Šta je novo?

COOLPAD F1

Taako sam i mislio nego me zbunio neki post o mhl konektorima :/
 
:(

Drugari i ja sam od skora vlasnik telefona, medjutim desi mi se maler posle nepunih mesec dana koriscenja, ispadne iz plitkog dzepa na levo gornje cose i pukne displej na mestu.

IMG-20141201-WA0000.jpg

IMG-20141201-WA0001.jpg

Nasao sam ovo na aliexpressu:

http://www.aliexpress.com/item/Repl...Coolpad-F1-8297-Free-shipping/1781631172.html


E sada nemam neko tehnicko znanje iz menjanja display-a tako da ne znam da li bi mi ovo pomoglo, posto opis i nije nesto detaljan a nisam ni na netu nasao neko uputstvo. Jel ima neko od vas predlog ili savet ?

Hvala!
 
Jesi li imao kakvu futrolu?

U svakom slučaju taj prodavac ni cenom ni reputacijom nije nešto, ima jeftinijih.
 
Poslednja izmena:
Nikakva futrola nazalost.

Jeftinijih za isti ovaj ekran ? Ja ne mogu da pronadjem boljeg od ovog.
 
To nije ekran, tebi je samo digitazer pukao, slika mi se cini normalna, i to je malo jaka cena samo za njega, ali kad ti treba onda....
P.S. Ovaj ti je mozda najbolja opcija, ima 6 narudzbina od kojih su 3 vec isporucene i zadovoljni su (1 doduse napisao da nije Gorilla glass), ostali su osetno skuplji, samo par ih je jeftinije, ali bez ocena i jedva poneko sa narudzbinom... http://www.aliexpress.com/item/Whol...olpad-F1-Great-God-8297w-Free/2047939803.html
 
Poslednja izmena:
Hvala ljudi puno na brzim odgovorima !

I ja sam video ovaj sto Lomnica_city navodi, deluje korektno, jeste da se jedan zali da nije gorilla glass al sta je tu je, sada cu ga definitivno ojaciti i maskom i folijom.

Jos ostaje ono drugo pitanje, ovo ne bi trebalo da bude neverovatna mudrost namontirati ili ce mi biti potreban strucnjak ? Gledao sam sada malo telefon, vidim da ima shrafcice koji se predpostavljam skidaju i onda se menja digitizer. Jel ima neko ikakvih iskustava cisto da me uputi. Hvala jos jednom !
 
Poslednja izmena:
Mislim da je 1000 din u servisu da ti to odrade.
 
Napokon sam odradio recenziju za Xiaomi Note 4G pa da vas obradujem. Coolpad F1 ipak ima bolju kameru. :)
Blic je bolji u šjaomija.
 
F1 ima odlicnu kameru.
Drugar ima lg g2 moja kamera je dosta bolja.
Takodje i prethodni lg l9 je imao losiju kameru od coolpada, tako da je kamera iznad ocekivanja a priznajem da sam se za nju najvise brinuo.

Takodje se nadam da dakele nema losiju.
 
Dakele bi trebalo da ima jos bolju koliko se secam ima noviji cip od F1.
U principu ovi bolji kineski telefoni imaju isti cip ako se ne varam mrzi me sad da trazim a davno san procitao u pitanju je MX135 Sony kao sto ima i moj t100s vrhunske fotke pravi.
A dakele bi trebao noviji cip da ima sa 6 slojeva optike.
 
Šta koristite od romova? Razmišljam da pređem na AOSP , ovaj Micromax ili ima i neki novi ruski od 200mb, svakako KK, zato ne jonzalvo.
 
Emui 3.0 trenutno sve radi i ima puno opcija, sa better kamerom ima sve rezolucije i slike su extra, baterija ide preko 4,5 sati ali automatsko osvetljenje kao da brlja pa sam sada stavio "velis"i na probi je i ako se pokaže dobar sa baterijom ostaviću ga neko vreme .Probao sam dosta romova i ovaj mi nekako deluje kompletan.
 
