Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

^ ma ja sam bilde jer do sada nisam bekapovao sve sto mi je bitno.. nego evo sad trazim, kako da sacuvam taj json fajl u WF 36? Nije vise nacin od ranije.. ili su izbacili tu mogucnost i sve se zavrzava preko account/sync?
 
Taj sync sluzi da browser povezes sa svojim android telefonom i da na njemu uvek imas sinhronizoven nalog prilikom koriscenja Firefoxa za moblini. Nisam testirao (nisam imao potrebe za sada) ali pretpostavljam da ukoliko se ulogujes na sveze instaliran Ff, da bi trebao da povuce tvoje sinhronizovane podatke, naravno to ti ne moze vratiti teme, add-onove, podesavanja pretrazivaca/addonova itd.
Mislim da je rucno bekapovanje "Profiles" foldera najbolji i najsigurniji nacin za bekapovanje kompletnog Ffa.
 
Pa nije sync samo za mobilne uredjaje, ja ga koristim za sinhronizaciju ff-a na linuxu i na windowsu. Kad pokrenes ff prvi put i dodas svoj nalog, povuci ce sve pass-ove, history, bookmark sa tog naloga, kao i addone, teme i ekstenzije.
 
Meni se waterfox poceo gubiti,pa sam presao na cyberfox.
Koliko vidim palemoon je mrtav.:mad:
 
Meni je Palemoon bio najsporiji. Ne znam samo kako su tvrdili da je bolje optimizovan od FF-a. Čak mi je i online testovima bio 30-ak% sporiji od FF. Sviđa mi se Cyberfox ali me nervira što nema ugrađen auto-update. To mora posebno da se instalira. Za sad sam na 32-bitnom FF-u dok Mozila ne pusti u promet zvanični 64-bitni FF. Tada ću ponovo da razmotrim opcije.
 
IceDragon se ne razvije poodavno.

Što se tiče 64-bitnih verzija, šta znam. Trebalo bi da su malo bezbednije i brže. Kada sam prošle godine testriao 64-bitni Cyberfox i Palemoon protiv 32-bitnog FF-a, obe 64-bitne verzije su bile sporije. Verovatno zato što nije postojao dobar 64-bitni FF kod pa su nešto preuredili tadašni prealpha ili su samo prilagodili postojeći 32-bitni. Nemam pojma.
 
Comodo IceDragon se ne azuira vec skoro 2 godine , a i spor je!
 
Kakvi su vam utisci sa radom 1080p 60fps videa na YT? jel vam pojedini videi zastajkuju i koce ili sve radi glatko? Ja sam primetio da mi pojedini videi (iskljucivo 1080p 60fps)zastajkuju i trzaju, a neki rade savrseno.
 
I meni se to desavalo na WF.

Zna li neko kako da sacuvam taj json fajl u WF 36? Pre sam znao gde se nalazi ta opcija, sada nema sanse da nadjem..

Pa nije sync samo za mobilne uredjaje, ja ga koristim za sinhronizaciju ff-a na linuxu i na windowsu. Kad pokrenes ff prvi put i dodas svoj nalog, povuci ce sve pass-ove, history, bookmark sa tog naloga, kao i addone, teme i ekstenzije.

10 godina koristim ovaj pretrazivac i jos uvek nisam to odradio, ne znam zasto :)
 
Poslednja izmena:
Mislim da je rucno bekapovanje "Profiles" foldera najbolji i najsigurniji nacin za bekapovanje kompletnog Ffa.
I ja tako mislim :)

Sync nisam nikada koristio - za Win FF mi ne treba, a lično mi deluje besmisleno da sinhronizujem Win i Android FF.
 
Mislim da bismo mogli da se slozimo oko sledeceg: - kad niste sigurni sta je bolje, uradite suprotno od onoga sto radi wwwz i necete pogresiti. :D
 
Ja koristim sinhronizaciju da bih bekapovao bookmarkove, lozinke i dodatke. Otvoreni tabovi i istorija mi ne trebaju a sigurnije mi je da podesim ručno par stvari u Preferences nego da mi sinhronizacija sačuva nešto što sam pogrešno podesio, slučajno ili namerno.

