Šta je novo?

Najbolje slusalice za malo novca

Stigle sluske, Superlux 681EVO :D
Stigle uz ove, jos jedne... :D
Dosao i AKG Q701 crne. :D

Probao obe na kompu, na integrusi sa ploce, cini mi se kao da imaju jaci zvuk SL ...
Cekam da za 30-ak dana dodje i zvucna Sound Blaster Z pa cu onda opet da ih poredim.

AKG imaju meni prijatniji "meksi" zvuk, SL su kako ono kazu vise bashy od AKG.
Da li bi trun tisi zvuk iz AKG mogao biti zbog nemanja pojacala i 62ohm naspram 32ohm kod SL?
Inace AKG su cini mi se 105dB a SL 98dB...

Meni se cini da AKG mozda malo udobnije stoji na glavi i deluje kao da su lakse (a nisu), kao da manje "stezu" glavu, definitivno AKG jesu vece, imaju vise prostora za lobanju, naušnice su im vece, dublje, uvo u njih udje a kod SL naušnice nekako skoro kao da poklapaju i skoro pa pritiskaju uvo jer su knap sa ušnom skoljkom.

Kakav sam ja po pitanju zahteva mogle bi mi sluziti odlicno SL kao sto ce me sluziti AKG, ja ne bih za sada pravio neku drasticnu razliku, a kakve ce koje biti sa zvucnom (i kojom) to ce mo vec cuti malo kasnije dok dodje zvucna iz D.

Inace slusalice porucene iz Thomann musikhaus, placene u utorak ujutru, pa sam tek tad video da nemaju na stanju nove AKG vec samo otpakivane/vracene sa B-zalihe, pa sam onda urgirao da promene porudzbinu, pa su u sredu nesto pre 12h javili da su promenili porudzbinu kako sam predlozio, da su poslali za Francusku... dobio link na email do moje porudzbine, tamo video kod za pracene na UPS i link kod njih (TMH) za pracenje... u petak oko 12:30h slusalice preuzete (HVALA bratovim cimerima u apartmanu gde culi i ne culi ;)), brat spakovao, racun izvadio, dosao do HR granice i tamo mu neki mutavi carinik koji nije ni za stalu da kravama cisti, udario pecate na racun i potpisao da su izasle sluske iz EU, pa cu poslati racun za D u TMH da trazim povrat poreza ;), tako su mi rekli da moze jos dok sam se raspitivao i organizovao kupovinu i isporuku do skijaskog centra gde je brat proveo nedelju dana...

AKG Q701 crne (B-Stock) placene 211€ (175,83€ + 35,167€ (20%PDV))
SuperLux 681EVO placene 27€ (22,50€ + 4,50€ (20% PDV))
Dostava 0€ iz D do u Fr za kupljenu robu preko nekog iznosa (ovo se tu uklopilo)
Zasto 20% poreza umesto 19% ne znam.
PDV ukupan je 39,67€, ako i to dobijem kao refund na karticu bice odlicno, prakticno ce me sve ukupno kostati 198,33€ ako ne racunamo 5€ i cokoladu koje je brat dao soferima da budu u apartmanu i cekaju isporuku a on da po francuskim alpima se skija. Nije bilo drugih troskova. :D

Ovako ja imam sluske a dobice i brat jedne ako hoce, a ako nece, naci ce te SL mozda u oglasima... (mada pomisljam koliko bi se moglo dobiti za ovaj AKG ovde, 300 sigurno (bezobrazno malo), 350 mozda (alavo), ovo moze za nekoga ko ne zna za internet, kartice, online kupovinu... )

E da umalo da zaboravim, Logitech G330 slusalice sa mikrofonom, smesno u poredjenju sa ove dve slusalice. Nema vise suma kad pojacavas zvuk ili smanjujes a i kvalitet zvuka je bolji (na novim) ...
 
Poslednja izmena:
Sam si sebi odgovorio zašto su tiše.
 
Previse je velika razlika izmedju 681evo i Q701 ... razlika u kvalitetu svega... još je veća razlika u ceni... tako da odoše SuperLux HD-681 EVO crne u oglase.
 