Ako vec boxes aosp meni je najbolji 4.2 jonzalvo, a koristio sam 4.4 by leak i to v4 sa v3 kernelom i po meni je puno bolji od a310
 
4.4leak jeste solidan ali kamera je očajna za K.K. a ni baterija nije impresivna.
 
Od 4 -5 sati pa i do 5.5 ekrana zavisno od korišćenja, roma itd
Ti varalice kao da kupuješ avion a ne mobilni, mesecima si neodlučan i opet kažem za ove pare nema bolji a ako očekuješ da ćeš da dobiješ telefon od 600e za 150 neće slonče u lonče [emoji1]
 
Poslednja izmena:
To kad ga maksimalno koristite?a neko normalno koristenje prebaci li 24 sata?
 
@rista1
Jel se ona 3 filea mogu flashati na svaki aosp (4.2 i 4.4) ako hocu kameru kao na coolui?
 
Mogu da zamislim samo kako ce ova zver da leti sa greenify ,a baterija ce ici na nevjerovatnih 7 sati sot-a :)
 
Može i tako ali šta će ti android telefon ako ne koristiš internet stalno , nemaš notifikacije itd .ekran mu je stvarno strava , ne trebaš nikada da gasiš aplikacije jer uvek imaš dovoljno memorije, stranice na netu otvara u sekundi, uvek neki novi rom stalno je akcija
 
Ma nikada ukapirao sam da nema potrebe da gasim app i to ne radim a imam facebook, skype, viber, gmail, tapatalk, instagram, whatsup itd i ono kao cleenmaster prijavi nekada 85% ali laže jer kada proverim nije tako jer to je 300mb a uvek ima više i nije mi ni na to spao
 
Meni zabranili u banci da menjam rom , jer svaki put moraju da reaktiviraju mbanking.
 
Hahaha ja to menjam preko neta, to može za Intezu ima u opcijama začas posla. Sa better kamerom na 13 mp u ovom romu kamera je brutalna 8mb slike izoštrene do maximuma
 
Koji tačno, ima ih na desetine?
 
Ja sam juče stavio rom 4.4 aosp neki novi. Na modaccu ga postovali. Uz obrazloženje da su ispravljeni neki bagovi, a pošto je source neki ruski forum, nisam ništa uspeo da skapiram taksativno šta je sređeno.

Za sada izgleda da sve radi ok. Notifikacije rade normalno, default sms app je bio hangouts, ali sam stavio google messinger. Ne znam da li će da stižu smsovi od banke i slično, al sam dobio smsove za whatsapp aktivaciju, facebook i google sigurnosne kodove i slično.

Takođe, videću da li će opet biti problema sa storage-om, ali se nadam da neće.

Neobična stvar je što nisam mogao da skinem amazon sa playa, pa sam skinuo apk direktno sa amazona, ali to nije ona aplikacija amazon, već amazon appstore. No, pošto mi ona trena samo za ai.keyboard onda i nije neki problem.

Takođe, ovaj rom dolazi bez xposed i gravity boxa, tako da nema nekih podešavanja, ali mi za sada nešto to nije potrebno, a ako bude staviću i to.

Default launcher je neki krš, ali sam skinuo apex i lolipop temu i sad izgleda stvarno prelepo.

Kamera default pravi slike od oko 5.5MB dok Powercam pravi od 4.6. U svakom slučaju bolje nego na 4.2 romu sa bilo kojom kamerom. Default ima u podešavanjima izbor od 13Mpx u dve varijante - 4:3 i 16:9, dok powercam samo piše max resolution (ne piše koliko je to, ali na ranijem romu je to bilo 13Mpx, tako da je i sad).

Što se performansi tiče, utisak je da je malo sporiji, i to mahom zato što mi ai.keyboard nekako sporo radi.

Ukoliko ostane sve ovako kako je sad, neću menjati rom dok se ne pojavi neki kršteni lolipop, ppošto mi sada sve deluje ok.

Eto toliko za sad.
 
Vrh Dno