@wwwz

A ti kreiraj dva naloga, jedan za desktop FF drugi za Andorid pa ti se međusobno neće sinhronizovati.
 
Ja sam presao na x64 firefox beta i radi super.
 
Pozdrav svima, molim za preporuku add-on-a za FireFox koji omogućava kompresiju podataka (uštedu interneta) -- ne mogu da nađem.

Ono što Opera Mini i Opera kao Andorid apps imaju ugrađeno, da se podaci komprimuju pa onda šalju radi uštede interneta. Našao sam za Chrome i odlično radi ekstenzija "Data Compression Proxy". Međutim, za FireFox ne uspevam. Može pomoć? ;)
 
^ Hvala, ali za Janus pise:

" This add-on has been removed by its author."

Ozbiljno sam trazio akceleratore, turbo, kompresiju - bez uspeha. Svi projekti su mrtvi i ne rade vise.

Ovaj za Chrome koji sam naveo radi savrseno na mobilnom netu, na desktop racunaru. Ubrzava primetno otvaranje stranica a do sada sam umesto 300MB preneo manje od 130MB (za 3 dana). Ako neko zna slicno za Firefox i da je "ziv" dodatak, bio bih zahvalan. :)
 
da li vam funkcionise gTranslate addon za firefox? meni je "service unavailable" kad pokusam da prevedem neku rec.
 
Znam na šta si mislio, nego samo kažem da postoji rešenje koje radi kako treba ;) Meni je bookmarklet svakako odlično rešenje...

Inače, sa tvog linka:
Important announcement: we are aware of the “Service Unavailable” issue and it will be fixed soon. You can follow the progress on GitHub.
 
Ja instalirao Firefox Nightly X64 40.0a1 (https://nightly.mozilla.org/). Ubrzo mi preporučio da radi ubrzanja disable-ujem adblock plus i video download helper, nakon čega je browser bukvalno prodisao, i radi neuporedivo brže od obične 32 bit Mozille. Verovatno ima nekih bagova, ali osećaj brzine kiluje sve :) Yt mi radi na HTML5 i uopšte mi ne smeta, šta više (ne prekida pri prelasku u fullscreen, jači je zvuk nego na flashu).
 
Da li psotoji neki addon, koji će mi sakriti IP adresu, tj da mi simulira IP adresu koju mu ja dam?
 
Ja instalirao Firefox Nightly X64 40.0a1 (https://nightly.mozilla.org/). Ubrzo mi preporučio da radi ubrzanja disable-ujem adblock plus i video download helper, nakon čega je browser bukvalno prodisao, i radi neuporedivo brže od obične 32 bit Mozille.
Ја сам дуго користио ноћног али је нешто брљао и успоравао па сам се вратио на класичну верзију. Повремено га опет пробам али сваки пут крене да упозорава да угасим неки додатак који може да га успорава и тако за скоро све додатке ... што ми не одговара па сам за сада одустао од њега.
 
Tor je mrtvak, živeo Tor ali ni on nije bio potpuno siguran, imao je svoje boljke i špijune. Jedino VPN može nešto ozboljno da uradi.
Neko šta je sa dve verzije FF v38.0 ? Ima sa i bez DRM.
 
Od FF 37,nemam 5.1 zvuk na YouTube-u :S
Do sada je ff jedini Browser koji je imao 5.1, ali posle ovog update-a sve radi na 2.0
Imate li neki predlog kako da se reši ovaj problem?
 
Šta je bilo sa 64-bit? Trebalo je od 38 da je, i da nudi, na svim sistemima koji mogu. Meni uradio auto-update, ali je i dalje 32-bit.
 
Nazad
Vrh Dno