Previse je velika razlika izmedju 681evo i Q701 ... razlika u kvalitetu svega... još je veća razlika u ceni... tako da odoše SuperLux HD-681 EVO crne u oglase.

Ma nemoguće :D pa to treba da svira kao HD800 :p

Briši tu poruku bre, banovaće te ili će te gadjati tabelama i linkovima.
Ne vjerovati svojim ušima, samo čitati kako zvuči :D
 
Poslednja izmena:
Kako je ovaj kefalo k'o neka zena jedva docek'o svoja 2 min :d A accuphase kad mu zapusi usta onda ga nema nigde nedeljama :)

I to je jako cudno - premium AKG sluske, jedne od prodavanijih, bolje od SL od 35e za koje vazi da nemodovane zvuce losije cak i od obicnih 681 :d

I jos ovo - kada je Accuhpase detaljno objasnio koja je razlika u zvuku izmedju 668b, evo i fidelio X1 a ima sva 3 modela (uz stock i modovane evo tj jednostavno uklanjanje sundjera koji mute zvuk) e onda je od kefala bio proglasen za ''preprodavca SL i lazova'' a sada odjednom P307 sa integrusom ima instancan sluh? :d

Ili kako to da kefalu test slusanja vazi samo u slucaju da utisci njemu idu u prilog? Zasto ne veruje nama koji kazemo da SL/Presonus prozdiru sve slusalice do 60e recimo? A to i jeste sustina ''best buy'' titule koju nose - da za male pare ljude sa tankim budzetom uvedu u hifi svet a ne da sahranjuju premium slusalice od 200e+ :d ;)

Naravno tada kefalo cuti ili mu je jedini argument - ma ne znate vi, niste culi bolje. Pa HD7 pishaju po senn hd201 koje su jedne od najprecenjenijih slusalica ikada a kostaju isto. Slicno je i sa behringer, sony, philips, panasonic, pioneer.. a da ne pominjem hama, a4 i slicne krseve. Doduse i pioneer koje imam su klasa za preizvikane hd201 i neke od ostalih koje sam pomenuo.

Ja ne znam ko normalan moze da pomisli da SL i derivati od 20-50e mogu da budu bolje slusalice u globalu od premium modela od 200e+. To je nemoguce. Njihov cilj je da pruze dosta bolji zvuk nego ovi naplacivaci imena i to u nizim cenovnim klasama.

Na pocetku ove teme neko je napisao da SL ili presonus/samson zvuce dosta bolje od AKG K77/99 koje su cak i skuplj. Da li i taj laze kao mi ostali ili je gluv? :smoke:

Evo ja pre neki dan kupio ne tako (pre)skupe a premium Audio Technica in ear za koje vazi da se kolju sa 2x skupljim in ear slusalicama.

I zvuce sjajno, nesto kao in ear verzija HD7 presonusa sa jacim basom ali losijim srednjim i manje vazduha u zvuku. Uz HD7 moja najbolja audio kupovina do sada ;)
 
Poslednja izmena:
Što pišeš meni, piši P307 on je u zabludi ili je gluv :d
 
Poslednja izmena:
Pa sto ti pominjes P307, zato sto ti sad odgovara da malo na'ranis ego :d

A kada je Accuphase detaljno opisao X1 vs 668b/mod. evo, slusalice KOJE IMA duzi vremenski period (u prevodu 7,5-8 vs 9 ocene za zvuk a cene oko 30e vs 300e u trenutku kada je kupio Fidelio) e onda je bio ''SL svercer-preprodavac i lazov'' a lik je testirao na 10x kvalitetnijem izvoru zvuka od P307 koji cak nije ni uklonio one sundjere iz evo koji od kristalnog zvuka prave neki tamo zabloatovani sennheiser od 40e :d

I stvarno ne znam ko je normalan ocekivao da SL evo moze da zvuci bolje od Q701, nego ti sad samo karikiras kao i uvek ;)
 
Poslednja izmena:
Da ne fali neka tabela možda :D

Ne ozbiljno, mislim da je najbitnije da je čovjek zadovoljan.
Eto P307 ima jedno mišljenje a accuphase ima drugo i to je sasvim legitimno, kao što i ja imam neko svoje mišljenje.

