u poslu, posto bih isti koristio i za posao :)
 
Imaju. Za vecinu programa i igara vec imas ubacene kratice tako da ti samo prevuces npr. 'copy' na dugme i to je to. Kako koji prozor postane aktivan, tako se aktivira profil vezan za taj program/igru. Ako nesto nema, ti napravis profil i to je to. Ima i skripte, ako ti to treba za nesto.
 
Ok. Izgleda da ce se sve svesti na to da kupim mx master preko neta, testiram par dana, pa ako ne odgovaram vratim u zakonskom roku od 14 dana bez obrazlozenja, i uzmem G700S/G602.
 
ATNSoft Key Remapper je odličan softver za remapiranje dugmića miša.
Nema ograničenja i sve kombinacije/komboe tastera sa miša i tastature je moguće dodeliti svakom tasteru na mišu (i da budu aktivni uvek ili samo u nekom odredjenom programu).

Ja u Sinapse softveru nisam zbog njegovih ograničenja mogao da namestim ono što mi treba pa sam ovako rešio stvar.
 
Jel ima neko iskustva sa misem Coolermaster Devastator(koji dolazi u kompletu sa tast.) ?
Jesam li ja jedini koji se zajebao i uzeo ovo ****** ?
 
Mnogi su se zaebali i uzeli, neki skontali odma a neki malo kasnije da cm lepi logo na neke kinestine...tacnije mis je Bazalias...i da je svetlosnim godinama daleko od storm linije.
 
Poslednja izmena:
@bora bora

Upravo tako. Platio sam školu zbog neiskustva. Ranije sam imao neki običan miš od 600 din i radio je bolje od ovog koji je došao u kompletu(coolermaster devastator).
Tastatura je generalno ok, ali miš je najobičnija kanta. Ne mogu da nadjem odgovarajući sensitivity. Testiram ga na CS 1.6 i nadao sam se da će se barem tu pokazati solidno, ali nišan kasni dok se pomera levo-desno(kao kad je uključen vsync). Skrol je počeo posle 5 dana da škripi. Neudoban je za šaku. Ergonomija 0
Sad gledam da ga vratim i tražim pare nazad ili da za taj novac(4300 din.) uzmem nešto drugo, ali teško da će izaći u susret.
 
Devastator je djubre. Kod mene je i tastatura bila losa... A mis tek da ne pricam...
 
Ima neko iskustva sa apple magic mouse? Posto vec koristim microsoft touch mouse, razmisljam se na meku da predjem na njega.
 
Devastator je djubre. Kod mene je i tastatura bila losa... A mis tek da ne pricam...

Šta si radio u tom slučaju ? Vratio, tražio zamenu, novac ili pak prodao ?
Kapiram da je glupo da stavim na prodaju, jer niko neće preći preko toga da mu skrol škripi kao nenormalan.
 
Ima neko iskustva sa apple magic mouse? Posto vec koristim microsoft touch mouse, razmisljam se na meku da predjem na njega.

Dobar je zbog gestures, ali kako god ga drzao, losa je ergonomija i jede baterije solidno brzo. Ja evo razmisljam o Logitech mx master ili magic trackpad + G602/G700S.
 
Kupih danas MX Mastera pa cu da ga isprobam jos par sati. Elem, video da ga je bench nahvalio:
Prednosti:
- Ergonomija
- Kvalitet materijala i završne obrade
- Darkfield senzor
- Smart Scroll
- Bočni točkić

Uglavnom - da li ste vi testirali ovaj mis uopste? Evo ja imam veliku saku i mogu reci da skoro nista od navedenog nije tacno...
Ergonomija - nakon 2, 3 sata boli ruka od neprirodnog izvrnutog polozaja zgloba.
Kvalitet materijala i zavrsne obrade - tockic od misa se cuje ako se mis pomera brze levo desno i to bas glasno "seta", a kvalitet materijala je takav da vam desna strana klizi totalno iz ruke da ga je nemoguce podignuti kako treba?
Darkfield senzor - ovo je isto mana a ne prednost - senzor ima nenormalno ubrzanje. Probao sam i 3rd party koji disable mouse acceleration i ni to ne pomaze, jednostavno je toliko nepodnosljivo da je to strasno, a polling rate i lag samog misa su prica za sebe - kasnjenje je ogromno, i prosto imam osecaj da u ruci imam neki gumeni stap sto je zakacen na kursor, a kada ga pomeram levo desno kao da talasa kako kasni.
Smart Scroll - kada je ugasen normalan scroll, kada je upaljen nije uopste smooth kao sto reklamiraju vec iako ide glatko opet pravi te male korake tako da je scrollanje strana isto kao na obicnom misu, a ne kao na magic mouse.
Bocni tockic - ovo je jedina prednost ovog misa nad ostalima.
 
Magic trackpad - ja imam wacom pen + touch. Touch je toliko neprecizan da je bas bezveze. Druga stvar je sto povrsina lako isprlja ili sta vec i registruje dodir iako dodira nema. To sad nije evidentno vec ti podjes da uradis swipe, a on nesto rotira, zumira. Toliko je iritantno da je touch bio ukljucen cirka 5 dana i od tada je iskljucen.
Ne znam cime se bavis, ali wacom tabla sa olovkom je nesto najprirodnije i najmanje zamorno za ruku. Ipak moja ruka nije bas toliko precizna i ponekad prevucem (click and drag) umesto da predjem na drugi deo table. Nije tako cesto, ali ako se desi u Tanderu, trazis folder 5 minuta, a prevukao si ga i nisi video.
G602 je OK mis i nema akceleracije (potrazi na netu) i igrao sam 2 sata Elite i nije bilo karakteristicnog zamora.

Ruka mi je za ~9,5 rukavicu.
 
Imam ja wacom isto (bez touch) i ne bih bas rekao da je najmanje zamorno za ruku niti bih rekao da je prakticno...

Za mis cemo jos videti. Akceleracija je podnosljiva kada se stavi na srednji sensitivity ali onda dok ga pomeris po 27" ekranu prodje voz, pa treba opet 3rd party resenje...
 
Onda se totalno razlikujemo jer mene olovka ne umara ni posle 8-10 sati. O&O
 
Posjeduje li neko Logitech G602 ? Kazu da je najbolji wireless mis do sada. Jedino sto je potezak...
 
da li je neko probao corsair m65 ili m95?
 
Nazad
Vrh Dno