Ono protiv čega sam ja je preporučivati kupovinu na osnovu toga šta je neko napisao na internetu.
Najispravniji put, najiskrenija preporuka je da se prije kopovine posluša.
Jel tu može neko nekoga da slaže ili da navodi na pogrešan izbor ?
Pa čemu vjerovati ako ne svojim ušima.

P307 je odabrao skuplji put, kupio je obe i sam prosudio.
 
Poslednja izmena:
@ kefalo

Ma fali grado jer kako ti ono rece - cisto radi opste kulture :d

A mozda fali i tvoj ''high-end dac'' sklapan sa ljubavlju i audiofilskim entuzijazmom.

Ili je to mozda ipak genericki kineski dac od 20$ zalepljen oho lepkom? Pre ce biti da je ovo drugo :d :d

Pa ovi u SL su bar korektni, traze smesan kes za dobar proizvod a ti i buraz ocete 100e za nesto sto ne vredi 50 :)
A jos nema ni jedna tabela kako to zvuci :d, samo hvalospevi iz teksta oglasa i haj end komponente od 20$ + 4$ i to ako nisi nasao bolju ponudu na aliexpess-u tog dana :d
 
Poslednja izmena:
Što kritikuješ mene, kritikuj P307 on je odustao od superluxa nisam ja.
Ja nisam ni pokušavao hifi sa superluxom.


Druže P307, čestitke na kupovini, nek te služe dobro.
Bilo bi dobro, u posebnoj temi naravno da baciš neki korisnički mini test čisto zbog bench zajednice.

Još jednom čestitke.
 
Poslednja izmena:
Generalno mislim da je trebao da sačeka da se slegne, ali naravno da će da proda te jeftinije i da zadrži te koje se osećaju kao premium,
čak i da ne oseća neku razliku. Koliko nešto košta ima veliki uticaj, video sam ljude koji su nešto rekli da zvuči bolje, jer su mislili da je skuplje,
u odnosu na ovo drugo. I siguran sam potpuno da bi rekli obrnuto, da su znali. Što ovde ne tvrdim da je uopšte slučaj.

hsv, ne napadaj ga toliko za koliko košta DAC, sami DAC čipovi i jesu veoma jeftini i transparentni, analogna sekcija je tu varijabilna najviše.
 
@ kefalo

A zasto mislis da bilo kome od nas smeta sto je odustao od superlux-a? :) sta mislis, da bih ja pored Q701 i Evo izabrao superlux?! pa nema te tabele :d

Karikiras kao i uvek ;) Niko ovde coveku nije rekao - ''ma ne kupuj to djubre od premium AKG nego svemocne Supelux slusalice od 35e'' :d Mozda bi to voleo da cujes ili da procitas da bi na silu ispao u pravu ali ćene da žemo ;)

P307 je krenuo konfuzno - budzet mu se kretao od 50 do 300e za dac i slusalice. Nije znao sta hoce. A niko normalan i realan mu ne bi napisao da kupi plastikanere od 35e umesto bilo kojih premium i dokazano dobrih slusalica ako vec ima para za tako nesto. Znaci opet 'ranis sujetu lazima i karikiranjem. A nije ti prvi put, vec su te prilicno iznapusavali magick i ekipa na prvih 40 strana, taj mazoh. ne moras i sada sebi da dopustis :)

Ko u budzetu ima 100e za dac i do 60e za slusalice e onda nema bolje kupovine od SL/Presonus/Samson i to potpisujem jer sam se u tu cinjenicu dovoljan broj puta i uverio. A to je najjeftinija karta za hifi svet i polazna tacka za nesto jos bolje i premium ;)

To sta ti mislis o tim slusalicama je totalno nebitno, ono sto ne valja je sirenje dezinformacija pa i lazi jer sve ovo citaju ljudi koji hoce sto bolji zvuk a nemaju ili nece da daju mnogo para, bar ne za sada. I onda mogu da pomisle da npr hd201, neki behringer, sony, panasonic do 50e zvuce bolje od superlux-a samo zbog ''zvucnog'' logo-a.

hsv, ne napadaj ga toliko za koliko košta DAC, sami DAC čipovi i jesu veoma jeftini i transparentni, analogna sekcija je tu varijabilna najviše.

Ma koliko kostaju komponente iz stx xonara? Mozda 50e najvise :d

Nije problem koliko sta kosta vec kad neko ima dvostruke standarde i kad je nabedjen i sujetan, sa jedne strane dokazano dobre SL ne valjaju a u isto vreme genericka cajniz dac plocica je HIGH END, ma kako da ne :d :d
 
Poslednja izmena:
Dark apsolutno se slažem sa tobom .
Skupo ne znači dobro to je veoma tačno.

Ono što sam ja preporučio i poreporučujem uvjek je slušanje a ne čitanje tabela.

Šta tu ima neiskreno ?

P307 je napravio upravo to,otvorio novčanik i kupio obe.
Iz PM prepiske znam da nije odluku donio sam, više ljudi je učestvovalo.

Zar treba da ne vjeruju svojim ušima.

PS: Koliko košta pločica za fiio E10 ? 5-10 $?
 
Da ne ispavljam svoju poruku i da jednom za svagda raspravim.

Superlux i derivati su bolji od HD201, panasonic, philips ili sony slušalica u tom rangu, i onaj ko neće da potroši više mislim da treba da uzme te slušalice.
To je tačno.

Ali dizati ih u nebesa to je po mom dubokom uvjerenju pogrešno.
A dizalo ih se.

Ja sam protiv toga.
 
Poslednja izmena:
^ ok slazem, se. Treba verovati usima a ne tabelama i sl.

Ali ajde sad - zasto onda ne postujes i pljujes utiske onoga sto smo culi accuphase, dule13 i ja? Ili jos jedno 10+ clanova foruma koji su veoma zadovolji SL zvukom za max 40e. Aj reci keve ti. Da nismo gluvi, da nas mozda ne placaju SL i fiio? Ili je samo tvoj grado sluh instancan? :smoke:

Accuphase napisao to sto je napisao - da fidelio X1 zvuce bolje od evo i 668b ali da je odnos cena-kvalitet zvuka na strani SL. Naravno ko ima para ne treba da razmislja da li ce da kupi bolje i kvalitetnije fidelio a to je ono sto ti karikiras i lazes, kao da neko od nas ovde pljuje premium slusalice u fazonu - ''sta ce ti to premium djubre, plasticne superlux zvuce 10x bolje'' :d

To je ono sto mozda ti zelis da cujes i da tako predstavis ali to onda prelazi u laz :)

Dule13 ima presonus HD7 i napisao je da tek sa modovanim Xonarom DX zvuce u punom sjaju. Da li mozda i on laze ili je gluv?

Ja sam napisao da Presonus HD7 dere sve od a4/hama/omega krsa a 2 klase bolje zvuci od sony, pioneer, sennheiser, philips, behringer.. modela do 60e koje sam probao. Po hd201 pisa, bukvalno a cene su im slicne.

Da li sam ja gluv ili lazem. Ili mozda imam dil sa SL?

Ili za fiio. Probao si matori e7 i to sad automatski znaci da e10k koji imam ne zvuci ni malo bolje? A zvuci prilicno dobro za te pare. Ali nije audiofilski proizvod koji treba upariti sa otvorenim premium slusalicama, napisao sam i zasto. Naravno tebi ni takav utisak ne odgovara nego moras da isteras pricu kako fiio zvuci lose.

Ajde ne budi drzak ;)
 
Poslednja izmena:
Da ne ispavljam svoju poruku i da jednom za svagda raspravim.

Superlux i derivati su bolji od HD201, panasonic, philips ili sony slušalica u tom rangu, i onaj ko neće da potroši više mislim da treba da uzme te slušalice.
To je tačno.


Ali dizati ih u nebesa to je po mom dubokom uvjerenju pogrešno.
A dizalo ih se.

Ja sam protiv toga.

Apsolutno se slazem i to sam pisao od samog starta tj posle par dana preslusavanja svega i svacega.

Kakvo crno dizanje u nebesa, pa ja sam prvi napisao da za ovaj zvuk i izradu nikada ne bih dao preko 100e (HD7) ali da sam za smesnih 37e prezadovoljan.

I jos nesto, ti si prvi prognozirao da ce da se raspadnu za godinu dana a slusalice su u mint stanju i posle skoro 12 meseci uz 4 opasna pada. A za isto vreme dark-u su na jednom mestu prsle Audio Technica m30x koje su duplo skuplje.

Evo mozemo da zakopamo sekire ratne :d

Ali da sam postavljao linkove jesam. I to su pisali ljudi koji imaju par iljada evra u premium audio opremi pa ne mogu da veruju kako SL plastikaneri zvuce za svoju cenu. A kazu da zvuce mnogo blize klasi od 200e nego sto to cena govori. To je sustina cele price.

Za kraj, ako nekoga zanima http://www.head-fi.org/u/373612/natsukawa

Pogledajte kolekciju slusalica koju lik ima. Od svih Superlux i derivata do premium slusalica koje su bolje od Q701. A ima i te AKG.

I koga ne mrzi neka prelista njegove postove. Znaci covek nije iskompleksiran pa da pljuje nesto sto ima samo zato sto je od jeftinije plastike i kosta 30e.

Ko bude citao detaljno njegove utiske videce da je njegov zakljucak da su obicne 681 mozda i najlosije u celoj toj SL seriji kao i da evo bez uklanjanja sundjera ne mogu da priraju 668b/681b/hd7. A za ta 3 modela kaze da zvuce najpribliznije premium klasi ;)

Meni su HD7 polazna tacka i proizvod koji mi je otvorio vrata hifi sveta. I nikada ih necu prodati jer mi se ne isplati a u narednih godinu dana cu sigurno pazariti neke iz vise klase, do 300e verovatno :) ali i kada se to desi plasticne HD7 nece postati preko noci neko tamo djubre.
 
Poslednja izmena:
Skidanje sundjera jedino sa kvalitetnim DAC-om.Preko integruse nema razlike.
 
Po tekstu koji sam dao, treba dati više para na slušalice, i uzeti kao DAC nešto kompetentno, i ne preskupo.
Probao sam na pojačalu Sony telefon, i osim što je razočaravajuće tih, iznenadio sam se koliko pristojno zvuči.
Niko skoro ne upoređuje na tačno izmerenoj jačini, a to je opšte poznato da je tu psihološka varka odmah na snazi.

Sad ceo problem prave audiofili, koji su spremni da bacaju pare, pa je audio oprema među najprecenjenijim stvarima.
Koji pri tome neće ni tačnost i transparentnost jer im je zaboga oštro, a to što ti instrumenti jesu oštri, što tako zvuči, jer treba, to nije bitno.
Nego mekše, muzikalnije, punije. Krenu da prodaju svoje vizije, a to u studiju nije ni trebalo tako da zvuči.
I takve slične varijacije, zajedno sa čovekovim opštim tendencijama da se zaluđuje. Opšte to da blind test, kako kad oduzmeš oči, odjednom ne radi sluh...
 
Poslednja izmena:
Ajde za početak pokaži pristojnost po kojoj za pamtim valjevce koje znam pa čestitaj P307 na kupovini, red nalaže.



Sa tim se slažem,
Svakom članu bench foruma koji planira da kupi slušalice do 60EUR-a i ja mogu preporučiti da kupi superlux.

Imamo li dalje nejasnoća ?

U ostalom šta imamo pisati više ja , ti ili bilo ko treći?
Pa nismo više kao Angola, dosta toga se može probati kod nas.
Šta tu ja ili ti imamo šta dodavati ili oduzeti.

Niko ne treba da vjeruje ni mojim ni tvojim riječima, treba da vjeruje svojim ušima.

Da li imaš bolju preporuku ?
 
Po tekstu koji sam dao, treba dati više para na slušalice, i uzeti kao DAC nešto kompetentno, i ne preskupo.
Probao sam na pojačalu Sony telefon, i osim što je razočaravajuće tih, iznenadio sam se koliko pristojno zvuči.
Niko skoro ne upoređuje na tačno izmerenoj jačini, a to je opšte poznato da je tu psihološka varka odmah na snazi.

Sad ceo problem prave audiofili, koji su spremni da bacaju pare, pa je audio oprema među najprecenjenijim stvarima.
Koji pri tome neće ni tačnost i transparentnost jer im je zaboga oštro, a to što ti instrumenti jesu oštri, što tako zvuči, jer treba, to nije bitno.
Nego mekše, muzikalnije, punije. Krenu da prodaju svoje vizije, a to u studiju nije ni trebalo tako da zvuči.
I takve slične varijacije, zajedno sa čovekovim opštim tendencijama da se zaluđuje. Opšte to da blind test, kako kad oduzmeš oči, odjednom ne radi sluh...

Dark, ja ima sony ericsson w950 i to zvuči zaista dobro, od svih portabilnih rješenja koje sam imao i najbolje.
Kako kotira u odnosu na desktop rješenja ili zvučne kartice ili sad cd plejer nisam probao , neću da lupam unaprijed.

I slažem se treba istraživati, tragati ima dosta stvari koje na kraju ispadnu skriveni dragulj.Eto ja sam čuo da psp prve generacija svira fantastično dobro, vrlo blizu analognom zvuku a nije skup.
Da li je tako ne mogu da se zakunem, morao bi probati.

Takodje sa slažem da su slušalice najbitnije ali moraš znati da je to lanac i on je jak koliko je jaka najslabija karika.
 
Skidanje sundjera jedino sa kvalitetnim DAC-om.Preko integruse nema razlike.

Ne znam za evo ali HD7 zvuci daleko ubedljivije na xonaru DG i fiiu e10k nego preko integruse ili bilo kog telefona. U stvari zvuci to ok i preko telefona ali me smara slaba izolacija koja nije predvidjena za bucna okruzenja. SL slusalice su za kucnu upotrebu.

Svake iole kvalitetnije slusalice profitiraju od pojacala i dac-a pa makar to bio i budzetni xonar DG. To je moj utisak ali i zakljucak jos nekih ljudi kojima sam vrteo takav test.

@ kefalo

Nemoj mi reci da je meni sad krivo sto je P307 kupio premium AKG a ne budzetne, plasticne SL?! :trust::d

Daj bre, pa zna se da svako ko to moze sebi da priusti treba da ide na sto kvalitetniji, premium proizvod. Pa pogledaj malo bolje, bas njemu sam savetovao da ako uzme neke slusalice vise klase zaboravi na fiio jer nece pruziti zvuk kakav otvorene slusalice zasluzuju. Ne u smislu detalja vec sirine zvuka-osecaja prostora/soundstage. Nije to lose ali verujem da q701 zasluzuju makar STX xonar.

Samo to fali fiiu e10k ali za ove pare i kao prenosivo resenje i uz bolji zvuk od DG xonara (+ slaba konkurencija) taj mali dac/amp je dobra kupovina.

I evo kefalo, ja sam te poslusao. Ali u skladu sa mojim budzetom. Prvo fiio pa onda AT in ear koje sahranjuju sve slicne slusalice koje sam probao.

Od Xiaomi P2 sam odustao zbog smaranja oko narucivanja, od SL 381 serije jer ih nema kod nas a i sumnjam u dugotrajnost kablova jer se in ear guzvaju po dzepovima.

A i hteo sam premium in ear, pa jos AT :) Jesu skupe, 80e ali vrede svaki evro.

Samo imam neki utisak da bi bio napljuvan da hvalim zvuk SL bubica al ovako kad su AT to onda sigurno znaci da sam u pravu i vise nisam gluv :d

Sto se tice telefona, imam i ja sony android pa mi mnogi nisu verovali koliko dobro zvuci za tu klasu i da skoro pa da moze na crtu telefonima sa wolfsonom. Takodje mi nisu verovali ni da dere S2 Samsung, a dere :d

Da ima jaci izlaz to bi bilo sjajno, ovako su AT in ear (32oma i 104dB osetljivost) limit za bucna okruzenja. Sve zahtevnije od toga bi zvucalo relativno tiho u prevozu.
 
Poslednja izmena:
Ne znam, imao sam PSP prve generacije, ali je razbijen u paramparčad. :smash:
Nisam stigao ni da igram na njemu, samo onaj glupi promo UMD sam pogledao...
 
m2n68 AM SE2 u prevodu - gore nego moj S3. Cak imam distorzije na nekim pesmama ,a na S3 nemam,testirao sam.
 
Taj Realtek konkretni je đubre, nije ni čudo, čuo sam ga.
 
Nazad
Vrh Dno